Jump to content

b9600

Members
  • Posts

    93
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by b9600

  1. Hei, Jeg er så heldig at jeg har fått tak i en eldre enkeltløpet .300 whisper som jeg tenkte å lade opp noe subsonic ammunisjon til. Noen tips i forhold hvor jeg bør starte i forhold til ladning? Børsa har pipelengde på 48 cm med riflestigning på 1:8. Det jeg har tilgjengelig pr. nå er følgende: Kule: Sierra Matchking 240 Gr. HPBT Krutt: Lovex D063 Regner med det er del brukere her som har prøvd seg på 300 whisper/blk før meg.
  2. b9600

    Seljakt 2012

    Fjernet unødig sitering. G.Larson Vi var også 3 stykker ute i helga. Vi runda vel over 30 før helga var over. Noe av fangsten:
  3. Jeg har akkurat kappa pipa på min tikka t3 6,5x55. Kappet til 50 cm og satt på atec maxim. Fungerer svært bra. Presisjon er like bra som før. Mener winge våpen kjører kampanje på atec maxim. Kapping, gjenging og maxim demper til 2500 kr. Det er ikke så gal pris.
  4. b9600

    Seljakt 2012

    Jeg var ute en liten tur i dag. Det ble en liten ert
  5. Ok, takk for svar. Jeg må vel bare kjøpe inn flere hylser. Problemet var bare at jeg hadde et par tusen lapua og norma hylser liggende som hadde vært kjekt å bruke. Det gikk fint i min kongsberg 393 å bruke hylser som var skutt med andre våpen. Men det enkeleste er vel å kun bruke hylser skutt i mitt våpen. Men som sagt, det var aldri et problem i kongsbergen, derfor konkluderte jeg med at tikkaen var kresen. Jeg skjønner jo nå at tikkaen ikke er kresen, det er vel heller det at jeg er gnien
  6. Jeg har en tikka t3 lite som jeg har brukt ett år nå. Jeg har lagt merke til en ting som hjemmelader. Børsa er sykt kresen på hva slags hylser man kan bruke. Jeg får enkelt og greit ikke igjen sluttstykket. Noen andre som kjenner til problemet? Har prøvd å måle lengde på hylsene, men kan ikke se noe forskjell. Kan det være vinkel på halsen til patron? De jeg plages med nå er engangskutte lapua hylser. Er selvfølgelig skutt i et annet våpen.
  7. b9600

    Seljakt 2012

    Meg bekjent, er det bare Granberg som tar i mot selskinn. De fleste tar ikke i mot selskinn.
  8. Nå har fiskeridirektoratet sluppet kvotene for seljakt 2012: http://www.fiskeridir.no/fiske-og-fangs ... sel-i-2012 Da er det bare å bruke romjula til å lade opp litt ammunisjon:)
  9. Jeg har aldri brukt swift a-frame, men har lest litt om kula på andre innlegg her på forumet. Som jeg har fortstått det er denne kula helt avhengig av høy hastighet, ellers risikerer man at den ikke ekspanderer? Vil det eksempelvis være et problem å bruke a-frame i 6,5 med 50cm pipe med tanke på hastighet, noen med erfaringer? Jeg har brukt nosler partion 140 grain og laupa mega 156 grain med god effekt de siste årene. Til neste år tenkte jeg å prøve accubond, mest for å prøve noe nytt. Jeg kjenner en som har brukt denne i flere år med svært godt resultat.
  10. Ikke for å være kritisk, men både jaktdepotet og Landrø selger docter. Jeg kjøpte meg for et halvt år siden en ny docter håndkikkert 10 x42 etter svært mye skryt på ulike forum. Jeg må vel innrømme at jeg ble svært skuffet over kikkerten når jeg fikk den, da jeg hadde rimelig høye forventninger til docter som merke. Jeg forventet at disse kikkertene var rett under zeiss victory, swarovski og leica i optisk kvalitet. Mekanisk virket kikkerten å være svært god, men optisk svak. Jeg har fra før en nikon monarch 10x42 og nikon monarch X 8,5x45 som etter mitt syn optisk er adskillig bedre, men mekanisk dårligere. Nå kan det selvfølgelig være at docter er bedre på kikkertsikter, men jeg har en følelse av de selger på at de tidligere var en del av zeiss og at det er tysk produsert. Her er forøvrig en test fra 2006 på håndkikkerter hvor docter inngår. Testen er noe gammel, men samsvar litt med min erfaring hvordan docter ligger i landskapet i forhold til andre merker: http://forbrukerportalen.no/Tester/2006/1159791918.71
  11. Heisann, førstegangsposter her. Ble litt skremt over denne, da jeg så godt som har bestemt meg for å kjøpe en Howa i dette kaliberet, så det var vel det som lokket meg ut av "lurkemodus". Er det flere som har samme erfaring med Howa i dette kaliberet som Mr Drilling? Jeg har samme erfaring, men da i 3006.
  12. Ser at Nikon har en har en dyrere serie over monarch på håndkikkerter som heter premier. http://www.nikonsportoptics.com/Product ... index.page" target="_blank" target="_blank Noen som har erfaringer med premier serien? Ser den ligger rundt 1000 dollar i pris for en 10x42, omtrent samme prisklasse som conquest.
  13. Til den prisen der er det kun to merker som gjelder. Nikon monarch serien og leupold. Det er også egen import som gjelder, om du ikke skal kjøpe brukt. Ferdig levert på døra i norge nikon monarch 3-9x40 inkl frakt, tollgebyr og moms. 2150 kr fra ebay: http://cgi.ebay.com/NEW-NIKON-MONARCH-3 ... 483e0d2181 Svært mye kikkert for pengene.
  14. Cabelas selger også en type: http://www.cabelas.com/catalog/product. ... 1b2166c62d
  15. http://www.opticsplanet.net/flambeau-bl ... elid=NEXTA opticplanet godtar vel også å sende til norge om jeg ikke husker feil.
  16. b9600

    Harpuner

    Ja jeg har prøvd å skutt med både 1,6, 1,8 og 2 grams ladning. Sistnevnte sparka litt, særlig når du har feil harpun diameter Jeg har laget noen harpuner til mitt våpen som jeg har testet. Det som er verd å merke seg er at de orginale harpunene ikke er 10mm, som det kan virke som når du måler de. De er 9,8mm eller noe i den durren. Jeg har skutt med 10mm harpun og det resulterer i at harpunen blir skjev. Noen som vet hva jeg kan erstatte Balsitt eller korditt med og eventuelt mengde for å eksempel matche 1,8 grams ladningen?
  17. Jeg satt akkurat å vurderte det samme for noen dager siden. Jeg gikk for zeiss classic diavari 2,5-10x50 med lys til 7999 kr hos XXL. http://www.zeiss.se/4125680F002BA25A/Em ... ningen.pdf NB: 7999 kr prisen for zeiss classic diavari går ut imorgen (15 mai). Det er et uketilbud de kjører. Dersom du vurderer meopta bør du vurdere andre mellomklassekikkerter som eksempel nikon. Vil påstå nikon har like gode kikkerter som meopta.
  18. Jeg vurderer å gå til innkjøp av ei lettvekterbørse til å ha i skogen. Børsa skal utelukkende brukes på storvilt. Siden jeg skyter links så har jeg funnet ut at det må bli en Tikka T3 som jeg muligens blir å kappe pipa på. Det store spørsmålet er hva slags kikkert jeg skal gå for. Jeg har tenkt på 1-4x, men kunne egentlig tenke meg opp til 6x forstørrelse. Samtidig må børsa være godt egnet til litt kjappe skudd.... Jeg har funnet Leupold VX-7 1.5-6x24mm. Kikkerten virker spennende med tanke på at den kun har 24mm og samtidig 6x forstørrelse. Ser for meg at denne kan monteres rimlig lavt. Er det noen som har erfaring med denne kikkerten? Bør jeg heller gå for en kikkert med 42mm åpning?
  19. b9600

    Riflepakka mi

    et lite tips dersom du skal kjøpe conqust 3-9x50mm i norge: http://www.jaktfall.no/index.php?nr=90& ... &startrow= er det billigste jeg har funnet.
  20. Det er sikkert spurt om dette før, men hva er forskjellen på zeiss classic 2,5-10x50 og en zeiss victory 2,5-10x50 ? Prisforskjellen er jo på 6500 kr. Likså må jeg da spørre videre, er det noe forskjell på zeiss conquest 3,5-10x50 og classic bortsett fra 30mm rør. Tenker spesielt på dette å kunne bruke kikkerten til skumringsjakt.
  21. hva med Thompson/center encore, enkeltskuddsbørse? Wingevåpen leverer den får 7500 kr. Jeg mener og ha sett på hjemmesiden til thompson at de har 300whisper løp. Da trenger du demper og eventuelt å få gjenget opp løpet dersom det ikke er gjort fra fabrikk.
  22. b9600

    Harpuner

    Jeg har nå kjøpt meg et ubrukt harpungevær, modell m/28. Ble leverert i orginalkasse med bruksanvisning, 50 ladninger, 80 skudd, mange forskjellige typer redningspiler, raketter etc. Jeg har ikke prøvd og åpne en patron enda, men trur det er svartkrutt som er tingen. I bruksanvisningen står det at man ikke bør lade med røyksvakt krutt. Her er bruksanvisning for de som kan ha interesse av det: http://holmnet.org/kongsberg-m28.pdf Hvis noen andre har prøvd å lade drivpatroner selv til m28, m48 eller m52 vil jeg gjerne høre mer om det. For jeg tenkte å prøve å lade selv. Vet ikke om pyrodex egner seg? Daniel
  23. Mattilsynet stengte drifta av villsau på ei øy her i nord for noen år siden. byråkratiet mente han måtte bygge noe skjul for dyrene. Det var i samme skala som du snakker om. Han drev i mange år og brukte sauene som turistattrasjon før mattilsynet fikk snusen i den "ulovelige" driften.
  24. Du har fått mange tips her, men når det kommer til rovdyr (ikke bare rev), så er vel plotthund et rimelig sikkert stikk? Så kan foxhound fra jaktlinjer være noe å se på. Uansett så trur jeg at du bør se etter hund i Sverige eller Finnland. Det er vel ikke bare å finne revelinjer i Norge.
  25. b9600

    Seljakta 2009

    Fikk dere veid den?
×
×
  • Create New...