Jump to content

Tråden for PETIT BASSET


Ranger

Recommended Posts

Da har jeg kommet hjem etter 1 uke i sverige. Søndag 1 nov gikk sakte med å vente på tlf fra Norge. Bøjentan`Tissi og Gitte var med på cacit prøven til NBaK. Utpå ettermidagen kom endelig tlf. Tussi hadde gått til 2x1pr og tok drev cert cacit med 54 ep :D

Gitte jorde og et flott drev, men det dro ut av hørehold men det ble 2pr til henne :D

Grattulerer så mye til eierne( Tussi: Arne & Sondre, Gitte: Per)

 

Så kom mand 2 nov, da var det vår tur. Siden jeg eier Ismans Hedda sammen med oppdretter Anna i sverige, så får hun være med å konkurere der. Drev stjernen Syd finale gikk mang. 6 bra hunder stilte til start. Hedda vant med 1+1 52 ep og er dermed klar for å starte for avd Syd i basset SM den 13 nov :D

 

M

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Takker så mye :D

 

I dag fikk jeg en rev for den ene unhunden, Leea. Kort los men kan jo ikke la sjangsen på rev gå, sååååååå :D Var forøvrig rev nr 8 på meg i år :lol:

leea%20rev.jpg

Dårlig bilde, regnet bra og bare mob kamera :?

Ble en flott los etterpå , da på geit og kje. Kunne skutt da de ruslet på 20 m fra meg, men da hadde ikke hunden tatt opp så de fikk gå :D og belønningen ble en flott los :D

Skikkelig morro å se at unghunden er i gang, i morgen får en av de andre prøve seg

Link to comment
Share on other sites

Kjempeflott Merete :D

 

Ser ut til at du har Jægerens Joker-dekken på bikkja, er du fornøyd med den? Ares har den samme, men han har omtrent løpt den i filler gjennom busk og kratt, og jeg må se meg om etter en ny. Revner i sømmene mellom gummi og tøy. :? Oppdaga at den var blitt litt liten og, Ares har lagt seg bra ut over brystet siden i vår, he he :D

Link to comment
Share on other sites

Fikk fall for Gitte i dag, helt på tampen av dagen. Hadde loser mesteparten av dagen, uten at det kom for skudd. 150 meter fra bilen tok hun opp en fot, og etter en halvtimes los ble det endelig fall. Det var i grevens tid, mørket ség på før vi var ferdige med å gjøre opp dyret.

Picture%20023.jpg

Link to comment
Share on other sites

Grattulerer så mye med fall for Gitte :D , det kommer nok fler utover høsten :D

 

Ranger, stemmer det Jegerns dekken. Som deg så slites og mine i overgangen, mellom det grønne og orange, tåler ikke så mye kvist desverre. Men kjøpte mitt siste på felleskjøpet her, der kan du prøve evt rette str. På tispene mine, bruker jeg nr 3, kan nok tenke meg at Ares trenger nr større ja :D . Men tror det er viktig å ikke ha for stort, da får de fort bena gjennom feil hull :o

M

Link to comment
Share on other sites

Steike Merete du er jo blitt rene pelsjegeren :mrgreen: Grattis med revefall, brenner for bruk av kortfoting på rev ( får så lang sesong veit dere :lol: )

Slapp Ronja i dag morges, gikk tre min så begynte ho å støte på fot, fem min senere uttak og full musikk, jaga bukk 75min uten at jeg fikk skudd på den.

Flytta oss sekshundre meter lengre sør i terrenget da stakk ho over ei myr og smalt rett i los på noe jeg tror var rev ( gikk smått i granfelt) hakkete å fælt, jaga 30 min før ho kom i retur, var i ett område med endel gjerder så dekkenet var hull i.

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer med gode resultater i Sverige Merete og lykke til den 13 :P

Var på 4 dagers rådyrjakt på trøndelagskysten i slutten av oktober. Nydelig høstvær, trivelige jaktkompiser, bra med dyr, og los i alle nyanser fra både drevere og basset :)Går vel ikke an og ha det stort bedre. Av totalt 10 dyr ble det felt 5 for Petrus.

Er på jobb hele november :? , håper bare det ikke er full vinter og snø til skrevet når desember kommer. Satser på noen turer da.

Tvi tvi med resten av sesongen til dere alle :D

Link to comment
Share on other sites

Ares har loffa litt rundt i øyene noen dager, og mistrivdes ikke med det! :D

 

normal_IMG_3857.JPG

 

Det ble felt én hare for Ares denne gangen, den sjuende totalt for han. Hårråjegern var eksekutør. :D

 

normal_DSC01691.JPG

 

Han løp 25 km på 2-3 timer, og for første gang klarte han å løpe av seg tredeputene... 2-3 minusgrader med rimfrost og skarp lyng er vel årsaken til det, og nå skal han få ro noen dager. :)

Link to comment
Share on other sites

GRATTULERER til flotte drev, fall og dyktige hunder :D

 

Vi hadde ikke helt våres dag på Basset SM :? desverre, ble nr 6. Men Hedda gjorde bra jobb hun, men dyra ruset så det gikk utav hørehold for mye :cry: så slutt res ble 2+3. Begge dreva gikk over timen, men når dommer ikke får hørt nok så hjelper det ikke :) Men slik er det på prøve, morro å fått være med i alle fall og det 2 år på rad :P

 

Litt opptur i dag da, var på uts med Bøjentan`s tara hun fikk cert & bim og er dermed full certet. Nå er det bare å prøve å få startet på jaktprøve igjen :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg og Casper har vært så heldig å få bli med Ranger, Dunkern, Lille My og Hårråjegern på harejakt.

Jeg hadde egentlig ikke så store forventninger av Casper ettersom han bare er 6mnd.

Før vi dro på turen kunne han stikke maks 20m unna meg, etter en tur sammen med Ranger løsnet alt ;)

 

Han har hatt 2-3 loser (noen få bjeff) og stakk ut nesten 700m :D

 

fortsetter det slik har jeg snart en ekte petit jager.

 

Han er jo sjarmøren til far da og jeg tror han vet hvor pen han er

IMG_3829.JPG

Link to comment
Share on other sites

Casper til Ilatad er en meget sjarmerende valp med mye personlighet og utrolig mye selvsikkerhet, han kommer til å bli en ræser i skogen! :D

 

Han er veldig ung, 6 måneder, og kjenner at det er noe i skogen som lukter godt og som han vil bjeffe på, men forstår ikke heeeelt hvorfor ennå. :D Denne lille (store) fanten kommer til å switche over reléet til "Modus: Jakt" når som helst! :D

 

Kjempeartig at Casper fikk sin første, korte loser Ilatad, og så satt han jo også slik på skolebenken og fulgte med på hva "de store" drev på med! :mrgreen:

 

normal_IMG_3839.JPG

Link to comment
Share on other sites

Kjempeartig med første små losene i skogen Ilatad. Dere har en kjempespennende og flott tid foran dere :D

Casper ligner da litt på en annen Casper jeg kjenner, tøff i skogen og en skikkelig sjarmør :wink: Lykke til videre utover vinteren

Min Casper fikk sitt andre rådyr i dag. Drev først geit med 2 killinger i ca 75 min. De var 3 ganger hos Jeger25 uten at han fikk noen god skuddmulighet. Deretter drev han en enslig killing, da gikk det bedre for Jeger25 og Casper's andre rådyr i år falt etter ca 30min los.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Thyra forsvunnet

 

normal_DSC00577.JPG

 

Petiten til dunkern, Thyra, har forsvunnet i fjellet i Rana. Hun forsvant ved ei hytte torsdag morgen ca kl 10, og all leting har hittil være resultatløs. Hun hadde ikke peilebånd på seg, men framsto som på bildet over, i sitt gule jaktdekken med i tillegg påsydde refleksbånd.

 

Jeg og dunkern og en til har lett alle veier og dalfører og lyttet etter los, uten livstegn så langt. Det var tilnærmet vindstille, klart vær og rundt 0 grader da hun forsvant, utover kvelden har vinden økt på noe. Det er hard skaresnø og islagte vann der hun forsvant, delvis åpne bekker og stort sett barmark i skogen ned mot dalen.

 

Det ble ikke hørt los i området i timene etter at hun forsvant, til tross for gode lytteforhold. Hun kan likevel ha dratt etter rev eller rein, selv om det vel ikke er sett rein i området i dag.

 

Politiet ble varslet ca kl 15 i dag. Vi avbrøt letinga for kvelden ca ved midnatt, letinga fortsetter fra i morgen tidlig. Yttergangen til hytta står åpen i natt med et bur der.

 

Det hviler en forbannelse over dette stedet, Lalia i Plurdalen. Det er nemlig nøyaktig samme hytte som Ares forsvant fra i vår! Ares kom den gangen til rette etter 48 timer, etter å ha krysset opptil 1000 meter høye fjell og ned i neste dalføre.

 

Krysser fingrene for Thyra og dunkern, det går helst godt.

 

normal_DSC01160.JPG

Link to comment
Share on other sites

Yess!

 

Thyra ble koblet på gårdsvei like ved noen hus, noen kilometer fra der hun forsvant. :D Det skjedde kl 02.00 i natt av dunkern sjøl. Det berettes at frøkna nok har hatt morsomme 16 timer på vift, for hun skal visstnok ha KRØPET fram til bilen da Sjefen dukket opp! :lol:

 

Vi har lenge hatt mistanke om at mora til Ares og Thyra er parret med stor hannjerv eller noe etter at Ares forsvant i vår, og nå mener vi at vi har en god sak å konfrontere oppdretteren med! :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Jeg lånte ut Thyra i morges til en kompis som skulle være så grei at han skulle opp på foreningshytta og da kunne han slippe hunden en snartur.og desverre hadde jeg peilebandet i bilen på Finni og han dro avgårde.Utenfor hytta drev han på og skulle ta geværet og sekken ut av bilen..................Da så tispejerveavkommet sjansen hun forsvant uten spor avgårde rundt i titiden i morges.Jeg ble oppringt av en lettere frustrert hundefører som ikke har hørt noe på hele dagen og ante ikke hvor Thyra hadde gjort av seg.Jeg hentet ranger og vi begynte letingen kl 1530.............Jeg måtte tilslutt kjøre han hjem og selv var jeg fast bestemt på at jeg skulle dra hjem og legge meg og dra på arbeid i morgen...........men jeg trur det var sjebnen som ombestemte seg på tur hjem..istedet ble det bunkring av drikke og litt snare kalorier og burn. så da kjørte jeg helt til jeg var i Sverige etter e12 men ingen hund var å se. jeg kjørte så inn mot Lalia via Plurdalen og da jeg kom til krysset ved Malmbekken la bilen til høyre og jeg forsatte da helt opp til husene i malmbekken og da ..Plutselig kommer en noe stivbeint Basset på veien mot meg og når jeg gikk ut av bilen var hun veldig lav......Men kl 0201 ble Thyra koblet og jeg fikk den ekle mavefølelsen bort ved et trylleslag.

Jeg må få takke alle som var med meg og hjalp meg under leitingen og takk til Ø.N og Ranger for at de holdt ut så lenge.

 

normal_DSC00133.JPG

Første bilde av Jerveyngelen fra Nesnastranda vel plassert i bilen :lol::lol:

 

normal_DSC00134.JPG

Kan eg få maten ?

 

normal_DSC00135.JPG

Det endte godt :roll:

Link to comment
Share on other sites

Eventhyra

Ja nå har jeg fått søve meg opp og sjekka Thyra etter 16 timers "los" i Lalia, og hun er selfølgelig litt stiv i muskelaturen og litt preget av at hun har vært så lenge ute ,men labbene er helt fine og hun er ikke øm eller noe,så hun har ikke tatt noe skade av langturen.

 

Det er alltid trist at hundene blir borte, men man må prøve å ha en positiv instilling inntil det motsatte er bevisst. Det som var litt rart her er at hunden ble funnet bare 2,5 km unna slippstedet i et område som det er helt naturlig at en los går i . Men uheldige omstendigheter gjør at hun måtte ha hatt tap alle de gangene vi var i området. Vi hadde ikke peiler på Thyra, da ville dette ikke ha vært et tema for hun har antakelig vært innenfor peilehold hele dagen.

Så konklusjonen er at man bør ikke slippe jakthunder uten peil.

Thyra har hatt los på hare ,sånn ca 98 % sikkerhet. "Dette fordi at hun må ha hatt en veldig hakkete los med mye tap"

 

Så nå kan taiko puste ut , for idag drar vi utover til Dønna og arrangerer Småhundprøve i helga . Etter prøven blir det to dager med jakt og mye morro. :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Håper nå det blir litt moro under prøven også :lol:

Da jeg har prestert å tråkke over så håper jeg det er

et terreng hvor det turer godt :lol: Hvis vi får ut i det

hele tatt da :?

 

Ja hvis ikke hunden din har tatt ut etter 10 minutt blir det G :lol::lol::lol:

Det går sikkert fint med foten vi slipper i kraftgata der er det sti :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Litt skryt :wink: : Gitte og jeg har startet på ordinær drevprøve i dag, og blitt innstilt til 1. premie. Når dommermøtet har vært på tirsdag, og når dommermøtet for de bevegelige prøvene har vært i januar, regner jeg dermed at Gitte kan titulere seg NJCH! :D:D:D:D

 

Picture%20001.jpg

Kjører litt avslappet stil etter en god dag i skogen, sitter og spiser. Her bruker vi energien kun der den kommer til nytte.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...