Jump to content

Balle klorin

Members
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Balle klorin

 1. Aner ikke. Men folk skryter alltid Suomi opp i skyene, sannsynligvis fordi de aldri har måttet bære den i felt. Faktum er at den veier like mye som en G3, og føles enda tyngre...
 2. Suomi teller ikke, den veier mer enn en gravid elefant.
 3. Veeeeeeeeel, fullt så enkelt er det ikke. Den raskeste rifla jeg har skutt med var en 7,5" AR med brems i 223. Og ja, jeg hadde en 10/22 Target å sammenlikne med. Munningsblåsten var bortimot absurd, og en kunne bare glemme å puste mens en skøyt. Men børsa stod pøkk stille...
 4. Torf: 9mm vil være myyye mer pålitelig. 22LR halvautoer er følsomme på sitt beste, det er rett og slett ikke nok energi i patronen. Blykuler og utvendig fett gjør det hele bare verre. Og ikke undervurder forskjell i rekyl, en 9mm har minst 3ggr bevegelsesmengden. Det er merkbart selv i en karabin når sekundene teller.
 5. En liten trøst i det hele: Det føles veldig godt å ikke bry meg mer. Så man har uansett noe å se frem til.
 6. Det finnes ikke noen egen godkjenning av våpenskap, de er definert som "sikkerhetsskap" eller "verdiskap". Og de har vært tilgjengelige lenge, også innredet som våpenskap. Og slik jeg tolker forskriften kan ikke forvaltningen bare se bort fra krav om godkjenning (selv om noen helt sikkert gjøre det).
 7. Tråden er rapportert pga skamløs click-baiting. Nei, dagens kaliber-grense fjernes ikke bare fordi NV foreslår det.
 8. Bare gammel overtro, det eneste som har effekt er temperatur og holdetid.
 9. Slik taler en som er på god vei til å gå ut på dato selv A new scientific truth does not triumph by convincing its opponents and making them see the light, but rather because its opponents eventually die, and a new generation grows up that is familiar with it Max Planck
 10. Det er vel en av de tingene fra skolesløyden som sitter til evig tid. Vi lærte det samme når vi måtte hamre kobber. Og folk flest baserer seg faktisk på det de lærte på skolen, selv om det gikk ut på dato for mange tiår siden.
 11. Det var ikke meninga å råde noen til å ovnsbake rifla på 500grader. Oksydering blir fort et problem, og det er nok mulig at enkelte stål endrer egenskaper noe. Men etter det jeg kan finne er det gjerne AISI 4140 og 4150 som brukes til løp, og det er farlig nære 34crnimo6. Da snakker vi rundt 1000MPa V/500C, og jeg har aldri vært borti løp med en slik hardhet.
 12. Jeg blir veldig overrasket om stålet ikke tåler 500°C. Jeg ha'kke snøring på hvilke stål de bruker, men det kan ikke være ekstremt langt unna de vanlige seigherdingsstålene som 34CrNiMo6.
 13. Problemet kommer den dagen en har mistanke om noe som ikke holder til ransaking. Kan man bruke våpen som påskudd vil det garantert skje.
 14. Det kan nok stemme bra. Spesielt om de skal drasse med seg børsa hver gang ordet "våpen" nevnes som de bl.a. gjorde under Bonanza. Tydeligvis ikke helt gjennomtenkt, for når de skulle ha med seg synderen innså de at det ikke var plass til begge baki svartemarja... Når det er sagt, er jeg virkelig den eneste her som har satt et skudd i grusen foran meg på banen? Vi kan selvfølgelig diskutere sikkerhetsmarginene, men fra det jeg kan se er skuddet (hårfint) innafor.
 15. Sjekk ut svaret fra fra Kost- og ernæringsforbundet i Delta: http://www.regjeringen.no/no/dokumenter/horing--vurdering-av-forbud-mot-lange-knivermachete/id2675911/Download/?vedleggId=120d61dd-0b66-427e-ad02-f3c1310ebff5
 16. NVS kan (og vil forhåpentligvis) steke i sitt eget fett. På dette tidspunktet er jeg mest for å forby private samlinger helt, bare for å rasere den klubben. En real gjennomgang vil nok vise at NVS-medlemmer har vært borti mange av de våpnene som sirkulerer i ulovlige samlinger. Jeg har selv møtt en av høvdingene i NVS hos en sentral aktør i Bonanza-saken, og han visste j*vla godt at 90% av våpnene i det huset var uregistrerte (inklusive G3'en med kongens stempel som lå i sofa'n).
 17. Hk: Absolutt, selv om den er litt avslørende. Longshot: Tipper de har bygd om en selv etter samme "resept", da har de full kontroll på alle detaljer.
 18. Akk ja. Eller hva med en "trainer"-versjon fra en særs kjent produsent? Både ramme og sleide var komplett med unntak av manglende tennstiftkanal. Et nytt løp og bittelitt boring og filing var alt som trengtes.
 19. Stilig. Hvilken modell snakker vi om? Pris? Selger? Nei, skal jeg lage meg et ulovlig våpen kommer jeg lett på bedre utgangspunkt. Hva med et AK47 luftgevær med ekte kasse og låseblokk? Eneste "plombering" var at utstøter var kappet av. Det ble solgt en del av disse før butikken fikk kalde føtter...
 20. Høres omtrent riktig ut for en 9mm på bånn gass. 1200skudd per minutt, give or take.
 21. Med nok støtte kan en skyte hull i hull med luntelås. Under praktisk jakt hvor god støtte og tid er luksus vil en anstendig lukketid være mer tilgivelig. Jeg er helt enig i at man ikke skal overdrive betydningen, men som middelmådig skytter (Norges eneste?) synes jeg 10/22en er nådeløs når det gjelder avtrekk. Noe kan vel skyldes kvaliteten på avtrekket, men etter litt tuning er det ikke så ille (gammel modell med alu underbeslag).
 22. Problemet med slagtid er vel helst at det straffer dårlige avtrekk ekstra hardt. Så det er kanskje ikke så rart at du ikke ser problemet?
 23. 10ms er mye, og jeg synes 10/22 føles enda tregere. Men en skal selvfølgelig ikke være hysterisk, man må ikke ned på Fortner-nivå for å treffe ting. Og bare så det er klart, jeg sier ikke at CZ er noen gullstandard. Det er vel heller å regne som et anstendig minimum. En får stort sett et pålitelig våpen som treffer det en sikter på, og det uten å blakke seg helt.
 24. Slaglengde vil nok dominere, du skal ha ekstremt mye fjær (eller lite masse) for å kompensere for 10x slaglengde, og fjæra på en CZ er mye "bøsere" om jeg husker riktig. Volquartsen har vel ikke lettet hammeren nevneverdig, og selv om den sikkert er lettere enn CZs tviler jeg på at det er nok. At Fortner er enda bedre er det liten tvil om, men så koster de jo også 5-10x mer. En skal selvfølgelig ikke overdrive problemet, men selv med sandsekk merker jeg at små feil i avtrekk gir store utslag på skiva. Har hørt om tennstift i titan, men lager noen titan hammer?
×
×
 • Create New...