Jump to content

spad1

Members
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by spad1

  1. M59 er i likhet med m67 nedfrest for diopter bakpå kassen.
  2. Hei. sent svar ifra meg. men har rett og slett ikke hatt tid å være her inne.ikke opplevd retningsendring på denne kula. har brukt den en god del. lader med 45grn n-150 bak ,col 84.0.. målte hastigheten til 730ms.
  3. DIY prosjekter liker vi. her er hvordan jeg ville gjort det.Tegn opp hvordan du ønsker børsa skal se ut. grovsag så denne. ta ut for låsekasse og løp. Du må ikke ha løpskanal. men det ser penere ut når løpet ligger "oppi" stokken.når dette er gjort ville jeg begynt med utforing av kolbe og grepsområde. før du avslutter med fremre del av stokken. kun hvordan jeg ville gjort det. forøvrig ville jeg byttet ut xpsen med divinycell..men dette er kun hva jeg ville gjort..
  4. Ble desverre dårlig med bildetaking når jeg lagde det.men kan lage en tråd neste gang jeg skal støpe et...Forøvrig er det bare å bruke søkefunskjonen. Bly har jo laget et par tråder om støping av skjefter både i karbon og polyester
  5. Utifra bildene så tipper jeg 308 (7.62x51) Hadde det vært 30-06 så hadde det vært notchet ut en bit av fremre brua.dette grunnet lengde på 30-06(7.62x63) bildet av forskjellen finnes her:http://en.wikipedia.org/wiki/Mauser_M59
  6. http://www.midway.no/epages/MidwayNorge ... 14141D4B7B ellers finnes jo bold sine. med bold optima får du dessuten sidesikring.
  7. Nesten ferdig med en makeover av langholdspangen,venter på en atlas bipod,samt at børsa skal herde ferdig.La siste lag med duracoat igår. derfor den står slik den står
  8. Mine erfaringer med jd drammen,og selger Idar.Meget fornøyd.Har ikke handlet mye,men litt er det blitt. Upåklagelig service,rask respons på mail.gode priser og varene innen få dager..Og ja. jeg har fått feil vare 1 gang. idar brukte under 1min på å rydde opp i dette,samt sende korrekt vare med retur lapp samme dag.Hva mer kan man forvente?
  9. denne følges. klassiske vaaben på sanatorium liker man.og resultatet ser bra ut
  10. Ser at det mangler en meget viktig detalj her. Myggmiddel. enten som hette ,myggolje. myggdeo eller en real kombinasjon av alt
  11. som rykende fersk lader.så håper jeg dere kan hjelpe meg med ladedata på ovennevnte kule med vv n-150bak.
  12. et lite tips. bruk halvparten av herderen du har brukt. sparkelen der er grå i utgangspunktet,og skal ikke bli lyserosa etter at herderen er innblandet.for mye herder svekker styrken i sparkelen itilegg forøvrig bare å pøse på med bilder. prosjekt liker vi.
  13. spad1

    mauser spørsmål

    ligger ei fn kasse med bolt som har ferdig omsmidd hevarm til 500kr ute på salgsiden samt finn.no.selg heller den du har hvis den ikke har affeksjonsverdi.så leter du opp et kongsberg løp og en god stokk.Hvis du spør ,så er jeg nesten sikker på at mentor eller snapphane kan skaffe et løp til deg.
  14. Midway har både plast og tre.ellers har du grodaas, bredvold eller aafløy. ellers finnes det en rekke firmaer over pytten.
  15. spad1

    Elgjakta 2011!

    Da er det få minutter til man skal komme seg ut i bilen og på post. Ønsker Alle som skal ut idag en riktig god jakt. Må jaktgudene være snille med dere
  16. Da har jeg også fellt min første bukk.En 6 tagger. Er ikke av den største i skogen.men like fullt er jeg litt stolt av den.Denne har drevet gjøn med meg siden jakta starta. kun stått inni krattskogen og pustet og peset. igår kveld mens jeg satt på revepost og lokket med museskrik.så kom rakkern ut på jordet.stilte seg til med bredsida til meg og løftet hodet..
  17. Levanger l.k. får skryt fra meg. 2 dager på siste 2 søknader.Hyggelig dame,som har satt seg noenlunde inn i regelverket(uten å være paragrafrytter)
  18. Melder meg på "hylekoret" jeg også.Å skjende en slik rifle er rett og slett synd. hvis tyskermausern ikke er dønn original og i mint stand hadde jeg uten tvil ville bygget om den som "treningsbørse".Hvis det er pga selve arbeidsmengden du heller tar kv59.så melder jeg også min interesse for at den skal få være urørt. har en m98 med kappet løp.omsmidd hevarm,kvartsikring,kikkertbase.og jaktstokk som du kan få i bytte .En slik børse bør få være i den stand den er idag.... Urørt...
  19. under fremre og bakre base står produksjonsår og produsent kode. vanskelig å si noe uten disse..
  20. Er det lik stokk som den over her,så er det en Bredvoldstokk.meget god stokk vil jeg si.(siden det er min børse. )
  21. Hvis du ikke har fått med deg denne.så kan du begynne å se om du kjenner igjen stokken her. viewtopic.php?f=14&t=18105 Ang selve børsa. så har den nok vært innom hæren. Er det montert baser på den? hvis det er det, så står årstall den er laget på under bakre base. under framme står produsentkode,som vil avsløre hvor den er laget. Hva har børsisen hos forhandleren uttalt om tilstand på løpet? kaliber? er det gjort noe med sikring? ang avtrekk,så må man skille børsa for å kunne se hva slags dette er. kan være et m67 eller timney. Om børsa vil fungere er det faktisk du som må finne ut. hvis den passer deg så er det ingenting i veien for å kunne bruke den på bane. hva jeg ville sett på var løpet. det går fort noen tusen i bytte i av løp,avhengig av kvalitet.
×
×
  • Create New...