Jump to content

Hjortefot

Members
 • Content Count

  365
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About Hjortefot

 • Birthday 06/28/1980

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Her bør du finne ut omtrent når rifla di er produsert: https://www.sako.fi/sites/default/files/SakoOldmodelsNumbering.pdf
 2. Jeg lurer på om noen har brukererfaring med andregenerasjons dempere fra TE Titan? Jeg skulle hatt en nett demper med bra demping og liten diameter, og da ser jo Huntermodellene lovende ut https://www.te-titan.no/gen2 Kanskje spesielt Hunter short. Jeg kan ikke huske å ha sett noen omtale av disse i hverken jaktblader eller på nettet, så jeg håper noen her kanskje sitter på noe praktisk info?
 3. Hvis det er silikonputene til Peltor Sporttac du mener, så kjøpte jeg dem her: https://beta.xxl.no/3m-peltor-hygienesett-gel-for-sporttac-std-gra/p/1154179_1_style
 4. Jeg har god erfaring med Peltor Sporttac med nye silikonputer. De ble mye bedre å ha på seg, og de tetter (og demper) mye bedre enn før 👍
 5. Ja, jeg følger Rasmus på Youtube og jeg må si han lager meget bra filmer👍 Det virker som disse proppene foreløpig er mer utbredt i Sverige.
 6. Ja, både Lep-100 og Lep-200 har vært omtalt i Jakt i senere tid. Jeg fant litt brukererfaringer på det svenske Robsoftforumet, og de var utelukkende positive.
 7. https://www.guns.com/news/2018/12/18/aquila-introduces-new-5mm-remington-rimfire-magnum-load Det lanseres fortsatt ammunisjon til den gamle 5 millimetern, men noen stor hit blir det neppe.
 8. Den første salongrifla mi var en slik, dog av litt nyere dato med matt, glassblåst finish på stålet. Avtrekket var litt langt, men "mykt" og uten hakk. Litt som å dra i en gummistrikk 😄 Den gikk godt med Remington Yellow Jacket, for high speed ammunisjon med hulspiss måtte det være! Kikkertsikte fungerte aldri noe særlig på den jeg hadde. Det var å skyte inn, og etter å ha håndtert børsa litt så satt ikke samlinga helt på samme plass som sist. Med løst deksel som siktet sitter på og løpet klemt fast i løpskanalen ble nok variablene for mange. Men vi hadde mange gode stunder sammen, og noen ganger angrer jeg litt på at jeg solgte den.
 9. Sako leverte rifler med magasin i 6PPC også, men de er neppe å finne i store kvanta her til lands 😕
 10. Er det noen som har prøvd de elektroniske øreproppene til Peltor?https://www.xn--verkty-fya.no/3mtm-peltortm-lep-200-eu-oreplugger Det virker som et interessant alternativ til formstøpte propper, men det er lite info å finne.
 11. Jeg er litt usikker på om den er i produksjon fortsatt, men Merkel KR1 har pipeskiftsystem og kikkertmontasjen festet på pipa.
 12. 👏Håper de kommer med denne løsningen på riflene i pistolkaliber også.
 13. Hvis du ønsker ei raskt ekspanderende kule som ikke er så voldsom som V-max, kan jeg anbefale 50 grain Sierra spitzer blitz 1340. Det statistiske grunnlaget mitt er tynt, men på rev så er min erfaring at de gjør de mindre ugreie enn v-max, men samtidig med god nok effekt til at Mikkel går ned i smellen. Jeg sprenglader ikke, men sender de ut med rundt 880 m/s.
 14. Kammeret mitt var ihvertfall for kort da børsemakeren la i tolken sin, så kammeret ble brotsjet opp ørlite grann. MIne Normahylser fikk også skavet av en ring bakpå hylsa etter en tur i kammeret, men det ble borte etter at kammeret fikk den lengden det skulle ha. Sellier & Bellot fabrikkammunisjon gikk merkelig nok rett inn uten problemer før brotsjing. Det med at sluttstykke var tungt å lukke på tomt kammer, husker jeg ikke årsaken til, men det ble da ihvertfall ordnet. Skal se du har tvillingen til rifla mi 😄 Får tru du får ordnet det greit da 👍
 15. For mange år siden kjøpte jeg et Våpensmiaavtrekk til Mauser, men prosjektet ble skrinlagt. Nå kan det hende jeg får bruk for det allikevel, men er det noen som kjenner til disse avtrekkene? Er det noe å satse på, eller er det bedre å kjøpe noe annet?
×
×
 • Create New...