Bukken Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Det er mulig jeg kommer i posisjon til å måtte slakte en hest i stedet for å la'n sjøldaue. Jeg ønsker å være føre var, og retter derfor følgende spørsmål til de herværende kunnskapsrike: Hvilke tricks bruker man på en gammel hest for å få kjøttet etandes? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villdyret Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Tips om kjøttet får andre komme med, men husk i hvert fall å skyte høyt oppunder panneluggen med blyspiss og stikk gampen etterpå. Det var instruksjonen jeg fikk av dyrlege, da jeg skulle skyte gamp. Husk å ikke smatte, når du skal spise den... Lykke til! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villdyret Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Det er liten tradisjon i Norge med å spise hestekjøtt, sikkert derfor du får liten respons, men vil anta at de to store kammerkokkene melder sin interesse etterhvert Jeg serverte hestebiff til mine foreldre, og de trodde det var hjort Husker en spesiell søtlukt under steking, og kjøttet var mørt og godt. En gammel gamp må sikkert mørne sine 40 døgngrader å vel så det http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift19121.asp Marinert hestebiff Antall porsjoner: 2Ingredienser: 2 rause ytrefileter av hest Marinade: 1 vårløk 4 ss balsamico 1 ss sesamolje 2 dl olivenolje 4-5 fedd hvitløk 2-3 soltørkede tomater Fremgangsmåte: Kjør alle ingrediensene til marinaden i en hurtigmikser. Ha ytrefiletene i en dobbelt plastpose og hell marinaden over - la det marinere i et døgn. Marinaden er komponert på grunn av hestekjøttets egne sødme. Kjøttet skal grilles på høy varme i 3 minutter på hver side. Tilsett salt og pepper når du har snudd kjøttet på grillen. Server med ditt favorittilbehør til grillet mat. Jeg pleier ofte å ha ovnsstekte poteter til og en frisk salat, gjerne med feta i. Det gjør seg også med choronnesaus til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kammerlås Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Det beste du kan gjøre er å finne et sted der du har god kontroll på mørningsprosessen. Det gjelder alt kjøtt, men når du har så mye er det greit å legge ekstra arbeid i å få mørninga bra. 40 døgngrader er veiledende, og når det er passert kan du la det henge videre så lenge du tør. Indrefileten kan du ta med en gang, den taper på å henge, og den er faktisk best på gamle dyr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lille My Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Eneste jeg har spist av hestekjøtt er indefilet, og det er virkelig godt. Hvor mye av det andre kjøttet som er godt etandes vet jeg lite om, men det må ihvertfall gå an å bruke som blandigskjøtt i en evt pølseproduksjon vil jeg tro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v-max Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 pølse da?er vel det hest blir mest brukt til? kansje mauser68 kommer med noen gode oppskrifter på bygdemat av hest smalahoved av hest kanskje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villdyret Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Mærrahoved er jo genialt, og mat for ei hel lita bygd Hmm, kanskje jeg må begynne med hest igjen, kjøttsulten må vite Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jegerjente38 Posted February 12, 2010 Share Posted February 12, 2010 pølse da?er vel det hest blir mest brukt til?kansje mauser68 kommer med noen gode oppskrifter på bygdemat av hest smalahoved av hest kanskje Det som heter røkt eller speket dyrekjøtt i butikken er som regel hestekjøtt. Det er fint å speke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadob Posted February 12, 2010 Share Posted February 12, 2010 Vet ikke hvordan norsk fjordahest smaker - men hvis det smaker like dårlig som slektningen Zebra - ville jeg nok ha spandert den bort på jaktvaldets bikkjer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted February 12, 2010 Share Posted February 12, 2010 pølse da?er vel det hest blir mest brukt til?kansje mauser68 kommer med noen gode oppskrifter på bygdemat av hest smalahoved av hest kanskje Lutehest kanskje? Nei desverre eg har ikkje direkte oppskrifter på hest, har kun smakt det ved 2 anledninger. Det er litt sånn søtlig, nøtteaktig smak på det synst eg, veldig godt kjøtt faktisk. Eg jobba på slakteri i 2 sesonger, og der var det enormt rift etter hestebiff, så når det kom hest på slakteriet, så var det stort sett alltid diskusjoner og loddtrekning, om kven som skulle ha ytre/indre filetene. Hestebiff er ein delikatesse.. Eg ville ha kanskje prøvd meg over her med ein variant av det Villdyret skisserte, det såg veldig lekkert ut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.