Jump to content

Mitch

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Mitch's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er på jakt etter et luftgevær for å skyte med i hagen og fra verandaen. Enklest mulig trening er målet. Minst mulig lyd og best mulig presisjon. Gjerne også på lengre hold som 30 og 50 meter (dersom det er mulig), selv om det nok blir mest skyting på 20 meter. Noen som har erfaring med disse to? Hvem demper smellen best? Kvalitetsforskjeller? Er det andre alternativ som er bedre?
  2. MathiasH: Takk for link til god test Jeg ser at også Jetbeam M2S er med i den testen. Noen som har praktisk erfaring med denne lykta vs Olight M31? hilsen Mitch
  3. Hei, ny her på lommelykttråden, så det kan jo være at dette har kommentert dette før, men: Noen som har erfaring med Olight M31 Triniton SST50? Er på jakt etter en lykt som ikke er for stor og dyr, men som har så mye lys, både "volum" og max throw (selv om dette jo er to motsetninger ) Har fra før en led lenser P7 som for mitt bruk passer bra å ha i sekken. Nå ønsker jeg i tillegg en lykt med så gode søke-egenskaper som mulig. Jeg leser at M31 kan bli varm og at den ikke må kjøres på max for lenge, men hvor lenge kan jeg gi full belastning? Er det selve led-dioden som blir varm eller batteriene eller kanskje begge? Til de søkene jeg skal gjøre er det ikke sikkert at dette er noe problem, det kan være at denne lykta gir bra lys på redusert effekt også, men dette håper jeg at noen her inne har svar på. mvh Mitch
  4. Har selv en 1,5-6x42 montert på, har testa dette på duejakt. Kikkerten stilt inn på 1,5, og når først korset kommer passe langt forran dua detter de like bra som for Benelli'en. Men må innrømme at jeg blir litt tregere enn med hagla, så jeg gikk nok glipp av noen skuddsjanser. På fugl som flyr fra deg, f eks på støkkjakt blir det mindre forskjell vil jeg tro.
  5. su_permann: Jeg opplevde tilsvarende treffpunktsforandring på min 202 i 30-06, når jeg monterte demper. Jeg er ingen ekspert, men ettersom rekylen (både følt og faktisk) og ikke minst munningsvipp blir helt forskjellig med demper på er det ikke så rart om også treffpunktet endres, og at treffpunktet blir lavere med demper er derfor naturlig. Når du hører intervjuer av folk på kongelaget (på Landsskytterstevnet) sier jo de at de til og med merker forskjell i treffpunktet om ikke anlegget av børsa i skuldra blir helt likt hver gang (litt forskjellig rekylopptak i skuldra gir litt forskjellig treffbilde). Jeg bruker stort sett alltid demper, men andre noterer hvor mange knepp forskjellen utgjør, og da løser dette problemet seg stort sett lett. Kjedelig at du ikke har nok knepp å gå på, men jeg tror ikke dette har noe med demperen å gjøre, ser at du har fått mange tips om dette allerede. Lykke til!
  6. Mitch

    Sauer 202 og rust.

    Jeg var en av de første som kjøpte 202 når den kom, jeg husker jeg måtte vente på at Magne Landrø skulle få den inn. Det er så vidt jeg husker ca 16 år siden. Har siden brukt den i all slags vær. Pusser du børsa når du kommer hjem fra jakt i ruskevær er det ikke noe problem. Det er pr idag ikke rust på våpenet, men jeg har måttet pusse bort litt overflaterust på låskassa under hevarmen, dette oppstod etter at børsa ble satt bort litt for raskt etter en helg på elgjakt i regnvær. Irriterende, men kun min egen feil (og han som lånte børsa den helga).
  7. Kr 100,- er overført fra meg. Gleder meg til å følge prosjektet!!!
  8. Vurderer å kjøpe drilling til høstens jakt, og har blant annet sett på en Merkel 96K. Liker den kombinerte sikringsfløyen og oppspenneren veldig godt. Vil jeg kunne oppleve at begge halgeløpene går av ved bruk av tunge ladninger også på ett nytt våpen, eller er dette mest et problem på eldre modeller laget for litt snillere patroner? Fikk prøve avtrekket på en ny Merkel og synes det var veldig godt slik det var stilt inn fra frabrikk, både med tanke på hagle og rifleskyting med og uten snellert. (Er klar over at 36 gr ladning er mer enn nok til normal jakt, men ønsker å ha muligheten til å bruke tyngre av og til... )
  9. Ser i en Merkel-katalog at Merkel 96K skal være klargjort for en original hurtigmontasje, en MAK 96K. Er det noen som har erfaring med denne? Eller er det mer vanlig å få en børsemaker til å montere en svingmontasje? Katalogen sier ingenting om denne montasjen, bortsett fra at alle originale montasjer skal kunne taes av og på uten treffpunktforandring. Den er heller ikke avbildet. Har noen et bilde de kan legge ut? Hadde satt veldig pris på det! Noen som vet hvor mye denne montasjen bygger i høyden? Jeg planlegger å montere en kikkert med 30 mm mellomrør og enten 1,1-4x24 eller 1,5-6x42.
  10. Har en sauer 202 i 30-06. Monterte en BR-reflex. Ikke den letteste demperen, men tåler mange flere skudd en aluminiumsdempere, og tåler også et slag om man skulle være uheldig. Bygger lite frem over løpet, ca 9,8 cm på min. Jeg har ikke kappa løper noe. Om du ikke har bestemt deg alt, så ta en titt på denne. Jeg ville kjøpt den om igjen om jeg skulle hatt flere dempa børser. Jeg opplever at rekylen blir mindre enn på en 6,5x55 i samme våpen, selv om dette selvfølgelig oppleves forskjellig fra skytter til skytter. Ihverfall helt unødvendig å gå ned i kaliber pga smell og rekyl om du ønsker å montere demper. På oppskytinga på storvilprøven i sommer ville dommeren sjekke ammoen min. Han trodde jeg skøyt med redusert og ulovlig ladning Det smalt jo nesten ikke, og så lå jo børsa så rolig i smellen... Eneste som jeg kan si negativt er at det kan bli litt resonans, i form av et lite pling, i demperen om du slår den bort i kvist og kvast. Men det forsøker du vel å unngå uansett når du er på jakt. Plager ikke meg noe i praktisk bruk. Løp og kjøp! ca 3000 kr pluss monteringsjobb.
  11. Sjekk med papirlapp eller en pusselapp at det er klaring helt inn til låskassa. På min løsna braketten som holder umbrakoskruen i forsjeftet slik at den kom i kontakt med løpet når jeg skrudde til. Resulterte i at hele sjeftet kom i kontakt med løpet, men også braketten. Så det da det ble to små merker i løpet som følge av at den lå på løpet og slet litt i blåneringa for hvert skudd (jeg har riktignok ikke originalt forsjefte, men festeskruen og braketten er helt lik). Fikk satt det hele på plass igjen og er nå veldig forsiktig og dobbeltsjekker med pusselapp med litt olje på hver gang jeg har demontert.
  12. 5,6x52r er sikkert et supert kaliber til rådyr. Men har du vurdert mulighetene til å skyte villsvin? På østlandet blir det stadig observert gris lenger og lenger mot vest, og mye tyder arten er i ferd med å bre seg innover i Norge. Morsomt med mere jaktmuligheter, selv om det er en plage for de som driver med grønnsaker. De fleste grunneiere (les bønder) er bare glade om det blir skutt en gris eller to, og det er lett å få lov til å skyte villsvin under rådyrjakta. Bare et innspill, du blir sikkert veldig fornøyd med 5,6x52r også.
  13. Jeg har selv en BR reflex til en kal 30-06. Til jakt har jeg ikke merken noen treffpunkt forandring, selv om jeg skrur den av og på igjen mellom hver tur i skogen og hver skyting på skive (100-150m). Mulig de som skyter i benk eller på lengre hold mener noe annet.
  14. Takker for bra innspill. Skjønner at det er mange fornøye Merkel 96k eiere her! Tror nok at det blir kaliber 12. Det er et kaliber jeg har god erfaring med og trives med, selv om et rådyr skutt med kaliber 20 er like dødt som ett som er skutt med kaliber 12. Synes ikke Merkelen er så stor og tung i kaliber 12 at det hindrer meg noe særlig, selv om en 20'er selvfølgelig er lekker! Når det gjelder klatringa, henger meg litt opp i det: Er det noen med kikkert påmontert som vet hvor mye 7*57r klatrer på en 3 skudds serie?
  15. Vurderer å kjøpe en drilling, og Merkel 96k er en av de jeg har sett på. Ser ut til at det blir kaliber 7*57r i rifleløpet, 12/76 i hagleløpene. Skal brukes til alt fra due til elg, men fortrinnsvis til rådyrjakt med hund. Jeg har hørt at det er veldig bra presisjon i rifleløpet, men hvor mye er det vanlig å oppleve at denne kombinasjonen klatrer? Jeg forventer ikke at raske 5 skuddserier sitter på samme klistrelapp, men to og tre skudd ønsker jeg å kunne skyte uten å kompensere noe for det. Tenkter å montere en kikkert, har hørt at dette problemet kan bli større da. Videre ønsker jeg å ha mulighet til å bruke slugs og HD haggel ved jakt på rådyr. Noen som har erfaringer med dette i denne drillingen? Vil den tåle det (noen som har advart meg mot at loddinga i tuppen av løpet kan slippe), og hva slag presisjon kan jeg forvente med slug-skytinga? Alternativt kunne jeg jo gå for en Krieghoff Optima TS. Denne tåler vel alt nye haggel og slug og har ikke problemer med varmgang. Men jeg synes at omskifteren mellom rifle og hagle virket noe mer usikker med tanke på hagleskyting mot usikker bakgrunn. Kommer du bort i den og skal skyte et raskt skudd ser jeg for meg at det er fort gjort å skyte feil løp. Hadde tatt seg ut å sende av gårde et rifleskudd på duetrekket i retning naboen... Setter pris på innspill, det er sikker noen som har erfaring med 96K her inne.
×
×
  • Create New...