Jump to content

Den store lommelykttråden


5,56

Recommended Posts

@tveraali: Her er det litt info.

http://www.divetorches.com/divetorch_test_01.php

 

Strengt tatt bare budsjettet som setter begrensninger. Viktig å beslutte om du ønsker en stavlykt eller en lykt med separat lyktehode og batteripakke (cannister). Personlig har jeg brukt en 18W HID i over 7 år. Nå er ballast røket, for kostbart å reparer, så det går i diverse LED-lykter alt etter behov. :). Finn en lykt som passer budsjettet er vel mitt første råd.

Link to comment
Share on other sites

hei, har ei maglight som eg har fix ltt på tenkte eg skulle visa ka eg har gjort. Bestilte deler frå dealxtreme og flashlightlens

 

her er delene eg bestilte

 

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.35242" target="_blank

 

og http://www.flashlightlens.com/str/index ... ag_521_UCL" target="_blank

 

Så litt bilder av prosesen

måtte dreia av litt på reflektoren for å få den til å passa, dredde av meste parten av kjøleribbene. Måtte og dreia av litt framme på reflektoren for å få den til å passa

 

IMAG0072.jpg

 

Bryteren måtte og fixast lit på

 

IMAG0074.jpg

IMAG0075.jpg

 

så blei da lodda på ledninger eg valgte å bruka ptfe (teflon) ledninger som tåler varme

 

IMAG0078.jpg

 

så var det berre te å skru den i samman å prøve , var litt uheldig så eg klarte å teita litt for hart så glasset sprakk men nytt er på vei.

 

IMAG0082.jpg

 

å da blei lys, ikkje 1200 lumens men ein klar forbedring

 

IMAG0086.jpg

 

ikkje så gale for under 300 kr

Link to comment
Share on other sites

Mathias, da har jeg fått titanium innovations drop-in. denne er laget av neofab. Ble litt overasket da jeg først prøvde den, da lysbildet var hel anderledes enn det jeg hadde forventet, jeg trodde den var laget for "throw", men det viste seg at den var mest "flood" med en liten "hotspot" i midten, er ikke vanlig reflektor men TIR opptikk i denne, lyser greit langt men ikke like langt som eksempel fenix tk20, er spent på hvordan denne komboen av "flood og throw" fungerer i praksis, har ikke fått brukt den så mye ute enda, målt med lux meteret mitt har den ca samme lysstyrke som fenix tk11 r2. så konklusjonen må vel være at jeg ikke er voldsomt imponert, i allefall ikke enda, kansje det bedrer seg når jeg får vent meg til Lysbildet. men er jo en stor oppgradering fra den orginale surefire drop-in en.

Link to comment
Share on other sites

Aha, takk for opplysningene! :)

er fortsatt på jakt etter drop-in, men fortsatt ikke funnet en min C2 verdig :lol:

ser ikke ut som om det blir den Titanium Innovations drop-in, men hvis det plutselig skjer noe fantastisk med den og den allikevel er superbra, så er det bare å si ifra :)

Zeiss, hvorfor slettet du posten din? Det Var en veldig fin post :?

Link to comment
Share on other sites

Og så kan det vel spørre om den virkelig gir 1000 lumen på 3 AA batterier? eller hva tror du, Sverre? :) Det går vel ikke fra triple XP-G?

 

Det skal kunne gå med en skrik (har jo kommet S3 XP-Ger). Den vil måtte trekke 3+A (antar batteriene er seriekoblet) så det vil ikke være lange moroa. De fleste batterier klarer heller ikke det så alt for lenge.

Link to comment
Share on other sites

Noen som har tips til ei brukbar bilnøkkelring lykt?.

 

Har på den ene bilen min ei Fenix PD1D(tror den heter d, med 1 CR123 batteri), og det er ei helt rå lykt!!!!!!!!!!. Passer perfekt på nøkkel knipet, 180 Lumen og lyser ca 200 meter. Finner ikke den lykta mer på noen norske nettbutikker mer. Er på jakt etter noe lignede, for å ha på bil nr 2. Det må være noe lignede, for som nevnt er denne P1D lykta knall rå. Er på et nøkkelknipe, men lyser opp hele lia hvis jeg vil det.

Link to comment
Share on other sites

4Sevens mini cr123: http://www.4sevens.com/product_info.php?cPath=297_355&products_id=2489 Lyser enda mer og er nok enda mindre :wink:

 

Andre fine alternativer: http://www.4sevens.com/index.php?cPath=297_332_366 Disse bruker 1AAA og lyser veldig bra. De er også mye mindre og passer etter min mening bedre på et nøkkelknippe:

 

I titan lengst til venstre:

IMG_7368.jpg

 

På en 10440 li-ion lyser den lille tassen opp mot 250+ lumen på maks (det varer jo ikke så lenge, men den kan lyse lite veldig lenge også)

Link to comment
Share on other sites

Definitivt MiNi CR123, har den sjøl og den er mye kraftigere enn Fenix PD10 (som er oppgradering fra P1D)

CR2 er jeg også veldig fonøyd med, er også en god del mindre enn '123 og lyser omtrent like bra.

 

Fenix E05 er også fin, samt 4sevens ReVo :mrgreen:

Preon er også helt rå.

Dette er kanskje den beste nøkkelringlykta, men problemet er at du ikke kommer til å klare å bare ha den på knippet; http://www.lummi.co.uk/Raw_NS.html Den er helt syk!

 

Du har så fantastisk fine lykter, Sverre :shock:

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Hei,

 

ny her på lommelykttråden, så det kan jo være at dette har kommentert dette før, men:

 

Noen som har erfaring med Olight M31 Triniton SST50?

 

Er på jakt etter en lykt som ikke er for stor og dyr, men som har så mye lys, både "volum" og max throw (selv om dette jo er to motsetninger :-( )

 

Har fra før en led lenser P7 som for mitt bruk passer bra å ha i sekken.

 

Nå ønsker jeg i tillegg en lykt med så gode søke-egenskaper som mulig.

 

Jeg leser at M31 kan bli varm og at den ikke må kjøres på max for lenge, men hvor lenge kan jeg gi full belastning? Er det selve led-dioden som blir varm eller batteriene eller kanskje begge? Til de søkene jeg skal gjøre er det ikke sikkert at dette er noe problem, det kan være at denne lykta gir bra lys på redusert effekt også, men dette håper jeg at noen her inne har svar på.

 

 

mvh Mitch

Link to comment
Share on other sites

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?292989-Review-of-OLight-M31-Triton

Fint review der :wink:

 

Har ikke erfaring med den, men virker som om det er mange fornøyde brukere! Står en del om den på CPF.

På den omtalen av M31 står det at det kan stå på full guffe i over 10 minutter.

 

Det er vel mest LED dioden som blir varm, og avgir varme, men M31 har en del heatsink så det skal nok kunne gå bra en good stund.

HKJ skrev at batteriene ble noe varme også, men skal vel ikke være så stort problem.

Har et par AW batterier som avgir noe ekstremt med varme, tør ikke bruke dem mer.

 

Den gir massevis av lys på medium også. Oppdateringen av M31 har vel allerede kommet, M3x. Tviler på at det er store forskjeller.

Link to comment
Share on other sites

Har en (eller sikkert flere) mini maglite liggende som aldri blir brukt fordi de har for dårlig lys.

Har tenkt litt på om jeg skal kjøpe ombyggingssett til LED, men er det verd pengene?

 

Fant denne http://www.lightman.no/product/572512/Terralux_TLE-5EX-Mini-Maglite-LED-Oppgradering.html som skal gi 140lumen...

Er det bedre å kjøpe ny lykt istedet?

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøper ihvertfall ikke oppgradering til Mini Maglite, fordi til samme pris (ofte billigere) får jeg lykter som er bedre, hvis du sjekker 4Sevens så har de priser som matcher Maglite oppdateringen.

Kjøpte meg 4sevens Mini AA2 istedet jeg, myyye kraftigere, billigere OG mindre :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har prøvd M2S og M30, M31 er etterfølgeren til M30.

Likte M30 veldig godt, men M2S var også fin. M2S kan bare stå på Max i 3 min, før den automatisk skrur seg nedtiø et lavere nivå.

M30 var en fin blanding av flom og throw, M31 er jo en skikkelig thrower! :)

 

Det er min nærmeste erfaring :)

Link to comment
Share on other sites

Har en tid gått å vurdert å lage en liten review på en av Surefiremodellene som blir levert ferdig modda av www.oveready.com med utborra lyktekropp for større batterier (18500/18650) og drop ins fra Torchlab.

 

Etter noe korrespondanse med MathiasH her på forumet tidligere i høst ble jeg tipsa om disse folkene borte i Oregon som kaller seg Oveready og som får utført borring av "hosts" og produksjon av diverse deler og drop ins. De leverer også samme lyktene påført Ceracotemaling i div.farger inkl. camo.

 

Etter å ha snakket med Dan på Oveready gikk jeg for en anodisert grå C3 Centurion utborret til å ta 2X18500 batterier. Bestillte også en triple xpg drop in med 1100 raw Lumen, en Mcklickie bryter og en Triad tail fra Modoo sammen med ekstra glass,bezelringer, o-ringer,en Pila lader,fire batterier og en tube med Nyogel som forøvrig absolutt kan anbefales for alle flashaholics.

 

Leveransen fra bestilling til sakene lå på postkontoret var i underkant av en uke.

 

Etter obligatorisk lading av batterier var det tid for testing.

 

Selv om denne C3èn er noe tynnere i skallet enn standard fremstår den med vanlig SF autoritet hva angår byggekvalitet og finnish.

Som forventet er ikke denne triplen noen thrower men gir en enorm flood og såpass mye lys så langt avgårde at throwen ikke blir noe savn fra en såpass liten lykt. Dette gir en veldig bra oversikt over hva du har foran og rundt deg i mørket. Denne har nå en tid vært plassert i et utrykkningskjøretøy med meget fornøyde brukere som reultat.

OTF er vel anslått til 850Lumen+ og gangtid på et batterisett er 70 min+.

Har også bestilt en 3level triple som dramatisk vil føre til bedre gangtid på batteriene men disse vil ikke bli ferdig før ut på nyåret.

 

Denne Triad tailen som jeg nevnte tidligere er første del av en komplett lykt som Modoo kommer med på nyåret.

 

dsc02341en.th.jpg

 

dsc02338m.th.jpg

 

dsc02340cp.th.jpg

 

dsc02342o.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hei Thomas!

 

Jeg svarer til flere her ; har hatt mange hyggelige relasjoner via denne tråden. Vi har ikke vært skalert til å håndtere den trafikken vi har opplevd de siste 8-12 ukene, noe som har gått ut over kundeserivce , evne til å yte god brukerstøtte og leveringstid. Rett og slett voksesmerter. Dette har vært stikk i strid med den visjonen vi opprinnelig startet med. I tillegg har vi opplevd utfordringer fra leverandører (spesielt Olight) med levering samt Posten internt i vårt langstrakte land. De av dere som fortsatt venter på ordre, ta kontakt med undertegnede på stephan@lightman.no. Vi jobber med levere til jul nå, og er nesten i mål.

 

Jeg vet det er noen som fortsatt venter på lyktene sine, og på vegne av Lightman.no så kan jeg ikke si annet enn at vi jobber i herdig for å få vår nye tekniske plattform på plass , og ikke minst få lansert noen spennende nye lykter.

 

Thomas: hvis det er noe vi har forsømt, så skal vi ordne dette før jul.

Send meg en epost, så tar vi tak i dette fra i morgen tidlig. Frem til lillejulaften bruker vi bedriftspakker for å unngå det verste postpakke-trykket som foreligger.

 

Med vennlig hilsen

/stephan :)

Link to comment
Share on other sites

Skikkelig kraftpakke i en kompakt kropp du har fått DELTA! Utrolig sak. Noen ideer om hvordan den Moddoo lykta blir?

 

Thomas; Fikk nettopp min Zebralight SC51 lommelykt i posten, bestilte på tirsdag. Rimelig rask levering med tanke på hvor treg posten er i julestria. Er også fornøyd med servicen jeg har fått, selvom mailene mine en gang i blant (ikke ofte) ikke har blitt svart, men da sender jeg bare en ny mail.

 

SC51 er forresten et rått stykke av en lykt! Kraftigste AA lykta jeg noensinne har vært borti. Skikkelig klips har den og! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Hmmm

SC51 dør svært fort (10-15 min) på noen GP PowerBank 2700 mAh Ni-mh batterier jeg har. Noen ideer om hva som kan ha skjedd?

Lykta funker bra på Eneloop batterier og Lithium, men hadde vært fint om den hadde funka på Powerbank også, har en haug med dem :)

Jeg er ikke akkurat noe geni når det gjelder batterier :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

De fleste høykapasitet 2500 og over har en lei tendens til å dø etter relativt få lade sykluser. Vanlige tegn på dette er rask selvutlading (tømmer seg på under en måned), tåler ikke å levere mye strøm og mister mye kapasitet (kort brenntid på lykter)

 

Eneloop og andre liknende typer er veien å gå med NiMH :D

Link to comment
Share on other sites

Tror Clas Ohlson har noe NiMh med lav selvutlading: http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=156434289 Laderen her er sikkert dårlig, men det er billigere å kjøpe med lader enn uten.

 

GP reCyko er et annet alternativ (like bra som eneloop): http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280422188923&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

 

Fikk mine fra denne selgeren veldig kvikt :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Eneloop batterier kan greitt kjøpes fra Japanphoto, her er en link til lader + 4 batterier:

 

http://www.japanphoto.no/product/batter ... 4xaa-2000/" target="_blank Søk på "eneloop" så får du hele sortimentet.

 

Jeg fikk nettopp en sendning fra dem på ladere/batterier - både eget bruk og julagaver. Det var veldig hyggelig (!) å se at det er ikke den enkle MQN04 laderen som følger med, men en smartader med individuelle ladekanaler (NC-MQR02N). Produktbildet og teksten på JP er dermed feil for denne pakken. Men de leverer fremdels ikke de nye eneloop batteriene, som bla tåler kulde ned i -20.

Link to comment
Share on other sites

Lyktene fra Wiseled kan trygt anbefales. De holder høy kvalitet og kan sågar brukes til dykkelykter. Mao så kommer det ikke vann inn i disse.

I størrelse ligner den en 3D MagLite.

Blandt serieproduserte lykter ligger de på topp hva output angår men gir ingen voldsom "throw" men derimot en imponerende "flood". Det blir likevel rimelig lyst ut til en 300-400 meter.

Lyktene har god batterikapasitet og på 100% dvs 2300Lumen lyser den over 2 timer ogpå 20% output lyser den i 24 timer.

Den kan også "settes" opp fra din PC hva angår brukergrensesnitt,output,temperaturer, osv.

 

Det eneste negative å nevne er at den må sendes inn til fabrikk når batteripakken en gang må byttes og at den ene gummiringen på lyktehodet stadig løsner under bruk. Den er der dog kun til beskyttelse og har ingen tettende funksjon.

De foregående modellene til Wiseled har også hatt en bug med at de har brukt av batteriet til å holde liv i elektronikken og derved tappet batteriet selv om lykten ikke var i bruk. Måtte derfor stå kontinuerlig på lading. Såkalt "parasitic drain" er noe dritt men jeg har ikke hatt lykten lenge nok til å finne ut om de har fikset dette problemet.

 

Om den er verdt prisen er et relativt spørsmål så lenge det finnes de som mener at en lykt er for dyr hvis den koster over 200NOK.

Men hvis du er en ekte flashaholic så er den verdt prisen. Tror jeg kan garantere at du blir både imponert og fornøyd!

 

God Jul!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en oppladbar Maglite og er egentlig fornøyd med den, men den begynner å dra på åra, så jeg skal ha en ny skikkelig lykt.. Har lest og søkt her inne men det er så masse info her at jeg sliter med å finne ut av det.

 

Jeg trenger en kraftig oppladbar lykt med justerbar lyskjegle, lysstyrken og batterikapasiteten er viktigst, vekt og størrelse er mindre viktig, kan gjerne være på størrelse med Magliten... Hvilken er best og hva koster den?

Link to comment
Share on other sites

WiseLED er nok best (Hvis du ikke har tenkt å gå riktig opp til pris til Polarion) men de er også smådyre.

 

Litt billigere er disse to:

http://www.lightman.no/product/564914/Olight_Olight-SR90-Intimidator-2200-lumen.html

http://www.lightman.no/product/570131/Olight_Olight-SR91-Intimidator.html

 

Begge er oppladbare og er litt rimeligere enn WiseLED.

 

2200 lumen på SR90 er veldig optimistisk, dog. Ble vel testet på rundt 1400-1500 lumen.

WiseLED Tactical er mye kraftigere og gir mer brukbart flomlys. Olight lyktene er skikkelige throwere.

 

Den oppladbare Magliten gir ca 220 lumen, hvis du ikke visste det fra før av :wink:

Har ikke prøvd WiseLED Tactical, men har inntrykk av at den er fryktelig god. Ønskelykta mi :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Magicshine hodelykt funket kjempebra på overnattingstur i skogen!

Vi kom alftor sent til campen, og det hadde allerede blitt mørkt, så vi hengte opp Magicshine hodelykta (Brukt i ca 20 min på høy allerede) i et tre og lot den lyse mot campen vår i mens i bygde lavvo, tente bål osv. Den lyste i 10 timer på laveste nivå (250-300 lumen)! Og med veldig kraftig lys så ble det veldig lyst i en diameter på 15 m. Hadde nærmest vært en kjip tur uten den.

Lykta gjorde så stort inntrykk at et par kompiser kjøper den og. Tre sekstenåringer på tur 8)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...