Jump to content

trenger tips til vin


thorb86

Recommended Posts

Ripasso. Valpolicello Classico. En lett og fin vin som kan bære hjorten.

 

Amarone hvis du vil ta den helt ut, men pass deg for taninene i den, ikke ta hele flaska sjøl. Lagd på tørkede druer og får masse alkohol i seg, ca 15%, fort gjort å få huevondt, kjør på med masse vann ved siden av.

Link to comment
Share on other sites

Vin er jo en personlig preferanse selvsagt, men jeg vil alikevel benytte anledningen til å advare litt mot amarone og vilt. Hva slags saus man har til er en ting, men vilt som ikke er kraftig nok kan komme til kort for en amarone. I mine øyne er amarone mer en vin til passende kraftige oster, eller rett og slett bare som balsam for sjelen. Men, vin er avhengig av smaken - finner men kombinasjonen god så kjør på.

 

Til trådstarter, som vil ha en kraftig vin som ikke er for "tørr", så vil jeg styre deg ned i Rhone. Finner du for eksempel en Crozes Hermitage fra Alain Graillot så bør du være på trygg grunn om du ikke velger altfor fet saus til. Det er mitt tips gitt forutsetningene du selv har satt.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...