Jump to content

nordlendingen

Members
  • Posts

    257
  • Joined

  • Last visited

About nordlendingen

  • Birthday 10/03/1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nordlendingen's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. hvordan er det med annskaffelse av ar15? bare og søke på kaliber og halvautomat eller er denne KUN for praktisk skyting på bane?
  2. kan jo høre hos buesport.
  3. jeg sier at det ikke ser så ille ut men da må man gå i dritterrenget.. (fjellrype) når det gjelder lirypa så syns jeg det har vært gjevnt siste 3 år med svak nedgang. hvilke jaktcamper tenker du på?
  4. mere sportrening og litt løstrening i område der det er tillatt og ha hunden løs. vedlikehold av hundegård og myye børsting.. (er jo røytetid)
  5. fant rikelig med ryper jeg men skjøt bare 1 da behovet for å fylle fryseren ikke er tilstedet.. som jeg har sakt tidligere "jakt handler ikke om å fylle fryseren, det handler om opplevelser" største samlingen jeg tok opp (15 nov) var på mellom 40-50 ryper. var et flott syn og totalt uforventet når de letter rundt føttene på deg. for å ha det sagt så jaktet jeg med kamera da. og den ene rypa jeg skjøt var også på en av de 3 dagene jeg hadde hagla med.. så ryper er det bare man gidder og gå i litt gaupterreng for å komme dit det ikke er så mange andre som gidder og gå.
  6. en annen ting er at du kan kalle kamphundrasene for vakthundrasene da dette passer og beskriver de mye bedre og mere korrekt.
  7. (Quoter kun i forhold til det jeg vil kommentere) Dette synes jeg er litt underlig. I hundehold har man systematisk drettet frem spesielle egenskaper. Jeg var på revejakt med hihund i helga, utrolig gøy å se den lille tassen jobbe! Fanatisk opptatt av rovdyr visstnok, og gir helt f.. i rådyr for eksempel. Forsøk å få den, eller en rådyrbikkje eller elghund til å ta stand for rypa slik en fuglehund gjør... Forsøk så å få fuglehunden til å lose på elg. Ikke helt lett nei, uansett hvordan de oppdras. Hvilke egenskaper er det så som er avlet frem i kamphundrasene? For eksempel den som gikk til angrep på KjetilA sine hunder? . ikke lett nei men om du jobber som fanden med hunden får du sikkert til noe men langt ifra like godt som en hund med egenskaper det er avlet på. når det gjelder hvilke egenskaper det er avlet på hos amstaff: den er avlet på vaktegenskaper, jaktegenskaper, familiehundegenskaper, terapiegenskaper, sporingsegenskaper, ja egentlig mye rart men kan dele det i 2 grupper: 1: kampegenskaper, som er avlet på av det kriminelle miljøet for å erstette forbud mot pitbull. fysj og fy! 2: vakt og familiehund. så har vi noen grupper til men dette er egenskaper det skjelden avles på da dette er egenskaper alle amstaffer oftest har. 1 jakthund, brukes på jerv (wolverine) og noe på andre rovdyr også. 2 terapihund grunnet dens hengivenhet ovenfor mennesker (mest utbredt i usa og tyskland) 3 sporhund (amstaffen elsker og jobbe og har meget god sporingsiver) 4 agility (trenger ikke forklare denne men amstaffen er en meget smart hund) 5 weightpull (hobby som mange med muskelhunder driver med men dette er ikke en egenskap det avles på som jeg vet iallefall) når det gjelder den som angrep kjetil sine hunder tror jeg enten det er trent noe kamp eller at det er ikke gitt rette stimuli i hundens oppvekst (amstaffen trenger og bruke hodet (psykisk stimuli)) det kan også være at hunden er kjøpt av noen som ikke skulle ha hatt en slik hund og hunden har blitt tatt hardt i oppveksten (du skal ALDRI være fysisk med en hund/valp i avstraffelsen iallefall ikke en amstaff) om hunden har vært jos den omtalte siden den var valp er vedkommede uten tvil en uegnet person til å ha slik hund.
  8. hvær sin smak er det ikke? jeg formulerte meg kanskje litt skjevt i forrige innlegg. akkurat som en kamphund ser skummel ut ser en ar15 ut som om du har skummle hensikter for uvitende selv om du ikke har det. det ser jo heller ikke fornuftig ut med en "kamphund" som sporer elg gjør det vel? men jeg gjør det selv om det ser helt feil ut. og arbeider mot at de som opplever hundene mine i skogen i jaktsammenheng skal forstå dette og det går meget godt sålangt. ikke at jeg er imot at man skulle kunne jakte med en ar15. hvis man leser forrige innlegget mitt en gang til ser man at det er utseende jeg sikter til og man bør gjøre sitt beste for at ikke folk skal føle frykt i bruken av slikt akkurat som jeg må gjøre så godt jeg kan for at ikke mine hunder skal skremme noen mer en det som er naturlig for uvitende. derfor mye forebygging. hva folk jakter med er det samme for meg bare jakten utføres med hensyn til human jakt, akkurat som at jeg mener at folk ikke skal ha hunder man ikke egner seg til.
  9. hvis man trenger en ar15 for å jakte da burde man kansje tenke seg om en gang ekstra.. til nødvendig massenedslakting kunne jeg forstått det men en annen halvautomat gjør vel like god jobb som en ar15 og da ser ikke jeg behovet med å se ut som du skal i krig når du skal jakte..
  10. nei de er desverre ikke det men det er egentlig likesågreit bare de ikke fortsetter dette sinnsyke spillet sitt hadde vært greit om de forsto hva som må til og ikke bare skyve problemet videre på andre.
  11. kan vanskelig svare på innlegget ditt da amstaffen er forbudt i norge. regner med en ulovlig amstaff eller pitbull i norge ligger på alt ifra 2000 til 30,000. mens i sverige ligger de vel på rundt 10-12k med papirer i orden fra seriøs oppdretter. vanskelig og jobbe målbevist når en gjeng nynazizter og torpedoer samt narkomane har ødelagt alt grunnlaget for rasen. det ble forsøkt kjempet imot og motargumentert med da koblet bare gutta ved roret inn firehjulstrekken og ga full gass for det de ville selv.
  12. kjempebra! hvis den ene hunden ikke viser frykt plukker den andre fort opp at det ikke er så farlig. lykke til tror dette går bra jeg.
  13. 1- nei det er noe dyr gjør i en jaktsituasjon der de er opplært av "mor" til å ta livet av dyr på denne måten 2- det kan tolkes slik i noen situasjoner. også der en chæfer plutselig henger i rumpa di. 3- dette kan alle hunder gjøre men vakthunder som er trent til og vokte er mere representert i denne kategorien. 4- nei. men en hund som er trent til å kjempe vil også kjempe. en hund som er trent til og holde fast gjør også dette. jeg selv mener at en hund vil gi seg såsnart den føler trusselen er over dette gjelder alle hunder etter min oppfatning. også hvor tidlig valpen blir tatt fra mor vil innvirke på aggressivitet. voldelig og stressende oppvekst legger også et grunnlag for aggressivitet. 5- ja og nei, de ser skumle ut og de fleste forbinder utseendet med noe farlig. selv mener jeg at det kun er oppdragelsen som innvirker på hunden. det er mye som kan skrives om dette men hovedsaklig kan det nevnes at alle hunder har sine genetiske fordeler iforhold til hva de brukes til og dette kan både forsterkes hos valpen eller forebygges.
  14. feil. hverken amstaffen eller pitbullen gjør dette såfremt de ikke er trent til det.
  15. hva gjør du hvis det blir forbudt for deg og eie en rifle i et kaliber du måtte inneha? jo du kjøper et annet tilsvarende... kamphundproblemet vil aldri forsvinne ettersom de fleste driter i loven og bare henter en hund i sverige eller finland som sett på tv. eller bruker alternative raser. eneste måten og beskytte samfunnet mot farlige hunder er å innføre en sertifikatordning der man må via en prøve bevise at man er kyndig i dressur, sosialisering, situasjonshåndtering og førstehjelp for hund., dette for ALLE hundeeiere og inndelt i omfang etter hundegrupper, itillegg er det bare og slenge på noen tusenlapper ekstra for et sertifikat i "potensielt farlig" gruppen. da unngår man de som kjøper en slik hund bare for at den er tøff. til en viss grad iallefall.
×
×
  • Create New...