Jump to content

Baktus

Members
  • Posts

    238
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Baktus's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Har hatt gleden av å klå på en slik sak Var på bjørnejakt i Sverige og en av svenskene hadde en Co pilot, rustfri sak med Kevlar stokk og løpsmontert kikkert. Tok sin tid før tårene i øynene ga seg! Utrolig hendig og lekker sak. Virket litt mere "tight" og smidig i mekanismen etc enn en standard Marlin. Var i kaliber 457WWM, men skjøt også med 45/70 i den (mente han sa han brukte no pistol kaliber også?). Var portet løp så han klaget på jævlig høy smell. Hadde den demontert i en liten koffert, i ren 007 stil. Lykke til med prosjektet! spennende med noe utenom det vanlige.
  2. Dachsen får hjorten til å ture godt. Selv om terrenget er tøft nok. Venter valper på tispa mi. Hannhunden brukes til hjortejakt, bl.a. i Snillfjorden, så det funker godt det.
  3. Når det gjelder vest laika og prøve på bjørn så var jeg i Junsele for to år siden. Den dagen jeg var der ble den første Vest laikaen godkjent ved bjørnehegnet der. Mener jeg har sett en (kanskje to) til etter det. Til sammenligning er det vel en hel drøss med Øst laikaer som er godkjent i Junsele. Kanskje ikke fasiten, men gir en liten pekepinn. Spelltiurn her inne har vel lyktes særdeles godt med Vest laika (?) så det motbeviser vel litt av det inntrykket. Preging og treningsmulighet på riktig vilt er vel viktigst, aller raser har vel sine individ som duger.
  4. Har kareler. Ser noen skriver at de er aggressive mot andre hanner. Jeg vil nok påstå at dette gjelder for de fleste spisshunder. I vertfall sett langt flere gråfargede med hissige glefs enn min egen i sånne sammenhenger. Sykdom hos kareler er vel ikke så utbredt heller. Strenge helsekrav fra raseklubb/avlsråd bidrar positivt. Det som nok er årsaken til slike påstander er nok finnenes slette holdning til HD problemet. Der overser dette i stor grad og avler kun på jakt. Gjelder vel flere raser også. Får gode jakthunder men HD kan være med som et innblandet problem. Som flerbruks jakthund tror jeg laika rasen(e) har lettere for å bli preget på det viltet du ønsker. Dette har vært grunnleggende i aveln på disse. Karelern har nok blitt en elghund i det store og hele. Men med mulighet for rovvilt på linje med andre elghundraser. Har selv preget min på det meste av vilt. Bjørn, grevling, rev, mår, elg. Og har skutt tre av disse viltartene for ham. Kjekt som løshund, men går jeg med ham som bandhund er det vanskelig å skille om han markerer på ekorn eller elg. Like ivrig på begge, men det er vel prisen for å oppmuntre til alle disse artene. Kontaktsøkende og "medjagende" hund er nok karelern også. Befinner seg midt mellom laika og jämthund vil jeg tro. Men mange karelere sliter med trangt søk. Kreves litt mer jobb for å få til hunden slik man ønsker med disse "laikarasene". En gråhund er jo mange ganger klar ferdig gå helt fra starten.., på elg vel å merke. Men vær villig til å ofte noen flere timer i skogen enn naboens gråhund for å få samme resultat. Sjelden noe problem da de som velger disse rasene er stort sett av svært jagende rase selv Så er det attpåtil langt morsommere å få til en god hund med fine resultat med en litt mindre rase. Fikk min til å bli JCH som løshund nå i høst, og like etterpå ringte de fra avelsrådet. Det tror jeg ikke hender så ofte med gråhund. Og som alt annet valg av jakthund: skaff deg fra meriterte foreldre. Da har du litt større sjangs for at alt skal klaffe, og attpåtil et klapp på skuldern til de som jobber for rasenes fremgang.
  5. Sjelden noen trener når jakta har startet. Da skal dette være unnagjort! I forkant av sesongen er det en åpen bane hver eneste dag vil jeg tro. Ellers har vi jaktfeltkarusell og andre stevner, sikkert 12-14 muligheter til dette. Så fra april til september kan du få iveg så mange skudd du har råd til. Resten av sesongen er det innendørs skyting med 22lr på flere baner i distriktet. Flere har også private løsninger for innskyting på egen mark. Så følg med når jaktfeltkarusellen starter, får du med deg alle disse har du et glimrende grunnlag for jakta. Meld deg inn i skytterlag og hiv deg på. Skjelstadmark skytterlag, Lånke skytterlag, Floren skytterlag, Stjørdal skytterlag - dette er de største. Ellers finnes Værnes Jaktskyteklubb for de med kikkertstikte.
  6. Tja.., jeg venter løpetid når som helst på tispa mi. Norsk og Svensk Jaktch, gode poeng på prøver. NM deltaker nå den 14. nov. Veldig god hanhund, (N jch, bl. 54 poeng D.cert) står klar (også NM deltaker). Ta kontakt på PM hvis du vil vite mer. Bor sør i Nord Trøndelag. Ellers finns det mange gode hunder og oppdrettere. Se litt på prøve resultater og søk litt rundt.
  7. Det var denne mann som ordnet opp for meg: Marshall Talbott hos http://www.talleyscoperings.com/ Han kom også med dette (mente vel jeg var for sterk i klipa) : 6. Torque recommendations: For the lightweight alloy mounts: 20-25 in-lb for the base, 17 in-lb for the rings. Steel: bases 20-25 in-lb. Fixed rings, bottom screw 35 in-lb, top screw 17-24 in-lb. Detachable rings: large bottom screw 35 in-lb, small bottom screws 30 in-lb, top screws 17-24 in-lb. As far as loc tite goes, we don’t really recommend its use, but if you like it then we recommend the non-permanent blue loc tite.
  8. Fikk brudd i skruer på min SS montasje fra Tally. Kjøpte fra en underleverandør i USA. Sende de en mail om skruene, de sendte den til fabrikken og vips kom en komplett skruepakke over dammen. Uten kostnad. Har mistanke om at de er veldig "sprøe" de SS skruene de bruker, røk av for et godt ord. Lock tite anbefales, var etterstrammingsbehov som forårsaket.
  9. Bare for å gi noen fasit svar så langt: Dro med tispa til hann hund på dag 11 i løpetiden. Tispa stilte seg opp og så egentlig ganske klar ut, men uerfaren hann hund forsto ikke helt hva dette var. Men når han endelig forsto dette så ble det parring på dag 12 og dag 13. Dag 14 var ingen av de særlig "på hugget" så da ble det ingen parring. En erfaren hannhund hadde nok paret tispa på dag 11, og dag 14 også vil jeg tro, i og med at halen gikk villig til side når han var frempå med snuten. Så nå håper jeg på dachsvalper omkring 17. mai
  10. Sjekket litt omkring "stå tid" ved forrige løpetid (12.-14. dag) så jeg mener jeg skal treffe på rimelig bra. Hanhund er 3 timer unna og han kunne ha henne "til det ordnet seg" så vi satser på fullklaff. Så får hun en fin ferie og slipper en ulende kareler som tror han blir heldig.... Men som dere sier; ingen fasit så man må forberede seg på det meste. Men ikke moro å være tålmodig i sådan stund
  11. Må vel gi fasiten for denne løpetiden da... Mistanke om hevelse lørdag, synlig hevelse søndag (uten tvil egentlig), men intet blod. Mandag forløp med kun en bitteliten bloddråpe i hundekurven på ettermiddagen, og fikk frem litt blod når jeg tok litt tørkepapir "der bak", ikke rare greiene med andre ord. Tirsdag var det godt synlig blødning. Velger å regne mandag som start tidspunkt for løpetiden, selv om jeg er usikker på om det kan kalles en tydelig start. Uansett så drar jeg med tispa til hannhundeier på dag 11, og hun blir der noen dager så da skal det være stor sjanse uansett
  12. Har ventet på løpetid i laaang tid nå og endelig skjer det noe. Tispa ble synlig oppsvulmet der bak i helga, men ingen blod dråpe er registrert, ei heller i mårest. (har lyst laken i hundesenga for å ha kontroll, samt "manuell" sjekk) Har noen erfaring med hvor lang tid det tar fra tispa er synlig oppsvulmet til det starter å blø ? Tidspunkt for første tegn til blødning er jo starten for å regne seg frem til parnings tidspunkt. En bit å dra til hann hunden så jeg må planlegge litt både her og der.... Gjelder ei dachs tispe.
  13. Da får du kose deg med denne filmen i påvente av en ny jaktsesong, en av de flotteste filmene jeg har sett:
  14. Vi har jo Stjørdals karusellen i jaktfelt!! Terminlista for året er ikke klar enda men vi snakker om 7-10 stevner der de fleste er på vår forsommer, og resten til høsten, før jakta. Fordelt både på kvelds og helge stevner. Som regel er det slik: to stevner i Meråker, to i Hommelvik/Mostadmark, Frosta, Åsen og resten på Stjørdal. Første er nok i april når der er snøfritt på anleggene. Fine premier, uttrekkspremier til slutt for de som har vært med på et minimums antall av stevner. Gevær som hovedpremie. Titt innom Lånke skytterlag sine sider fremover så dukker det nok opp der.
  15. Baktus

    Kryptek jaktklær

    Har en Kryptek Vidar Scout Vest. Kjempebra kvalitet og et herlig lydløst stoff. Mountain Mimy Cry Camo. Ser ikke ut som det er så mye i den camoen nå. Synd for den er den "tøffeste". Regner med at øvrige klær fra Kryptek er av samme kvalitet. Kjøpte min fra Cabelas. De fører hele spekteret fra Kryptek. Om du handler så skriv gjerne en "test rapport", har kikket på disse selv....
×
×
  • Create New...