Jump to content

Blaser

Members
  • Posts

    87
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Blaser's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har lyst til å kjøpe et slikt våpen. Har et par spørsmål, blir det mye smell av å skyte inne på en kulefanger? Har noen prøvd dette på Moving Range 2000?
  2. Var skarpskytter i Jegertroppen i førstegangstjenesten. Mener å huske at vi da fikk håndplukkede våpen fra børsemaker. Vi hadde kikkertsikte på og mener å huske ( lenge siden 1985) at samlingene kunne komme ned i 30-50 mm på 5 skudd med anlegg. Lot nr, vind, åpne sikter, syn, erfaring, meget tungt avtrekk spiller inn det også. Så alt under 10 cm er vel meget bra på 100 meter.
  3. Hei, skadeskyting er noe dritt. Men alle som jakter vil dessverre oppleve det, fint du forteller historien din. Våpnet kan ugjøre seg, så det å ta kontrollskudd iløpet av sesongen er lurt. Man får sjekket våpnet samtidig som det er litt trening og gøy. Selv jakter jeg med hund så da har vi med ettersøkshund hele tiden. Det som jeg/vi gjør når vi jakter er at vi stopper alltid hund om det går etter å ha skutt på et dyr. Alle situasjoner behandles som om det er skadeskyting selv om vi tror det er et godt skudd eller nesten helt sikre på at det var bom. Dersom et skadet dyr forlater sårleie kan det bli vanskligere, ligger det dødt er jo alt topp, men er det skadet har man startet riktig og sjansen for at det blir bra er mye større. Plikten vi som skyttere har er at vi skal gjøre alt som står i vår makt for å finne og avlive dyret, det har du gjort. Stå på videre.
  4. Er mye ute i skogen og går med hund på elg- og rådyrjakt, har prøvde flere typer men det blir rifter å slitasje på alle, men har hatt skinnbukse 2 siste årene å det er overraskende bra. Tok litt tid før jeg ville bruke skinnbukse men la fordommer til side, anbefales.
  5. Enig med "villreinjegeren", jernhesten fra Lennartsfors i Sverige er suveren. 1 året jeg hadde kjøpt min så sendte jeg min sønn som den gang var 16 år ut aleine for å hente ei ku som slaktet veide 180 kg. Tar man det med ro å ikke stresser med den så går det veldig bra. Blir ikke skader på terrenget, viltet holder seg rent, meget lave driftskostnader.
  6. Er en 48 år gammel jaktidiot fra Østfold som ønsker plass som hundefører i jaktlag i relativt ulvefri sone. Er hundefører på 3 lag fra 5 oktober og ut januar, så derfor er jeg ledig fra 25 september og til 2 oktober. Har elgtrekker og ettersøkshund om det er ønskelig. Kan eventuelt være interessert i å leie eget terreng med 1-2 dyr i samme periode. Sjekk finn.no kode 43460065. Pris kan diskuteres men trenger ikke kjøtt.
  7. Da Fallkniven har konveks form er Rudolfstroppen det beste, kan anbefales, raskt, billig og godt resultat. Skal man bruke bryner og slipesett ødelegger man formen og sliper vekk konveksen som disse knivene har.
  8. Spurte i Tyskland om et ekstra løpssett med 2 hagle og et rifleløp til 99duo og da var prisen ca 23 000 men våpenet måtte på fabrikken for tilpassning. Spurte om det gikk med innstikkspipe i kaliber 20 på messen i april og det gikk greit. Prisen var 12000,-. Solgte selv en 99Duo i fjor og kjøpte meg en vanlig drilling i kaliber 12. Skal kjøpe en innstikkspipe til denne for å ha valgmuligheten til alt fra revejakt til elg. De har 3 brukte hos Torsbo handel i kaliber 22, men det er korte innstikkspiper. Har noen erfaring med samskyting med innstikkspipe og rilfeløpet?
  9. Hadde kjøpt 6,5x55 siden det er din første. Den fungerer veldig bra til alt, men til elg har jeg erfaring med at den kan gå litt langt. Men når du først har begynt å jakte og kjøpt et våpen er sjansen for at du kjøper flere meget stor. Lykke til, vi trenger unge jegere i Norge.
  10. Når du tar i våpenet og lukker øynene , sikter med våpenet med øynene fortsatt igjen mot et punkt, og så åpner øynene. Er siktet da på punktet så er mye gjordt. Da passer børsa. Har du i tillegg et sikte som du kan skyte komfortabelt med på 10 eller 100 meter så er du nesten imål. Har våpenet et kaliber fra 270 og oppover og du som jeger takler kaliberet ja da har DU "den perfekte elgrifla". Det spiller ingen rolle hva slags merke rifla har, men du må ha den gode følelsen.
  11. Hei. Jeg har vært med i 3 år og skutt 3 stevner. Det er bare et stevne i Østfold i året som da er FM. Jeg er en av de som er listefyll med en liten sjanse til premiering, MEN for meg personlig gir denne typen skyting meg noe. Jeg jakter med hagle, rifle og drilling, så treningsmessig er dette helt topp. Har prøvd å få med jaktkamerater på dette men de fleste vil ikke. Terskelen med at det er en konkuranse blir for stor.
  12. Blaser

    trijicon

    Hei. Har en Trijicon 1-4x24 på et våpen og en 2,5-10x56 på et annet. Er fornøyd med begge. Til drivjakt og hundejakt etter elg og rådyr er 1-4x24 mer en grei nok. Har en 1-6x24 z6i og syntes ikke den er verdt mellomlegget. I skumring har jeg ikke testet annet en en smith & bender med 50 lysåpning men uten lys og da var Trijicon best. Hvor du kjøper får andre ha meninger om. Når vi bor i verdens beste land med tanke på levestandard må ting koste her. Vi får heller smile dagen lang, for at vi bor her.
  13. Jeg har hatt en rifledrilling før og brukt den til både elg og rådyr. Da det gjelder rådyr så er jeg enig med deg at 1 skudd holder, vi skyter kun et rådyr om gangen pr tillfelle. Når jeg bruker den på elgjakt er det praktisk med 2 skudd. Kjøpte en Krieghoff Optima som vanlig drilling idag på Jakt og Fiskedagene og lurer på et innstiksløp til elgjakten. Kjøpte 7,57R i rifleløpet og tenkte på det samme i innstiksløpet. Men vet ikke hvor bra det løpet går og hvor godt det kan justeres.
  14. Takker for svar. Regnet med at riflen samlet men var litt urolig pga hurtigmontasjen. Det at du var uheldig med din, men at det løste seg er jo helt topp. Krieghoff og J&F vil vel ikke ha misfornøyde kunder. Er det noen av dere lesere som har innstikkpipe? Hvor bra samskyter løpene?
  15. Hei. Jeg vurderer å kjøpe en Krieghoff drilling. Lurer da på om det er noen som har testet litt. Hvor bra er presisjonen på rifleløpet og hurtigmontasjen.
×
×
  • Create New...