Jump to content

jmosbakk

Members
 • Content Count

  1,282
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

jmosbakk last won the day on May 11

jmosbakk had the most liked content!

Community Reputation

180 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Her er årets verktøy for bruk på skogens konge: Winchester 70 7mm Remington Magnum. High Tech skjefte, blindmagasin, 61cm pipe, Atec H2. Nikon M-tac 3-12x42 mrad i Vector ringer, alu baser. Kjøpte Federal Power Shok 175gr fra Jaktdepotet for å få tomhylser. Disse viser seg å inneha en latterlig god presisjon når man tenker på at de koster 16,95kr/skudd. 3 skudd, 10mm @ 100m. Burde skutt 5 i samme serie, men det var mer fristende å se om man traff stålet litt lengre ute. Gikk godt det også. Har ikke bilde av samlinga så burde ikke skrevet noe om det, men skal se om jeg får tatt et til uka. Blir så jeg bruker denne ammunisjonen til elgjakta tror jeg også blir det 162gr ELD-X i 900 m/s etterhvert. Vekt på børsa er ca 4,3kg uten tofot. Balanserer veldig godt med demper, men den er alt for lang så det er bra med hurtigfeste når man skal gå gjennom skogen. Rekylen med demper var ikke noe spesielt å snakke om. Skal teste uten demper neste gang for å se hvor mye treffpunktet flytter seg. Spørs om man får litt mer tusk da.
 2. Langholdsjakt med brems og tofot er jo ganske utbredt. Hjort på 450-500m kunne f.eks. vært en fin og relevant øvelse. Ellers har vi jo løpende ulv på 200m eller kongeørn på 350m. Det er masse å ta av.
 3. Det er enklere å skyte godt med reim enn med tofot synes jeg. Sammen med jakke og hanske så trenger en bare å fokusere på et godt avtrekk. Børsa ligger jo dønn i ro og rekylopptaket går av seg selv.
 4. Ja, hvis man ikke har all verdens ambisjoner så holder det sikkert. 🙂
 5. Vet ikke om det er så mange av toppskytterne som låner klær av laget sitt. Det er ikke vanlig her ihvertfall.
 6. Reim og dress har sin sjarm og en skal ikke undergrave de som virkelig kan å utnytte det. Såpass ærlig må vi kunne være. Det er utstyr som hører med til konkurranseformen i DFS og det skal selvsagt fortsette å være der. Forøvrig det eneste problemet jeg har med dress og alskens er at det koster så inni natta. Skal du henge med i toppen der så ryker det flere titalls tusen, i året. Men nok om det, det er tross alt helt frivillig. Hvis det er et representativt utvalg av den jevne DFS`er i denne diskusjonen så ville nok det enkleste vært å glemme hele kikkertklassen. Det virker som den gir folk tannpine og mer til. Jeg er ikke den jevne DFS`er, åpenbart, og synes det er spennende med nye skyteformer. Derfor håper jeg det blir bra oppmøte hvis denne klassen blir vedtatt, uansett reglement. En tofot til eller fra betyr ikke all verden. @høggern har et godt poeng som er lett å glemme, dette er snakk om konkurranseskyting, ikke jaktrelatert trening. Jeg har selv glemt det til tider så det er godt med en påminnelse. Jeg tror nok flere drømmer litt om NJFF sin jaktfelt blandet med DFS feltskyting, men det tror jeg ligger litt langt ute enda.
 7. Er vel egentlig ikke noen annen grunn enn at jeg har hatt R93 og er nysgjerrig på å prøve R8 nå. Jeg innbiller meg også at jeg liker originalskjeftet på R8 noe bedre. Jeg hadde KKC på min R93 og det fungerte meget bra, men tror det blir plastikk denne gangen.
 8. Noen her som har inngående kjennskap til R8x? Jeg forstår det som at det er en R8 pro med fast magasin. Er det noe mer man bør tenke over? Vurderer en sånn som vinterbørse. Jeg må ha noe som tåler mye juling da jeg er fantastisk dårlig til å gå på ski. Jeg trenger ikke løst magasin og har heller ikke behov for å bytte skjefte hvis det skal være noe argument mot. Videresalgsverdi er heller ikke så interessant. Ser det skiller 7-8000 i pris mot en vanlig R8 pro.
 9. @høggern Jeg skjønner problemet, teoretisk. Samtidig så spekulerer jeg på hva man kan kjøpe for å hente mer poeng enn man gjør med trening. Hadde vi snakket om motorsport så ser jeg absolutt et potensielt problem med et liberalt regelverk, men innen feltskyting i DFS så blir det litt mer uklart.
 10. Picatinnyskinne er nok veien å gå. Sikkert noen i landet som har skinne som passer, hvis ikke så kan du se over dammen til Kinneys Shooting Supply. De sender til Norge.
 11. Hehe, slapp helt av. Tror ikke hele DFS går til grunne av å ha en åpen klasse under kikkertklassen.
 12. Jeg skyter primært med diopter og reim så om tofot blir tillatt eller ikke er ikke så nøye for meg. Men.... Jeg synes jo det er moro at mange av mine "klassekamerater" har så sterk aversjon mot jegerskyttere og andre med kikkertsikte og tilhørende remedier. Å tro at man finner den beste løsningen for kikkertklassen på første forsøk er i beste fall optimistisk.
 13. Neida, det er ikke så vanskelig. Man må bare tørre å begynne en plass. Ikke være så opphengt i det gamle og trygge.
 14. Hva er egentlig problemet? Lag en åpen klasse der folk kan stille med det de har. De som har problemer med hvilket utstyr som evt. blir tillatt har jo en haug av andre klasser å velge i. Når man mener at reim og diopter er det som definerer en godkjent sportsskytter så har man trolig ikke tenkt å skyte med kikkert uansett så kanskje det er like greit å melde seg ut av diskusjonen.
 15. Du har vel fått tilsvar på denne før.
×
×
 • Create New...