Jump to content

Ultimate kaliber til demping


sram68

Recommended Posts

Hva mener du med "dempet"? Bare at du bruker lyddemper, eller at du ønsker subsoniske ladninger?

 

Av kragepatroner i overlydsfart finnes flere, men det er kanskje like lurt å hoppe bukk over de marginale 22 kalibrene og gå rett på 7x57R, en av de mest utbredte kravepatronene. Lovlig til storvilt, og moderat rekyl, særlig med demper.

 

I subsonisk må du ha kulevekt godt over 300 grain for å holde kravet, og da må du opp i kaliber. Det er vanskelig å finne tunge nok kuler før man kommer opp i 458 kaliber (Selv om det er noen i 375, 416 osv.) All round kravepatronen heter da 45/70 Gov. :) Subsoniske ladninger forutsetter stort sett hjemmelading uansett kaliber.

Link to comment
Share on other sites

Planen var å skyte med lyddemper ja, og subsonic ammo, men med et kaliber og kulevekt som klarer anslagskravet til rådyr.

trenger da råd fra garvede entusiaster om hvilket kaliber jeg skal velge. Vet at jeg må opp i kaliber som det står i starten på tråden, men hvilket kaliber håndterer tunge kuler best og med hvilken twist anbefales. men hva med 45 colt vil de være et gunstig alternativ??

Link to comment
Share on other sites

I og med at du skal ha en brekkbørse er du ikke begrenset av pistolkuler, du kan bruke spisse kuler, om du ønsker det. I sub hastigheter vil du heller ha utfordring med ekspansjon og kulevekt.

 

Dersom du bruker .356win kan du trene / ha moro med revolverkuler, og du kan lade til storviltkravet om du vil. Til stille jakt bruker du kuler for revolverjakt. Vil du ha tunge kuler finnes de også ( til 350 grs )

Link to comment
Share on other sites

Utgangspungtet for valg av kaliber var og at det skulle være mulig med hyllevare om så, men hva med 45 colt eller 44 mag. det er ikke noe problem å finne kuler på over 330 grs. Jeg er heller ikke hindret av patron lengde. Men hvilke villkatt kalibre vil mest intresanne for et slikt prosjekt?? Når det gjelder kulediameter, jo større jo bedre.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...