Jump to content

jmosbakk

Members
 • Content Count

  1,345
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

jmosbakk last won the day on August 11

jmosbakk had the most liked content!

Community Reputation

212 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Stemmer i med M67. 6XC blir mitt neste kaliber.
 2. Sportsmatch sine ringer som låser direkte i kassa er bra greier. De er lette, robuste og har integrert rekylklakk. Ikke noe hurtigfeste, men hvis en absolutt må bytte kikkertsikte på farta så er det bare å medbringe en passende unbrako. Denne kan monteres på børsa hvis en er redd for å glemme den. Ang. treffpunktforandring så er min erfaring at du kommer ikke ned på samme nivå i avvik som man har spesielt på Blaser nesten uansett hva man velger. Kanskje bortsett fra noen europeiske svingmontasjer. Så da spørs det hva man synes er akseptabelt. Det meste funker for å jakte elg på 60m, men småvilt på 150m krever litt mer.
 3. Har du rukket å finne ut ca levetid på ei pipe i 6XC nå?
 4. Har du sett @M67 sin 200 STR i Vision chassis? Den ser ganske bøs ut samtidig som den kommer i det eneste fornuftige kaliberet til ditt bruk. Når du i tillegg får kjøpt piper på REMA 1000 til ca 4000kr så kommer du ikke utenom. Gjør deg selv den tjenesten at du ikke går i runke-fella ved å kjøpe noe "kult" til 70 tusen som bare blir stående fordi den er i feil kaliber eller noe. Hvis du finner ut at dette ikke var noe for deg så får du igjen stort sett alle pengene dine for en standard 200 STR og taper bare litt på det du evt. har kostet på.
 5. jmosbakk

  Sauer 202 stokk

  Hvis du skal ha nytt så er jeg redd det er lite å velge i. Brukt så finner du Tyristubben en gang i blant. Hvis ikke så er jo custom et alternativ. En 202 er jo faktisk verdt å koste på noe sånt.
 6. Jeg tenkte på trådstarter i dette tilfellet. Hadde vel forstått det som at du var ferdig med kalibervalg. 300wm sender 230gr ut i ca 830 m/s.
 7. 300 winmag med nye Hornady A-tip da tro? 230gr - bc .823 eller 250gr - bc .878. Da kan en kjøpe en brukt Tikka T3 supervarmint for 6-10 tusen som egentlig er brukende til det meste rett ut av eska. Mellomlegget opp til noe hårete dekker ladeutstyr og deler av en langholdskikkert. Når en skal bytte børse så taper man maks en tusing eller to, hvis noe i det hele tatt.
 8. jmosbakk

  NY elgbørse.

  Jeg har/har hatt 5 stk av denne børsa og har skutt flere tusen skudd med de. Aldri hatt noe kluss med sikring eller avtrekk. Forøvrig helt enig i at det hadde vært fint om selve sikringen hadde vært i alu eller stål istedet for plast. Jeg hadde en i alu, men den måtte jeg lage selv. Det hever inntrykket noe, men etter jeg hadde montert den så tenkte jeg ikke noe mer over det. De leverer forresten underbeslag i aluminium til Titan nå. Det frister litt.
 9. Butikker gjør jo dette hele tiden. Jeg ser ikke problemet sånn umiddelbart så skisser gjerne et scenario for meg til neste gang jeg evt er i samme situasjon selv.
 10. 6,5 Creedmoor er en kort sak beregnet for AR. Etter min mening en tullete motesak som bare er en begrenset 6,5x55. Hvis du ser på ladedata for de to så ser Creedmoor bra ut, men x55 er ladet til 380mpa trykk og Creedmoor til 430-435mpa. Lader du x55 til samme trykk så er den atter en gang overlegen.
 11. Med 308 så starter du med et ganske heftig handikap. 223 med tunge kuler er like bra/begrenset, men da slipper du rekylen om ikke annet. Du får kjøpt meget bra langholdsammo i 6,5x55 til 10kr/skuddet. Til 308 så synes jeg ikke det eksisterer noe godt alternativ, uansett om du lader selv faktisk. Jeg skyter både 6,5 og 308, men bare på "korte" hold ut til 500m. Ut dit er 308 grei og den er veldig tilgivende på hva den mates med. Min mening er at hvis skal skyte på kilometeren eller der omkring og ikke har børse eller 10000 skudd i et gitt kaliber fra før så er det ikke noe å tenke på. 6,5x55 er knallgod. Og husk at selv om det er fint mulig å treffe på 1000m+ med 308 så tipper jeg frustrasjonen raskt kan drepe motivasjonen.
 12. Hvis du får dilla så anbefaler jeg at du melder deg inn i DFS og kjøper en Sauer 200 STR i 6,5x55. Det er nok veien veldig mange har gått som ikke vil ha langholdsbørsa i jaktvåpengarderoben.
 13. Landrø har også noe på gang. Det begynner å bli veldig lenge siden første gang jeg hørte om at de skulle komme med piper, men de holder fortsatt fast på at det kommer. Jeg aner ikke hvilket utvalg eller hvilke priser det kan være snakk om, men Våpensmia har lagt lista så de bør ligge i samme området hvis det skal være salgbart.
 14. jmosbakk

  NY elgbørse.

  Jeg har en Titan 6 stående her. Skal dobbeltsjekke når jeg får tid, men er ganske sikker på at det er drop-in med ettermarkedsavtrekk av en eller annen sort.
 15. jmosbakk

  NY elgbørse.

  Jeg ville også valgt låskasse i alu hvis det er et alternativ. Røssler Titan har det og den fremstår meget godt balansert. Vil tro det blir på samme viset med S&L og 202 også. Rifle med "matchpipe" (60cm/19mm) og totalvekt under 4kg gir gode skyteegenskaper samtidig som den er grei å dra rundt. KKC target har jeg aldri skutt med, men noe typisk jaktskjefte er det vel kanskje ikke.
×
×
 • Create New...