Jump to content

Premium2006

Members
 • Content Count

  349
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

44 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for et godt svar. Klarte ikke helt å gi meg på dette. Skjønner at det ikke betyr noe, men vil vite.. kan måle mer nøyaktig og prøve en annen skinne(våpensmia 6 mil). Slik jeg ser det nå, er ikke vision skinna i nærheten av 5 mrad. Blir mer 2,5 max. Da kan jeg videre forstå forskjellen på våre våpen. Må nesten bare prøve skinna hans med min kikkert. Kun for å stille nysgjerrigheten til lags
 2. Hvor mye tilt er 0,2-0,3mm høydeforskjell på 10,3 cm? Måler faktisk avstand/tilt mellom montasje og toppen av kassen. Legger ved bilde som viser hvor jeg måler. Blir litt «grovt» da jeg ikke har digitalt utstyr. Hvis toppen av kassen er rett i forhold pipa, tviler jeg på at jeg faktisk har 5 mrad tilt på skinna.. eller tenker jeg feil? Edit: regner jeg riktig? 5 mrad er 5,0mm tilt på 1 meter. 5/100cm = 0,05mm pr cm. 0,05mm x 10,3 cm = 0,515 cm. høydeforskjell mellom punkter må være 0,515 cm eller 5,15 mm på 10,3 cm?
 3. Når min kikkert var innskutt på 100 meter, gikk den 45 klikk for høyt på børsa hans. Hans kikkert som var innskutt på 100 meter, gikk tilsvarende lavt på mitt våpen. Så speilvendt resultat. For meg betyr det at kikkert og montasjer er likt på begge våpen. Sitter igjen med pipe og kasse. Pipene går godt og går også likt på begge våpen. Kan bruke begge piper og kikkert er fortsatt innskutt i side og høyde. Da er det kassen igjen. Kan være en litt annen vinkel på innfesting til pipe, eller at selve kassen oppå er i en annen vinkel. Min kasse er av nyere type, mens hans kasse er litt eldre.
 4. Klikkene ble speilvendt når vi byttet om.. skjønner hva jeg mener?
 5. Men nå var det ikke pipa.. Det var også tanken på å «lære» noe som trigga meg til å finne ut av problemet!
 6. Han har to 70cm 6,5 piper. Begge går likt i hans våpen. Den ene går likt som min pipe, så piper er utelukket. Gidder ikke prøve den andre. Må nesten være kassen som ikke er lik.Eller vinkelen på innfesting av pipe i kassen. Skinner er målt og i henhold. Kikkert, montasje og stokk er like. Kan vel ikke være så mye annet. Betyr vel egentlig ikke så mye, men ble bare helt feil for meg at de gikk så ulikt. Begge er like i side, men skiller 45 klikk i høyde. Begge rifler går godt og fungerer helt normalt. Skal ikke gnage mere om dette nå..
 7. Du mener at det er skytterfeil at rifla hans går 45 klikk høyere en min? Tror vi skal klare å strekke ut til 1300m der vi skyter. Hadde vært artig å prøve det! mulig jeg setter på en spuhr med litt tilt. Rifla går bra med begge piper.
 8. Har testet med ny pipe i dag. Begge piper går helt likt i mitt våpen. Sitter fortsatt igjen med 149 klikk, mens naboen har 194 klikk. Altså 45 klikk forskjell.. ingen forskjeller i side. Er det kassene som er så ulike? Den ene kassen er fra 2017 merket «sig sauer», mens den andre er litt eldre. Vet ikke årstall, men merket «sauer» Andre ting som kan forårsake en såpass stor differanse mellom treffpunkt? Ser jo at det ikke er noe galt med rifla mi, men klarer ikke å slå meg til ro med dette
 9. Ser riktig ut. Var vel jeg som spurte om det.. forøvrig så jeg i strelok at akkurat dette med kikkert høyde hadde lite å si, men bør være riktig innenfor noen mm.
 10. Skal teste ny pipe før jeg gjør noe mer. Har prøvd 3 dempere. Alle har vært typ. 6,5(max 7mm) dempere. 2 stk modul og en annen a-tec. Tok ut pipa i går. Kan helt klart se litt av demperen på ene siden. Alle tre dempere er synlig skjev når montert. Dette i forhold til pipa i bakre del. De 50 klikka er også savnet ved skyting uten demper. Pipa ble sendt til gjenging før jeg tok den i bruk, så jeg vet ikke hvordan den gikk før. Min feil, men jeg fikk beskjed om at pipa gikk fint(kjøpt brukt med våpen). Nå vil dere sikkert si at alle brukte piper er utskutt osv, men jeg ha
 11. @Bly Flott tegning! Er nok sikkert noe sånt, burde ikke børsemaker se etter dette før pipa blir kappet. Skal ringe de i dag, så skal jeg høre hva de sier. Skal teste med en annen ukappet pipe. Funker den, blir jeg sikkert å kjøpe ny.
 12. Det kan du si, men jeg forventer å kunne bruke riktig demper til riktig kaliber! Det er ganske så dårlig jobb, når man kan se at demperen er skjev..
 13. Ikke flutet pipe denne her. Hvor mye klikk kan det ligge i et sånt problem? Selvfølgelig vanskelig å si. skal teste en annen pipe neste gang jeg skal på banen. pipa jeg har nå, er en kappet 19mm blaser 67 cm. Fikk denne kappet og gjenget hos børsemaker. Jeg har «ødelagt» 3 dempere med denne. Har to sonic dempere jeg har brukt. Disse ser man med øyet ikke står rett på pipa. Lys-åpningen bakerst rundt pomring/støttehylse er ikke rett.. ser demperen står skjevt. Trodde dette var demperen, men testa en a-tec demper nå på lørdag. Ble fan meg merke i åpningen på den også(kula har vært b
×
×
 • Create New...