Jump to content

Balle klorin

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

About Balle klorin

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Med nok støtte kan en skyte hull i hull med luntelås. Under praktisk jakt hvor god støtte og tid er luksus vil en anstendig lukketid være mer tilgivelig. Jeg er helt enig i at man ikke skal overdrive betydningen, men som middelmådig skytter (Norges eneste?) synes jeg 10/22en er nådeløs når det gjelder avtrekk. Noe kan vel skyldes kvaliteten på avtrekket, men etter litt tuning er det ikke så ille (gammel modell med alu underbeslag).
 2. Problemet med slagtid er vel helst at det straffer dårlige avtrekk ekstra hardt. Så det er kanskje ikke så rart at du ikke ser problemet?
 3. 10ms er mye, og jeg synes 10/22 føles enda tregere. Men en skal selvfølgelig ikke være hysterisk, man må ikke ned på Fortner-nivå for å treffe ting. Og bare så det er klart, jeg sier ikke at CZ er noen gullstandard. Det er vel heller å regne som et anstendig minimum. En får stort sett et pålitelig våpen som treffer det en sikter på, og det uten å blakke seg helt.
 4. Slaglengde vil nok dominere, du skal ha ekstremt mye fjær (eller lite masse) for å kompensere for 10x slaglengde, og fjæra på en CZ er mye "bøsere" om jeg husker riktig. Volquartsen har vel ikke lettet hammeren nevneverdig, og selv om den sikkert er lettere enn CZs tviler jeg på at det er nok. At Fortner er enda bedre er det liten tvil om, men så koster de jo også 5-10x mer. En skal selvfølgelig ikke overdrive problemet, men selv med sandsekk merker jeg at små feil i avtrekk gir store utslag på skiva. Har hørt om tennstift i titan, men lager noen titan hammer?
 5. Bly: Du trenger egentlig bare se på konstruksjonen. Slaglengden til 10/22 er vel 10ggr lenger, det finnes det ingen fiks for.
 6. Næh, en "fattig" CZ slår nok selv en opphora 10/22 på det punktet. Og forskjellen er merkbar, en 1022 straffer deg hardt for selv små avtrekksfeil.
 7. Åjoda. En 10/22 vil uansett oppgraderinger ha høy slagtid, dette gjør det mer krevende å skyte godt.
 8. Et must? Absolutt ikke, det vil avhenge helt av hva du skal bruke den til. Standard-modellene går vel i kategorien "har du lyst..." og er best egnet til å skyte skrot og rotter på dynga. Hvis du vil ha et presist våpen (og skal du trene vil du det) må du som minimum opp i Target/Match/Competition-klassen eller noe ferdig opphora på Finn. Hvis du "bare"trenger et godt og pålitelig våpen til jakt og trening bør du se på CZ452/455/457. Behandler du disse riktig vil de overleve deg.
 9. Hva er egentlig problemet? At noen få idioter bryter loven eller at man straffer lovlydige borgere for ting de ikke har gjort?
 10. Jeg. Jada, jada. Ulovlig, fare for spredning, skadepotensiale osv, osv. Sannheten er at det finnes mange slike "samlinger", få om noen har forårsaket skade på annet enn skivemateriell.
 11. NÅ ja, men hva om det blir 30% i året? Da snakker vi om en dobling hvert 3. år eller en tidobling hvert tiår.
 12. Det var jo det som var styrken til rettsgebyret, det kan ikke skrus opp vilkårlig. Om målet var å drepe siste rest av respekt for loven kan vi vel si at dette var en innertier *spytter i retning av Oslo*
 13. Hva faen har skjedd? Har de endret satsene helt uten varsel og diskusjon? De var jo satt ut fra rettsgebyret, noe som ga vern mot slike økninger.
 14. Selvfølgelig ikke, men fallhøyden er mye større enn for en hobbykverulant.
 15. Det er et særdeles snevert "suksesskriteria". Tungmetaller er problematisk lenge før en når dødelig dose. https://en.wikipedia.org/wiki/Lead–crime_hypothesis
×
×
 • Create New...