Jump to content

MPS

Members
  • Posts

    69
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MPS

  1. Skal ikke bare være lett. Vi kan bytte. Du kan få elgbikkja mi som ikke jager noe særlig elg, så kan jeg få din og bruke på elgen
  2. Skal kort si akkurat det jeg mener. Vet dette er et diskusjonsforum, men dette med å dra fram max/langhold avstander på jakt på dyr er bare tull. Det er best og holde helt kjeft. Blir bare tull og ball ut av det. Hver og en får drive med det en synes er forsvarlig jakt og det man selv har samvittighet til. Jeg bryr meg ikke.
  3. Bryr meg ikke så veldig om all teorien og metallurgien i disse demperene. Eneste jeg vil ha svar på er om jeg kan fortsette å bruke min CTM4 på 45cm 308w pipa uten og være redd for alvorlig "hodepine", eller om jeg skal legge den i esken sin igjen. Intet mer, intet mindre. Produsent burde, om ikke her på kammeret, men hvertfall på sin hjemmeside fort som svint opplyse om hva eierene av aludempere bør gjøre. Frykter at hvis mange blir usikre eller ikke får svar, så dropper man bare å handle. Jeg for min del bærer gjerne 300 gram ekstra hvis jeg kan fortsatt ha hode montert på halsen.
  4. Jeg er ikke fullt så raus jeg da. Ca 380 meter.
  5. Jo takk for samværet alle mann. Jeg for min del var der bare på lørdag, men storkoste meg for det. Hadde dessverre reist i fra fotografiapparatet mitt, så andre får legge ut noen bilder.
  6. MPS

    Blaser R93 OFFROAD

    Beklager Fenrir, jeg blingset. Det er Proffesional stokken jeg har, men systemet er jo det samme. Ja jeg kommer ikke til å kvitte meg meg den, jeg er heller på trappene til å kjøpe en stokk og sluttstykke til. Jeg bruker Proff stokken sammen med en kort flutet (50 cm) 9,3x62 pipe, med en liten Leupold Euro 1,1-4 på. Det er ei stygghendig hundeførerbørse. 96 cm totallengde, og sniker seg vel på ca 3 kg inkl reim og fullt magasin.
  7. MPS

    Blaser R93 OFFROAD

    Har brukt Offroad i flere år som hundefører. Tildels i utilgivelig terreng. Har fungert utmerket. Når mekanismen/sluttstykket er låst, så er kassa helt tett, og ingenting kommer inn bortsett fra regn da.
  8. Ripasso. Valpolicello Classico. En lett og fin vin som kan bære hjorten. Amarone hvis du vil ta den helt ut, men pass deg for taninene i den, ikke ta hele flaska sjøl. Lagd på tørkede druer og får masse alkohol i seg, ca 15%, fort gjort å få huevondt, kjør på med masse vann ved siden av.
  9. MPS

    MPS KomplMCTM4

    From the album: Rifle

  10. Hei Ulf. Min 308 pipe har jeg kappet til 45 cm. CTM4 demper påmontert. Totalvekt med kikkert, montasje, demper, reim og magasin er 3,9 kg.
  11. Bruker en Blaser. Professional stokk, med ei kort fluta 9,3 pipe. Toppet med en liten Leupold European 1,1-4x30. Går mye med bikkje, og denne kjeppen veier inn under 3 kg og er 95 cm lang. Er veldig glad i denne børsa.
  12. Ah, en mann med min smak. Har hatt/har Landcruiser 73, 90 og 120 samt en spell ny Hilux 3.0SR+. Jeg for min del er Toyotamann. Dette fordi jeg har en meget serviceinnstillt forhandler, bilene er av meget god kvalitet osv osv. Har også hatt en 05 modell X-trail 136hk Diesel. En traust og kjedelig bil som faktisk var veldig praktisk. Endel mer småplukk med enn Toyota. Subaru har jeg aldri eid, men vet at de har sin trofaste tilhengerskare. "Hunndaii" har jeg rett og slett aldri vurdert. Kanskje jeg har bommet stygt og gått glipp av en formidabel bil, men kan ikke si at det kribler nevneverdig av Santa Fe'n. For den prisen du antyder, ville jeg seriøst sett litt på Landcruiser 90. Fram til 2001 hadde de en vanlig 3 liter TD på 125hk. Denne klakrer og går veldig bra. Og gjør jobben sin godt. Har vel vært noen episoder med toppen på de, men ikke noe stort problem. I 2001 kom de med D4D motoren (Common rail) 163hk. En flott maskin som jeg aldri har hatt noe problemer med. Jeg hadde 90'n min i vel 60000 km. Skifta fire lyspærer bare, i tillegg til vanlig service.
  13. MPS

    Ny Blaser R8

    Hø. Ikke gjør narr av Blaseren gitt Arild. Du sitter med en i ditt eie før eller siden du og
  14. MPS

    Ny Blaser R8

    R93 skal ned ca 8% etter hva jeg har hørt. Hvorvidt det skyldes annkomsten av den nye kreasjonen vites ikke.
  15. Å nei det går nok ikke Buster. Skaper mange arbeidsplasser veit du. Husk "Alle skal med" mvh Arbeiderpartiet.
  16. Selvfølgelig kan det være piper o.l. som ikke er medgjørlige på dette også. En seriøs forhandler vil og bør kunne da ta saken. Er ikke sikkert at Blaser vil ta ansvar om pipa skulle begynne å spre litt etter varmskyting, men som sagt en god forhandler burde være behjelpelig. Har pr nå 2 piper, og de går utrulig godt.
  17. MPS

    Nye langholdsrifla mi

    Har akkurat fått i hus en Victory 2,5-10x50 til Blaser prosjektet mitt. Denne ble bestillt med komp på høyde og side. Virker bra ved første øyekast, men får nå se etter litt prøvelser i geografien.
  18. Blaser trenger ikke slik garanti. Den går godt uannsett.
  19. Tenker du på sånn typisk "skivekikkert" ? Du kan låne Nikonen min å teste i såfall. Jeg er ihvertfall godt fornøyd med den. Ikke helt oppe blant Zeiss o.l. når lyset begynner å bli litt grumsete, men absolutt bra. Har fått tak på et greit solid stativ til den også nå.
  20. MPS

    BLOG 110-113

    God innsats Roe. Illustrativt og fint. Du har ikke tenkt tanken med å få lakkert inn hele klikktabellen din på tårnene?
  21. Hadde egentlig ikke tenkt til å lire av meg noe særlig her enda jeg Poacher, men... For det første, det finnes jegere som har hue på rett plass, og det er de som ikke har det. Dette gjelder uannsett om det bedrives jakt på korte eller lange hold. Har sett hinsides idiotisk skyting på hold under 70-80 meter, men langt langt mindre på lange hold. Med lange hold på jakt (litt avhengig av redskapen og dyreart) så er det i mitt hode 400 - 600 meter. Kan ikke på mitt bare liv se at det er værre etisk og/eller moralsk å skyte dyr på lange hold hvis hue er på rett plass enn å jakte på korthold hvis man ikke er helt god i toppen. Hvis noe skulle gå galt på de korte holdene er det flere unnskyldninger å ta av, gjør man noe feil på langhold er man bare en idiot liksom.
  22. Kanskje det kan oppfattes som faglitteratur for den enslige og nevenyttige mann?
  23. Ingen "skjellerier" fra det gode lag ennå? Eller kanskje det ikke sømmer seg på nett
  24. Så lenge den som utøver jakt følger lover og regler, er det for meg revnende likegyldig hvordan vedkommende gjør det. Om du skyter på jordet, smyg, med hund, glugg, åte, på lange hold eller du skyter en 16 takker elg for så å skjære av den hue å legge det igjen i skogen til fordel for kjøttet, eller du gir bort kjøttet for å beholde geviret. Hvis noe av dette gir den enkelte jeger stor glede, så er jeg glad. En klok sistelinje av G.Larson.
×
×
  • Create New...