Jump to content

jmosbakk

Members
 • Content Count

  1,408
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

jmosbakk last won the day on November 6

jmosbakk had the most liked content!

Community Reputation

264 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har bestilt en Creality Ender 3 Pro som ankommer i månedsskiftet. Kommer helt sikkert til å dele erfaringer/frustrasjoner i prosjekttråden min her på Kammeret. Det virker som at mange eiere av Creality starter med å printe oppgraderingsdeler til printeren. Litt usikker på hvordan man skal tolke det, men at det er ekte kinesisk håndverk virker å være hevet over enhver tvil. Misforstå meg rett, det kan fortsatt være fullt brukbart og det gjenspeiles jo i prisen, men sjansen for å få et mandagsprodukt er trolig større. Til nybegynnere, som meg selv, så virker det som en grei inngangsbillett.
 2. Du kan se litt på denne: https://www.finn.no/162815627
 3. Mener jeg har sett en brukt A7 på finn i senere tid også. Kan spare noen kroner der.
 4. jmosbakk

  Første rifle

  Velkommen til forumet! Nå skal jeg være GGG. Hvis du ser i en av de 35 andre trådene denne måneden om samme tema så kan det være du finner noe nyttig info der. Så for å bøte litt på det surmaga oppgulpet.... Hva skal du primært jakte? Storvilt eller ikke? Vi kan begynne der så får vi se hvor lang tid det tar før noen skriver at du skal kjøpe en brukt Tikka T3 i 6,5x55. 🙂
 5. Har jo ei børse på benken her også. Ikke så veldig spennende og den har ligget i faresonen for å bli solgt, men den får være med en stund til. R8 i 308w er vel snart omtrent like vanlig som T3 i 6,5. Jeg har vært i kontakt med russeren som selger pipeadaptere til Blaser så det kan fort bli gjort et forsøk med en sånn etterhvert hvis den ikke forsvinner ut. Tanken er å ha en tynn og kort til det meste av jakt og en tjukk og halvlang til lek. Avbildet med Kahlesen som kanskje får seg tårn etterhvert samt en A-tec H2 med en modul. Grunnen til at den er på benken er forøvrig overflatebehandling. Vet da pokker hva Kverndokk bruker på disse nyere jeg, men det ligner mer på epoksy enn olje. Jeg mattet ned med stålull og påførte Liberon Finishing Oil for å se om den trekker noe. Foreløpig så ser det ikke ut til at det forsvinner all verden, men jeg får gi det litt mer tid.
 6. Hvor får man kjøpt disse da? Jeg har ikke sett de før og de står som nyhet på Hornady sine hjemmesider så da antok jeg at de var nye, men hvis de har vært i handelen lenge så kanskje det finnes noen erfaringer der ute også.
 7. Godt spørsmål. Hvis man må ha 1:7,5 så er man egentlig like langt i fabrikkbørser. Der har vel de fleste 1:8 - 8,66? Så fort kulene kommer i salg så kommer jeg til å teste ihvertfall.
 8. Hormady har lansert 140gr GMX. Det burde inkludere 6,5x55 i enda større grad.
 9. Er det et formelt opptakskrav å kjenne til NSF som bruker av Kammeret? Fjas.....
 10. Takker for gode innspill her. Jeg tenker å printe alt som skal brukes til noe med 100% infill og høyeste kvalitet. Jeg har det ikke travelt. @JEEB Ettersom du har samme printer så håper jeg du følger med her og kan komme med tips og råd underveis.
 11. @Lien Takk for tipset. @Bell Det er helt klart neste steg å bare printe med et 5mm hull for så å dra gjennom tappen. @JEEB Jeg har bestilt en Ender 3 Pro. Hadde noen kuponger tilgjengelig så det var den jeg følte ga mest for pengene. Det er jo en typisk kinavare som krever litt tilpassing før den blir bra. Det finnes ganske mange oppgraderinger en kan printe selv samt noe småtteri som koster noen få kroner på ebay og lignende.
 12. Det kan være et alternativ ja. Jeg har aldri jobbet med PLA før (som jeg vet om) så aner ikke hvor mye det tåler. Tanken var å lime fast kula, men jeg forventer egentlig at den skal løsne som en følge av at materialet ikke tåler all verden, men det gjenstår å se. Det finnes forøvrig PLA som er forsterket med karbon som skal være tilnærmet likt å printe så det kan jo være at man må se i den retningen etterhvert.
 13. Det blir litt tegning frem til printeren ankommer, men det er greit tidsfordriv så jeg klager ikke. Jeg har ikke spesielt stor tro på at gjenger printet i PLA skal tåle noe som helst, men jeg har tegnet noe for å gi det et forsøk. Her er en hevarmskule med M6-gjenger: En vanvittig enkel tegning, men noen påstår at en må lære å krype først.
 14. Jeg sender slike spørsmål til det kontoret som administrerer søknadene mine, altså lokalt.
×
×
 • Create New...