Jump to content

Billy Shears

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Billy Shears's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • First Post

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvis man skal kjøpe kniver på for eks Ebay, skal man styre unna alt som heter switchblade, flick knife, butterfly, stiletto og automatic.
  2. Jeg har vært i kontakt med en butikk som selger slikt, og de hadde en rettsrunde som gikk helt til Høyesterett, hvor de fikk medhold. Den butikken har også lisens til å selge skytevåpen, og da er det rimelig å anta at de ikke vil selge kniver som er ulovlige å eie. Han jeg snakket med sa at det finnes noen som ikke er like seriøse, og det har forekommet at de selger kniver som ikke er lov å eie. Han jeg snakket med sa også at folk er blitt fratatt kniver i tollen, selv om man lovlig får kjøpt samme type kniv i Norge, fordi en del tollere ikke er helt oppdatert om hvilke regler som gjelder. Jeg har ingen karambittkniver i samlingen. Jeg samler først og fremst på typiske turkniver, fancy foldekniver, lommekniver og Bowie, samt multiverktøy.
  3. De nettbutikkene jeg har sett karambittkniver har base og lager i Norge. Minst en av dem har fysisk butikk, og selger også skarpe skytevåpen lovlig. Da regner nok de fleste med at de varene de selger er lovlige å eie. Ikke alle personer har samme kunnskaper om kniver og regler for dette. Derfor er det rimelig å anta at mange som kjøper kniver i en butikk i Norge går ut fra at de knivene som selges der er lovlige å eie. Hvis man kjøper fra en utenlandsk nettbutikk, har man selv ansvaret for at man bestiller varer som er lovlige i Norge.
  4. Jeg har lest at karambittkniver ikke er lovlige i Norge, da de anses som voldsprodukter uten aktverdig formål. Jeg har også lest om folk som har blitt bøtelagt for å kjøpe kastekniver i utenlandsk nettbutikk. Selv samler jeg på kniver, og jeg ønsker å holde meg innenfor det som er lovlig. Jeg har sett at karambittkniver og kastekniver selges i en rekke norske nettbutikker. Kan de selge slike kniver i Norge hvis det ikke er lov å eie slike kniver? Kan jeg bli straffet dersom jeg i god tro kjøper en eller flere kniver i en norsk butikk, hvis det senere viser seg at kniven(e) jeg har kjøpt ikke er lov å eie i Norge?
  5. Jeg ville vært forsiktig med å ha Leatherman i beltet i sentrum i byer. I Oslo ville jeg ikke ha gjort det. Husk at man kan risikere å miste våpenlisensen hvis man blir tatt for å gå med en slik i beltet på offentlig sted. Med mindre man går med Leatherman i jobbsammenheng i arbeidstiden, og trenger å ha den lett tilgjengelig for å utføre arbeid, så har jeg mine tvil om at man vil få medhold i retten hvis man blir tatt med Leatherman i beltet i Oslo sentrum. Men man må så gjerne prøve.
  6. Hvis man har med seg leatherman på offentlig sted i jobbsammenheng, er saken grei. Hvis man skal bruke den til noe annet, som friluftsliv eller annen hobbyvirksomhet burde det gå bra, men da bør man ha den nedpakket i en ryggsekk eller veske, og ikke gå med den i beltet, så lenge man befinner seg på offentlig sted. Hvis man ikke begår noen andre dumheter, så burde det gå bra. Har man den med seg på byen, kan man derimot få et problem. Hvis man har med seg kniv og multiverktøy med knivblad i bil, skal den ikke være tilgjengelig fra førersetet under kjøring.
  7. Jeg har lurt på det samme, om kniver med bladlengde over 25 cm. Det finnes ikke noe register over hvem som eier slike kniver, så det vil bli svært vanskelig å finne ut hvem som eier slike uten et såkalt aktverdig formål. Jeg har sett på nettbutikker som selger kniver. For bladlengde over 25 cm skal det fylles ut skjema om hva kniven skal brukes til. Hvordan opplysninger man eventuelt oppgir i skjemaet, vet jeg ikke hva som skjer med eller om det blir kontrollert av noen.
×
×
  • Create New...