Jump to content

jmosbakk

Members
 • Content Count

  913
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

jmosbakk last won the day on September 7

jmosbakk had the most liked content!

Community Reputation

67 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jmosbakk

  Ny rifle til å skyte kråke med.

  Hvis du ikke bryr deg om vekt og hvor kompakt våpenet er så er det vel stor sannsynlighet for at du får ei velskytende børse.
 2. Skjønner at det kan være utfordrende med disse nymotens smilefjesene så vi lar den passere uten videre seremoni. 🙂
 3. Dette kaliberhysteriet er egentlig ikke noe å diskutere. Mindreverdighetskomplekser tvinger frem et selvhevd i form av langpang med groveste mulige hull. Et stort prosjektil vil aldri kunne kompensere for manglende evne til å bedømme situasjon og treffe der en skal. Til de som mener at 358, 375 osv burde være minste tillatte kaliber til elg så vil jeg si at hvis dere ikke klarer å høste elg med 6,5x55 så skyld for pokker ikke på kaliberet. 🤭
 4. jmosbakk

  Jaktrifler til under 20000

  Mitt inntrykk er at det er liten forskjell i skumringsegenskaper på en x56 kontra en x50, men en x56 oppfattes mye mer klumpete på børsa. En brukt europeisk 2,5-10x50/3-12x50 eller der omkring sammen med en av børsene M67 linker til så har du et ganske allround oppsett.
 5. jmosbakk

  Ny rifle til å skyte kråke med.

  Her nevnt det før, men gjentar gjerne... Anschutz 1827, bolt eller Fortner spiller ingen rolle.
 6. jmosbakk

  Beste stål til stemjern?

  Det er jakt, men samtidig så er trenden blandt de aktive å diskutere jus og politikk virker det som...
 7. jmosbakk

  Picatinny til Sabatti M 90?

  Beklager, dette gikk helt i glemmeboka i dag. Kommer sterkere tilbake.
 8. jmosbakk

  Picatinny til Sabatti M 90?

  De bruker samme baser som 700 ergo må det være samme forhold i høyde mellom fremre og bakre bro som på 700. Skinna vil passe mtp hull og høyde, men utkasteråpning kan jeg ikke fortelle deg. Står en Sabatti i skapet så kan måle litt for deg, men det blir ikke før i morgen.
 9. jmosbakk

  Klubb Anschütz

  Kupp på Fortner hos söta bror: https://www.blocket.se/hassleholm/Viltmalsvapen_Jaktvapen_81300265.htm?ca=3&w=3
 10. jmosbakk

  Varusteleka 'woolshell' - vadmelsklær ala 2018

  Ser det er 50% bomull og 50% polyester i forsterkningene. Jeg har ikke så mye erfaring med hverken ull eller bomull som ytterste plagg, men bomull sies å bli kaldt når det blir fuktig. Noen som har fått testet i litt guffent vær?
 11. jmosbakk

  Meopta meostar R2

  RedDot tenker jeg.
 12. jmosbakk

  ble anbefalt .22 demper på .223!?

  Dempere beregnet for salongrifle har vel ofte innmat i plast? Kan ikke forstå at de varer lenge på en 223rem. Har den innmat i alu blir saken en annen. Hausken JD 151 er beregnet for sentertente kaliber og vil fungere fint.
 13. jmosbakk

  Kule til elg 6,5x55

  Woodleigh PP 140gr etter en tur gjennom en elgokse. Ca 80m, sto i skinnet.
 14. jmosbakk

  Kappe løp på 300winmag?

  Kompakte rifler er veldig behagelig å drasse på så jeg stemmer for at du skal kappe, gjerne mye. Med en kort Hausken Xtrm eller noe lignende så blir det ei kurant jaktrifle. Hausken tester demperne sine med en 338LM gjennom 50cm pipe så du trenger ikke å tenke på om de tåler en kort 300WM. At du fyrer litt for kråka er ikke noe å bry seg om. Litt ubehagelig ved jakt i skumring, men etter at skuddet har gått så ligger jo som oftest dyret og da er det på med hodelykta. Kan ikke forstå annet enn at det må være bedre å tilpasse rifla så den passer ditt bruk fremfor at den blir stående ubrukt i skapet. Munningsvipp må du regne med å få på kjøpet, men hvis du skal dra på med litt lengre hold så kan du jo vurdere en stor lyddemper til de øktene. Jeg har to piper til den ene børsa mi. Kort (42cm) med jaktprofil og lang (60cm) med tjukkasprofil. Den lange har ikke sett mye lys....
 15. jmosbakk

  Erfaring Norway Quick Shoot, 1-8X24ir

  Med 1-8?
×