Jump to content

jmosbakk

Members
 • Content Count

  1,666
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

jmosbakk last won the day on July 24

jmosbakk had the most liked content!

Community Reputation

450 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Meget interessant å høre fra noen som faktisk har brukt den litt og ikke fra sånne som meg som egentlig bare er en klåfingra synser i dette tilfellet.
 2. Hvis man sitter på sin faste post, 300m fra bilen, på 12. året, så skjønner jeg at folk driter i vekta. Hvis man derimot beveger seg litt, gjerne sniker på en los eller smygjakt av annen sort, så er min erfaring lik din. Børsa i nevene, klar til bruk. Da er det veldig hensiktsmessig med lett og kort. (demperen min fikk ikke være med mer enn en dag på årets elgjakt) En fast 2,5x funker sikkert greit nok til dette (selv om 1-1,5x ville vært å foretrekke i tetta), men skal man bruke samme børsa på reinsjakt så er det greit å kunne dra på litt mer synes jeg. Mulig 1,5-5 er br
 3. Og fortsatt er det egentlig bare Leupold som har noe å tilby i det segmentet. Ihvertfall med et snev av anstendig kvalitet. Jeg finner det også merkelig, men mistenker at de fleste produsentene bruker mye ressurser på å være med på PRS-karusellen. Det er jo en gruppe som tilsynelatende har mye større betalingsvilje enn den jevne jeger og derfor kan anses som et lukrativt marked. Bare vill gjetting fra min side, men noe er det.
 4. Her er "min" versjon av ekstra lav Talley til Tikka: Ideen er stjålet, tror jeg så den første gang på robsoft.
 5. Finnes de å få kjøpt i Norge? Ser frakt og avgifter ligger på over det dobbelte av prisen på varen, men det er mulig jeg overser noe?
 6. Og okularer som er så store at du ikke ser forskjell på frem og bak, selv med x56.
 7. Ja, det hadde vært skikkelig moro faktisk. 👍
 8. Du mener 8x68S, eller? Hvis ikke så er vi i 700NE-land med den hylselengda og da må du jaggu få ut et bilde av den så fort som råd er.
 9. Jeg tror nok fortsatt at 30-06 er mer gangbar vare enn 280, men joda, jeg har forstått det sånn at det samme gjelder for alle (?) typer "forbedret" standardkaliber.
 10. Kan fort ende opp med en 1,5-5 jeg også, men venter på at @msteiroskal kjøpe en først sånn at jeg får høre hvordan den er. 😉
 11. Få Rafdal til å smi ei pipe i 280AI. Har null erfaring med kaliberet, men virker som noe av det beste man kan få ut av standard støtbunn til ditt bruksområde. Selv så har jeg 30-06AI som skal brukes med 150gr GMX. Grunnen til at det ble den og ikke 280AI var muligheten til å bruke fabrikkammunisjon i et knipetak.
 12. Spesielt rufsete. Noe slark var det også, men ikke verre enn de aller fleste andre bortsett fra Sauer. Jeg må jo gnåle litt om den jævla Tikka'n igjen da. Kjøp en T3 Lite i passende kaliber, bestill stokk fra wildcat composites, fjern litt gods i pipa på den måten som passer deg best, og vipps, så har du børse på 2,4kg som har kostet deg 15k.
 13. Nja, har klådd litt på denne og den er lett, veldig lett. Greit avtrekk og fin stokk. Den er derimot veldig rufsete i sluttstykkegangen og det trekker ned helhetsinntrykket veldig. Jeg har vært fristet til å kjøpe den flere ganger, men når man kan sette sammen noe tilsvarende til halve prisen så gjør jeg heller det. Skal man ha noe ferdig over disk og synes 30k er greit så bør man ihvertfall sammenligne med Kimber først. Jeg har ikke gjort det så kan ikke kommentere noe der.
 14. Denne vil jeg høre mer om når du har tid og anledning.
 15. Jeg styrer litt med en 30-06AI for tiden. Noe tung rekyl for min smak, men terrenget vårt er tettvokst så det blir ikke snakk om å hårfint plassere ei kule på 300m+. At børsa er lett har selvsagt mye å si for opplevd rekyl, men med demper så skal jeg overleve kjennes det ut som. Har 1:9" stigning i denne så jeg står vel egentlig ganske fritt til å velge de tyngste/lengste kulene, men en 150gr kobberklump i grei fart gjør sikkert alt jeg trenger. Lengde på våpenet har like mye å si som vekt for min del og med nevnte kaliber synes jeg at jeg kompenserer for kort pipe.
×
×
 • Create New...