Jump to content

BaconErGodtNamNamNAm

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Veldig kjekt om dette blir brukende.
 2. Jeg må ha det inn med teskje. Forstår jeg det riktig at det stevnet til Kristiansand og omegn er noe jeg som nybegynner med jaktrifle kan melde meg på? Kjører fint noen timer for noe sånt.
 3. Ok. Forstår. 🙂 Skal prøve å holde meg oppdatert fremover så jeg får komt meg på skyting.
 4. DFS kan hvertfall ikke klage på lav deltakelse når de holder på sån. Har selv behov for å kunne planlegge med barn og turnusarbeid og svigers og dill og dall.
 5. Så en uvitende nybegynner som meg kan vente å finne mer info i løpet av desember?
 6. Noen som vet om det blir feltskyting for kikkertklassen i Rogaland denne vinteren? Finner ikke noe på DFS sin nettside.. Har ikke prøvd feltskyting før men ser jo veldig kjekt ut.
 7. Til mengdetrening med jaktrifla liker jeg å skyte raskt og mye. Bruker da miragebånd festet ytterst på demperen og kikkertmontasjen. Dette har god effekt. På jaktfelt har man såpass god tid på de 5 skuddene at jeg ikke bruker miragebåndet. Har lett alu-demper. Den kommer sikkert til å smelte eller sprenge snart. Da blir det ny demper i stål.
 8. Kravet er bare 1000 joule ved hodeskudd i følge Miljødirektoratet.
 9. Skriv en mail til forvaltningen i Oslo-politiet Det fikses sikkert enkelt.
 10. Hm ja. Tenker meg om. Har en CZ 527 i 7,62x39 som det alerede er vanskelig å finne ammunisjon til. Fusion 123gr er av og til tilgjengelig. Den er fin på rådyr. Tviler på at det kommer til å produseres noe blyfritt i 7,62x39 eller andre "sære" kaliber.
 11. Greit dette. Da blir det 130grains throphy copper i .270 på alt vilt fremover. 😃
 12. Som nevnt over så har kanskje kulevalg noe å si for effekten i dyret. Likeså løpslengden. Altså farten på kula. Det kan være noe forskjell på 6,5x55 i 40cm løp og 60cm løp. Når det gjelder kaliber trenger man ikke bytte til "kanon". .270 win er jo glimrende til det meste hvis du vil bytte til noe litt kraftigere en 6,5 uten den helt store rekylen.
 13. Ikke meningen å "skryte" av eget politidistrikt. Jeg gremmes over hele prosessen. Folk som må vente flere måneder holdes jo for narr av forvaltningen. Det er helt uakseptabelt. Behandlingstid på over 6 uker er i mine øyne forkastelig. Dette er enkle ting. Våpensøknader burde vært heldigitalisert for 15 år siden. At vi ikke kan logge inn med bank-id og få umiddelbar tilgang til søknader og våpen registrert på selv er helt vanvittig. Vi lever i 2020. ALT finnes på app i dag.
 14. Fikk godkjent en søknad på fredag etter 2 uker og 4 dager. Sør-Vest politidistrikt. Levert personlig på Sandnes Politistasjon. Ikke førstegangsøker.
×
×
 • Create New...