Jump to content

BaconErGodtNamNamNAm

Members
  • Posts

    282
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

BaconErGodtNamNamNAm's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

137

Reputation

  1. Takk begge for svar. Da bestiller jeg en 110
  2. Jeg jeg har en fin Buck 112 fra 80-tallet. Jeg har lyst på en fin Buck 110 fra 80-tallet, finner en del på ebay. Er det uproblematisk å importere? Er jo helt ordinære foldekniver dette. Hører jo skrekkhistorier om beslag og anmeldelser fra tolletaten.. Har ikke kjøpt kniv fra utlandet før.
  3. Enkelt (og billig) fabrikkferdig kan funke. Jeg har akkurat "bygd" snauflaterifle på budsjett, mest fordi XXL hadde dem på tilbud og jeg ville se om kassen er noe å bygge videre på. Nå når jeg ser hvor godt den går kan det hende rifla bare får være som den er. Pipa er ikke frittflytende engang. Vanguard S2 .270 win (2500,-) Meopta 3-15x50 (6500,-) Talley Onepiece montasjer (1000,-) Atec Scandinavia (2999,-) Tape, kul sniperspray (200,-) Summen gir død gås på 300 meter. Helt udramatisk.
  4. Jeg har en Vanguard S2 i .270 win med uttakbart magasin originalt fra fabrikk. Passer vel alle patroner i 30-06 familien vil jeg tro, Kunne tenkt meg å bytte underbeslag til klassisk toppmating. Hvis noen er interessert i bytte eller vet hvor jeg kan få kjøpt vanlig underbeslag så gi lyd. Ha en fin dag.
  5. Har vel skutt mest vilt med .270 win om jeg tenker meg om. Som selvfølgelig er den perfekte jaktpatron. .308 på andreplass
  6. Jeg bor selv i nærheten. De er vernepliktige, norske soldater som tjenestegjør i "vakt og sikring". De bærer MP-7. Ca det dårligste våpenet man kan bruke om man trenger å stoppe en selvmordsbomber eller VBIED. Jeg tipper fordi det er mer diskre en å bære HK416 De går 2 og 2. De er unge, ofte damer og snakker som regel om gutter og sminke mens de patruljerer rundt Jåttå. De 3 russiske statsborgerne(som jeg vet om) som bor i samme nabolag har sikkert observert og rapportert det samme hjem til sine, så jeg plages ikke av å beskrive dette på åpent forum..
  7. Husk at man kan få jaktutstyr dekket på enkelte innboforsikringer. Verdt å sjekke!
  8. Du må ikke snakke så høyt. Plutselig forbyr de mer. Jeg har en A17 på vei fra Statene.
  9. Ja vertfall hvis du bruker neoprentrekk på demperen og holder i den når du skyter.
  10. Noe av greia, som jeg til det kjedsommelige har nevnt i tråden, er at det nevnes motorvogn. Det skilles ikke juridisk mellom Buss, motorsykkel, ATV, snøscooter eller personbil. ergo dersom en lovlig kan transportere adskilt rifle og ammo i samme ryggsekk stroppet bakpå motorsykkel/ATV eller mellom beina på buss, så kan man transportere det akkurat likt i personbil. Det er ikke noe krav om at det skal være mer adskilt eller mer utilgjengelig i personbil en i andre kjøretøyer. Det er dessuten ikke alle personbiler som har bagasjerom eller bakseter engang. Skal det være strengere krav til transport av våpen i en mercedes sedan en i en pickup med grønne skilter? Det går ikke an å håndheve noe sånt.
  11. Dersom det du skriver faktisk stemmer så har ikke politiet noen sak.
  12. Da må det isåfall spesifiseres i lovtekst eller forskrift hvis det er intensjonen. Da må de lage en egen paragraf som omhandler transport av våpen i privatbil, og skille dette juridisk fra alt annet som defineres som motorvogn. Våpenforskrifta 6-7 sier at: "Den som transporterar skytevåpen eller ammunisjon etter våpenlova § 20 i motorvogn skal ha skytevåpen og ammunisjon under forsvarleg tilsyn. " Det nevnes motorvogn Personbil er motorvogn ja, men veldig mange andre doninger er også motorvogn. Mange av disse har ikke bagasje/lasterom. Sitat fra store norske leksikon:
  13. Når jeg sitter på bussen og hurtigbåten med rifle og ammunisjon pakket i samme ryggsekk(men selvsagt adskilt i sekken) og har denne sekken mellom beina for å ha kontroll, så er det rimelig "lett tilgjengelig" men jeg går ikke med på at det er ulovlig. Kunne vært interessant med juridisk presedens på dette, selv om jeg er usikker på om det hadde blitt en fornuftig presedens.
×
×
  • Create New...