Jump to content

JonAre

Members
  • Posts

    155
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by JonAre

  1. Oops! Feil fjær! Det skulle være en slik: http://czcustom.com/cz75trsnew.aspx eller en slik: http://czcustom.com/testproduct-218.aspx Når det kommer til rigg bruker jeg personlig DAA belte (http://czcustom.com/Double-Alpha-Competition-Belt.aspx), CR Versa magasinholdere (http://czcustom.com/CR-Versa-Magazine-Pouches.aspx, 3 stk + 1 enklere en for startmagasinet) og DAA RaceMaster hylster. Fornøyd med oppsettet, men jeg hadde kanskje kjøpt et enklere hylster, som du er inne på, om jeg hadde valgt igjen. Det er ingenting i veien med RaceMaster'en, men den koster i meste laget. Det er ganske mange i Norge som bruker enkle hylster, evt med litt kutting i fronten for å raskere "klarering" ved trekk, men jeg er ikke sikker på hvilken variant som anbefales. Kanskje det er denne? - http://czcustom.com/BT-DOH-CZ75B-SP01-Right-Hand.aspx
  2. Avtrekkerfjæra kan ryke etter anslagsvis 7-15k skudd, så anbefaler å plukke opp en slik også: http://czcustom.com/testproduct-206.aspx" target="_blank Dorene er også svært hendige å ha når man må ta ting fra hverandre, f.eks når man skal skifte hammerfjæren: http://czcustom.com/czmspinpunch.aspx" target="_blank http://czcustom.com/czextractorpinpunch.aspx" target="_blank Edit: Dor, ikke syl!
  3. Værst! 450kr for to småfjær hos pvas?! Ille, ille. Personlig foretrekker jeg standard rekylfjær til fabrikkammo, men den svakere hammerfjæra gjør mye for avtrekket, spesielt DA. Ellers har jeg handlet det meste av slikt på CZCustom. Du trenger ikke andre ting til praktisk, som du kan bestille fra samme plassen for å gjøre frakten mer spiselig? Deler til rigg eller ekstra magasiner f. eks (du trenger minst 4, selv har jeg 6)? Anbefaler ellers de sterkere magasinfjærene ("+10%"). Har opplevd matekluss med standardfjærene når de begynte å bli litt slappe, og da selvsagt i konkurranse.
  4. Det er mange sikter som ikke krever utfresing, men de bygger gjerne mye i høyden. Dermed må man ha veldig høyt forsikte også.
  5. Hvorfor tror du at du trenger justerbart baksikte? Praktiskpistoler får sin andel hard bruk, så generelt sett er det ingen ulempe å holde det enkelt. Et "fast" baksikte på CZ75 kan uansett justeres sidelengs om det skulle være nødvendig, og treffpunkt opp og ned kan du endre med nytt forsikte.
  6. Når de snakker om halvauto i denne sammenhengen, så er det underforstått at det er halvautomatiske rifler det er snakk om?
  7. Pass på at P30L har forskjellige typer avtrekksmekanismer, og Politiets variant er litt spesiell.
  8. Ellers, hvordan er reglene for modifikasjoner i S2? Og hvor mange magasiner bør man ha?
  9. Hei! Jeg tenker å kjøpe våpen for Sivilpistol 2. Bortsett fra Glock 19, hvilke alternativer finnes det? Som er å få tak i i Norge, altså. Som Shadow-skytter hadde jeg sikkert likt en CZ75 P-01, men den har jeg ikke engang funnet prisen på. http://www.cz-usa.com/products/view/cz-p01/ http://www.glock.com/english/glock19.htm
  10. Hvordan er det med transport av (løse) magasiner; må de også være tomme? Når jeg skyter praktisk reiser jeg med pistol i futteral i et rom i baggen, og alle magasinene i et annet rom. Er det påkrevd at disse magasinene er tomme? Det føles litt bortkastet å tømme 4-6 magasiner på lørdag ettermiddag, for å fylle dem opp igjen søndag morgen. Spørsmålet gjelder strengt tatt både ved transport i bil og til fots.
  11. Den så jo ikke så dum ut, men Om jeg husker riktig, så er "competition hammer" et CZ-USA-produkt, og ikke godkjent til Production. CZUB lager en "combat hammer", som er godkjent. PVAS kan kanskje svare på dette? Anbefaler forøvrig å prøve seg litt fram når det kommer til rekylfjær. Jeg har prøvd to lettere varianter med fabrikkammo (Geco), men har kommet til at jeg har mest kontroll med standardfjæra. Lettere hammerfjær er en no-brainer. Begge deler er enkelt å bytte selv.
  12. Jeg kjenner heller ikke til godkjenningskurs som holdes med annet enn pistol. Det er også langt flere stevner for pistol enn for rifle. Alt i alt er det vel vanskelig å starte med praktisk rifle, uten i det minste å ha vært innom praktisk pistol.
  13. Artig! Den vil jeg gjerne prøve ved passende anledning. Jeg har ganske store/lange hender, og Shadowen er ikke mer enn akkurat stor nok.
  14. Pass på at rekylfjæren pistolen er utstyrt med har mye å si for hvordan rekylen oppleves. Jeg kjøpte lettere fjær til CZ'en fordi det lot til å være bortimot standard på banen, men det viste seg at jeg føler jeg har veldig mye bedre kontroll med standardfjæra, iallefall med fabrikkammo. Med for lett fjær føler jeg nettopp at det blir en bråstopp i bakre posisjon. Men det er vel hovedsakelig en vane- og smakssak.
  15. Da håper jeg dette ikke stemmer: Trigger Pull DA 10.0 lbs Trigger Pull SA 4.5 lbs Men det er kanskje like enkelt å få ned vekta med annen hammerfjær, som på CZ?
  16. Jeg liker følgende regel i IPSC: Det skal være vanskelig! Hver eneste blink må du selv vurdere hvor offensiv du kan være uten å risikere å miste veldig mye poeng. Mangler det et hull er det -10 poeng, mangler det to er det -20, og har du latt være å skyte etter blinken i det hele tatt er det -30, hvilket er mye når hvert treff maks gir 5 poeng. Flere ganger per stevne er det blinker jeg bestemmer meg å safe på, og bruke "all verdens tid" (relativt sett), fordi jeg vet jeg ikke er god nok til å ta dem i full fart. Samtidig kan jeg ikke bruke for lang tid, for da går vinninga opp i spinninga. Dummer jeg meg ut, så må jeg bare trene mer. Perfekt! De skytetekniske problemstillingene i felt er jo ikke helt de samme, men prinsippet er ganske viktig. Klarer jeg det ikke, er det mitt problem.
  17. Om man lager dummyopplegg, så se til å lage noe som visuelt helt tydlig er forskjellig fra den ekte varen.
  18. DAA fungerer som snus. Noen grunn til at du ser etter CR spesifikt?
  19. 115 har jeg ikke prøvd. Kjøpte en kartong 124 hos S&S i fjor, og det var en dårlig batch med varierende og svake ladinger. Er det første- eller annensortering 115gr de selger? Faktor?
  20. Gmax på Storo tar inn Geco på bestilling, og gir gode priser på kvantum. Jeg kjøpte 2000 stk 9mm 124gr til 1,50kr per patron nå.
  21. Om jeg skulle i krigen ville Glock kommet høyt på listen min, men jeg mener den har noen ulemper når det kommer til konkurranseskyting. Avtrekket er tyngre og vanskeligere enn SA/DA-konkurrentene, og den lave vekten er stas når man skal bære den hele dagen, men gir typisk mer følt rekyl og mer munningsvipp. CZ75 SP01 Shadow er et meget populært valg til praktisk production, og det er mange grunner til det. Denne diskusjonen er tatt mange ganger her inne, så prøv et søk.
  22. Det er stort sett lite som er lov i Production, så om man lurer er svaret som regel "nei" Stort sett kan man bruke originale deler (fra CZ i Tsjekkia, CZUB) som er lagd for CZ75-linjen, så både sikringen og "competition hammeren" du viser til faller utenom. CZUB har en "combat hammer" som er svært lik, som er godkjent. Sikter, grep og magasiner er friere, men man kan ikke fjerne materiale fra sleiden for å justerbar sikter lavere. Men hva skal du med justerbare sikter når 95% av all skyting foregår mellom 1 og 20 meter? De faste baksiktene kan forøvrig justeres sideveis. Høydejustering kan man gjøre ved å bytte frontsiktet, men jeg tror få opplever det problemet med standardsiktene. En del bytter frontsiktet til et uten fiberkorn, eller et mindre fiber.
  23. Forøvrig er Shadow-modellen det beste valget for konkurranseskytingen. Den mangler bl.a tennstiftsikringen, som gjør avtrekket enklere og bedre. Velg denne om du ikke har andre gode grunner. Fjærene er enkle å bytte selv, om du skaffer riktig "punch" fra czcustom eller andre. Ellers ser jeg ikke noen grunn for justerbare sikter i praktisk skyting.
  24. Ingenting som må gjøres for at ting skal fungere. En lettere hammerfjær (13 pund) anbefales for å gjøre DA-avtrekket lettere, og det koster svært lite. Rekylfjæren (også rimelig) forandrer på hvordan rekylen oppleves, men der er det ikke noe fasit. Med fabrikkammo foretrekker jeg personlig standardfjæren. Du vil trenge flere magasiner, og majoriteten stiller på stage med 4 stk. Ellers har noen (meg inkl) opplevd mateproblemer når magasinfjærene blir slappe. +10%-fjærer fra czcustom.com ordner opp.
×
×
  • Create New...