Jump to content

Glenn_G

Members
 • Posts

  1,075
 • Joined

 • Last visited

About Glenn_G

 • Birthday 11/30/1975

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Glenn_G's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

 1. Hei. jeg og samboeren skal til Femunden om få uker. Vi vurderer å kjøpe predatorkort i Norge, noe som jo også vil være en glitrende sjanse for henne til å bli vant med å håndtere våpen på tur i tillegg til at vi kanskje kan hjelpe litt på bestanden av rev og ravn der få andre gidder jakte. Vi vil garantert ende opp med turer til Alaska med tiden så jeg synes det er viktig å få inn trening på å stadig ha med våpen uten at man konstant er på jakt også, og på en trygg måte selvsagt. Siden vi på denne turen må stille med tung glassfiberkano så tror vi at det er best å starte i Sverige, da det ser ut som det er enklere å komme skikkelig ut i villmarken med kano derfra, uten å måtte bære så mye. så hvordan stiller det seg helt juridisk når vi vil padle fra Sverige med våpen for så å jakte i Norge? Så skal vi tilbake til Sverige og utgangspunktet for så å kjøre hjem?
 2. Ja vi får se hvordan det blir. Vi må få bygget om litt på banen før vi i det hele tatt kan ta kurset her, etter det så blir det vel noen klubbstevner iallefall
 3. Her har det visst skjedd litt av hvert, har ikke vært her inne på en stund. Det er travelt i jørpeland pistolklubb, ble plutselig utskiftninger i styret og mye å gjøre, vi har et nybegynnerkurs pr mnd og totalt 7 skytinger pr mnd fordelt på 4 skyteledere så vi har litt å henge fingrene i. Prøver å få til feltskyting også nå i tillegg til at banen skal pusses opp og mye annet vedlikehold og planlegging av aktiviteter. Mye jobb men er jo moro Nå har våren kommet og vi starter utendørsskytingen etter påsken, så da begynner nok folk å bli klar for PPC-kurs. Vi henger litt etter siden vi i en periode kun var to stk i styret men nå har vi fått inn en tredje person og fått litt mer oversikt iallefall. Når vi skal skifte kledning på standplassbygget så vil det bli laget med barrikader for PPC og da begynner det å ligne noe. Men dette kan ta tid så det spørs om det ikke blir lettest å reise for å ta kurs om det dukker opp flere innen grei reiseavstand, hvis ikke får vi hyre inn instruktør og ha kurset her.
 4. Hadde ikke fått meg meg at det skjedde noe her. Her er link til banen: http://jørpeland-skytterlag.no/J%C3%B8rpeland_Skytterlag/Lokalitet.html
 5. Hehe, veldig sant det som blir skrevet her om at du aldri sparer en krone på å lade. Faktisk blir det dyrere for når man først har handlet inn masse kuler og krutt osv og ladet opp en haug med skudd så får man følelsen av å skyte nesten gratis, så da pøser man ut med skudd uten å føle at lommeboka krymper. Men den gjør jo det og pengene forsvinner rimelig fort. Men etter at jeg begynte å lade for endel år siden så har jeg synes det var enda kjekkere å skyte nettopp pga at man ikke stresser med hva det koster. Så man bruker mer penger men det er kjekkere underveis og man skyter mer er min erfaring iallefall Jeg lader med breech lock pressa og jeg synes den er helt super! Har testet andre og de har jo ikke vært dårligere men synes det var litt lettere å sette i nye hetter i lee pressa enn i en rcbs jeg prøvde, selv uten noen form for hettemagasin. Men man får jo slike magasiner iallefall til breech lock'en om man ønsker, helt sikkert til de fleste andre presser også da. Om man kjøper inn noen ekstra slike hylser til å sette diene i så man får en til hver die så skifter man jo dier på få sekunder og man slipper å justere dem når de først er instilt. (Må jo justere om du skifter kuletype osv selvsagt.) Den originale vippevekta til lee er nok veldig nøyaktig den, men kjøpte fort en billig digital kruttvekt for å spare tid.
 6. Godt det er mange som ser at det aldri har vært snakk om å prøve å unnslippe betalingen! Og det virker også som om tråden har gått tilbake i et mer seriøst spor istedet for drittslenging, det setter jeg pris på Dere tar opp reglene fra idrettsforbundet men jeg tror ikke NBSF er en del av det forbundet faktisk, klarte ikke å finne dem på listen der iallefall. Men kan jo ha sett feil selvsagt! Leste igjennom det jeg fant av vedtekter hos NBSF da uten å finne noe som skal åpne for denne type innkreving. Jeg nevnte aldri hvilket forbund det var snakk om da jeg startet tråden og hadde ikke tenkt å si noe om hverken det eller hvem som var involvert, men siden Geir S allerede har skrevet det selv så legger jeg ved sitatet fra mailen fra klubben som da er informasjon fra forbundet til medlemmene: "Info fra forbund: Har fått liste over medlemmer som ikke har betalt inn til forbund. Disse vil bli strøket og det vil og bli meldt fra til politiet i de enkelte politidistrikt om at de ikke er medlemmer lenger. Og dette kan jo få litt konsekvens for våpen registrert på konkurranse." Det var dette jeg reagerte på og klaget inn og fikk som svar at det ikke var ulovlig og "Så du må se på det som en liten straff om at du ikke vil være medlem lenger." Det kom også fram at det var folk som trakk seg fra klubben uten å melde fra og at "det ligger endel ekstra arbeid i det." Så der lå motivasjonen. Og det er jo forståelig med frustrasjonen men man må jo følge spillereglene uansett. Håper virkelig dette blir fjernet som praksis i alle klubber og forbund! I mine hode så hadde det vært både riktigere og mer konstruktivt å skrive at de håpet at alle kunne betale i tide siden forbundet jobber på for å gi bedre tilbud til skyttere og kjempe skytternes sak. -Med utfylling om hvilke prosjekter de jobber med. Rett og slett lokke istedet for å true.
 7. Veldig enig med deg her! Politiet ser vel at det er enormt lite kriminalitet med lovlige våpen i utgangspunktet og at det ikke er noen vits i å bruke masse penger på dette siden det ikke er noe sikkerhetsmessig å hente. Eneste jeg kan si ikke stemmer i det du skriver er angående økonomiske. Det var det definitivt i tilfellet som gjorde at jeg startet tråden. I tillegg en misforstått oppfattelse av at klubbene skal være med å bedømme hvem som er skikket og ikke. Da var det altså sånn at man ikke ville stå ansvarlig dersom man hadde skrevet ut "anbefaling"(som jo bare skal være dokumentasjon på frammøte) til noen som ikke burde ha våpen. Når jeg klaget på at dette var brudd på personvernet fikk jeg beskjed om at jeg skulle se på det som en straff forbundet gav for dem som ikke betalte og at det var en enkel måte å få inn pengene på.. Som jeg har sagt en mengde ganger nå så forstår jeg ikke hvorfor folk IKKE betaler regningene sine og jeg synes det er dårlig å ikke gjøre det! Er mange som jobber ræva av seg for å få klubbene til å fungere og da bør man i det minste betale kontingenten! Og som det blir sagt så kan man slutte å være medlem om man ikke vil betale. Men det betyr ikke at man skal lage egne regler for hva man kan tillate seg for å få inn disse pengene! Observerer at om man er opptatt av å beskytte personvernloven så er man useriøs og bruker donald eller morgan kane som navn? Føler iallefall selv at jeg opptrer ryddig selv om jeg har tatt opp et tema som ikke alle liker.
 8. Praksis bør være å følge loven. Man kan kutte medlemskapet til dem som ikke betaler etter 2 år. Så er resten en sak mellom politi og våpeneier, dette har ikke klubber eller forbund noe med. Vedkommende vil bli stoppet om han/hun forsøker å kjøpe noe mer eller ved tilfeldig kontroll. Jeg vet at jeg ikke havner oppi de problemene selv, jeg betaler selvsagt alltid som alle bør gjøre! Men det var dette med å samtidig passe på personvernet og følge loven. Alle andre klubber og forbund må klare å få inn penger på annet vis så da bør vi klare det innen skytingen også. Kanskje ved å jobbe for å få klubbene så kjekke å være med i for alle at folk stiller opp og har lyst å betale for å være med kunne vært bedre å hatt som mål enn å forsøke å finne tvangsmidler? Klubber som er åpne for folk på alle nivåer og ikke bare for de som virkelig satser kan nok være lurt. Kanskje de som virkelig satser burde få egne treninger i tillegg. Mens de som går mest for det sosiale kan få skyte, drikke kaffe og kose seg uten å være til hinder for andre eller føle at de gjør noe feil? Alle klubber sliter nok med å få inn alle kontingentene og slik vil det nok også være, men jeg tror det er bedre å lokke enn å true.
 9. Ja du misforstår meg totalt her dessverre! Jeg er for at man alltid skal betale alle regninger på tide alltid! Mulig det bare er vanskelig å gjøre seg forstått via nettet, men det jeg er imot er å begå lovbrudd forå få inn pengene. Jeg mener at alle ABSOLUTT må betale og om man ikke betaler ting i samfunnet så er det spilleregler på hvordan dette kan kreves inn. Så jeg har ikke noe til overs for de som ikke vil betale kontingentene! Men jeg har like mye imot at man prøver å dra inn pengene med ulovligheter. -Håper det oppklarer hvor jeg står
 10. Jeg startet denne tråden og jeg kjemper definitivt ikke for at folk skal slippe å betale eller for ulovlig våpeneierskap! Men jeg er imot ulovlige metoder for å dra inn pengene! Hvordan kan dere være så opptatt av å få ut disse "forbryterene" som ikke følger lovens krav om forbundstilhørighet men samtidig støtte lovbrudd for å få inn pengene?! Synes det er skummelt at så mange ikke ser at det ikke handler om å slippe unna regningene! Les litt historie og prøv å forstå hvorfor personvern er viktig. Må si at jeg er sjokkert over at folk ØNSKER å få en lov som krever rapportering av lav aktivitet! For det første så hadde ikke vi som er aktive hatt gode baner tilgjengelig om det ikke var for alle de lite aktive! Om man blir kvitt alle de lite aktive så er det jammen ikke mange igjen som skal betale hele gildet! Og hva skjer om man får innført en sånn ordning? Jo kravene til aktivitet vil øke på for da er det jo plutselig veldig lett å få ned antall våpen i landet. -Spesielt om det kommer inn en enda mer våpenskeptisk regjering i framtiden. Går ann å tenke litt lenger enn sin egen nesetipp! Dessuten kan du jo risikere å selv ende opp med feks dårlig helse slik at du ikke kommer deg på banen så ofte, men samtidig ha skytingen som det største lyspunktet i livet for så å bli fratatt muligheten til å drive med det siden du da kanskje ikke har nok aktivitet lenger. Det finnes folk som skyter lite av andre grunner enn at de bare vil ha våpen og det er de som vil smake konsekvensen av slike forslag sammen med de som er aktive men har begrenset økonomi og ikke har råd til å betale fremtidige regninger dersom bare de mest aktive skal stå igjen i klubbene! Folk som skyter lite "forsøpler" ikke sporten vår som vingemutteren påstår, men folk som sprader rundt på banen og alltid "vet best," dømmer andre og ser ned på mosjonsskyttere som trives like godt med kaffekoppen som pistolen i hånda derimot, forsøpler defintivt sporten og jager vekk både rekrutter og andre fremtidshåp fra banene! Hva med å ha fokus på egen trening og drite i hvordan andre velger å utøve fritidssyslene sine?!
 11. Jeg synes det er skremmende at folk tror at problemet her er at man vil slippe unna uten å betale! Og at man vil frivillig legge opp til enda mer krav til våpeneiere som selvsagt vil utnyttes i fremtiden. Med fullt innsyn og økende krav til aktivitet så kan man miste endel "mosjonsskyttere" og da mister klubbene mye penger! De veldig aktive skytterne ser visst ofte ned på dem som ikke er så aktive, men husk på at uten dem så hadde vi neppe hatt råd eller anledning til å skyte så billig på så flotte baner! De lite aktive er i flertall og betaler alikevel mesteparten av gildet, så bli kvitt dem så blir dere til slutt kvitt hele banene da hele skytesporten hadde blitt lagt ned om det var veldig få medlemmer. Alle må gjøre opp for seg men å overkjøre alt av moral og også personvernet for å få inn pengene er ikke greit! Alle bør betale alle regningene sine på tide, ikke bare til skyteklubber. Om man ikke betalte legen skulle han da true med å gå ut med personlige opplysninger? Eller at psykologen sender ut trussel sammen med regninger? At enkelte også mener at det bør bli standard praksis å rapportere oppmøte er jo spinnvilt! Om folk ikke har anledning til å skyte så mye en periode eller feks er mer opptatt av en annen skytegren eller annen hobby i etpar år så er de ikke mindre skikket til å eie våpen. Loven krever et minimum oppmøte men det er ikke klubbenes jobb å leke politi i den forbindelse heller! Noen sitter på sin høye hest og skal dømme alle andre og det skjer jammen ofte her på kammeret dessverre. Jeg har ikke skutt i benkeskytingsklubben siden i høst siden jeg satt kikkerten over på jaktrifla og har vært enormt aktiv i pistolklubben siden den tid. Jeg skal skyte mye rifle utover dette året, både jaktfelt og benkeskyting. Men om jeg hadde brukt energien og pengene på å bare skutt pistol i ett år så hadde jeg altså vært uegnet til å eie banerifle i enkeltes øyne? Jeg kommer til å ha mangedobbelt av minstekravet der slikt finnes men synes det å ville rapportere liten aktivitet er helt latterlig og lite gjennomtenkt. Etter en skillsmisse for noen år siden så var jeg ikke på pistolskyting på over et år, jeg hadde skutt sammen med exkona så det fristet ikke så mye å gå på banen lenger så jeg ventet til jeg hadde lyst å skyte igjen. Burde jeg bli tvunget til å selge våpnene i den perioden bare pga manglende aktivitet? Det finnes mange situasjoner der folk trenger å ta en pause enten fra alt av skyting eller bare en enkelt gren og da er det tullete å angi dem. Man får faktisk lov å ta seg en slik friperiode men om klubbene rapporterer slikt så blir man nødt til å forklare seg både til politi og klubb og det burde man slippe synes jeg. Om politiet vil så kan de sjekke selv, men de gjør sjeldent det med folk som ikke ellers gjør noe galt. Jeg tviler jo på at folk blir så mye farligere for samfunnet om de blir dårligere å skyte.. Og så er det tross alt snakk om private eiendeler som ofte er verdt mye penger! Men vil jo oppfordre alle på det sterkeste til å betale kontingentene og stille på dugnader! Det ligger enormt mye arbeid bak driften av enhver klubb så man bør være litt takknemlig. Håper samtidig at folk nå krever endring av denne praksisen med trusler om utlevering av opplysninger i alle klubber og at det blir en slutt på dette. Og ja, det er NBSK det er snakk om. Hadde ikke tenkt å navngi forbundet selv. Men vil det nå bli sendt ut ny mail med at denne praksisen ikke vil bli gjennomført Poacher, eller vil den trusselen bare bli stående?
 12. Selvfølgelig skal man betale kontingenten! Og man bør være takknemlig for innsatsen som gjøres i klubber og forbund. Sitter selv i et styre i en pistolklubb så jeg vet at det er mye jobb. Men det gir oss ingen rett til å bryte personvernet eller leke politi. Som tidligere nevnt her så er det politiet som skal spørre etter innsyn for hver enkelt person de lurer på om har tilstrekkelig aktivitet og medlemskap, at et forbund utleverer slikt uten godkjennelse fra medlemmene eller at det er krevd med lovhjemmel fra politiets side er ikke bra. Om det viser seg å være brudd på personvernloven så er det en veldig alvorlig sak! At det gjør det lettere å dra inn penger er neppe en god nok grunn for datatilsynet, det hadde vært veldig lett for politiet om de hadde fullt innsyn i registrene også, men det får de ikke. Og det er det jo grunner til. Og som andre skriver her så er våpeneierskap en ting mellom politiet og våpeneieren, klubber og forbund skal hverken anbefale eller legge hindringer i veien selv om trusler om slikt kan gjøre innkrevingen lettere. Ser det er folk som er både enige og uenige og det er jo greit. Vi har jo ytringsfrihet! -Og den henger litt sammen med personvernet også
 13. Har klubber/forbund lov å overlevere lister over de som ikke betaler kontingentene sine i tide til politiet for å få tatt fra dem våpnene? Bare spør siden et forbund bruker dette som trussel når de nå skal ha inn kontingentene for i år. Jeg synes dette høres både feil og ulovlig ut. Trodde det gikk imot personvernet og at det er derfor politiet selv ikke kan kreve slikt innsyn?
 14. Takk for linker! Hva har det kommet på med blinker fra Tyskland da, ferdig fraktet og tollet? Og i hvilke kvanta?
×
×
 • Create New...