Jump to content

jmosbakk

Members
 • Content Count

  933
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

jmosbakk last won the day on September 7 2018

jmosbakk had the most liked content!

Community Reputation

74 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jmosbakk

  Klubb Anschütz

  https://kinneysshootingsupply.com/search?type=product&q=Anschutz Prøv her, de sender til Norge. 🙂
 2. jmosbakk

  Klubb Anschütz

  Satt på undersiden så jeg er ganske sikker på at du bare kan banke det av nå. Diameteren på pipa er noe mindre der kornet sitter så det blir ganske stygt etterpå. Bare så du vet om det.
 3. jmosbakk

  Klubb Anschütz

  Varme og hammer har fungert greit. Tror det var settskrue på det ene jeg demonterte så sjekk det først.
 4. Dumt av meg å spørre. Alt for mange variabler å ta hensyn til så jeg må teste selv.
 5. Bruker den å ha ok presisjon for skyting på frihånd? Har stort sett holdt meg til Norma GT når jeg har skutt fabrikkammo så har ikke brukt tid på å teste noe annet.
 6. jmosbakk

  Ny kikkert, hva er best for mitt bruk?

  Usikker på hva ekspertene mener, men en x50 fra øverste hylle blir aldri feil. Du kan utnytte noe mer forstørrelse med x56, men det er nesten bare en akademisk forskjell. Ettersom du har to børser ville jeg brukt det kikkertsiktet du har (hvis du er tilfreds med kvaliteten) på alt som jaktes i dårlig lys og heller gått for noe litt mer kompakt på randtenneren. Noe i området 40-44mm objektiv og 12-15 ganger forstørrelse på topp, men det er basert på mine preferanser og trenger ikke å stemme for deg. Å finne et sikte som passer godt til både reinsjakt og hjortejakt i skumring blir fort en oppvisning i kompromiss, men jeg hadde vel trolig gått for en middelaldrende Swaro 3-12x50 eller Zeiss Victory 2,5-10x50. Du sier ikke noe om budsjett, men jeg mistenker at du har sett på Meopta R2? R2 fremstår forøvrig som meget god valuta for pengene. Andre europeiske på bruktmarkedet vil også tilfredsstille dine behov.
 7. jmosbakk

  Nybegynner vil lade 308 Winchester

  Du må vel også ha innvendig og utvendig avgradingsverktøy til den "sveiva".
 8. jmosbakk

  Weatherby Mark V 30.06 (førstegangskjøp av rifle)

  Wurth Industrirens eller andre typer sitrusrens tar limrester.
 9. jmosbakk

  Zeiss conquest dl

  Beveren sport selger vel denne for 8990. Bare så det er nevnt for evt andre også.
 10. jmosbakk

  Første optikk, første rifle, første jakt

  Prikkskyter du bedre på blink også med 1,5-6 kontra f.eks. 8-32? Jeg gjør ikke det, men det kan like gjerne skyldes at jeg har feil tilnærming til skytingen når jeg skyter med lav forstørrelse. Forøvrig enig i at 3-9 og de rundt der fungerer helt topp og hvis en kjøper brukt europeisk kvalitet blir det enklere å få igjen pengene sine den dagen man evt. kjenner litt mer på hva man faktisk trenger. Leupold VX-R vil også være i den kategorien som er lett omsette senere, men nyprisen i dag er for høy.
 11. jmosbakk

  Første optikk, første rifle, første jakt

  På småviltbørsa har jeg vært gjennom 2,5-10x50, 3-12x50, 3-15x44 og 4,5-14x40. Neste gang blir det 6,5-20, 6-24 eller noe der omkring. Ligger du støtt (som ihvertfall jeg gjør på denne type jakt) så er det behagelig å ha litt ekstra på topp.
 12. jmosbakk

  Sende våpen i posten? Og ammunisjon?

  Ammunisjon sendes trolig som ADR-gods med bedriftspakke. Vital del skal sendes adskilt, ja, men etter å ha mistet to (2) sluttstykker i postgang så kommer det ikke på tale. Mulig posten definerer det som at rifle uten sluttstykke ikke er våpen, det vet jeg ikke, men de slipper jo ikke unna å måtte håndtere våpen til stadighet.
 13. jmosbakk

  6,5 Grendel vs .222?

  Nevnte skjefte er på vei til Norge i løpet av kun kort tid nå. 4 ukers produksjonstid ettersom jeg bestilte litt custom. Beklager å forsøple tråden din, @ko-stens. Har lenge spekulert på en Howa Mini selv så du får gi en rapport i tråden her eller den om Mini når du har fått den i hus.
 14. jmosbakk

  6,5 Grendel vs .222?

  En eldre Remington 700 SA i 6.5 Grendel med skjefte fra Wildcat Composites hadde vært snadder til toppfugl og rådyr. Prismessig så skal ikke et sånt prosjekt dra av gårde så vanvittig heller.
 15. jmosbakk

  Bichon frise som jakthund?

  Har vært i samme situasjon som deg med forsøk på å bruke sofasliteren som jakthund. Det er aldri helt håpløst og du kan få noen morsomme situasjoner ut av det. For min del så har mye av tiden gått med til å sitte på en stubbe for å se om hunden utvider søket sitt. Dette har gitt noe avkastning. Den har også fått vært med på en del fall og dette har vekket interessen ganske mye. Den største forandringen skjedde vel ved slipp i kunsthi. Tydelig mer aggressiv og mindre eierorientert. Vil påpeke at jeg har NULL peiling på hundetrening, men hunden søker ganske bra og finner mye fugl som jeg ellers ville gått forbi.
×