vømmøl Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Hei! Er det noen som kan fortelle meg hvor lenge elgkjøtt kan holde seg i dypfryst tilstand? Og hvordan smaker "gammelt" elgkjøtt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misty Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Holbarheten avhenger av hvor godt du pakker det inn og tempen i fryseboksen. Jeg har spist 4 år gammel elgstek. Den var kanskje litt tørrere, men helt ok. Jeg pakker kjøtt i fryseposer med gråpapir utenpå, og temperaturen ligger under 20 minus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Uten sammenligning forøvrig så var det forskere som smakte på mamutt som ble gravd ut av permafrosten i Russland. Så elgkjøtt i en god fryser tåler godt en 5-6 år. Har selv spist hjortestek som var 7 år. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300kongen Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Min erfaring tilsier at det er avhengig av fettinnholdet. Vanlig elgkjøtt er ganske fettfattig og holder lenge. Men er det mye fett så vil dette harskne - og det kjenner du på smaken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vømmøl Posted January 16, 2009 Author Share Posted January 16, 2009 Bakgrunnen for spørsmålet er at vi har kjøtt fra 2002 eller 2003 som vi fikk etter at en i nær familie gikk bort. Det er pakket i aluminiumsfolie med plastpose rundt. Normalt lagrer vi jo ikke kjøtt lenger enn et år, men det er jo forskjell på fet griseribbe og rent elgkjøtt antar jeg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300kongen Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Gris er fett, og fryses stort sett for lenge. Mitt råtips er at dette kjøttet er fullt brukbart. Det verste som kan skje er at det smaker litt rart, men du dør ikke av det - så bare prøv. Å smaker det dårlig vet du sikkert om en hund du kan gjøre glad... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanten Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Bakgrunnen for spørsmålet er at vi har kjøtt fra 2002 eller 2003 som vi fikk etter at en i nær familie gikk bort. Det er pakket i aluminiumsfolie med plastpose rundt.Normalt lagrer vi jo ikke kjøtt lenger enn et år, men det er jo forskjell på fet griseribbe og rent elgkjøtt antar jeg. Min erfaring er at innpakkingen er ganske vesentlig, og her høres det jo ut til å være gjort skikkelig. Du kan jo ta en titt på et par av stekene og se etter "hvite" flekker på kjøttet. Dette er, etter min oppfatning, et tegn på "uttørking". Magert kjøtt, som elg, kan holde seg i flere år ved god innpakking, og jeg tror du kan ha fått deg noen gode middager. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muntjac Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 De hvite flekkene er forøvrig heller ikke noe problem da de bare er litt tørrere, de kan bare skjæres bort, evt ignoreres om de er små da de da sannsynligvis ikke en gang synes etter steking. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kammerlås Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Kjøttet ditt er like bra som nytt om temperaturen har vært lav nok. Selv har jeg passet på å spise opp 007 årgangen av elg fordi kjøttet mitt ikke ble godt nok modnet, og så bruker jeg årgangskjøtt når det beste skal på bordet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villreinjegeren Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Spiste akurat ei elgsteik fra elg skutt i 2005, jeg kjente ingen forskjell, saftig og fin som ei elgsteik skal være. godt pakket og fryst inn uten opptining og nedfrysing skalder ikke kjøttet på noen måte. Det er værre med gris, hvor flesket(spekket) harskner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Det burde være ganske bra fortsatt det kjøttet ditt Vømmøl. I tilfelle det er begynt å bli litt tørt, og evnt smake ein anelse gammelt, så kan du kverne det med litt krydder, evnt lage god marinade og kutte kjøttet i biter og la lige et døgn eller to. Så kan du lage fin gryte eller wok av det... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.