Jump to content

Glenn_G

Members
 • Posts

  1,075
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Glenn_G

 1. Hei. jeg og samboeren skal til Femunden om få uker. Vi vurderer å kjøpe predatorkort i Norge, noe som jo også vil være en glitrende sjanse for henne til å bli vant med å håndtere våpen på tur i tillegg til at vi kanskje kan hjelpe litt på bestanden av rev og ravn der få andre gidder jakte. Vi vil garantert ende opp med turer til Alaska med tiden så jeg synes det er viktig å få inn trening på å stadig ha med våpen uten at man konstant er på jakt også, og på en trygg måte selvsagt. Siden vi på denne turen må stille med tung glassfiberkano så tror vi at det er best å starte i Sverige, da det ser ut som det er enklere å komme skikkelig ut i villmarken med kano derfra, uten å måtte bære så mye. så hvordan stiller det seg helt juridisk når vi vil padle fra Sverige med våpen for så å jakte i Norge? Så skal vi tilbake til Sverige og utgangspunktet for så å kjøre hjem?
 2. Ja vi får se hvordan det blir. Vi må få bygget om litt på banen før vi i det hele tatt kan ta kurset her, etter det så blir det vel noen klubbstevner iallefall
 3. Her har det visst skjedd litt av hvert, har ikke vært her inne på en stund. Det er travelt i jørpeland pistolklubb, ble plutselig utskiftninger i styret og mye å gjøre, vi har et nybegynnerkurs pr mnd og totalt 7 skytinger pr mnd fordelt på 4 skyteledere så vi har litt å henge fingrene i. Prøver å få til feltskyting også nå i tillegg til at banen skal pusses opp og mye annet vedlikehold og planlegging av aktiviteter. Mye jobb men er jo moro Nå har våren kommet og vi starter utendørsskytingen etter påsken, så da begynner nok folk å bli klar for PPC-kurs. Vi henger litt etter siden vi i en periode kun var to stk i styret men nå har vi fått inn en tredje person og fått litt mer oversikt iallefall. Når vi skal skifte kledning på standplassbygget så vil det bli laget med barrikader for PPC og da begynner det å ligne noe. Men dette kan ta tid så det spørs om det ikke blir lettest å reise for å ta kurs om det dukker opp flere innen grei reiseavstand, hvis ikke får vi hyre inn instruktør og ha kurset her.
 4. Hadde ikke fått meg meg at det skjedde noe her. Her er link til banen: http://jørpeland-skytterlag.no/J%C3%B8rpeland_Skytterlag/Lokalitet.html
 5. Hehe, veldig sant det som blir skrevet her om at du aldri sparer en krone på å lade. Faktisk blir det dyrere for når man først har handlet inn masse kuler og krutt osv og ladet opp en haug med skudd så får man følelsen av å skyte nesten gratis, så da pøser man ut med skudd uten å føle at lommeboka krymper. Men den gjør jo det og pengene forsvinner rimelig fort. Men etter at jeg begynte å lade for endel år siden så har jeg synes det var enda kjekkere å skyte nettopp pga at man ikke stresser med hva det koster. Så man bruker mer penger men det er kjekkere underveis og man skyter mer er min erfaring iallefall Jeg lader med breech lock pressa og jeg synes den er helt super! Har testet andre og de har jo ikke vært dårligere men synes det var litt lettere å sette i nye hetter i lee pressa enn i en rcbs jeg prøvde, selv uten noen form for hettemagasin. Men man får jo slike magasiner iallefall til breech lock'en om man ønsker, helt sikkert til de fleste andre presser også da. Om man kjøper inn noen ekstra slike hylser til å sette diene i så man får en til hver die så skifter man jo dier på få sekunder og man slipper å justere dem når de først er instilt. (Må jo justere om du skifter kuletype osv selvsagt.) Den originale vippevekta til lee er nok veldig nøyaktig den, men kjøpte fort en billig digital kruttvekt for å spare tid.
 6. Godt det er mange som ser at det aldri har vært snakk om å prøve å unnslippe betalingen! Og det virker også som om tråden har gått tilbake i et mer seriøst spor istedet for drittslenging, det setter jeg pris på Dere tar opp reglene fra idrettsforbundet men jeg tror ikke NBSF er en del av det forbundet faktisk, klarte ikke å finne dem på listen der iallefall. Men kan jo ha sett feil selvsagt! Leste igjennom det jeg fant av vedtekter hos NBSF da uten å finne noe som skal åpne for denne type innkreving. Jeg nevnte aldri hvilket forbund det var snakk om da jeg startet tråden og hadde ikke tenkt å si noe om hverken det eller hvem som var involvert, men siden Geir S allerede har skrevet det selv så legger jeg ved sitatet fra mailen fra klubben som da er informasjon fra forbundet til medlemmene: "Info fra forbund: Har fått liste over medlemmer som ikke har betalt inn til forbund. Disse vil bli strøket og det vil og bli meldt fra til politiet i de enkelte politidistrikt om at de ikke er medlemmer lenger. Og dette kan jo få litt konsekvens for våpen registrert på konkurranse." Det var dette jeg reagerte på og klaget inn og fikk som svar at det ikke var ulovlig og "Så du må se på det som en liten straff om at du ikke vil være medlem lenger." Det kom også fram at det var folk som trakk seg fra klubben uten å melde fra og at "det ligger endel ekstra arbeid i det." Så der lå motivasjonen. Og det er jo forståelig med frustrasjonen men man må jo følge spillereglene uansett. Håper virkelig dette blir fjernet som praksis i alle klubber og forbund! I mine hode så hadde det vært både riktigere og mer konstruktivt å skrive at de håpet at alle kunne betale i tide siden forbundet jobber på for å gi bedre tilbud til skyttere og kjempe skytternes sak. -Med utfylling om hvilke prosjekter de jobber med. Rett og slett lokke istedet for å true.
 7. Veldig enig med deg her! Politiet ser vel at det er enormt lite kriminalitet med lovlige våpen i utgangspunktet og at det ikke er noen vits i å bruke masse penger på dette siden det ikke er noe sikkerhetsmessig å hente. Eneste jeg kan si ikke stemmer i det du skriver er angående økonomiske. Det var det definitivt i tilfellet som gjorde at jeg startet tråden. I tillegg en misforstått oppfattelse av at klubbene skal være med å bedømme hvem som er skikket og ikke. Da var det altså sånn at man ikke ville stå ansvarlig dersom man hadde skrevet ut "anbefaling"(som jo bare skal være dokumentasjon på frammøte) til noen som ikke burde ha våpen. Når jeg klaget på at dette var brudd på personvernet fikk jeg beskjed om at jeg skulle se på det som en straff forbundet gav for dem som ikke betalte og at det var en enkel måte å få inn pengene på.. Som jeg har sagt en mengde ganger nå så forstår jeg ikke hvorfor folk IKKE betaler regningene sine og jeg synes det er dårlig å ikke gjøre det! Er mange som jobber ræva av seg for å få klubbene til å fungere og da bør man i det minste betale kontingenten! Og som det blir sagt så kan man slutte å være medlem om man ikke vil betale. Men det betyr ikke at man skal lage egne regler for hva man kan tillate seg for å få inn disse pengene! Observerer at om man er opptatt av å beskytte personvernloven så er man useriøs og bruker donald eller morgan kane som navn? Føler iallefall selv at jeg opptrer ryddig selv om jeg har tatt opp et tema som ikke alle liker.
 8. Praksis bør være å følge loven. Man kan kutte medlemskapet til dem som ikke betaler etter 2 år. Så er resten en sak mellom politi og våpeneier, dette har ikke klubber eller forbund noe med. Vedkommende vil bli stoppet om han/hun forsøker å kjøpe noe mer eller ved tilfeldig kontroll. Jeg vet at jeg ikke havner oppi de problemene selv, jeg betaler selvsagt alltid som alle bør gjøre! Men det var dette med å samtidig passe på personvernet og følge loven. Alle andre klubber og forbund må klare å få inn penger på annet vis så da bør vi klare det innen skytingen også. Kanskje ved å jobbe for å få klubbene så kjekke å være med i for alle at folk stiller opp og har lyst å betale for å være med kunne vært bedre å hatt som mål enn å forsøke å finne tvangsmidler? Klubber som er åpne for folk på alle nivåer og ikke bare for de som virkelig satser kan nok være lurt. Kanskje de som virkelig satser burde få egne treninger i tillegg. Mens de som går mest for det sosiale kan få skyte, drikke kaffe og kose seg uten å være til hinder for andre eller føle at de gjør noe feil? Alle klubber sliter nok med å få inn alle kontingentene og slik vil det nok også være, men jeg tror det er bedre å lokke enn å true.
 9. Ja du misforstår meg totalt her dessverre! Jeg er for at man alltid skal betale alle regninger på tide alltid! Mulig det bare er vanskelig å gjøre seg forstått via nettet, men det jeg er imot er å begå lovbrudd forå få inn pengene. Jeg mener at alle ABSOLUTT må betale og om man ikke betaler ting i samfunnet så er det spilleregler på hvordan dette kan kreves inn. Så jeg har ikke noe til overs for de som ikke vil betale kontingentene! Men jeg har like mye imot at man prøver å dra inn pengene med ulovligheter. -Håper det oppklarer hvor jeg står
 10. Jeg startet denne tråden og jeg kjemper definitivt ikke for at folk skal slippe å betale eller for ulovlig våpeneierskap! Men jeg er imot ulovlige metoder for å dra inn pengene! Hvordan kan dere være så opptatt av å få ut disse "forbryterene" som ikke følger lovens krav om forbundstilhørighet men samtidig støtte lovbrudd for å få inn pengene?! Synes det er skummelt at så mange ikke ser at det ikke handler om å slippe unna regningene! Les litt historie og prøv å forstå hvorfor personvern er viktig. Må si at jeg er sjokkert over at folk ØNSKER å få en lov som krever rapportering av lav aktivitet! For det første så hadde ikke vi som er aktive hatt gode baner tilgjengelig om det ikke var for alle de lite aktive! Om man blir kvitt alle de lite aktive så er det jammen ikke mange igjen som skal betale hele gildet! Og hva skjer om man får innført en sånn ordning? Jo kravene til aktivitet vil øke på for da er det jo plutselig veldig lett å få ned antall våpen i landet. -Spesielt om det kommer inn en enda mer våpenskeptisk regjering i framtiden. Går ann å tenke litt lenger enn sin egen nesetipp! Dessuten kan du jo risikere å selv ende opp med feks dårlig helse slik at du ikke kommer deg på banen så ofte, men samtidig ha skytingen som det største lyspunktet i livet for så å bli fratatt muligheten til å drive med det siden du da kanskje ikke har nok aktivitet lenger. Det finnes folk som skyter lite av andre grunner enn at de bare vil ha våpen og det er de som vil smake konsekvensen av slike forslag sammen med de som er aktive men har begrenset økonomi og ikke har råd til å betale fremtidige regninger dersom bare de mest aktive skal stå igjen i klubbene! Folk som skyter lite "forsøpler" ikke sporten vår som vingemutteren påstår, men folk som sprader rundt på banen og alltid "vet best," dømmer andre og ser ned på mosjonsskyttere som trives like godt med kaffekoppen som pistolen i hånda derimot, forsøpler defintivt sporten og jager vekk både rekrutter og andre fremtidshåp fra banene! Hva med å ha fokus på egen trening og drite i hvordan andre velger å utøve fritidssyslene sine?!
 11. Jeg synes det er skremmende at folk tror at problemet her er at man vil slippe unna uten å betale! Og at man vil frivillig legge opp til enda mer krav til våpeneiere som selvsagt vil utnyttes i fremtiden. Med fullt innsyn og økende krav til aktivitet så kan man miste endel "mosjonsskyttere" og da mister klubbene mye penger! De veldig aktive skytterne ser visst ofte ned på dem som ikke er så aktive, men husk på at uten dem så hadde vi neppe hatt råd eller anledning til å skyte så billig på så flotte baner! De lite aktive er i flertall og betaler alikevel mesteparten av gildet, så bli kvitt dem så blir dere til slutt kvitt hele banene da hele skytesporten hadde blitt lagt ned om det var veldig få medlemmer. Alle må gjøre opp for seg men å overkjøre alt av moral og også personvernet for å få inn pengene er ikke greit! Alle bør betale alle regningene sine på tide, ikke bare til skyteklubber. Om man ikke betalte legen skulle han da true med å gå ut med personlige opplysninger? Eller at psykologen sender ut trussel sammen med regninger? At enkelte også mener at det bør bli standard praksis å rapportere oppmøte er jo spinnvilt! Om folk ikke har anledning til å skyte så mye en periode eller feks er mer opptatt av en annen skytegren eller annen hobby i etpar år så er de ikke mindre skikket til å eie våpen. Loven krever et minimum oppmøte men det er ikke klubbenes jobb å leke politi i den forbindelse heller! Noen sitter på sin høye hest og skal dømme alle andre og det skjer jammen ofte her på kammeret dessverre. Jeg har ikke skutt i benkeskytingsklubben siden i høst siden jeg satt kikkerten over på jaktrifla og har vært enormt aktiv i pistolklubben siden den tid. Jeg skal skyte mye rifle utover dette året, både jaktfelt og benkeskyting. Men om jeg hadde brukt energien og pengene på å bare skutt pistol i ett år så hadde jeg altså vært uegnet til å eie banerifle i enkeltes øyne? Jeg kommer til å ha mangedobbelt av minstekravet der slikt finnes men synes det å ville rapportere liten aktivitet er helt latterlig og lite gjennomtenkt. Etter en skillsmisse for noen år siden så var jeg ikke på pistolskyting på over et år, jeg hadde skutt sammen med exkona så det fristet ikke så mye å gå på banen lenger så jeg ventet til jeg hadde lyst å skyte igjen. Burde jeg bli tvunget til å selge våpnene i den perioden bare pga manglende aktivitet? Det finnes mange situasjoner der folk trenger å ta en pause enten fra alt av skyting eller bare en enkelt gren og da er det tullete å angi dem. Man får faktisk lov å ta seg en slik friperiode men om klubbene rapporterer slikt så blir man nødt til å forklare seg både til politi og klubb og det burde man slippe synes jeg. Om politiet vil så kan de sjekke selv, men de gjør sjeldent det med folk som ikke ellers gjør noe galt. Jeg tviler jo på at folk blir så mye farligere for samfunnet om de blir dårligere å skyte.. Og så er det tross alt snakk om private eiendeler som ofte er verdt mye penger! Men vil jo oppfordre alle på det sterkeste til å betale kontingentene og stille på dugnader! Det ligger enormt mye arbeid bak driften av enhver klubb så man bør være litt takknemlig. Håper samtidig at folk nå krever endring av denne praksisen med trusler om utlevering av opplysninger i alle klubber og at det blir en slutt på dette. Og ja, det er NBSK det er snakk om. Hadde ikke tenkt å navngi forbundet selv. Men vil det nå bli sendt ut ny mail med at denne praksisen ikke vil bli gjennomført Poacher, eller vil den trusselen bare bli stående?
 12. Selvfølgelig skal man betale kontingenten! Og man bør være takknemlig for innsatsen som gjøres i klubber og forbund. Sitter selv i et styre i en pistolklubb så jeg vet at det er mye jobb. Men det gir oss ingen rett til å bryte personvernet eller leke politi. Som tidligere nevnt her så er det politiet som skal spørre etter innsyn for hver enkelt person de lurer på om har tilstrekkelig aktivitet og medlemskap, at et forbund utleverer slikt uten godkjennelse fra medlemmene eller at det er krevd med lovhjemmel fra politiets side er ikke bra. Om det viser seg å være brudd på personvernloven så er det en veldig alvorlig sak! At det gjør det lettere å dra inn penger er neppe en god nok grunn for datatilsynet, det hadde vært veldig lett for politiet om de hadde fullt innsyn i registrene også, men det får de ikke. Og det er det jo grunner til. Og som andre skriver her så er våpeneierskap en ting mellom politiet og våpeneieren, klubber og forbund skal hverken anbefale eller legge hindringer i veien selv om trusler om slikt kan gjøre innkrevingen lettere. Ser det er folk som er både enige og uenige og det er jo greit. Vi har jo ytringsfrihet! -Og den henger litt sammen med personvernet også
 13. Har klubber/forbund lov å overlevere lister over de som ikke betaler kontingentene sine i tide til politiet for å få tatt fra dem våpnene? Bare spør siden et forbund bruker dette som trussel når de nå skal ha inn kontingentene for i år. Jeg synes dette høres både feil og ulovlig ut. Trodde det gikk imot personvernet og at det er derfor politiet selv ikke kan kreve slikt innsyn?
 14. Takk for linker! Hva har det kommet på med blinker fra Tyskland da, ferdig fraktet og tollet? Og i hvilke kvanta?
 15. Jeg tolker også regelen som at man kan ha kolbe med pistolgrep men ikke en kolbe der man kan ta av selve kolben og så står pistolgrepet igjen på våpenet. Er jo eneste måten å tolke det på som gir noe mening da slike kolber jo gjør at man kjapt har et kortere våpen. (At de som har tenkt å gå med en skjult hagle med kun pistolgrep antagelig ikke bryr seg om loven uansett er en annen sak..) Min tolkning: Ikke lov: Lov: Hadde en slik for endel år siden men den forhøyningen traff meg så hardt i ansiktet at etter få skudd med supermag så hovnet jeg opp så mye at jeg kunne ikke sikte lenger så jeg skiftet til originalstokken Men traff mye bedre på førsteskuddene da og var mye bedre å gå rundt med på jakt siden man slipper å bøye håndleddet så mye når man går og peker nedover.
 16. Aha, jeg har nok misforstått litt. Vi har kun 25m bane men kan rigge oss til i et sandtak og ute i felt i enkelte perioder i året. Men hovedskytingen vil foregå på 25m banen. Er det da bare store blinker vi trenger altså? Hadde glemt det tipset angående skiver som jeg fikk fra ppc-skytter'n så jeg skal sjekke opp i det i morgen Har sett litt på den siden (wa1500.org) og forstår at vi må registreres der med tiden. Klasker neven i pannen over ideen med å flytte stolpene istedet for blinkene, det var rimelig lite gjennomtenkt, hehe. Men tar gjerne imot tegninger på skivestativer, skal sende en pm med epostadresse Tenker nok for mye til tider ja, er mye å sette seg inn i for tiden. Mange prosjekter i klubben så nok å henge fingrene i.. Takk for tipsene!
 17. Ser på andre tråder at skiver til PPC er vanskelige å få tak i, har det blitt noe lettere? Må jo få fatt i skiver til både 25 og 50 yards baner og det må vi jo uansett ha klart før kursing syns jeg, må jo bygge stativer også. Må også komme på noe lurt for å få til flyttbare "barrikader" så vi kan skyte på forskjellige hold.
 18. Ja det ser utrolig moro ut! Dere hadde et bra utgangspunkt i klubben deres, vi er ikke så heldige men håper på å få til et bra opplegg alikevel Med å vente så mener jeg bare at vi vil la folk få prøve å skyte litt med svak hånd og på tid, samt forskjellige skytestillinger i tiden fram til våren siden vi kun skyter med .22lr innendørs nå og vi har ikke kunnet si så mye til medlemmene angående PPC annet enn hva skytingen består av siden vi ikke har hatt mer info. Til våren så begynner vi med uteskyting med alle kalibre og da kan vi ha skytedelen av kurset der. Tror vi kan få med ti stykker rimelig raskt selv om det er en liten klubb. Og når vi kommer igang så tror jeg nok at det kommer til flere som du sier, litt av målet er å lokke fram de gamle ringrevene som var veldig aktive før i tiden men som nå bare skyter på egenhånd og veldig sjelden kommer på treninger. EDIT: Sjekker den hjemmesiden nå
 19. Ok, ja men det er jo også greit selvsagt. Flott om det skjer litt mer på den nettsiden, men regner med dere har nok å gjøre dere også så forstår at ting kan ta litt tid. Synes iallefall det er veldig flott at dere har klart å få denne skytegrenen inn under forbundet!
 20. Så bra! Da er det deg jeg sendte eposter med antar jeg? Forstår at ting kan ta tid, er jo dugnadsarbeid alt dette Trodde kanskje at nettsiden ppc1500.no ikke var aktiv lenger og at ting burde gå via NSF istedet men tenkte å prøve her før jeg kontaktet forbundet. Men da venter jeg bare på svar fra deg istedet, går veldig greit det når vi bare vet at det er noe på gang
 21. Takk for raske svar! Jeg aner ikke hvor eposten min ble sendt videre, annet enn at det skulle være til bergen. Men skal prøve å sende en pm til ojoh å høre om han kan hjelpe. Takk for tipset!
 22. Litt før jul havnet jeg inn i styret i jørpeland pistolklubb som har hatt litt laber aktivitet de siste årene. Vi er fire stykker i styret nå og vi har veldig lyst å få opp aktiviteten og få gang på konkurranser og flere øvelser. Vi har sjekket opp litt om PPC, noe jeg selv har hatt lyst å begynne med lenge og både de andre i styret og medlemmene generelt virker til å være veldig gira på dette. Så jeg gikk inn på www.ppc1500.no og sendte en epost på vegne av klubben, fikk kjapt svar om at eposten ble videresendt til bergen og at de ville hjelpe meg. Fikk aldri noe svar derfra så jeg sendte en ny epost via www.ppc1500.no men har aldri fått noe nytt svar. Har noen tips til hvem jeg kan kontakte for å få kommet igang med dette? Vi vil i første omgang skyte en og en øvelse uten å trekke fra hylster osv for å få med mest mulig medlemmer før vi får inn en instruktør for å ta kurset. Men vi trenger skikkelige PPC skiver, hvor kan disse skaffes? Tenker både for 25 og 50 yards da vi har vanlig bane for 25m og muligheter til å skyte i felt på lenger hold. Alle tips angående å få startet opp med PPC er veldig velkomne! Mvh Glenn Gundersen
 23. Innser at dette er en eldgammel tråd, men har noen digital manual til Igi Domino mod602 .22lr? Hadde vært helt supert
×
×
 • Create New...