Jump to content

BaconErGodtNamNamNAm

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by BaconErGodtNamNamNAm

 1. Har ennå ikke funnet forhandlere av Lapua i gjeldende kaliber. Hvis du vet om noen så er jeg meget interessert! Det er kanskje det mest negative med 7,62x39. Utvalget i ferdig ammunisjon i Norge er ræva. Jeg skyter med Federal Fusion 123grains på rådyr, da med 1moa presisjon. De fungerer veldig godt. Helmantelen fra S&B (også i 123 grains) gir 1,5 moa på en god dag, men har dessverre noen slengere hvert 15-20 skudd. Det kan selvfølgelig være skytteren, men jeg tror det er ammoen sin feil. 😁
 2. Om jeg får være så freidig å få anbefale en CZ527 Carbine i .223 Jeg har en i 7,62x39 som er kappet på 43 cm. Det er påmontert en Hausken 151 Xtreme. Lett og hendig. Cirka null rekyl. Har gjort det rimelig greit på jaktfelt med den rifla, selv om den som regel er den desidert korteste av alle i stativet på stevnene. 😁
 3. Systemet du snakker om, med de ekstra ringene, heter ASV+. Vanlig ASV har ikke disse ringene, kun eksternt justerbart tårn/kulebanekompensator med lineære klikk.
 4. Trist at de store kjedene kutter ut våpensalg. Det siste vi trenger er at den vanlige mann i gata aldri ser våpen utenom på film og voldelige dataspill. Det e ikke bra for normaliseringen av våpen i samfunnet, det bidrar desverre til at befolkningen forøvrig blir totalt skjermet fra hva våpen er og at det finnes normale, ansvarlige våpeneiere.
 5. Jeg har kjøp S&B 7,62x39 fra Våpenloftet.no Det ser ut som at de har på lager ennå. https://vapenloftet.no/butikk/produkt/ammunisjon-1/cal-7-62x39
 6. Hei dere. Finnes det en klubb eller noe som driver med PRS i Rogaland/nord-Jæren? En klubb som er åpen for nye og relativt uerfarne?
 7. Kombi med heldempet rifleløp virker jo porno.
 8. Takk for svar, folkens. Har vært i kontakt med forhandler som beklaget seg. De har bedt meg måle pipa så skal de sende meg en ring. 👍
 9. Jeg har kjøpt en Sonic 35, fint det. Men skal det ikke være en foring av plast i den enden av demperen som omkranser pipen? Har det på Hausken-demperen min. På sonicen er det bare gjenger av metall, som om man skal kunne skru en foring inn, som ikke fulgte med. Dette gir veldig stort mellomrom mellom pipe og demper. Må jeg kjøpe foring separat?
 10. Prøv. Det verste som skjer er at du får avslag. Når det gjelder skap, har jeg måttet legge ved bilde av serienummeret inni skapet mitt før de ville godkjenne søknad. Dette var i Sør-Vest PD
 11. Jeg har en V4 4-16x44. Meget fornøyd. Fungerer fint til gåsejakt og annet "langhold".3-12 er sikkert like bra. Det er sjelden jeg bruker mer en 10 ganger forstørrelse i praksis.
 12. Jeg hadde også en 2,5-10x50. Den var helt OK for prisen(utenom at gummiringen som du vrir forstørrelsen med løsnet), men ble byttet ut med noe finere etter ett år. Egentlig ikke fordi den var dårlig, men fordi den ble litt stor for en lett rådyrbørse som brukes på smygjakt. Jeg tror du trygt kan kjøpe NSD-sikter og bli fornøyd, bare ikke forvent veldig høy kvalitet.
 13. Hei. Ser etter demper til rifla mi i .270 win. Sonic 35 virker tynn, lett og billig. Vet noen av dere om jeg må ha sonic maks 7mm eller maks 8mm? .277 tommer er 7.0358 millimeter. Blir det for stramt?
 14. Takk for svar. Dette er en M67 så den har mye bruksmerker fra før, jeg er bare glad at det ikke skader løpet om jeg pusser rent.
 15. Jeg fikk nylig tilbake en rifle fra børsamaker etter montering av picatinnyskinne. Han har borret hull, frest metall og festet skinnen godt. Jeg er fornøyd med arbeidet. Derimot, da jeg pusset våpenet nå fant jeg en mengde stålspon i både kammer og løp, jeg antar etter metallarbeidet til børsemakeren. Er dette vanlig? Risikerer jeg å skade løpet om jeg drar pusselapper gjennom som vanlig?
 16. Hei. Jeg har nylig begynt å skyte på elektroniske skiver. Enkelt og fint og flott. Men.. Hva skjer her på skudd nr 4? Får noen av disse(0.0) innimellom. Er det feil på elektronikken eller bommer jeg på hele skiva? Mvh Bacongutten
 17. Tusen takk for god hjelp. Det viste seg at det var en Izh-54! Den er nå registrert på tredje generasjon, klar for and og gås.
 18. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=87198638 Denne hadde jeg kjøpt om jeg hadde mer plass i skapet. desverre har dama veldig mange kjoler...
 19. Til sammenligning har jeg samtidig pleid å bruke en feltbukse fra NMF/Garm, en produsent kjent for å lage slitesterke og robuste klær (de leverer uniformer til div militæravdelinger.) Denne har gått i oppløsning! og jeg har nå kjøpt meg ny bukse fra fjellreven i G-1000. Fjellreven er svindyrt sammenlignet med annet membranløst yttertøy, men du får kvalitet.
 20. Fjellreven sine klær i G-1000 tåler godt noen bålgnister, spesielt hvis du nylig har påført nytt lag med grønnlandsvoks. Jeg har misbrukt min Fjellreven Keb Jakke(kombinert G-1000 og stretch paneler) nå i snart tre år. Fisketurer, jakt med mye kravling i kvist og på stein, fjellklatring, isklatring og rappellering/klatring/kryping i trange, nedlagte gruveganger og huler. Det er den jakken jeg som oftest slenger på meg når jeg skal ut døra. Jakken har ikke ett eneste hull, ikke en eneste løsnet søm.
 21. Hei. Har en CZ527 carbine i 7,62x39 som jeg vurderer å få dempet. Vil en vanlig demper til .30/308 kaliber fungere på rifla mi som spytter ut .311 kuler?
 22. Hei. Jeg er i ferd med å overta en gammel hagle fra min far. Han fikk den av sin far i 1985. Haglen skal selvsagt registreres nå som den skal skifte eier igjen og i den forbindelse trenger jeg hjelp fra dere guruer. Alt av merkinger er på kyrillisk , den er merket med cccp og årstallet 1961 Hva skal jeg skrive på søknaden i feltene Fabrikkmerke, Modellbetegnelse og Nummer?
×
×
 • Create New...