Jump to content

jmosbakk

Members
 • Content Count

  1,175
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

jmosbakk last won the day on May 11

jmosbakk had the most liked content!

Community Reputation

141 Excellent

About jmosbakk

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ment i beste hensikt, tornado, og muligens bare en trykkfeil, men "retikkel" fremfor "retrikkel" er å foretrekke. 👍
 2. Jeg spekulerer litt på Feinwerkbau Sport. Alt for høy utgangshastighet med 280 m/s, men en får de levert med annen fjær som legger V0 på hyggelige 180-200m/s. 7000kr høres kanskje mye ut for ei luftbørse, men med avtrekk i verdensklasse og gjennomgående kvalitet ellers så fremstår det egentlig som et godt kjøp.
 3. Det er riktig.
 4. 17 WSM du har sett sikkert. Winchester Super Magnum.
 5. @tornado har du sammenligna med de andre som ligger helt i toppen? March, SuB, IOR, Minox osv.
 6. Noen som har erfaringer å dele nå?
 7. jmosbakk

  Rifle i .308

  Det er ikke kjedelig, det er genialt. Sleng på en T1x i 22LR så kan du trene med jaktbørsa til under 1kr pr. skudd.
 8. jmosbakk

  Rifle i .308

  Her må man vel kunne si at det i aller høyeste grad er individuelle oppfatninger som bestemmer hvorvidt det er bedre grep på den ene eller andre.
 9. Det har du nok helt rett i. Svigerfar mumla noe om Simon & Garfunkel tror jeg.
 10. Når jeg guffer opp denne så kommer gåsehuden: Både musikken og videoen er stor kunst i mine øyne/ører.
 11. jmosbakk

  Pussebenk.

  Godt fornøyd med min Tsunami fra Jaktdepotet. Jeg har ikke noe annet enn hjemmelaget å sammenligne med så ta det med i betraktningen.
 12. jmosbakk

  Rifle i .308

  Til all normal jakt så spiller det absolutt ingen rolle hva du velger. Hvis du skal bruke jaktbørsa til å skyte på veldig lange hold så har 6,5x55 en fordel. Skal du bruke kobberkuler på elgen må du velge 308. Mange hevder at det er dårlig drep i 6,5x55 når den skal legge ned elg. Dette er selvsagt bare tull.
 13. En skal ikke undergrave morofaktoren ved å skyte 69gr og oppover med 223. Ballistikk som en 308w helt uten rekyl. Mitt inntrykk er at har man 1:7-1:8 stigning så får man som oftest tilstrekkelig jaktfeltpresisjon med 55gr bulk og kan samtidig bruke tunge kuler. Det vil selvsagt være gunstig på rådyr for å slippe eksplosjon samt til toppjakt hvor det ofte blåser litt. Jeg kommer til å prøve 40gr v-max også når jeg får 1:7 pipa mi. Det skal jo, i følge en del, ikke gå i det hele tatt. Vi får se, må jo teste selv. Hvis en tenker fabrikkbørse med 1:8 stigning så er det også trolig godt nok til å nyte fordelene med f.eks. 70gr GMX og 77gr TMK. Til kjøpeammo på 55gr så kan det godt være at 1:12 er mest safe, men har en tenkt å lade selv er det bare dumt å begrense seg med slapp stigning synes jeg.
 14. Schultz og Larsen Legacy kan du se på. Det er en av de dyrere. De billigere er omtalt i andre tråder av nyere dato, men går i hovedsak ut på Tikka T3, Browning X-bolt og noen flere fra bruktmarkedet.
×
×
 • Create New...