thorb86 Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 skal ha hjort indre filet i morgen, er det noen som har noen tips til vin?? gjerne kraftig men ikke for tørr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Eg personlig liker godt Faustino Gran Reserva, den med gullnettingen rundt, den synst eg er veldig god til vilt generelt. Den er kraftig og god, litt fruktig og krydderaktig i smaken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MPS Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Ripasso. Valpolicello Classico. En lett og fin vin som kan bære hjorten. Amarone hvis du vil ta den helt ut, men pass deg for taninene i den, ikke ta hele flaska sjøl. Lagd på tørkede druer og får masse alkohol i seg, ca 15%, fort gjort å få huevondt, kjør på med masse vann ved siden av. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gamle Erik Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Cesare Amarone 2005. Bankers Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300kongen Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 skal ha hjort indre filet i morgen, er det noen som har noen tips til vin?? gjerne kraftig men ikke for tørr Hva er planen for saus du skal ha til? For meg blir det avgjørende i forhold til hjort. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nordlendingen Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 lager vinen selv jeg.. kommer jeg på smellen tar jeg sikkert med nok til at alle får smake.. vin er en god hobby det... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Griffon Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Amarone er aldrig feil til vilt Mvh. Griffon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nimrod Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Er ingen vinkjenner, men veldig glad i rødt. Prøver litt forskjellig men kommer alltid tilbake til Soñador, har ikke spist noe den ikke passer til ennå. Nydelig til hjort, elg, rådyr, tiur og ost. God på egenhånd også. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blood Trail Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Jeg synes denne er ganske god: Allesverloren Tinta Barocca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300kongen Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Vin er jo en personlig preferanse selvsagt, men jeg vil alikevel benytte anledningen til å advare litt mot amarone og vilt. Hva slags saus man har til er en ting, men vilt som ikke er kraftig nok kan komme til kort for en amarone. I mine øyne er amarone mer en vin til passende kraftige oster, eller rett og slett bare som balsam for sjelen. Men, vin er avhengig av smaken - finner men kombinasjonen god så kjør på. Til trådstarter, som vil ha en kraftig vin som ikke er for "tørr", så vil jeg styre deg ned i Rhone. Finner du for eksempel en Crozes Hermitage fra Alain Graillot så bør du være på trygg grunn om du ikke velger altfor fet saus til. Det er mitt tips gitt forutsetningene du selv har satt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thorb86 Posted March 12, 2010 Author Share Posted March 12, 2010 takker for tips. da blir det nok en koselig expedisjon til polet i mårra for å skjekke utvalget før jeg bestemmer meg tipper jeg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
carFun Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 EL Coto syns jeg er god til vilt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
POS Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.