Jump to content

Henning938282

Members
 • Posts

  104
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

364 profile views

Henning938282's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

 • Reacting Well Rare
 • One Month Later
 • Collaborator
 • Week One Done
 • Dedicated Rare

Recent Badges

5

Reputation

 1. Står på soverom. Vil ha de i futteral for å beskytte mot støt og slag.
 2. Sluttstykket i safehouse og våpen i futteral. Altså ikke futteral inni skap eller lignende
 3. Løsningen din er stort tradisjonelt våpenskap. noe som ikke er aktuelt for meg per nå.
 4. Her blir vi nok aldri enige merket jeg... Er klar over tankene du/flere her får når jeg oppbevarer i futteral, men det er ikke noe problem med det om man gjør "grunnarbeidet" på forhånd. jeg legger ikke fuktig eller kaldt våpen inn i futteral før det har gått en god stund. På skytebanen blir løpet varmt, silica bruker jeg inne i futteralet for å forhindre kondens som følge av at løpet avgir vanndamp, (dette har jeg gjort i lang lang tid og aldri rust). tråden startet jeg for å høre om diverse silicaprodukter. Silica gel, pose etc fungerer IKKE når det ikke er helt tett, derfor er det helt unødvendig med silica om våpen står i friluft( er faktisk mer redd for rust av å la det stå i friluft om jeg skal være helt ærlig). jeg skulle helt sikkert ha oppbevart i store, lange og tunge våpenskap slik som jeg antar du gjør. Men for meg, og sikkert flere, så er det enklere i startfasen å få montert et lite og enkelt våpenskap. Jeg syntes personlig det er et HERK å få montert våpenskap.
 5. Venter rundt 1 time før de går ned i futteral etter skyting. Bruker silica for å forhindre kondens...
 6. Varmekabel/lyspære er sikkert enda bedre enn silica gel:-), men blir vanskelig å få dette inn i et Våpenfutteral.
 7. Siden jeg oppbevarer våpen i futteral med skum(som er ekstremt tett), så vil jeg si at silica gel boks er nødvendig for å motvirke kondens. til en hver tid er alle metalldeler innsatt med rikelig fett og olje i løpet.
 8. Silica gel trekker til seg all fukt innen for kubikkmetrene den enkelte silica boks er laget for. Fukten lagres inni silica kulene, så ingenting vil lekke ut. Indikatoren på boksen blir grønn når den er mettet med fukt og må varmes opp i stekeovn. mulig det er mer effektivt pr volum med de fra Jula, men som nevnt så inneholder det salt og andre syrer som jeg hvertfall ikke vil ha på mitt våpen. For meg er det ikke viktig om silica Gel suger til seg en hel bøtte med vann eller slikt. Våpen som er klissvåt tørkes av med håndkle og varmes opp til romtemperatur, en silica boks stoler jeg ikke på her. Jeg bruker det for å forhindre kondens og fukt man ikke kan se, for eksempel etter en tur på skytebanen når løpet er varmt og legges i koffert så vil det oppstå varm damp som igjen blir til det man kaller kondens, med silica boks er ikke dette noe problem.
 9. Takk for tips. Var ikke mange skuddene, typ 15 + jeg skjøt alene. BLIR NOK INGEN VANE:-)
 10. Jula, Clas ohlson fuktfjernere kan inneholde salt, så pass på det. Ville anbefalt silicagel 750g til stort våpenskap.
 11. Skal tomhylser oppbevares i våpenskap? Har per nå ca 300 tomhylser i en plastpose i en skuff. Har Raufoss safehouse med minimalt med plass.
 12. Hei igjen! prøvde i dag og skyte 6,5 med kun hørselvern. Merket absolutt ingen forskjell kontra å skyte med propper itillegg til hørselvern.
 13. Nja. I denne videoen er det tilogmed eget utkutt i kofferten for nettopp "silica gel". Noe som også nevnes i videoen.
 14. Tikka t3 har(om jeg ikke husker feil) plastikk bakdel på sluttstykket+flere kostandssparinger.
×
×
 • Create New...