Jump to content

O-Rex

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

O-Rex's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Week One Done

Recent Badges

21

Reputation

  1. Hagla er nå gitt bort, og den kommer mange nye unge jegere til gode. Takk til alle som har vært interessert.
  2. Jeg har en hagle jeg ikke lenger bruker som jeg ønsker at en ung/fersk jeger kan få. Det er en Bettinsoli/Diamond o/u i 12-76. Lettvektshagle. Den har etter sist gang den ble brukt vært på service hos Landrø, og blant annen erstattet en knekt tennstift. Hagla er mye brukt, men ser rimelig pen ut, og bør være et veldig fint alternativ for en ny jeger. Jeg kunne solgt den for noen kroner, men siden den er noen år synes jeg det er greit å gi bort våpenet. Det følger med koffert og tre ekstra choker. Våpenet overleveres kun mot godkjent våpensøknad og legitimasjon. Hentes hos meg i Oslo. Jeg ønsker ikke at det forsvinner med utlånserklæring. Alle henvendelser tas på PM. Hyggelig om du skriver noen ord om hvorfor du vil ha våpenet, evt din datter eller sønn. Eller andre. Jeg oppdaterer tråden når jeg har funnet ei eller en som kan gi hagla et nytt jaktliv og forhåpentligvis jakte like mye med den som jeg har gjort. …og en siste ting. En liten betingelse, og det er at når jeg først har satt verdien til null skal den være null neste gang den bytter eier også.
  3. Jeg gleder meg til å se resultatene dine, og hvilke valide funn denne undersøkelsen resulterer i. Har sendt inn et bidrag selv. Har tre felte vilt i høst med Sako Blade i 3006, til sammen null meter fluktstrekning og de to som er matvilt var veldig pene slakt med lite skuddskade. Har trua på ammunisjonen, men venter i spenning på en realitetsorientering.
  4. Da jeg kjøpte mitt Duun-skap var det med et bilde av nøkkel nr 3. Tror det var en skærebrenner det var bilde av.
  5. Hvor mange våpen skal du kjøpe da? Husk at søknaden har gyldighet på et år. Har du ikke brukt den da så må du søke på nytt. Er du helt fersk jeger/skytter? Skal du handle en hagle og en rifle så er mine anbefalinger som følger: Det vanligste haglekaliberet er 12, ferdig snakka. Noen sverger til kaliber 16 og 20. Det hadde ikke jeg valgt med mindre jeg skulle hatt flere hagler. Rådyra detter av skudd i kaliber 20 også, men greit med mest mulig margin. For å ha en hagle hadde jeg søkt på 12/76. Den kan brukes til alt du har lov å skyte med hagle og utvalget av ammo er størst. Hvis du skal ha en rifle som kan brukes på all jakt hadde jeg søkt på de tre vanligste kaliberne som brukes til storviltjakt i Norge. Så hadde jeg lest til øyet ble stort og vått her inne om hvorfor noe er ubrukelig til elg, eller hvorfor det er ekstremt viktig med flattskytende kaliber selv om de fleste av oss vanligvis skyter dyr innenfor en avstand på 100 meter eller kortere. Vurder også et evt. kommende blyforbud og hvor mye du skal skyte. De tre vanligste kaliberne er 6,5x55, .308 og 30-06. Etter å ha jaktet litt med det kaliberet du velger får du jo vite om du har jakt og skytebehov du ikke får dekket av den ene rifla du har. Skal du ha flere rifler må du si mere om hva du skal jakte før jeg kan gi flere anbefalinger. Skal du skyte/trene veldig mye kan du jo vurdere en salongrifle i for eksempel .22lr. Et treningsskudd i kaliberene over koster ca en tier i butikk, et skudd i .22lr fra litt under en krone og oppover. Mine små vurderinger. Ikke overtenk dette før du har kommet igang og jaktet litt.
  6. O-Rex

    Cz 457

    Kort oppdatering, pusset pipa skikkelig etter alle kunstens regler. Dro på banen i dag, de første to-tre seriene var over alt, men på den fjerde begynte den å samle. Nå ser det hele bra ut. Skytterfeil forkommer nok innimellom, men ikke så katastrofale. Går ut fra at det hele da skyldes at den første pussen ikke ble gjort bra nok. Herlig rifle, med veldig bra potensiale.
  7. O-Rex

    Cz 457

    Tusen takk for svar! Jeg var kanskje litt unøyaktig her, skøyt mange skudd. Først 150 med CCl. Deretter 40 med Eley match for å eliminere effekten av ammobytte. Det var ikke kun droppskudd, var ganske jevn fordeling av over/under selv om jeg har en følelse av at flest var under. Når jeg skriver om fett var tanken min at jeg kan ha vært for dårlig til å pusse vekk transportfett, og at høydespredningen kan komme av dette? Ikke fettet på kulene, jeg har fått med meg at man må skyte 2-3 serier før man kan se på presisjon på ulike typer ammo. Her var det ingen presisjon å vurdere. 20-40 cm spredning i høyde i samme serie. Mens det i horisontalplanet var ganske bra. Skytterfeil? Jeg deltar ikke i landsskytterstevnet i år heller, men er en helt grei skytter på 100meter bane med jaktrifla. Skyter stort sett veldig jevnt i vertikalplanet med rifle, sprer skuddene litt mer horisontalt der.
  8. O-Rex

    Cz 457

    Var på banen i går med ny 457 i .22lr og skjønner lite. Enorm høydespredning på rifla. Liggende med tofot holder jeg greit tieren med jaktrifla. Men salongen var all over the place. Femskuddsserier der to eller tre kunne være greie mens de totre siste kunne være opp eller ned mot toeren eller i verste fall bom. Sidespredningen var ikke stor, mer det man må forvente med 22 og litt ujevn vind. Prøvde tiltak: etterstrammet skruer i stokk, montasje og kikkert. Alt sitter greit. Pusset pipa raskt før bruk. Kan det være at det enda sitter fett igjen der? Dårlig førstepusz? Ammo var CCL standard. Prøvde også eley match uten at det ble særlig mye bedre. Noen som har forslag til hva jeg gjør videre? Dette var frustrerende.
  9. Ja, jeg har en Hikmicro Lynx pro 19, og er fornøyd med den. Usikker på om den er mye bedre eller dårligere enn andre spottere i den prisklassen, men gjør jobben for meg. Spørsmålet er hva du skal bruke den til, hva er ditt behov? Jeg synes den er rimelig enkel i bruk. Stort sett forståelig meny og innstillinger. Send meg en pm med e-postadresse så skal du få noen bilder jeg har tatt med den.
  10. Noen her som har jaktet i Lordalen og kan dele noe kunnskap om å jakte der til en som er 100% grønn på villreinjakt? Gjerne via en pm.
×
×
  • Create New...