Jump to content

jkb

Members
 • Content Count

  243
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by jkb

 1. Nei, det er overkommelig ja. Du må nok ta av de delene når du skal inn med .22 igjen. Ingen stor operasjon.
 2. En ren 22 sauer fra skytterkontoret blir levert slik uten omtalte deler for grovkaliber magasin.
 3. For å bygge om trenger man: S301, S302, S307 (Str.3 er vanligst), S309, S310, S311 I tillegg kjøper mange ekstra forsikte S400A3 eller A4.. Samt Magasin S600 og Mirgaebånd S901.
 4. jkb

  Skyteprøve 2020

  Det er min oppfatning også, har en kar i elgjaktlaget som aldri har løsnet skudd mot elg i de 22 årene jeg har vært med, men ivrig på driving og båltenning.
 5. Ikke alle med sauer 200 som har mange vekttall med statistikk-fag. Skru litt og så skyte en serie og jaggu denne serien var bedre enn den forrige ja så da må moment 4.1 være bedre enn 4.2 ja😁 Det er mitt inntrykk, gjerne fra skulder og reim. Er vel 4-5 som dog er der at de kan teste ammo fra skulder.
 6. Kjør på men enig i at en pent brukt m67 er er bedre valg, gjerne i 308. Større sjanse for at løpet er i orden. Da jeg startet med dfs igjen etter mange år opphold var det med en original m67 og det var så morro at det ballet jo på seg til 3 stk sauere
 7. jkb

  Nye piper og moly kuler

  Glatt skulle vel bety mindre friksjon og derav mindre hastighet? Har observert opp mot 30ms økning jeg også. En 74 sig sauer pipe fra 920ms til 950 ms etter en feltsesong med ca 600 skudd.scenar 123gr. Målt med labradar.
 8. Hva skal du skyte på? Skal du skyte elg er vel oryx eller mega helt greit, spesielt om du har et litt kort løp og lav utgangshastighet, da er poenget at du vil ha ei bløt kule som faktisk ekspanderer selv om holdet er over 100m.
 9. jkb

  Nye piper og moly kuler

  @M67 hva kommer denne økningen i hastighet av?
 10. 709 skruen er nr 4 i dette skjemaet, er forøvrig en god prosedyre for å få et godt avtrekk med lite slep.
 11. 712 fjær for både fortrykk, forseglet skrue (717) styrer fortrykk. Avtrekksvekt med skrue 709. 713 er da delen som kan snues for å oppnå lettere avtrekksvekt. Vært artig å sett innsiden av et originalt 500g avtrekk, jeg mistenker den er forskjellen men vet ikke. Er ikke børsemaker men er da vel nok 500g avtrekk til at noen kan verifisere?
 12. Ikke målt men for lett for mitt formål hvor 1.5kg er minste tillatt (dfs). Kan ikke kommentere hvor sikkert dette hacket er. Skulle kanskje ikke skrevet om det på åpent forum. Eget ansvar osv. Det er logisk ja. Du tenker på fortrykk? Det kan justeres med er forseglet med anbefaling om ikke å gjøre det. Vet de som justerer dette. Overgangen fra fortrykk til avtrekk blir for meg litt udefinerbart men der er også originalt 0.5kg for mer iallefall.
 13. Litt bedre bilder her https://skyteloggen.tumblr.com/post/175602161154. Snur du 713 har du en billig løsning for lettere avtrekk. Egne erfaring etter å ha satt det sammen feil. Er en grei sak å demontere avtrekket, John Olav Ågotnes har en flott video på YouTube, den koblet med tegninger klarer selv jeg det.
 14. Ja, dette er ingen vitenskapelig test, det er med reim og diopter med de feilkildene det har og med grovkaliber blir det nok samme type uvitenskapelige test
 15. Fikk luftet den i går igjen og kan ikke merke noen degradering av presisjon kontra orignalstokken. Blir vel å montere et sikte når jeg etterhvert får somlet til å skifte løp i denne kassa. Denne lotten av eley sport er gull, lite høydespredning selv på 100m og til 75 øre er det rimelig morro.
 16. Er beskrevet lengre bak i tråden, jeg mente den overgangen grs har laget som festes i bakre skruefeste på kassen. Jeg har relativt korte fingre og skulle jeg skutt mye med den stokken skulle jeg ha flyttet avtrekket lengre bak i avtrekshuset, avstanden grep til avtrekk er større enn på originalstokken.
 17. Tror det kan bli en fin jaktstokk og rimeligere enn flere andre plastalternativ. Får se når jeg monterer en 6.5 pipe som jeg vet går bra i en originalstokk med beddeblokk,
 18. Har bare prøvd den en kjapp tur på banen og jeg liker stokken jeg. Nå er jeg bare vant til orignalkolben og langt fra noen presisjonstest. Husket ikke helt hvor mye jeg skulle skru opp fra 15m så skjøt først 5 skudd, skrudde ned noen knepp og skjøt 15 skudd (22 eley sport 100m) med reim og diopter. Har ikke testet noe videre men stiv synes jeg den er, men innfestning er håpløs ja
 19. Hehe, takk for den! Med den løsningen der kunne de nå lagt med en tegning hva de hadde tenkt, og om noen leser denne tråden og skal montere med 22.lr må man fjerne magasinløsningen for å få det lirket på plass og skru den på etter at den er montert.
 20. Synes den virker veldig stiv og ergonomien god og tror den kan fungere ok til mitt bruk, om man får montert kassen i stokken
 21. Er en integrert skrue, den når man så vidt med en laaang unbrako men å få styrt denne integrerte skruen opp i låskassen har vist seg vanskelig. Ufattelig ubrukbart sammenlignet med original str stokken.
 22. Ja, jeg fikk også en slik i posten i dag, men den løsningen for bakskruen var så kronglete at jeg fortsatt ikke har fått montert kassen i stokken
 23. Godt svar, n565 var vel laget for militære formål (temperatur stabil, påstått vel og merke) og for 250gr kuler i 338 lm mener jeg å ha lest. Lengre opp her skriver du at du er mer usikker på disse kruttene og hvordan de evt vil tåle vibrering?
 24. Men vanligvis når dette debateres kommer det noen bilder av sprengte våpen så la nedtellingen starte
 25. Jeg har tromlet 6.5 x 55 ladet med eld match 140gr (plaststpiss) ladet med N560 hvor det er god hylsefylling. Primært for å fjerne hylsefett, må tromle en stund for å fjerne fettet. Har vanskelig å se for meg at de kruttkorna skal klare å bryte seg ned, er begrenset med bevegelse inne i patronen. Likevell, tror det er vanskelig å si at det er universalt trygt å tromle i dagevis med alle typer kutt, ball powder f.eks fra Vectan har en helt annen type overflate (og større overflate) enn dobbeltbase stavkrutt (n560, rp-19/ra-10,n-11) og fyllingsgrad spiller en rolle. Bedre fylling, mindre bevegelse.
×
×
 • Create New...