Jump to content

Den store lommelykttråden


5,56

Recommended Posts

Hei er det noen her som har formening om fenix TK15 R5. Er dette en god lommelykt?

Har ingen planer om å bruke flere 1000 lapper på en lykt. Men eg vil ha en som eg kan bruke til å lyse etter hjort, og tur gåing i mørket.

Eg vil ha en som er kraftig og lyser godt og langt.

 

Ray

Link to comment
Share on other sites

Litt dumt at de nye XM-L led diodene ikke er perfekte til å lyse langt, ellers burde du sjekket ut noen lykter som bruker slike dioder, de er seriøst skikkelig kraftige!

 

Et alternativ kan jo være å kjøpe en Solarforce kropp med den dioden du vil :) kjempekraftig, jeg har to. Har også noen Nailbender XM-L drop ins til Solarforce kropper som lyser som bare rakkern, men mer flom enn langtlysende, men lyser enkelt over 100 m++ Over 800 ekte lumen! ;) Ganske billig og, men som nevnt tidligere her er det ikke bra med 2 CR123 batterier i lykta.

 

Men; jeg er helt sikker på at TK15 er et kjempekjøp og en kjempebra lykt

Link to comment
Share on other sites

Her er det jeg hadde gått for ihvertfall;

Kropp(uten pære): http://solarforce-sales.com/product_detail.php?t=FB&s=7&id=17

Her er det forskjellige Solarforce pærer: http://solarforce-sales.com/product.php?t=RB

Nailbender pærer: http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=305120

 

Batterier og lader vil jeg at andre her skal anbefale; 18650 batterier krever stor varsomhet. Pila IBC lader er vel det beste, men den er rådyr. AW leverer gode 18650 batterier ;) 1 18650 batteri passer i den L2P. Veldig høy kapasitet!

Link to comment
Share on other sites

Nja, er kanskje litt mye å ha inn alle lykter med alle forskjellige led dioder osv, for det er sykt mye :wink:

Men TK15 er veldig lik TK12, så tipper TK15 hadde passet bra for ham. Eneste som er forskjellen er at TK15 er en del kraftigere, lyser lengre og har bryter foran på lykta for å skifte modus, og bryteren i bakkanten bare skrur lykta av og på. Genialt spør du meg :)

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke noe om laderne, men vet ihvertfall at AW's 18650 batterier skal være noe av det beste. Pila IBC laderen skal også være god, men for meg blir den for dyr, så jeg klarer meg helt OK med noen andre ladere.

 

Vet noen her om hvordan et 17670 batteri vil fungere i en Nailbender XM-L @ 3,1 amp?

Link to comment
Share on other sites

TRENGER TIPS/FORSLAG :)

 

Vi skal ha ny lykt på jobb. Vi har nå og har alltid hatt den oppladbare store magliten, mag-charge eller noe sånt. Men den varer aldri mer enn noen mnd. Det som har vært det største problemet er at bryteren slutter og fungere.

 

Men uansett, nå som vi skal ha ny tenkte jeg vi kunne prøve noe mer "high-tech", en led lykt.

Lykten brukes til låserunder/brannrunder på anlegget så en viss lystyrke bør det være, den må også være oppladbar. Da helst i en dokkingstasjon sånn som magliten, men ikke et must. Den bør også ha en lav effektsfunksjon til de små oppgavene den brukes til ellers, hvor vi ikke trenger 300+ lumen i fleisen. Og helst ikke 2 kilos klomp av en lykt, tilsvarende magliten!

 

Bør vel nevnes at det er 5 brukere, så en viss kvalitet er nødvendig! :lol:

 

Forslag anyone??

Link to comment
Share on other sites

Surefire UBR Dominator 8) Oppladbar med 2000 ''surefire lumen'' maks og 10 lumen minimum.

Hadde vel vært ganske genial, eneste problemet er at den kommer til å koste noe sinnsykt mye og ikke kommer ut for salg på laang tid :mrgreen: Men den blir garantert ikke ødelagt, og har rimelig god brenntid. MSR i USA kommer visst på rundt 800 $.

 

Ellers kan jo noe i Maelstrom serien fra 4Sevens være verdt å titte på, S12? Kommer vel en S18 også, blir vel oppladbar og meget kraftig. Olight SR91 kan du jo også ta en titt på. :D

Link to comment
Share on other sites

Forstår jo nå at han ikke er ute etter en lykt med 2000Lumen pluss som koster 6K!

Wiseled Compact (200-900Lumen)kunne jo være et alternativ men det blir likevel nesten 4K.

Begge er veldig solide lykter med justerbar output, docking , vanntett , programmering av UI fra PC , osv.

Link to comment
Share on other sites

Noen som hvet om lightman.no er oppe og går ? Får ikke svar verken på telefon eller mail... skulla hatt en Fenix TK 15 straks ! Andre i norge som leverer denne ?

 

Har også pøvd å få tak i de.

Kjøpte varer i desember, betalte med Visa, men mangler enda deler av bestillingen.

De svarer ikke på mail eller noen ting. :evil:

Har handlet en del der før med glimrende service men vil ikke anbefale de til noen lenger.

 

 

Nå har jeg endelig fått hele bestillingen.

Håper de kan fortsette med den gode servicen de har hatt tidligere.

Kommer nok til å fortsette og handle der, men det blir en stund til det blir betalt på forskudd.

Link to comment
Share on other sites

Sliter med å få svar jeg også... bestilte for over en uke siden, og ordren står fortsatt som "til pakking"..

 

Er nok desverre blitt en gjengs problemstilling dette for de som handler hos Lightman.

Kjenner flere som har bestilt varer uten å få de innen rimelig tid (2uker på lagervare)og som heller ikke får svar verken på mail eller telefon!

Etter det jeg forstår er Lightman solgt og nå eid av DSG Systems AS

http://www.bostek.no/no/sikkerhet/dsg-systems-as/" target="_blank

Som man ser av deres øvrige produktportefølge så kan man lett forstå at salg av lommelykter til privatpersoner ikke er prioritert aktivitet og er heller ikke nevnt på firmaets hjemmesider.

Link to comment
Share on other sites

Vist det skal gå så lang tid så blir det siste gang eg bestiller noe som helst fra lightman. Da blir det å finne noen andre som driver seriøst.

 

Du skal ikke være det minste i tvil om at disse folka driver seriøst innen utstyr til militær,politi og sikkerhet. Hvis ikke hadde de simpelthen ikke eksistert!

Lykter til hvermansen derimot er noe helt annet. Veldig synd for kundeservisen var jo exellent under forrige eier.( Stephan)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har såvidt litt info om Life Systems lyktene, VF500 som bruker 4 D batterier.

Sikkert veldig lik andre Life systems ''D'' lykter.

 

- altfor stor og tung for å ha i sekken

- klumpete

- virket uregulert

- hard ring for å endre modus

- ikke mye throw

 

- Ganske bra output (ikke 500 lumen, mindre, men fortsatt bra)

- brenntid

- Kan være handy med fokus, men bruker det aldri, ikke bred nok lyskjegle

 

:mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Hei alle, vi er her fortsatt! Vi har litt heng fortsatt (!) etter at vi endret litt struktur. Oppryddingsjobben er i gang igjen.. brannslokking i full gang.

PM svares, telefon på plass, på lik linje med lykter. Fenix TK15 har vi utfordringer med levering på, det samme med Malkoff maglite oppgraderingene, samt et par NITECORE lykter. Det er de eneste produktene som nå henger. Som Delta skriver, vi leverer lykter til mange miljøer, men entusiast-miljøet er fortsatt et miljø vi selv opererer i.

Vi håper mange vil besøke oss på villmarksmessen i år forøvrig (7-10 april). Der kan vi ta ris og ros personlig. Kom gjerne innom for en kopp kaffe med mer.

 

Hvis det er noen som ønsker å se noe helt spesielt, så kan det organiseres i forkant. Vi planlegger vår egen stand i disse dager, og vil ha en rekke nyheter som kan testes og fikles med. Av produsentene vil Surefire, Lupine, Jetbeam, Olight, WiseLED, Polarion, Zebralight med flere være på plass, inkl nyheter..

 

RAY: PM Sendt.

 

Hilsen

/stephan

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde faktisk BRUK for en lommelykt i dag! :mrgreen:

Jeg og en kompis var ute og kjørte da plutselig en svær elgku sto midt i veien, vi klarte å skrense vekk og elgen fikk sideruta rett i fleisen. Solarforce Masterpiece som lå i bilen ble da brukt til å finne igjen elgen for å sjekke at alt stod bra til, og vi kunne ikke se noe spesielt merkbart med den. Så ut som om den hadde klart seg bra! men dette hadde ikke vi klart uten Solarforce Masterpiece (Og en Surefire C2+NB XM-L drop-in)

 

Og en ting til: ettersom vi så etter elgen og så på den i flere minutter før den ruslet inn i skogen igjen, og så helt uskadd ut, burde vi fortsatt kontakte viltnemda?

Link to comment
Share on other sites

Og en ting til: ettersom vi så etter elgen og så på den i flere minutter før den ruslet inn i skogen igjen, og så helt uskadd ut, burde vi fortsatt kontakte viltnemda?

Kan være lurt med tanke på evt forsikrings oppgjør ved skade på bilen, at viltnemda har registrert viltpåkjørselen.

Link to comment
Share on other sites

Jannis: Vi jobber med en ny butikkplattform, ting tar jo selvfølgelig masse tid relatert den slags.

MEN: ja, vi har sett på , og har noen eksemplarer fra Maelstrom, ikke besluttet enda. Når det gjelder 2 og 3x Xp-G dropins, samt XM-L dropins så tester vi ut diverse; finnes mye bra, men også mye dårlig. Surefire har mye spennende nytt nå, så venter i spenning på nyhetene hver dag som går nå. Tar med alt på villmarksmessa forøvrig.

Link to comment
Share on other sites

Ja vi hadde også samme lykta i veldig mange år, men for kanskje 3 år siden fikk vi ny, og siden da har vi hatt en ny lykt i året ca. Det første som skjer er at gummien på bryteren tar kveld, og etter det går det ikke lange tia før bryteren begynner å fuske. Får man kjøpt ny gummihette til bryteren?

 

Men hvis dere har hatt samme lykta i 23 år, så har dere vel kanskje ikke samme bryteren som på di nye heller, med bare en gummihette over innmaten?

 

Uansett...det største problemet er nok helt sikkert at det er mange brukere og hvordan den behandles, for det skal vel i utgangspunktet være en kvalitetslykt.

 

Nå har vi fått en Ledlenser P14 med to sett oppladbare batterier og ekstern lader. Den er jo mye mindre og letter, og med et greit lys, men har mine tvil på at den tåler 5 brukere. Time will show :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...