Jump to content

b9600

Members
  • Posts

    93
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

b9600's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei, Jeg er så heldig at jeg har fått tak i en eldre enkeltløpet .300 whisper som jeg tenkte å lade opp noe subsonic ammunisjon til. Noen tips i forhold hvor jeg bør starte i forhold til ladning? Børsa har pipelengde på 48 cm med riflestigning på 1:8. Det jeg har tilgjengelig pr. nå er følgende: Kule: Sierra Matchking 240 Gr. HPBT Krutt: Lovex D063 Regner med det er del brukere her som har prøvd seg på 300 whisper/blk før meg.
  2. b9600

    Seljakt 2012

    Fjernet unødig sitering. G.Larson Vi var også 3 stykker ute i helga. Vi runda vel over 30 før helga var over. Noe av fangsten:
  3. Jeg har akkurat kappa pipa på min tikka t3 6,5x55. Kappet til 50 cm og satt på atec maxim. Fungerer svært bra. Presisjon er like bra som før. Mener winge våpen kjører kampanje på atec maxim. Kapping, gjenging og maxim demper til 2500 kr. Det er ikke så gal pris.
  4. b9600

    Seljakt 2012

    Jeg var ute en liten tur i dag. Det ble en liten ert
  5. Ok, takk for svar. Jeg må vel bare kjøpe inn flere hylser. Problemet var bare at jeg hadde et par tusen lapua og norma hylser liggende som hadde vært kjekt å bruke. Det gikk fint i min kongsberg 393 å bruke hylser som var skutt med andre våpen. Men det enkeleste er vel å kun bruke hylser skutt i mitt våpen. Men som sagt, det var aldri et problem i kongsbergen, derfor konkluderte jeg med at tikkaen var kresen. Jeg skjønner jo nå at tikkaen ikke er kresen, det er vel heller det at jeg er gnien
  6. Jeg har en tikka t3 lite som jeg har brukt ett år nå. Jeg har lagt merke til en ting som hjemmelader. Børsa er sykt kresen på hva slags hylser man kan bruke. Jeg får enkelt og greit ikke igjen sluttstykket. Noen andre som kjenner til problemet? Har prøvd å måle lengde på hylsene, men kan ikke se noe forskjell. Kan det være vinkel på halsen til patron? De jeg plages med nå er engangskutte lapua hylser. Er selvfølgelig skutt i et annet våpen.
  7. b9600

    Seljakt 2012

    Meg bekjent, er det bare Granberg som tar i mot selskinn. De fleste tar ikke i mot selskinn.
  8. Nå har fiskeridirektoratet sluppet kvotene for seljakt 2012: http://www.fiskeridir.no/fiske-og-fangs ... sel-i-2012 Da er det bare å bruke romjula til å lade opp litt ammunisjon:)
  9. Jeg har aldri brukt swift a-frame, men har lest litt om kula på andre innlegg her på forumet. Som jeg har fortstått det er denne kula helt avhengig av høy hastighet, ellers risikerer man at den ikke ekspanderer? Vil det eksempelvis være et problem å bruke a-frame i 6,5 med 50cm pipe med tanke på hastighet, noen med erfaringer? Jeg har brukt nosler partion 140 grain og laupa mega 156 grain med god effekt de siste årene. Til neste år tenkte jeg å prøve accubond, mest for å prøve noe nytt. Jeg kjenner en som har brukt denne i flere år med svært godt resultat.
  10. Ikke for å være kritisk, men både jaktdepotet og Landrø selger docter. Jeg kjøpte meg for et halvt år siden en ny docter håndkikkert 10 x42 etter svært mye skryt på ulike forum. Jeg må vel innrømme at jeg ble svært skuffet over kikkerten når jeg fikk den, da jeg hadde rimelig høye forventninger til docter som merke. Jeg forventet at disse kikkertene var rett under zeiss victory, swarovski og leica i optisk kvalitet. Mekanisk virket kikkerten å være svært god, men optisk svak. Jeg har fra før en nikon monarch 10x42 og nikon monarch X 8,5x45 som etter mitt syn optisk er adskillig bedre, men mekanisk dårligere. Nå kan det selvfølgelig være at docter er bedre på kikkertsikter, men jeg har en følelse av de selger på at de tidligere var en del av zeiss og at det er tysk produsert. Her er forøvrig en test fra 2006 på håndkikkerter hvor docter inngår. Testen er noe gammel, men samsvar litt med min erfaring hvordan docter ligger i landskapet i forhold til andre merker: http://forbrukerportalen.no/Tester/2006/1159791918.71
  11. Heisann, førstegangsposter her. Ble litt skremt over denne, da jeg så godt som har bestemt meg for å kjøpe en Howa i dette kaliberet, så det var vel det som lokket meg ut av "lurkemodus". Er det flere som har samme erfaring med Howa i dette kaliberet som Mr Drilling? Jeg har samme erfaring, men da i 3006.
  12. Ser at Nikon har en har en dyrere serie over monarch på håndkikkerter som heter premier. http://www.nikonsportoptics.com/Product ... index.page" target="_blank" target="_blank Noen som har erfaringer med premier serien? Ser den ligger rundt 1000 dollar i pris for en 10x42, omtrent samme prisklasse som conquest.
  13. Til den prisen der er det kun to merker som gjelder. Nikon monarch serien og leupold. Det er også egen import som gjelder, om du ikke skal kjøpe brukt. Ferdig levert på døra i norge nikon monarch 3-9x40 inkl frakt, tollgebyr og moms. 2150 kr fra ebay: http://cgi.ebay.com/NEW-NIKON-MONARCH-3 ... 483e0d2181 Svært mye kikkert for pengene.
  14. Cabelas selger også en type: http://www.cabelas.com/catalog/product. ... 1b2166c62d
  15. http://www.opticsplanet.net/flambeau-bl ... elid=NEXTA opticplanet godtar vel også å sende til norge om jeg ikke husker feil.
×
×
  • Create New...