Jump to content

Balle klorin

Members
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Aner ikke. Men folk skryter alltid Suomi opp i skyene, sannsynligvis fordi de aldri har måttet bære den i felt. Faktum er at den veier like mye som en G3, og føles enda tyngre...
 2. Suomi teller ikke, den veier mer enn en gravid elefant.
 3. Veeeeeeeeel, fullt så enkelt er det ikke. Den raskeste rifla jeg har skutt med var en 7,5" AR med brems i 223. Og ja, jeg hadde en 10/22 Target å sammenlikne med. Munningsblåsten var bortimot absurd, og en kunne bare glemme å puste mens en skøyt. Men børsa stod pøkk stille...
 4. Torf: 9mm vil være myyye mer pålitelig. 22LR halvautoer er følsomme på sitt beste, det er rett og slett ikke nok energi i patronen. Blykuler og utvendig fett gjør det hele bare verre. Og ikke undervurder forskjell i rekyl, en 9mm har minst 3ggr bevegelsesmengden. Det er merkbart selv i en karabin når sekundene teller.
 5. En liten trøst i det hele: Det føles veldig godt å ikke bry meg mer. Så man har uansett noe å se frem til.
 6. Det finnes ikke noen egen godkjenning av våpenskap, de er definert som "sikkerhetsskap" eller "verdiskap". Og de har vært tilgjengelige lenge, også innredet som våpenskap. Og slik jeg tolker forskriften kan ikke forvaltningen bare se bort fra krav om godkjenning (selv om noen helt sikkert gjøre det).
 7. Tråden er rapportert pga skamløs click-baiting. Nei, dagens kaliber-grense fjernes ikke bare fordi NV foreslår det.
 8. Bare gammel overtro, det eneste som har effekt er temperatur og holdetid.
 9. Slik taler en som er på god vei til å gå ut på dato selv A new scientific truth does not triumph by convincing its opponents and making them see the light, but rather because its opponents eventually die, and a new generation grows up that is familiar with it Max Planck
 10. Det er vel en av de tingene fra skolesløyden som sitter til evig tid. Vi lærte det samme når vi måtte hamre kobber. Og folk flest baserer seg faktisk på det de lærte på skolen, selv om det gikk ut på dato for mange tiår siden.
 11. Det var ikke meninga å råde noen til å ovnsbake rifla på 500grader. Oksydering blir fort et problem, og det er nok mulig at enkelte stål endrer egenskaper noe. Men etter det jeg kan finne er det gjerne AISI 4140 og 4150 som brukes til løp, og det er farlig nære 34crnimo6. Da snakker vi rundt 1000MPa V/500C, og jeg har aldri vært borti løp med en slik hardhet.
 12. Jeg blir veldig overrasket om stålet ikke tåler 500°C. Jeg ha'kke snøring på hvilke stål de bruker, men det kan ikke være ekstremt langt unna de vanlige seigherdingsstålene som 34CrNiMo6.
 13. Problemet kommer den dagen en har mistanke om noe som ikke holder til ransaking. Kan man bruke våpen som påskudd vil det garantert skje.
 14. Det kan nok stemme bra. Spesielt om de skal drasse med seg børsa hver gang ordet "våpen" nevnes som de bl.a. gjorde under Bonanza. Tydeligvis ikke helt gjennomtenkt, for når de skulle ha med seg synderen innså de at det ikke var plass til begge baki svartemarja... Når det er sagt, er jeg virkelig den eneste her som har satt et skudd i grusen foran meg på banen? Vi kan selvfølgelig diskutere sikkerhetsmarginene, men fra det jeg kan se er skuddet (hårfint) innafor.
 15. Sjekk ut svaret fra fra Kost- og ernæringsforbundet i Delta: http://www.regjeringen.no/no/dokumenter/horing--vurdering-av-forbud-mot-lange-knivermachete/id2675911/Download/?vedleggId=120d61dd-0b66-427e-ad02-f3c1310ebff5
×
×
 • Create New...