Jump to content

Premium2006

Members
 • Content Count

  167
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Traff i nedre del av bog, men tror dyret hadde litt vinkel, så utgangen ble litt på skrått bakover. Var en del ødeleggelser ved inn/utgang, samt at det ble en del vomgris i buken. Dyret smakte og luktet fortreffelig, så ingenting i veien med maten. Tipper jeg kan skylde på uerfaren jeger(mitt første råddyr) isteden for norma express.. Tar fortsatt imot gode tips om ferdig rulla ammo.
 2. Det ble skutt to dyr med denne i fjord. 1 bukk og en 1,5 åring. Bukken raste 20 meter og datt som en sekk. Det andre dyret datt på stedet. Elite express virker som tenkt, men synes kanskje bukken hadde litt mye ødelagt kjøtt. Tenker jeg må prøve mer før jeg konkluderer. Tror nok også at skuddet på bukken ikke var helt optimalt. (Bog skudd) Var bare nyskjerrig på om det var noe fabrikkammo som var den «ultimate patronen til rådyr» Men innser vel at «smaken er som baken» i dette tilfellet også.. Kan jo også vurdere å prøve 223 rifla på rådyr.
 3. Ser nå at den heter «large game» elite express 11,5g. Er det oryx?
 4. Skyter norma jaktmatch og large game elite express 11,5g. mulig tilfeldig eller dårlig skudd(60m)men syns det ble litt stygt slakt.. Er det noe ammo som er laget for kun rådyr? kunne tenkt meg noe som går høvelig likt som jaktmatch. Hva bruker dere av fabrikkammo på rådyr??
 5. Takk for svar! får jeg orden på pipa, så kan jeg også bruke jd 184 og f&d 196 på rifla i 223 Edit: har bestemt meg for f&d 196 og har sendt inn rifla for korrigering av gjenger!
 6. Ok. Hausken går kun på 308 rifla som er gjenget 14X1 fra fabrikk. Demperen som er levert med 223 rifla går fint på begge våpen, men er litt trang å entré på 223. Tipper problemet ligger i gjengene på 223 rifla. Tør ikke bruke kraft med gjengesnittet, i frykt for å ødelegge noe. Har mulighet til å sende inn rifla for montering av ny demper og justering av gjenger, men er så tungvindt. Skulle bare ønske de kunne levert rifla med std gjenger som fungerer med «hyllevarer» tror også det er starten(på gjengene) som er problemet, da demperen(sonic 45) går veldig fint på når den først tar gjengene. hva tenker dere er letteste og beste løsning? sende inn, eller bruke litt kraft med gjengesnitt? mye forskjell på jd 184 og f&d 196? Vurderte jd 151,men synes f&d virker litt mer snerten og skal på pairet dempe mer.
 7. Ser ut som det blir en 196 fra F&D. Jeg har en hausken med 14x1h4 gjenger, denne passer ikke på pipa til tikkaen(demper tilpasset av børsemaker).. mulig det er 14x1h6 på pipa? Må bare bestille ny demper å satse på at den går på. prøvde å ta et gjengesnitt over pipa, men får ikke på denne uten makt. Tør ikke ta i får bare børsemaker til å justere gjenger om jeg ikke får på den nye demoeren
 8. Jo,men den er fram montert. Rifla blir lengre enn med 196 og ikke veldig mange gram lettere.
 9. For tung. Ganske liten og tynn, men veier 300 gram..
 10. Skal bytte ut sonic 45 demperen, med noe lettere.. Bruker rifla mest på rypefjellet vinterstid. sonic 45 er vel nesten 400gram og kan bli noe lettere ved å fjerne noen moduler, men fortsatt framtung rifle. Er disse jeg har sett på: Hausken JD151: Vekt: 230gr Diameter: 50mm Total lengde: 151mm Lengde foran munning: 67mm Demping: 20+ db Freyr & Devik 196g Titanium kjerne Vekt: 196gr Diameter: 49,5mm Total lengde: 154mm Lengde foran munning: 105mm Demping: ca 27db Pr. nå ligger det ann til Freyr blir kjøpt? Noen tanker om disse demperne på .223? Noe forskjell på demping og kvalitet? Andre som burde vurderes. Har en hausken jd 184 som jeg bruker på 308, men blir kanskje litt stor på ei «lett» rype rifle?
 11. Premium2006

  223 rem rifle

  Ville sett på tikka t3x og browning x-bolt. Har begge selv, og er veldig fornøyd! Begge finnes i pakker fra 14-17k med helt ok utstyr.
 12. Skal gjøre det. De norske kanalene er vel bare vfh? Noe bedre rekkevidde på denne antenna? hvilket oppsett mtp kanaler og bånd bør jeg velge for best rekkevidde?
 13. Edit: ser ut som biltema ikke har denne lengre..
 14. Takk for tips. Har det noe å si at antennen ikke støtter dual band? Skal kun brukes på norske jaktkanaler. Mye bedre rekkevidde med den antennen fra biltema?
 15. Noen som kan anbefale en langantenne som faktisk funker på Baofeng UV5-R?? Kjøpte 2 slike radioer på nett og fikk testa på jakt. De funker utmerket til mitt bruk, men kunne tenkt meg litt bedre rekkevidde i ulendt terreng og skog.
×
×
 • Create New...