Jump to content

Hjortejakt fra bil på natten


pluto

Recommended Posts

Hvis grunneigar blir tatt for denne episoden, kan han bli fratatt bilen, våpenet/hjorten og i tillegg miste retten til jakt i 3 år. En bot på ca 10 000 kr hadde sikkert også kommet i tillegg. Om han har løyve på hjorten spiller ingen rolle. Husk de jegerene som har blitt dratt gjennom rettsaparatet i årevis for å ha skutt i skumring, har også hatt løyvene i orden.

Jeg er også sikker på at påtalemakten hadde vært svært innteresert i disse bildene/bevisene for å kunne statuere et eksempel. Husk det er nesten ikke oppsyn med hjortejakta i forhold til eks reinsjakta, så her vil en dom virke forebyggende på lignende situasjoner i fremtiden.

Jeg hadde ikke sovet godt hvis jeg var grunneigaren her, med tanke på at bildene er levert viltnemda. Følger med i spening hva som skjer.

 

Jeg kan ikke se at trådstarter har presset noen i denne situasjonen. Det er forskjell på og spørre om rådyrjakt, og på og si til vedkommende at hvis jeg ikke får jaktrett/penger vil jeg levere bildene til politiet.

Det er heller ikke straffbart og selge nyheter her i landet, og dette er i høgeste grad en nyhet. Om det virker merkelig spiller ingen rolle grunneigar har kun seg selv og takke for denne situasjonen.

Link to comment
Share on other sites

Intressant at det kan se ut som folk synes det er ok å "be om noe for å la vær å gå videre med saken"...

 

Det er ikke greit og be om noe for å la vær og gå videre med saken. Trådstarter har heller ikke spurt grunneigaren om å få noe for å ikke gå videre med saken. Det trådstarter sier er at saken kunne fått et annent utfall dersom grunneigar hadde gitt tillatelse til Rådyrjakt, Dette er ikke noe grunneigar har blitt opplyst om, og det er således ikke noe utpressing.

Personlig synes jeg ikke noe om holdningen til trådstarter, men noe utpressing er det i alle fall ikke. :?:

Link to comment
Share on other sites

Meiner og hugse (beklager om eg tar feil) at det blei ein ganske så oppheitet tråd på sluttstykket, kor trådstarteren her meldte fra til øvrige myndigheter etter noken jegere hadde skutt rådyr i lovlig lys, som da hadde brukt lykt på ettersøk. Veit det er ulovlig, men får en føling at trådstarter med og selge bilder osv virker litt .....

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke mindre enn 2 tråder ( :!: ) om denne ulovlige jaktepisoden. Men fremfor at det blir politianmeldt, så lukter jeg at trådstarter øyner en mulighet for egen vinning? Korriger meg gjerne om jeg tar feil, men både jaktepisoden, og trådene med titler, med kommentarer, og underliggende tone, gir meg en vemmelig følelse. :!:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...