Jump to content

Grunneier

Members
 • Posts

  172
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Grunneier's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Jeg har noen spørsmål med bakgrunn i tidligere hendelser. -1- Kan kommune eller politi gi tillatelse til ettersøk fra snøskoter? Hvis ja, hva er lovhjemmel? -2- Kan kommune eller politi gi tillatelse til bruk av kunstig lys ved ettersøk? Hvis ja, hva er lovhjemmel? -3- Dersom "ettersøksekipasjen" avliver et dyr, og det deretter viser seg å være et helt friskt dyr. Kan kommunen da behandle dette friske dyret som fallvilt? Hvis ja, hva er lovhjemmel? Dersom en elgku blir påkjørt og man avliver både ku og kalv, vil dette ha en klar sammenheng og begge dyrene vil være fallvilt selv om kalven er uskadd. Dette er rimelig siden sammenhengen er åpenbar. Spørsmålet mitt er hva som skjer når et "ettersøk" skyter et helt annet voksent dyr, et dyr som ikke har noe sammrøre med tidligere kollisjoner. Jeg mener dette dyret må tillhøre den lokale bonden, ev grunneierlaget.
 2. Jeg kjøpte en Marlin 45/70 og det er morro. Jeg oppdaget at dersom jeg ladet en patron rett i kammeret, og resten i magasinet, så kiler seg rifla når jeg skutt den første. Men dersom jeg lader all i magasinet, og så tar ladegrep med bøylen, så kan jeg skyte uten kiling. Enkelt å huske. Sparetips: Siden jeg ikke er noe flink på å lage kjøpte jeg en ekstra marlin i 30-30. Den bruker jeg til mengdre trening. Jeg har på samme åpne sikter, amo er billig og ingen rekyl i det hele tatt. Når jeg så skal skyte med 45/70 så gjør jeg alt likt, uten å være redd for rekyl. Jeg kjøpte den i rustfri, men denne er så blank at den må sprayes før jakt...
 3. Hvis det ikke finnes å kjøpe, så er det sikkert ikke noe problem å få laget et nytt.
 4. Jeg bruker min kulegrill som varmrøk. Enkelt og billigt. -1- Lag et bål på marken. -2- Tøm kulegrillen for gammelt kull, og erstatt dette med sagflis fra or/older. -3- Legg elghjertet på risten, lukk grillen og alle ventiler. -4- Sett hele grillen over bålet.
 5. Den som leier dyrket jord har også jaktretten på den dyrkede jorden hvis ikke annet er avtalt. Men dette er en regel som man vanligvis ser bort fra. Bøndene som leier jord er som regel fornuftige folk som er interesert i å ha godt forhold til grunneieren. Så jeg hadde jaktet due med god samvittighet dersom grunneieren sier det er greit. Ingen grunn til å lage storm i et vannglass. Salongrifle er ofte registrert som øvelse/konkuranse våpen. Dette kan derfor bli et problem hvis du blir kontrolert med konkuransevåpen i åkerkanten.
 6. Jeg bestilte nytt sluttstykke fra Jakt og Friluft i Arendal. Etter å ventet, purret og ventet en god stund så kom endelig to (2) pakker i posten. (Jakt og friluft hadde dobbelregistrert min order.) Det ene sluttstykket kostet 1600kr og det andre sluttstykket kostet 2300kr. Jeg ringte og spurte om det var noen forskjell på sluttstykkene siden prisen var forskjellig, men fikk til svar at det var litt forskjellig etter dagsformen til selgerne.
 7. HURRA. Etter at Tore Melhuus (H) har engasjert seg så virker det som ting begynner å løsne. Kommunelegen har nå trukket deler av vedtaket tilbake, slik at jeg kan bygge luftegård.
 8. Ulempene med boltrifle er som kjent mange. Deriblandt at sluttstykket forsvinner i løpet av få sekunder. Jeg har nå en Winchester 700 i 6.5x55 uten sluttstykke. Hvor og hvordan får jeg tak i et nytt sluttstykke? Problemstillingen er mangfoldig: -1- Onkel blå er nokk det enkleste. -2- At winchester har sluttstykker i 6.5x55 i reserve tviler jeg på... men kanskje jeg er heldig? Hvem bør jeg kontakte? -3- Hvis et sluttstykke skal lages fra bunn av, hva koster no slikt? Lyddemper Dette er konas rifle som bland annet skal være lett. I et svakt øyeblikk fikk jeg montert en Atec lyddemper på denne rifla. Den ble MEGET fremtung. Omtrendt som å kaste flodhester med fluestang. Jeg har derfor lyst å bytte ut denne demperen mot en annen. Prioritering for valg av lyddemper blir da som følger: -1- Estetikk. (konas rifle) -2- Liten å nett. Den må veie så lite som overhode mulig. -3- Mest muligvedlikeholdsfri. Jeg vet ikke om dette er mulig, men jeg er blitt grundig lei av Atec demperen. -4- Mindre viktig blir da selve lyddempingen. 6.5 har usansett ikke særlig rekyl/smell. Spørsmålet blir hvilken demper jeg skal velge, og om jeg eventuelt skal få samme børsemaker til å lage sluttstykke og montere ny demper? Rifla er gjenget med vet ikke hvordan. Jeg bor på fosen, men er ikke misstroersk til våpensmeder i andre deler av landet. Kanskje sku duracoate rifla i samme slengen? Har egentlig kjøpt en MasseyFerguson 35 i bryllopsgave til henne, men har en følelse av at det ikke var akkurat det hun ønsket seg.
 9. Som noen kanskje har fått med seg bygger jeg et litet hundepenjsonat på gården min. Det er så å si ferdig... men jeg har ikke greid å få kontakt med noen ekspert på gulv og hadde likt å få et råd fra noen som har litt peiling/erfaring. Selv bygget er i uisolert leca og veggene er pusset med fiberpuss og duk utvendig, og pussmørtel inv. Gulvet er støpt betong med isopor og plastik. Jeg tviler på at plastiken er 100% tett, men bygget står på en haug og har drenering gravd rundt på alle fire sider. Takvann vil bli ledet vekk, slik at det vil være svært lite vanntrykk fra grunnen. Problemstilling: Hunder kan tisse. Og når en gjort der så følger andre det samme eksempelet. Urin er surt og vil på sikt få armering å ruste og dermed minske levetiden på bygget. (jeg planlegger å leve evig) Det kan også lukte. Jeg har tenkt løse dette med et middel som heter "betongtett" . Men jeg har også lyst på et eller annen form for toppstrøk på gulv og ca 70cm opp langs veggen. Alternativ -1- Epoxy maling. Fordeler ulemper? Fabrikat? -2- Frostsikre fliser. Skal man ha membran under? Skal man ha vanntette fuger? Syrefaste fuger? -3-Et forslag jeg fikk var å ha litt matolje på gulvet med jevne mellomrum. Gulvet blir da tett og trekker ikke vann. Oljen trekker ned i betongen, slik at gulvet ikke vil oppleves som "grisete", men mer som et oljet tregulv. -4- Andre forslag? Vedrørende forslag nr 3: Jeg kjenner faktisk ei dame som selv laftet seg et hus. Og dusjhjørnet har hun kun klint leire direkte på laftaveggen. Denne leiren pensler hun en gang hver måned med matolje. Gammel metode som vistnokk fungerer siden laftaveggen er malt med difusjonåpen maling utv.
 10. Prøv å google "legalitetsprinsippet" Det går i korte trekk ut på at alt som ikke er forbudt er lovlig.
 11. Kjenner du noen politiker som man kunne snakke med? T. Melhuus har hjulpet meg litt, (en meget ryddig kar) men det kunne vært greit med noen fra Arbeiderpartiet også.
 12. Ordføreren i Bjugn kommune kom faktisk (uanmeldt) en tur å kikket på pensjonatet. Det var veldig bra, bortsett fra at jeg ikke var til stede. Etter dette fikk jeg beskjed om at han hadde "ordnet saken" og hvis dette stemmer vore det bra. (derfor gikk jeg ikke til rettsak) Meeeeen.... Det var i oktober som ordføreren hadde "ordnet saken" og jeg har ikke fått noen bekreftelse verken skriftlig eller muntlig utover dette. Det er nå snart mai, og jeg mister min 3e sesong grunnet Bjugn Kommune. Problemet er at man ikke har rettsikkerhet. I Bjugn kommunes verdigrunnlag står at man skal være "støttespliller til næringslivet og ikke en motpart" og det høres utvilsomt bra ut. Men videre sies det "Kommunen skal ta initsiativ til lek og morro". Lek og Morro er IKKE kommunens oppgave. Som næringsdrivende forventer man at saker skal behandles raskt, saklig og i henhold til loven. Basert på egne erfaringer må jeg fraråde på det sterkeste å investere penger i næringsdrift i Bjugn. Det finnes ingen trygghet for at en enkelt myndighetsperson benytter seg av skjønn istedetfor korrekt regelverk.
 13. Men hadde skaden skjedd om ikke eieren hadde katta i bånd? Sannsynligvis ikke. Ergo er det katteeier som ble bitt av egen katte fordi den ble holdt i bånd. Det samme hadde skjedd hvis de møtt en grevling eller en Gaupe. Det er da kalkylert rissiko fra eierens side å ha katta i bånd.
 14. Selv OM du skulle betale boten kan jeg ikke se at katte eier har noe erstattningskrav. - 1 - Det var hennes egen katte som skadet henne. Det kan derfor ikke sammenlignes med "baseng-elgen". - 2 - Dersom de virkelig har truet med avliving og Politianmeldelse for at hunden har bitt noen, og dette er ren løgn, så har de virkelig skadet egen sak. - 3 - Mus er et landlevende pattedyr og faller derfor inn under Viltloven. Dersom de drev "musejakt" med katt ett sted hvor du har jaktretten, (og på et tidspunkt hvor ALLE er klar over at det er elgjakt) har de selv satt seg i en situasjon som de klart burde skjønt kunne bli problematisk. Jeg hadde IKKE betalt boten. Vår Gode Konge kommer nemlig aldri ta saken til retten. Det gjør de kun dersom (1) saken er viktig eller (2) de er 100% sikker på å vinne. Her kan du argumentere med at hun bedrev ulovlig jakt i ditt terreng... og at hun fremprovoserte situasjonen. Jeg hadde sannsynligvis meldt paret til Politi for steinkasting, pengeutpressing og ulovlig jakt. Tilbuden om 5000kr er du uansett ikke forpliktet til å betale. Etter at motparten sa nei, er tilbudet ikke lenger juridisk bindende. Jeg synes du er altfor snill... Og det er kjedelig fordi slike folk trenger noen som tør å vise dem hvor grensen går.
 15. Jeg har satt opp bygget... men får i praksis ikke ha luftegårder unntatt på snaufjellet. Ser man bort fra dyrevern (og det faktum av loven krever at det SKAL være luftegårder) så kunne jeg sikkert drive dette. Ingen er uenig med at støy er negativt. Men dersom det er lov å ha hund i Norge må det rimeligt vis kunne bygges luftegårder et eller annet sted. Eiendommen min er på 1100 mål og har nesten ikke naboer. Er det noen som har relevant erfaring fra erstattningskrav mot det offentlige?
×
×
 • Create New...