Jump to content

jmosbakk

Members
 • Posts

  1,763
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

jmosbakk last won the day on April 7

jmosbakk had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jmosbakk's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post

Recent Badges

533

Reputation

 1. @msteiro Du skal ikke klage....
 2. Du kan følge med om Zeiss Terra 8x25 kommer på tilbud: https://www.milrab.no/zeiss-terra-compact-8x25-kikkert/cat-p/c/p1500199902?gclid=CjwKCAjwuvmHBhAxEiwAWAYj-Ean0jC6t3Ajw-djyi82dkiKzpTRFAgBpHD9HAlBpyTGXwthquPi2hoCK9sQAvD_BwE Kompakt og god optisk. Denne er liten nok til å gå i lomma og det kan ha noe å si for om den faktisk blir med ut.
 3. Jeg skal fylle en JD151 med stålull og fant denne: https://stick.no/mus/gnagerstopp-stalull-0-5m/ Tanken er å surre remser mellom bafflene og binde disse med rustfri sveisetråd. Om det funker? Tja, aner ikke, men for 164kr ferdig levert så er det verdt et forsøk.
 4. 6mm er bare tull så lenge en får 223 med 1:7 riflestigning. Jeg går mot meg selv og skal forsøke meg med 6PPC nå. Bare fordi jeg har lyst og har piper i 6mm stående. Den gjør nok ikke noe jeg ikke får til med 223, men moro å prøve noe nytt. Jeg mener fortsatt at noe av det beste en kan kjøpe er T3x 223 med 1:8 stigning. Med eld-m 75gr (og lignende) ladet fra et WR-magasin (som tar 66mm patronlengde) så klarer den seg bra i vinden, ihvertfall sett opp mot rekyl. Alternativt kan man se på Remington 700 med AICS-magasin som klarer 64-65mm patroner, men da baller det fort på seg med ny pipe osv. 6x45 kan funke bra fra lange magasiner, men i en Vixen og andre minikasser så blir det snaut med plass. Det samme gjelder for 6,5 Grendel hvis man skal hente ut potensialet. Tåler man enkeltskuddsvåpen så blir mulighetene vesentlig bedre.
 5. Vil tipse om 53gr vmax. Bra BC i forhold til vekt, relativt billig og gikk fantastisk i min T3x med 1:8 stigning.
 6. jmosbakk

  I startgropa

  Det er sikkert 108gr Scenar du har? Er vel SMK som er 107gr. Forøvrig moro å se at du får gode samlinger med såpass slapp ladning. De tre siste pipene mine måtte ha 42gr N140 bak 108gr Scenar før ting ble i orden. Forøvrig enig med siste taler, hvite blinker er å foretrekke.
 7. Har fundert litt på dette kaliberet jeg også. Ikke for å få mye mer hastighet enn 223, men for å kompensere for kort pipe. 53gr vmax har jeg veldig god erfaring med, men da i 223 med 1:8 stigning. @CLAHIL synes du det ser ut som kula ikke stabiliseres eller ligner det mer på at pipe/kule bare er dårlig match? Ved pipebytte ser jeg for meg 1:7 eller 6,5 for å ha muligheten til å lempe avgårde de tyngste kulene. Med 88gr ELD-M i grei fart bør den klare å henge med et stykke ut, selv om det blåser litt.
 8. En T3, ei LW-pipe på 70cm og en T3x stokk kan bli noe sånt som dette: Har lyst til å teste denne på drivjakt. 120gr TSX med full hylse N19 gir ca 935m/s og bør fungere greit nok. Til den jakta jeg bedriver mest så blir den ubrukelig lang med demper og kan bli offer for en omskjæring, men vi får se.
 9. Hva er maks patronlengde i magasinet på 595?
 10. Det er jo forsåvidt riktig, men ".264" alene forteller jo bare hvilken kulediameter det er snakk om. Derav spørsmålet fra @znopi om hvilket kaliber det var snakk om. Det begynner etterhvert å bli en uhorvelig mengde kalibre som benytter denne kulediameteren så det er ryddig å spesifisere hvilket når man snakker om ladedata. En 6,5 Grendel bruker eksempelvis en noe annen kruttmengde enn 6,5/300wby, men begge kan bruke samme kule. Forøvrig så var det interessante resultater du har funnet fra skytingen.
 11. Du får kapping av piper til å høres ut som noe nytt, hvilket forteller noe om forskjellige perspektiv fra en til en annen. Jeg har hatt 6,5x55 med pipelengder fra 40 til 74cm og stort sett på hver 5cm der i mellom, med og uten demper, til jakt og bane. Akkurat nå har jeg 71cm pipe og demper som bygger 15cm. Den er drøy å drasse rundt på bevegelig jakt og anbefales absolutt ikke til den bruken. 150m fra bilen og over en tofot derimot, helt fenomenal. Jeg har satt opp børsa med egen innskyting uten demper med ammunisjon til bruk på storvilt i kombinasjon med et hologramsikte. Det gjør den en god del mer håndterbar, men trolig unødvendig komplisert. Som allrounder så ville jeg ikke hatt noe lengre enn 51cm pipe (som er typisk lengde på ferdiggjenget Tikka, Sauer, Mauser) og en demper som bygger 10-12cm. Til pipe med vanlig jaktprofil så hadde jeg ganske sikkert vurdert en ASE Utra SL5i ståldemper for å få litt vekt på tuppen. Til ren storviltjakt (med de typiske 35 skuddene pr. år) så hadde jeg sikkert gått for 40cm pipe og en F&D 149 demper. Lett, kort og trivelig å dra med seg.
 12. jmosbakk

  Ny rifle i 223.

  Kanskje noe av det sikreste hadde vært å sendt børsa til vestfossen og fått satt inn ei ny pipe fra Krieger? Eller få skytterlinken til å bestille med ei IBI på neste ordre. Nå har jeg ikke helt fått med meg primært bruksområde, men 1:7 twist, 75gr ELD-M og et WR magasin så er du godt skodd.
 13. jmosbakk

  Ny rifle i 223.

  Her er 5 skudd på 100m fra min T3x i 223. Rutene på arket er 10x10mm. Dette er muligens skutt med annen stokk enn den originale, men den børsa har levert denne type presisjon fra første skudd. Absolutt alt jeg har matet gjennom har vært på ca samme nivå. Jeg har to bekjente i nærområdet som rapporterer samme presisjon i T3/T3x så det er ikke jeg som har hatt flaks ser det ut til. Det er mulig å si at dette er bevis på at børser er individer, men 25-30mm med hjemmeladd ammunisjon er meget skuffende fra den børsa.
 14. jmosbakk

  Ny rifle i 223.

  Hvis du ikke er redd for å prøve litt og uansett skal bestille kuler så kan du se om du finner ei eske med 53gr vmax med det samme. Det kan jo være tilfeldig i børsa mi, men de ga super presisjon på første forsøk. Ikke den beste BC'n på de, men ut til 200m ser jeg ikke noe problem.
 15. Det kan tenkes, men Norma hadde mange tusen på lager for bare noen uker siden.
×
×
 • Create New...