Jump to content

Beron69

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Beron69's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • One Month Later
  • Collaborator
  • Week One Done
  • First Post
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

2

Reputation

  1. Ser ikke bort fra at det stemmer bra, og så kan det vel være at enkelte distrikt har liten interesse av at våpensøknader skal gå raskt og enkelt. Noe må det være ihvertfall. Hvis jeg har forstått det riktig så blir samtlige relevante registre gjennomsøkt automatisk ved digital søknad.
  2. Det er vel det det sannsynligvis ender opp med ser det ut som. Har våpen fra før og null tull med politiet. Ikke så mye som en parkeringsbot. Det automatiske registersøket vil 100% sikkert returnere med "intet funnet" og knapp for godkjenning. Ihvertfall tydelig at jeg har vært for optimistisk vedrørende hvor lang tid noen politidistrikt bruker på å klikke på den knappen.
  3. Såpass! Det var nå helt ekstremt. Dette var digital søknad?
  4. Heldig du! 4.5 uke her på ordinær rifle til jakt og venter fortsatt (Møre og Romsdal). Planen var å kjøpe våpenet over disk med innbyttevåpen nå når jeg er på ferie sørpå , men det går fløyten hvis jeg ikke får svar i løpet av 2-3 dager noe jeg har stadig mindre troa på...
  5. Samme som jeg har venta snart en måned på i Møre og Romsdal politidistrikt.
  6. Ja. Kan ikke se annen grunn enn at noen våpenkontor behandler fortløpende slik at hvis det er en bunke papirsøknader som har kommet inn tidligere og krever en god del manuell behandling så må de nyere digitale som krever sekunder/minutters arbeid pent vente
  7. Såpass ja. Søkte du på papir og digitalt omtrent samtidig?
  8. Jo, det kan du si, men samtidig så burde det ikke være nødvendig å bruke ukesvis på det knappetrykket i de tilfellene der det automatiske søket gir null treff på uhumskheter på søkeren. Klarer ikke å finne annen grunn til det enn at noen våpenkontor behandler søknader fortløpende uavhengig om det er gamle papirsøknader eller nye digitale. I følge sidene til NJFF så skal det ikke være annet å gjøre for saksbehandler når det automatiske registersøket ikke finner grums enn å trykke godkjenn, og så er prosessen med å generere tillatelsen og sende denne til søkeres sikre epost også automatisk.
  9. Det at det tar uke- månedsvis for å godkjenne digitale søknader ved enkelte distrikt som i de aller fleste tilfeller er gjort ved å trykke på en knapp tyder på at de digitale søknadene ikke får fasttrack men havner i bunka. Synd da. Burde jo være smart for politiet også å vise søkerne at det "lønner seg" å søke digitalt. De digitale søknadene sparer jo våpenkontorene for en utmasse arbeid og burde blitt ønska velkomne med åpne armer.
  10. 16 uker for å behandle en digital søknad... Da kan jeg ikke skjønne annet enn at de må legge de digitale søknadene i kø sammen med papirsøknadene... I så tilfelle forsvinner jo mye av vitsen. Fra politiets side burde jo digitale søknader være en befrielse. Slik det er beskrevet på sidene til NJFF så er alt av registeroppslag om søker automatisert, og ved ingen treff så trenger saksbehandler bare å klikke godkjenn og kjøpstillatelsen blir automatisk generert.
  11. Hm. Vet ikke om det er spamboks i Eboks sikker mail, men takk for tips, det skal jeg faktisk sjekke! Edit : Dessverre for meg. Ingenting
  12. Raskt det også da! Jeg har både rifle, og flere pistoler fra før. Ihvertfall bra å høre at det går raskt som tiltenkt for folk fra andre deler av landet.
  13. Slike matter som brukes til å fuktsikre tunneller med egner seg utmerket. De er i et materiale lignende liggeunderlag, men mye tykkere. Kjenner man noen som driver med tunnelarbeid kan det godt hende at man kan få rester gratis. Jeg har lagt firedobbelt, står man på kloss hold med 50 punds buen min er det uproblematisk. Lett å trekke ut pilene er det også. Null "røyting".
  14. Se der ja! Det var noe slikt jeg håpet på når jeg søkte. Ihvertfall ikke at jeg skulle bekymre meg for at det ikke skulle bli ferdigbehandla på en måned. Du fikk godkjenning og nødvendige papirer i digital postkasse?
×
×
  • Create New...