Jump to content

BaconErGodtNamNamNAm

Members
  • Posts

    282
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by BaconErGodtNamNamNAm

  1. Takk begge for svar. Da bestiller jeg en 110
  2. Jeg jeg har en fin Buck 112 fra 80-tallet. Jeg har lyst på en fin Buck 110 fra 80-tallet, finner en del på ebay. Er det uproblematisk å importere? Er jo helt ordinære foldekniver dette. Hører jo skrekkhistorier om beslag og anmeldelser fra tolletaten.. Har ikke kjøpt kniv fra utlandet før.
  3. Enkelt (og billig) fabrikkferdig kan funke. Jeg har akkurat "bygd" snauflaterifle på budsjett, mest fordi XXL hadde dem på tilbud og jeg ville se om kassen er noe å bygge videre på. Nå når jeg ser hvor godt den går kan det hende rifla bare får være som den er. Pipa er ikke frittflytende engang. Vanguard S2 .270 win (2500,-) Meopta 3-15x50 (6500,-) Talley Onepiece montasjer (1000,-) Atec Scandinavia (2999,-) Tape, kul sniperspray (200,-) Summen gir død gås på 300 meter. Helt udramatisk.
  4. Jeg har en Vanguard S2 i .270 win med uttakbart magasin originalt fra fabrikk. Passer vel alle patroner i 30-06 familien vil jeg tro, Kunne tenkt meg å bytte underbeslag til klassisk toppmating. Hvis noen er interessert i bytte eller vet hvor jeg kan få kjøpt vanlig underbeslag så gi lyd. Ha en fin dag.
  5. Har vel skutt mest vilt med .270 win om jeg tenker meg om. Som selvfølgelig er den perfekte jaktpatron. .308 på andreplass
  6. Jeg bor selv i nærheten. De er vernepliktige, norske soldater som tjenestegjør i "vakt og sikring". De bærer MP-7. Ca det dårligste våpenet man kan bruke om man trenger å stoppe en selvmordsbomber eller VBIED. Jeg tipper fordi det er mer diskre en å bære HK416 De går 2 og 2. De er unge, ofte damer og snakker som regel om gutter og sminke mens de patruljerer rundt Jåttå. De 3 russiske statsborgerne(som jeg vet om) som bor i samme nabolag har sikkert observert og rapportert det samme hjem til sine, så jeg plages ikke av å beskrive dette på åpent forum..
  7. Husk at man kan få jaktutstyr dekket på enkelte innboforsikringer. Verdt å sjekke!
  8. Du må ikke snakke så høyt. Plutselig forbyr de mer. Jeg har en A17 på vei fra Statene.
  9. Ja vertfall hvis du bruker neoprentrekk på demperen og holder i den når du skyter.
  10. Noe av greia, som jeg til det kjedsommelige har nevnt i tråden, er at det nevnes motorvogn. Det skilles ikke juridisk mellom Buss, motorsykkel, ATV, snøscooter eller personbil. ergo dersom en lovlig kan transportere adskilt rifle og ammo i samme ryggsekk stroppet bakpå motorsykkel/ATV eller mellom beina på buss, så kan man transportere det akkurat likt i personbil. Det er ikke noe krav om at det skal være mer adskilt eller mer utilgjengelig i personbil en i andre kjøretøyer. Det er dessuten ikke alle personbiler som har bagasjerom eller bakseter engang. Skal det være strengere krav til transport av våpen i en mercedes sedan en i en pickup med grønne skilter? Det går ikke an å håndheve noe sånt.
  11. Dersom det du skriver faktisk stemmer så har ikke politiet noen sak.
  12. Da må det isåfall spesifiseres i lovtekst eller forskrift hvis det er intensjonen. Da må de lage en egen paragraf som omhandler transport av våpen i privatbil, og skille dette juridisk fra alt annet som defineres som motorvogn. Våpenforskrifta 6-7 sier at: "Den som transporterar skytevåpen eller ammunisjon etter våpenlova § 20 i motorvogn skal ha skytevåpen og ammunisjon under forsvarleg tilsyn. " Det nevnes motorvogn Personbil er motorvogn ja, men veldig mange andre doninger er også motorvogn. Mange av disse har ikke bagasje/lasterom. Sitat fra store norske leksikon:
  13. Når jeg sitter på bussen og hurtigbåten med rifle og ammunisjon pakket i samme ryggsekk(men selvsagt adskilt i sekken) og har denne sekken mellom beina for å ha kontroll, så er det rimelig "lett tilgjengelig" men jeg går ikke med på at det er ulovlig. Kunne vært interessant med juridisk presedens på dette, selv om jeg er usikker på om det hadde blitt en fornuftig presedens.
  14. Hør hør! Jeg tok nesten kaffen i vrangstrupen når jeg leste det om Petter Solberg og utrykningskjøring Det å kunne bruke kjøretøyplassering, lys, lyd og timing på en slik måte at øvrige traffikanter tvinges til å ta gode valg som igjen forenkler og smidiggjør utrykningskjøringen er en egen kunst. F eks det å holde 3 sekund ekstra avstand bak neste bil foran slik at han føler han har tid til å vike inn i busslomma istedenfor at han bråstopper i veibanen, stressa fordi utrykningssjåføren la seg rett bak. Når og hvor brukes sirene? Bruker man bare blålys eller bruker man lyshorn i tillegg? Isåtilfelle når? Kan lyd og lys være kontraproduktivt? Når lønner det seg å kjøre aggressivt og når lønner det seg å være mer tilbakelent? Så skal du gjennom neste fase, inntransport, med en dritsyk pasient baki sykebilen som makker skal kunne gi behandling på veien. Petter Solberg kunne jo prøvd seg gjennom Oslo i rushtia! Å kjøre rask bil fort på bane eller landeveisrace er noe helt annet å transportere ressurser i den virkelige verden.
  15. Beklager det var upresist. Eget valg for halvauto. Hvis man velger halvauto må man også spesifisere hvilket kaliber man ønsker så vidt jeg husker. Gå gjerne inn på politiets nye online søknadskjema og se litt. Det er ganske smidig lagt opp. Logger inn med f eks bank-id så henter de alle opplysninger om søker og autofyller i skjemaet, til og med jegernummer fra jegerregisteret ble lagt inn automatisk.
  16. De spør heller ikke om kaliber i de nye søknadene. Man søker ervervstillatelse på "jaktrifle" og kan deretter kjøpe rifle i hvilket som helst kaliber utenom ulovlige kaliber som er nærmere spesifisert.
  17. Har samme rifla som trådstarter i 30-06. De kommer med 61cm pipe. 24 tommer.
  18. Det fine med nytt digitalt søknadsskjema hos politiet er at man ikke lenger har kaliberspesiefikke søknader. Nå søker man på "jaktrifle" og får den innvilget. Så kan man kjøpe rifle i hvilket som helst lovlige kaliber.
  19. Min har fått flere venner i våpenskapet og blir sjeldnere med ut nå en før. Det er noe med sunk cost. De pengene får jeg aldri igjen om den legges ut for salg. Ser at XXL selger talley montasjer til den Vanguarden for 499,- Få dem til å montere en demper type a-tec Scandinavia til 2999,- før henting så er du ferdig klar for mindre en hva jeg betalte bare for sikringen på M67en
  20. Jeg begynte med m67 som første jaktrifle. Riktignok i .308 Den var lite brukt og fint stelt med. Fikk den for 2000 kroner. Ulempen er at det ikke er bare bare å montere kikkert. Du må levere den til børsemaker som nevnt over av flere. Jeg begynte med picatinny-skinna fra Hansen-rifles.no Hadde den et års tid før det kom demper på. Etter et år til kom det 3-punkts sikring av type M70, den og fra Hansen. Avtrekket fra Kongsberg er ca så bra som jeg noen gang har prøvd på noen rifle, så det trenger en ikke bytte. Kjempegod rifle som jeg aldri skal kvitte meg med men den har kostet mer en den er verdt. Et mer fornuftig valg i dag vil kanskje være en av disse? Weatherby Vanguard S2 30-06 | FINN torget Ikke 6,5x55 men det er bare et eksempel på hva som finnes på markedet av gode, bruksklare rifler til en billig penge. Mauser generelt og Kongsberg M67 spesielt er kjekke prosjektbørser med mye "sjel" men du gjør det mer vanskelig for deg selv en nødvendig.
  21. Herregud av og til lurer jeg på om de leser forumet for nå fikk jeg søknaden godkjent i digipost.
  22. Sør-Vest har også økt forventet behandlingstid til mer en ti uker nå. Sist jeg søkte tok det to dager...
×
×
  • Create New...