Jump to content

Thobjerk

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har bestilt meg et trigger kit fra Grayguns for å forbedre det dårlige avtrekket. Er det noen på forumet som har erfaring med montering ? Det ligger et par videoer på Youtoube, men jeg er litt skeptisk til å fikle med avtrekket selv. Eventuelt noen som kan anbefale en person/virksomhet som har erfaring med montering ?
 2. Har kjøpt en brukt Schultz & Larsen Classic og leter etter brukermanual på nettet uten å lykkes. Noen som vet hvor jeg finner manualen ? Har også et spørsmål vedrørende piper til mitt våpen som er en 308. Hvor finner jeg oversikt over kaliber som passer til min låskasse ? Regner med Schultz & Larsen operer med en kort og lang låskasse med tilhørende mulige kalibervalg ?
 3. Bruker Lee autodrum kruttmål og det gir svært jevne ladninger med 340 og 350 krutt og da gjerne i ladninger til 38 spes og 44 spes. Ved lading i magnum i de samme kaliberne med ladninger på 14,5 og 19,5 grain med N110 så har jeg målt avvik til opptil 1,5 grain uten at jeg finner noen forklaring på dette. Har ladet noen magnumladninger med 340 og 350, men det gir ikke samme «magnumfeelingen» som ved bruk av N110 🤠
 4. Kruttmålet mitt gir stor variasjon ved bruk av N110 krutt og jeg lurer på hvilke alternative krutt som har samme egenskaper som N110 - noen som har tips her ??.
 5. Har trålet nettet, men finner ingen som selger coatede eller belagte wadcuttere i de ovennevnte kalibere - noen som har tips ??🤠
 6. I Sør-øst politidistrikt legges følgende til grunn: «Etter presisering fra Politidirektoratet teller ikke flere starter i samme stevne (selv om de har forskjellig stevnenummer) som mer enn ett stevne.»
 7. Har kjørt 15-16 minutter - mulig tiden kan kortes ned. Neste gang jeg vasker skal jeg forsøke med rensemiddelet jeg har kjøpt fra samme sted og som er beregnet på UL vasker.
 8. Har kjøpt denne https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/ultralydrengjoring/luxorparts-ultralydvask-165-w-p40331 og vask av hylser går som en lek med veldig bra resultat. Vasker ca 180 44 mag hylser per vask. Anbefales 👍👍
 9. Hei ! Er det i forhold til NSF regelverket lovlig å skyte revolverfelt med magnumhylser med reduserte ladninger tilsvarende 38 spesial og 44 spesial ?
 10. Har ladet endel år, men ikke bedrevet særlig eksprimentering, men kjørt safe ladninger. Mener du at man må tøye grenser for å klare faktor med 4 tommers løp ?
 11. Er det noen revolverentusiaster som kan være behjelpelig med ladedata for å oppnå faktorkravet i Magnum 2 med en Smith 629 med 4 tommers løp ? Jeg er naturligvis klar over at det kan være forskjeller mellom ulike revolvere, men jeg har ikke mulighet til å få kronografert ladningene og trenger derfor tips hvis noen har erfaring med ladninger med den angitte løpslengden. Jeg skal bruke N110 krutt og Frontier CMJ på 245 grain. Takknemlig for eventuelle tips 👍😀.
 12. Ja, med SA mener jeg at hanen spennes med tommel for deretter å måle avtrekksvekten. Vet at avtrekket er for lett om jeg ikke stiller motstand på kula. Med hensyn til hensikten med trykkule trodde jeg at denne hadde to formål, nemlig å gi motstand slik at kravet til vekt i SA overholdes OG at man ved skyting ved DA kunne spenne opp hanen med avtrekkeren frem til trykkpunktet og således oppnå et direkte avtrekk på samme måte som man tar inn fortrekket på en pistol. Med hensyn til det sistnevnte forholdet erfarer jeg at dersom jeg skal stille motholdet slik at jeg skal klare å stoppe på trykkula, så medfører dette en Avtrekksvekt i SA modus på litt over 2000 gram. Alternativet er jo å stille motstanden på kula slik at kravet i SA er oppfylt og ved skyting i DA ikke forsøke å stoppe ved trykkpunktet.
 13. Finmåling av Avtrekksvekt gir følgende: DA 3390 og SA 1290. Det er byttet fjærer, polert alle bevegelige deler mm så det er vel ikke mulig å få det så mye bedre ??.
 14. Problemet er at det ikke er mulig å få til et dedikert stopp uten at motstanden på kula stilles langt over 1360 gram. Nå kraften for å spenne hanen med avtrekkeren er på 3,4 kg (Avtrekksvekt DA) så er det umulig å stoppe på trykkpunktet på 1,3 kg. Jeg må stille motstanden på kula til ca 2 kg før det er mulig å foreta et stopp før man lar skuddet gå. SA avtrekket var over 2 kg fra børsemakeren etter at kula var montert. Spørsmålet er således er det praktisk mulig å få til et dedikert stopp når man har et SA avtrekk på ca 1,3 kg.
×
×
 • Create New...