Jump to content

Beste "Reve-hund"


Roy

Recommended Posts

Har bare erfaring med petit basset som revjager, har to, den eldste jager jævlig bra og er skutt en 10-12 rev for, den yngste jager bedre og bedre for hver los har ennda ikke felt rev for henne.

Jeg bruker de på rådyr og rev,fordelen med en kortbeint bikkje er at reven ikke går så ofte i hi og du kan få loser som turer fint i mange timer :D

Link to comment
Share on other sites

må bare beklage, men siden jeg er nybegynner er det mange ting jeg lurer på. og beste mener jeg: lett å dresere/trene, familiehund, gemytt.. før i tiden skulle jo ikke en revehund dresseres, det sitter kansje igjenn i noen raser. stell o.l

Link to comment
Share on other sites

Var ikke meningen og drepe gleden din. Hadde jeg skulle hatt med en reve hund hadde valget stått mellom russerstøver, foxhound blanding eller hammilton. Fordi jeg også ville bruke den på gaupe. Og da er boghøyden ganske vesentlig for fart og evenen til og takle snø.

 

Men det er et par faktorer som spiller inn når man skal velge hund.

 

1. Hvor ofte og hvor mye skal bikja brukes? Bare høsten eller vintersesongen også?

2. Hvor stort er jaktterrenget?

3. Hvordan man bor? Hus eller leilighet. Hundegård eller inne bikkje.

4. Er man villig til og holde hi hund i tillegg?

 

De fleste jakthunder funker også fint som familie hunder. Alt kommer an på miljø trening.

Men at en rovdyrskarp støver er vanskeligere og dressere enn labbiss vil jeg tørre og påstå.

 

Den viktigste dressur momentet hos en hund er for min del innkalling. Så jeg kan ha mulighet for og få med meg bikkja hjem når jeg mener jakta er over.

Link to comment
Share on other sites

tusen takk for godt svar, skal lese om disse. har svær tomt med plass til innhegning o.l så hunden skal få det fint. hihund er også interessant, men det kommer i andre rekke for min del.. også må dama like den :oops:

 

håper å få hund i år så kansje den er klar til jakta 2009-2010

Link to comment
Share on other sites

Nesten alle jakthunder vil drive rev hvis du jager de inn på rev, men det er noen som er mer spesialiserte en andre.

 

Plothund tar gamle spor bedre en andre. Men de har et spesielt mål. De jeg har hørt er litt kjedelige i losføringen.

 

Vi har 2 jegere i distriktet som har Hamiltonstøver. De jager rev helt utmerket. Den ene er også god på Gaupe.

 

Jeg og en kompis har kjøpt hver vår Schillerstøver i Sverige med revelinjer(flere premierte på rev i stamtavlen). Vi vurderer å få de til kun å jage rev og eventuelt Gaupe. Her kan man jakte alle helger etter jul i flere jaktlag dersom hunden jager helst bare rev, og det helt gratis. Skal hente valpene i mai så vi gleder oss.

Link to comment
Share on other sites

Selv har jeg en dachs som er langt ivrigere på rev enn på rådyr. På rådyra så holder den på runddt en time. med reven så blir det fort 2-3 timer før den gir seg. Dachsen har så lav drevfart (og enda saktere på snø) at reven turer fint og går ikke i hi eller ur.

Ser at du har Halsa som bosted, der kryr det av hjort så en hund som kan jage klovvilt er vel ikke det ideelle! Så da er det vel best med en langfoting som ikke har interessen.

Ser du til Sverige så er det mange muligheter. Se etter RR (rådjurs ren) i tavlene.

 

Her er det mange muligheter for revehund:

 

http://www.jagareforbundet.se/annonser/ ... =all&cat=9

 

Raseklubbene har også egne reve seksjoner/avsdelinger som fremelsker jakt på rev:

 

http://www.stovare.se/ravbiten.asp

 

http://www.finskstovare.se/sektionen/startsida.htm

 

http://www.stovare.se/rasklubbar/hamilton/revsektion/

Link to comment
Share on other sites

Det er bare gamle myter det at en hund ikke skal dresseres!En drivende hund skal selfølgelig læres innkalling,gå pent i bånd,vite hvem som er sjef osv.Får den ikke dressur og litt kontakttrening,risikerer du å få en hund som er sin egen sjef.Den kan da glefse etter deg,stikker av,og jage rev i timesvis uten at du får den inn!Den jager på egenhånd og driter i deg!Så er det sagt..Ellers har jo Shillerstøver alltid blitt sett på som revehund nr1.Og Hamilton kan bli god på rev.Ellers kan en få til de fleste om en gjør tingene riktig.Jeg skal ha en Dunker ell krysnings Dunker neste gang,men det blir mest harehund ja..

Link to comment
Share on other sites

for å være litt uenig med foxterrier:harelinjer eller ikke, så lenge hunden har jaktlyst så jager den rev.

har selv en dunker etter bare haremeritterte hunder og den jager rev og hare.

hvis du tar kontakt med alvsrådet så har de full oversikt over kullene framover og hva som ligger i foreldrene.

gikk selv veien via avlsrådet til dunkerringen, og fikk oppdretteren til å plukke ut den valpen som han mente hadde best utgangspunkt til å bli revejeger, og det ser ut til at han valgte rett.

gikk litt spor med han etter at snøen kom i høst, og han tok ut og jaga første gangen vi slapp på brukbart ferske spor.

 

finn en rase du liker og let deg frem til den rette parringa, det er mitt råd.

Link to comment
Share on other sites

Er fullt klar over at det er "harehunder" som jager rev, men det er vel ikke mange revechampioner, om noen i det hele tatt, i Norge for å si det på en annen måte.

Så du kan være heldig å finne en renraset støver i Norge som jager rev, men det er vel stor sjans for at den er mer interessert i hare.

Om du er interessert i blandingsstøvere, nordisk blandet med foxhound, så er nok sjansen mye større for at du får en ren revejager.

Link to comment
Share on other sites

Ja man kan bruke spisshund til revejakt. Men tror ikke du får det til og funke så veldig godt med en elghund. Den har ikke farten som trengs til å ta igjen og stille en rev.

Da er det laika som er tingen. Mange av laikaene er heite på rev. Og gjør alt de kan for og ta igjen og stille reven på bakken. Flere av laika gutta har skutt rev for sine hunder. Jeg har ikke hatt revelos med min enda men regner med at det kommer.

Men vær klar over at laikaen ikke følger like gamle spor som det du kan få en støver til og gjøre. Laikaen jobber mye på overvær, sånn som resten av spisshundene. Støveren sporer for det meste. Jager noe på overvær vis den er nærme nok.

Link to comment
Share on other sites

ok, for sjefen i huset har så lyst på elghund eller shiba så blir vell en av delene

 

Du får satse på reveåte istedet da... For de rasene du nevner nå, er ikke engang et kompromiss etter mitt syn. En labrador, wachtelhund, en del terrierraser, spanielraser, vorsteher osv. (dvs raser som kan fungere godt som kortdrivere - en del terrierraser også som hihund) kunne være et kompromiss i forhold til et ønske om drivende hund til revejakt. En elghund eller shiba blir etter mitt syn et mageplask.

Link to comment
Share on other sites

Du har fått mange tips her, men når det kommer til rovdyr (ikke bare rev), så er vel plotthund et rimelig sikkert stikk?

Så kan foxhound fra jaktlinjer være noe å se på. Uansett så trur jeg at du bør se etter hund i Sverige eller Finnland. Det er vel ikke bare å finne revelinjer i Norge.

Link to comment
Share on other sites

Snadde - jeg tror det er litt drøyt å anbefale plotten som ei ren revebikkje. Som rase har den en del meget gode forutsetninger for å bli en god revehund, men også en del begrensninger. At den er spornøye og står for berg er en god forutsetning, at den er løs i målet gjør at reven stort sett turer godt foran bikkja og sjeldnere går inn. Men hvis du ikke har skikkelig ferske spor kan en plotthund godt bruke en hel dag på å rekke opp et gammelspor (gjerne med "full los") og tusle etter hvert eneste sporstempel. Og kombinasjonen spornøye og står for berg, gir en del utslag i at hvis reven har gått et sted hunden ikke kommer (opp ei brattskrent, gjennom et gjerde osv) så kan du godt ende opp med en perfekt stålos på et revespor.

 

Ei optimal revebikkje er det nok ikke, selv om de kan bli mer enn gode nok til å jakte effektivt med, om en lærer seg jaktformen med denne rasen.

Link to comment
Share on other sites

jess da ble det kompromiss. blir vist beagle. :D

 

mye mas men beagle oppdrett i nord?

 

her er en, tror det blir hvalper til høsten:

http://www.123hjemmeside.no/MacSkofs-Beagle/11833464

 

eller ta deg en tur hit http://www.beagle.no/ og spørre. der får du alltid svar.

du kan få mailadr til oppdretteren til taiko men på PM hvis du ønsker :wink: tror de skal parre

samme kombinasjon i april/mai :D

Du kommer ikke til å angre på Beaglevalget :D

mvh Taiko

Link to comment
Share on other sites

Har du tid til å vente litt hadde jeg anbefalt Schiller ifra Sverige. Dersom du går inn på lista over paringer så vil det være noen der. De setter nesten krav til at man må stille på utstillinger og jaktprøver, men det gjør nesten alle alikevel.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du har det så travelt så virker det veldig lite gjennomtenkt. Er vel ikke slik at "sjefen" i huset har falt for utseende til Beaglen og du føler at dette er godt nok? Har du sett jaktprøveresultatene for Beagle? Du kan nå se her: Jaktprøveresultater, los dyr 80% hare, 19.5% rådyr, 0,5% rev.

 

Hadde du spurt om harebikkje og tatt dette valget så hadde det vært lettere å fordøye, men slik jeg ser det er dette ren skivebom, du kan selvfølgelig være heldig å få en slenger med revelos.

Link to comment
Share on other sites

Nå er det jo litt opp til eieren å prege bikkja på det den skal jage :wink:

Og de prøveresultatene du nevner er jo bare et bevis på at mange vil ha beaglen

sin til harejakt, Som etter min mening er det vanskeligste for bikkja å jage og beaglen jager hare så det koster etter :D og at den avlsjobben som er gjort av mange oppdrettere de senere år har vært god. Og hvem vet, kanskje beaglen viser seg å være en kjempe revehund, som

gjør at du ikke trenger hihund i tillegg :idea: Også er det jo det at man skal ha bikkja

utenom jakta og da :D Kos deg med Beaglen du og preg den på rev så går

det nok godt skal du se. Merkelig hvor alvorlig dette med rase skal være og

at man må være så bastant.

Også må jeg bare nevne at å få beagle i familien her gjorda at fruen tok jegerprøven

og er blitt like ivrig i skogen som meg :D

Jakter du kun rev :?:

mvh Taiko

Link to comment
Share on other sites

det er nokk slik at det var den eneste hun likte....

 

aahhh, det forklarer saken. Frua har valgt jakthund for deg, er det hun som skal gå på jakt også?

 

Nå er det jo litt opp til eieren å prege bikkja på det den skal jage :wink:

Og de prøveresultatene du nevner er jo bare et bevis på at mange vil ha beaglen

sin til harejakt, . Og hvem vet, kanskje beaglen viser seg å være en kjempe revehund, som

gjør at du ikke trenger hihund i tillegg :idea:

mvh Taiko

 

Taiko: Hvis du vil ha en kombihund som kan erstatte terriern så er nå Dachs ett mye bedre valg, det skal være ett rimelig stort og romslig hi hvis du skal få beaglen inni der.

 

Tenk deg at det er du som skal ha en "revehund" og du har kokt det hele ned slik at du ender opp på finsk støver, velger du da hund etter harelinjer eller revelinjer da?

 

Også er det jo det at man skal ha bikkja

utenom jakta og da :D Merkelig hvor alvorlig dette med rase skal være og

at man må være så bastant.

 

Selvfølgelig skal man ha bikkja utenom jakta også, skjønner ikke helt hvor du vil med dette utsagnet? Dessuten har dette ingenting med å være bastant å gjøre, her velges det hunderase ut i fra helt feile premisser. Hvis du skal ha en elghund kjøper du ikke en cocker spaniel fordi frua synes den er så søt.

Link to comment
Share on other sites

Den er grei taiko

 

men kan du svare på følgende spørsmål?

 

Tenk deg at det er du som skal ha en "revehund" og du har kokt det hele ned slik at du ender opp på finsk støver, velger du da hund etter harelinjer eller revelinjer da?

Link to comment
Share on other sites

Beagle er jo en kjempetrivelig hund :!: så hvorfor ikke velge det? det er jo fult mulig og få en god revehund av en beagle. vi har hatt en fra eget opprett som helst jaga rev sjøl om han var prega på hare. noen av søskene hans både fra hans kull og tiligere kull ble vist premiert på hare, rådyr, rev og disse kom fra hunder som kun ble brukt til harejakt. Hanbikkjene og hubikkja til fattern hadde til avl ble kun brukt til hare. så jeg tror at du kan få en god revehund av en beagle med litt tid bare :!:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...