Jump to content

jmosbakk

Members
 • Content Count

  1,501
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

jmosbakk last won the day on February 17

jmosbakk had the most liked content!

Community Reputation

338 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ligger en Meopta Meostar R1 3-12x56 på finn til 6000kr. Stort bedre til skumringsjakt enn det blir det ikke. Ikke min og ingen tilknytning til selger. Som chiefen sier, brukt er brukt. Ikke så stor risiko etter min mening, men det får hver enkelt bedømme.
 2. jmosbakk

  Ny Sauer 200 Max

  @Aannerud Jeg skjønte at det var det du tenkte på. 😉 M67 nevner piper med 178mm stigning og det var poenget mitt.
 3. jmosbakk

  Ny Sauer 200 Max

  Hva gjør pipene i disse bedre egnet enn en hvilken som helst DFS-sauer?
 4. jmosbakk

  Ny Sauer 200 Max

  @LynxCAT Hvor har du prisen fra?
 5. Jeg har omsider fått styr på punkterte tennhetter. Det endte med at jeg filte ned tennstempelet 0,3mm og polerte det. Et nytt problem har dog oppstått. Vedlagt bilde viser dagens første 3 skudd. Det som har gått høyt er kaldskuddet. (ca 50mm høyt) Avstand er 100m. Etter en lang pause forsøkte jeg uten demper og også denne gangen kastet den kaldskuddet. Her må det forsking til. Jeg har nå pussa pipa godt og sjekka alle skruer. Ikke noe åpenbart problem å finne, men ny test vil avdekke om jeg må forske videre. Presisjonen var forøvrig ikke mye å skryte av sånn generelt sett, men den kastet ikke i hytt og pine som den ofte gjør når noe er løst. Pipa ligger forøvrig fri.
 6. jmosbakk

  Zoli taiga 6,5X55

  Dette må du utdype, @Sitka.
 7. Jeg har hatt PST gen2 og den er definitivt over den.
 8. Det blir en subjektiv oppfatning og alle som har blåst en månedslønn på optikk kommer til å hyle hvis "deres merke" blir nevnt.
 9. Det var det første som slo meg også.
 10. Skytedag i dag! Innskyting sto på programmet og Howan var først ute. Jeg kronograferte de første skudda samtidig som jeg justerte meg inn på 100m-skiva. 830m/s på de første 10 eller noe sånt. Regner med det øker litt etterhvert. Første 3-skudds samling: Greit nok. Skytteren er ikke bedre rett og slett. Jeg kan skylde på dårlig liggestilling, men det hjelper lite når jeg bommer på kråka. Så var det sjueren ja. Jeg fryktet at denne skulle sparke og hoppe, men med et bestemt grep og godt drag inn i skuldra så var den helt kurant. Faktisk ganske god å skyte med. Crocs altså. 👌 3-skudds: Her vises operatørfeil godt. Jeg har en utfordring med at jeg ikke alltid skjønner hva som skjedde så det kan være noe å jobbe med. Vel, 100m er fort gjort å gå lei av. Ny standplass, lengre hold. Det er ikke fullt så mørkt som det ser ut som, men pga temperaturforandringer som forårsaket dis så var det tidvis veldig dårlig sikt. 200m først. 5 klikk sa Strelok. 2 klikk høyre så er vi der tror jeg. 360m var neste: I underkant av 45mm. Det er ikke noe å utsette på utstyret så skytteren må legge seg i trening hvis denne skal komme ned under 36mm på jevnlig basis. Strelok sa 19 klikk og etter å ha justert et par klikk for vind (som var usynlig, spøkelsesvind, paranormal aktivitet) så ble det greit. Noe større spredning, men her velger jeg faktisk å skylde på iskalde fingre og uvant lett avtrekk. Siste hold for dagen var 508m. Strelok sa 35 klikk. Det resulterte i bom gitt. Jeg endte opp på 33 klikk og 7-8 klikk for den usynlige vinden. Jeg var oppe i over 50 skudd så det kan godt tenkes at jeg burde kronografert på nytt. Det får bli neste gang. Det er håpløst å se samlinga på bildet, men det er 4 skudd innafor ca 70mm (det er noen gamle skudd på blinken i tillegg, men jeg spotta innslagene mine greit), skutt med stivfrosne fingre. Så, hva lærte jeg av dette? Vind er håpløst. Schrødingers katt..... 6BR er noe jeg kan like. Matinga var, som forventet, ikke pålitelig. Jeg så ikke kulebanen i det hele tatt, men dette skyldes nok været. Det er fortsatt utfordrende å skyte godt med tofot. Det største problemet var dog at jeg fikk ganske mange punkterte hetter i løpet av de 70 skudda jeg sendte av gårde. Jeg bytta til original slagfjær underveis uten at det hjalp. Jeg hadde også 2 tilfeller av klikk pga ufullstendig anslag. Sluttstykket trenger altså litt tilsyn. De punkterte hettene gjorde også sitt med presisjonen. Alt i alt så må jeg si det var moro. Det hadde vært interessant å se om en KRG Bravo hadde krympet samlingene da jeg har null kinnkontakt (mer hakekontakt) og en veldig dårlig vinkel på håndleddet med jaktskjeftet. Jeg finner ikke en stilling jeg slapper av i, men det er sikkert en treningssak. Man kan vel fortsatt ikke kjøpe seg til å bli en god skytter?
 11. Hør med ABS shooting. Ang. retikkel så liker jeg best de som har bare en prikk i midten. Dette er personlig preferanse så 4C kan godt funke bra for andre. Jeg har forøvrig fortsatt mye mer å hente på skytteren enn på retikkelet.
 12. https://www.norma.as/norma-precision/817563/norma-golden-target-30-06-150gr--9-7g-patroner
 13. Hva skal dette bety da? Bildet er vel en 85 carbonlight eller noe?
 14. Norma Golden Target til 30-06 er helmantel og vil ganske sikkert fungere helt topp. Jeg må si ganske sikkert ettersom jeg ikke har brukt 30-06, men 308 med samme kule. Det skiller bare 20m/s i V0 på de to så i praksis vil de være like.
 15. Takk for tips til dier. Jeg hadde akkurat rukket å kjøpe når du postet. Det ble en Forster halspresser og en L.E Wilson kulesetter til å begynne med nå. I morgen skal det testskytes med fabrikkammunisjon. Det er meldt helt okey vær så satser på å få til en heldag med innskyting på flere hold. Det føles dog litt bortkastet ettersom jeg skal skyte hjemmeladet etterhvert, så jeg kommer nok ikke til å verifisere på veldig lange hold, men ut til 300m kanskje. Mulig jeg prøver meg på noen serier for å se hva jeg klarer av samlinger også, men jeg er ikke god nok til å yte pipa rettferdighet så det spørs om jeg må la noen mer kompetente prøve børsa på sikt. Sikkert noen som forventer at jeg skal skissere en plan for innbrekking av pipe. Glem det! Her skytes det inn og brukes videre som normalt. Regelmessig og godt vedlikehold har fungert tidligere så jeg kjører samme oppskrifta nå også. Ang. Sjuern så blir den også med for innskyting, men med den vekta kombinert med min kompetanse så tror jeg målet får være minute-of-ælj på 100m.
×
×
 • Create New...