Jump to content

Falk_1

Members
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

226 profile views

Falk_1's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • One Year In
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

8

Reputation

  1. Hvilken type Krag er denne, og hvor kan jeg få tak i ringen som holder pipen til kolbe?
  2. Når vi er inn på blyforbudet, så trur ikke at jeg kommer til bruke alt før den trer i kraft. Så det kan være like smart å begynne på blyfri kule. Kan N150 brukes på blyfri kule eller funker det best med blykuler? Skal jeg handle TTSX 150 grs eller NPB 150grs, eller er det noen som faktisk har prøvd og vet hva som er best av de blyfri kuler? Hva er best til trening og til jakt? Tennhetter, finnes det en merke som er bedre enn andre?
  3. Takk for svar, vet/bruker du noe som gir bra resultat?
  4. Har endelig kjøpt et ladesett og tenkt å begynne med hjemmelading Prøvd å lese her og der om hvilken type krutt, kule og tennhetter bør jeg kjøpe, men ble ikke klokere Min plan er å lade to typer ammo, en til trening/toppjakt ala Norma jaktmatch/tactical. Og andre type til jakt ala Norma oryx/ Federal trophy bonded 165gr. Ser at lade komponentene fortida er ganske kostbare til å kjøpe feil og la det ligge på hylle. Derfor lurer på om det finnes en enkel oppskrift å følge, eller er det bare å kjøpe, prøve og feile? Er helt blå på det ennå, så fint med grundig forklaring
  5. Hva man skriver i søknaden når det kommer til spm om hva skal du bruke våpenet til?
  6. Hvilken fabrikk ammunisjon i kal.308 dere bruker til trening/jakt og er fornøyde med?
  7. Det er samme importør på Sauer og Mauser, og mener det er samme ventetid på begge Men det er kompisen din som sitter med fasiten, og han må sjekke om han har fått riktig info.
  8. Jeg har tatt kontakt med importøren selv, beskjeden jeg fikk er følgende: Det er enormt mange våpen det snakker om som skal få ny pipe, de har ikke fått nok pipe til å skifte på alle riflene der ute. Så enten å vente til våren 2023, få ny m18 i 308w eller oppgradere til m12 og betale mellomlegg. Jeg hadde vært mer skeptisk til hvor J&F får tak i pipene sine, de må nok følge importøren sine regler når det gjelder garanti på våpen. Det er foresten slik at du kan velge å levere riflen til den Mauser forhandler du ønsker, spiller ingen rolle hvor du har kjøpt riflen fra.
  9. Skal levere min M18 tilbake neste uke, da mitt våpennr. står på Muser sin recall liste. Jeg vet kun at jeg ble kastet fra en forhandler til den andre, og ikke alle forhandlere har fått med seg tilbakekalling, eller vil ta riflen inn. Men det ordnet seg til slutt.
  10. Må sikkert ringe våpenkontoret eller sende epost å forklare. Trur ikke det skal være et problem.
  11. Falk_1

    Rust på hagleløp

    Har fått tak i alle? Silma choker til 299kr stk. Kan sende kontakt info til selgeren på PM til de som trenger.
  12. Falk_1

    Rust på hagleløp

    Har kjøpt 2stk. 1/2 trangboring nå i helga på tilbud fra XXL nettbutikk til 225,- stk.. For se om jeg klarer å skaffe flere str. fra fysisk butikk, mulig de har noe på lager. Da prøver jeg Kobberpasta
  13. Falk_1

    Rust på hagleløp

    Takk alle sammen Har fått en bra deal med selgeren og tenkt å beholde haglen. Har brukt hurtigrustløser fra Biltema med bronsebørste på hagleløpet, nå er det nesten ingen rust å se. På choken brukt jeg rustfjerner fra Biltema, den fungert helt perfekt og tok med seg alt av rust som var der. Men det tok med seg blåneringen også, skal prøve Tetra Gun sin blånering som jeg har liggende i en skuffe. Hva dere bruker til å smøre chokene med så de ikke brenner seg fast? Har Ceramic paste og Kobberpasta liggende, er det noe å anbefale? Det virker som det kan bli litt dyrt å bestille chokene fra utlandet mtp. det kommer frakt og moms i tillegg, skal høre med XXL om de kan skaffe noe til meg.
  14. Falk_1

    Rust på hagleløp

    Tusen takk for svar. Har fjernet nesten alt av rust som var der, det som er igjen og som gjøre meg urolig var de "hullene" etter rusten har spist litt av stålet både på løpet og choken. På et av bildene viser rust angrepet på choken. Jeg tenker at dette blir et svakt punkt og mulig den sprekker av trykk, pga. mange hull i tynn stål. Dette er en Silma hagle, vanskelig å få tak i ny full choke til den.
  15. Har kjøpt meg ei lite brukt hagle som skulle være uten skader eller rust. Fikk hagla idag og begynt å pusse den, fant en god del rust på chockene og gjengene . Har brukt nylonbørste og bronsebørste med våpenolje, fått fjerne en del men resten sitter fast i stålet. Er det farlig å bruke haglen i den tilstand, tåler den trykket av slugs og stål ammo ?
×
×
  • Create New...