Jump to content

Tikka-Sporter

Members
  • Posts

    211
  • Joined

  • Last visited

About Tikka-Sporter

  • Birthday 11/28/1973

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tikka-Sporter's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

1

Reputation

  1. Ja har du sett..... Tusen takk @vass der ble jeg jaggu særdeles mange hakk klokere... Den nye forskriften er jo satt igang, å der er ordlyd endret. Har ventet på svar fra politiet siden september, men nå skal jeg heller vise til forskrift å sende dem en melding om at jeg kommer til å forhandle lyddempere. Merkelig at politijurist på våpenkontor ikke er sikrere i sin sak spør du meg da men...
  2. Sitter her og klør meg litt i hodet vedrørende lite hjelp fra lokalt politikontor, og sprikende meldinger. Kan en nettbutikk fritt selge lyddempere for rifler uten bevilling som våpenforhandler? Etter muntlig dialog med politiet og etter å ha ventet 3mnd på skriftlig svar fra dem, er jeg like langt. På telefon så ikke juristen hos politiet noen problemer med å importere og selge lyddempere, da dette ikke er en registreringspliktig våpendel. Når jeg da referer til paragraf 34, ble hun plutselig i tvil og skulle gi meg skriftlig tilbakemelding når hun hadde sjekket det mer opp...og det er nå 3mnd siden, etter utallige purringer, sitter jeg fremdeles uten svar. Noen som har vært i samme båt? Noen som vet helt sikkert? paragraf 34.Krav om bevillingen og dens omfang Bevilling til å drive handel med skytevåpen, våpendeler eller ammunisjon [...] gis av politimesteren på det sted hvor virksomheten skal drives. Bevillingen omfatter kun skytevåpen, våpendeler og ammunisjon som lovlig kan omsettes i Norge. Krav om bevilling gjelder også for den som vil drive handel med paintballvåpen, air soft gun, registreringspliktige og ikke-registreringspliktige luft- og fjærvåpen, og lyddempere til registreringspliktige skytevåpen.
  3. Null problem m treffpunktendring, jeg er bare interessert i muligheten til å ha flere løp på ett oppsett jeg trives veldig godt med, og har investert endel penger i. Koster meg 4 kalorier å skyte inn pipen for hvert bytte, er jo ikke sånn at jeg trenger bytte i ADHD tempo heller... Muffe har tydeligvis sine fordeler mtp løpsbytte, men det faktum at magnumkalibre ikke anbefales ifølge nettsiden deres, tar jeg gjerne jobben m løpsstikke og låskassenøkkel istedet Edit; betviler ikke jobbene til Rafdal, hørt mye skryt av ham!! Fant det vel bare litt merkelig at det ble muffe eller skrote shilenpipa... Mulig det er som dere skriver lengre opp, ved installasjon av muffe kan rafdal lettere gå god for resultatet?
  4. Erlend, er du frekk?? Jeg misforstå??? Nei, det kan jeg ikke tro Om jeg har misforstått, finner jeg det merkelig at det ble snakk om løpsmuffe straks det ble snakk om løpsbytte?? Jeg presiserte at jeg tenkte bruke låskassenøkkel og løpsstikke, men fikk beskjed om at etter tilpasning av liljapipa, ville det bli for mye slakke til at shilenpipa ville funke, derfor muffe. Men flott folkens, da vet jeg at opprinnelig plan vil funke Da blir det nytt løp i gorifla, 6.5*55 til å begynne med, åsså satser vi hardt på ett 300 win mag evt 300 RUM til langhold, huhei!
  5. Aannerud, akkurat det du sier er det jeg hadde trodd var mulig å gjøre. Men når jeg snakket med rafdal kom det tydelig frem at ved tilpasning av nytt løp, ville gjenger justeres, slik at det ble oversized mtp på mitt gamle løp?? Derfor kom vi i prat om muffen, som jo gjør løpsbytte enkelt det også, fordelen var ifølge rafdal at da kunne gamlepipen gjenges til muffa, og passe perfekt...
  6. Nettopp Gordonsetter, der jeg også tenker. Men når rifla går såpass godt, så skulle jeg jo tro at børsemaker rett og slett kan montere nytt løp uten større endringer på kassa, slik at shilenpipa funker gull fremover også?
  7. Ok Erlend, greit å vite. Vet som sagt ikke hva som er gjort med min kasse. Men uavhengig av hvilket arbeid som er utført på rifla, vil det ikke være en grei sak for rafdal å tilpasse nypipa med samme gjengetoleranser som shilenpipa mi? Rifla går jo faen så godt, så helt forferdelig galt kan jo ikke forrige jobb være? Frykter at ett pipebytte med jobbing på kassa tilsier at shilenpipa blir ubrukelig.
  8. Ok Niclas. Vet jo ikke hva som er gjort fra før, børsa går som ei stråle dog, så enten har jeg vært heldig, eller så er ting gjort rett mtp børsemakerarbeidet. Det jeg har skjønt er at om børsemaker nå skal rette her og der, vil ikke shilenpipa mi passe etterpå? Det ville isåfall vært veldig synd, da jeg har bøttelass m kuler og stash til 25-06, samt er kjempefornøyd med pipe og kaliber til bla rådyrjakt og gås. Så å skrote shilenpipa er ikke ett alternativ. Såfremt ikke pipen og kassens gjengeparti fremstår som en dass, burde jo enkelt børsemaker kunne tilpasse nytt løp m like gjenger som min eksisterende shilenpipe?
  9. Poacher og Aannerud, fornuftige tanker.... Rifla ble kjøpt brukt hos jakt og friluft for 7-8 år siden. Går jo sterkt utifra at når shilenpipa ble satt inn, ble nødvendig arbeid gjort på låskasse? Er ikke retting av låskassen og gjenger standard å gjøre ved pipebytte? Om det er gjort grundig nok jobb på kassa, da burde mao ei ny pipe enkelt tilpasses kassen, og dermed kunne ha samme toleranser på gjenger m mer som min eksisterende shilenpipe? Har som sagt også ønske om ei pipe til langhold og tyngre jakt, feks 300 winmag evt 300 RUM. Er liiiiiitt skeptisk til muffe ved såpass kraftige kalibre.
  10. er det ikke flere ulemper enn havelysten på nye løp, så blir det tut og kjør!
  11. Har ei Remington 700 i kaliber 25-06, Shilen matchpipe SS. Har over lengre tid fundert på å anskaffe flere løp, da jeg er såpass godt fornøyd med stokk (HS-precision), avtrekk (shilen), montasjer (badger picatinny) m mer. Har rett og slett lyst å ha denne rifla som basis for flere løp. Snakket med Rafdal igår, prisen for en Lilja ss pipe i 6,5x55 (evt AI), gjenget for demper, løpsmuffe og tilpasning av mitt 25-06 løp til muffen ble ca 11.000 totalt. da rettes låskassen og gjenger. Så er spørsmålet.... Er det verdt 11.000? Fordelen ved løpsmuffe er jo blant annet at jeg kan bruke allverdens piper sålenge de dreies ned til å passe muffa. Det er lettvint og bare benytte håndkraft og bytte piper i fremtiden. Alternativet er å bare få tilpasset ei Lilja pipe på vanlig måte, uten muffe, og heller bruke løpsstikke og låskassenøkkel ved skifte av løp fremover. Men da har jeg skjønt det sånn at mitt opprinnelige Shilen løp i 25-06 ikke vil passe når kassa rettes og gjengene på kassa justeres?? Vil gjengene på mitt Shilen løp også kunne justeres til å passe de nye gjengene i kassa? Eller må løp kappes og evt kamres på nytt? Harogså ei Remington 700 i kal 338 RUM, om jeg bruker sluttstykket fra denne, kan jeg jo få tilpasset også løp i feks 300 winmag som har samme boltdiameter som 338 RUM. Da hadde jeg virkelig hatt ei fonuftig og brukandes systemrifle. Hva tenker folket? Er løpsmuffe noe å satse på? Eller gå den gammeldagse veien med løpsstikke og låskassenøkkel???
  12. Ja er det rart jeg lurer... Står unektelig i denne testen at de klikker 15 klikk i den berømte firkanttesten, og treffpunkt flytter seg 15cm... Da var jeg like langt, eiere av kikkert hevder 1/4 moa, og test viser 1 cm, importør sier 0.5 cm, hehehe... Værsågod bli tøvete. Får teste litt på banen, om det er 7mm eller 1cm burde vise seg greit på skuddbilder med mange klikk mellom skudd. Finner heller ikke info på nett? Funnet brosjyrer på artemis 3000, men ikke denne...
  13. Fikk mail fra våpenhuset nygård vedr kikkert nettopp. Spurte dem som importør samme spørsmål som her inne på forumet, 1/4 moa eller cm knepp..... Fikk til svar at den faktisk har 0.5cm klikk???? Setter uhorvelig lite tillit til det svaret ja....
  14. Flott!! Takk for gode svar Kikkerten skal stå på ei 338 remington ultra magnum, så det eneste som gjenstår er å se om øyeavstanden er tilstrekkelig, hehe. Optisk sett virker den iallefall lovende sålangt! Litt "lefsete" klikk kontra min nikon tactical, men funket greit.
  15. Har ett slikt sikte på hånden.. Men har leitet meg forderva på nett etter info om kneppene på denne? Er det 1cm pr knepp? Eller 1/4 moa? Kikkert har mildot retikkel.
×
×
  • Create New...