Jump to content

kesol

Members
  • Posts

    59
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kesol's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvor lenge holder denne med normalt bruk? Hefter den på en oljet stokk/er det nødvendig å olje?
  2. Har en rasert trestokk, som er både sparklet og tidligere beiset (!) slik at det er stygge blåskjær i den som ikke kan pusses ned. Hvordan kan jeg få dette til å se noenlunde greit ut? Kan man olje stokken, og så lakkere? Tenker at lakk alene vil være ugunstig mtp. sprekker og fukt. Finnes det lakk som sitter på en oljet stokk? Vil helst lakkere sort eller grønt, men det må være en viss holdbarhet. Hva kan jeg bruke?
  3. Ser på diverse forum at Microfit og McMillan er aktuelle leverandører. Hvor får man kjøpt nye løp til denne da? Jeg er ikke stødig på forskjellige (uvanlige) kalibre, er det noen av de du nevner som er litt mer gunstig (lettere) enn .308W til rev, gås, storfugl f. eks? Avtrekket er for øvrig helt forferdelig. Fungerer greit med masse grease, i et par avtrekk...
  4. Tusen takk! Du vet ikke noe mer om dette våpenet? Hadde litt lyst å få tak i en ny stokk (innser at det blir vanskelig), og levere til bedding og kroning og evt. andre småting hos børsemaker. Rifla har vært i familien i vel 20 år nå, men lurer på om den er verdt å legge noe i når jeg uansett har en annen .308w som vil bli foretrukket...
  5. Den er eldre enn meg! Kunne ikke finne noe annen inngravering enn 86 samt produksjonsnummer. Tok bilder, se: Noen som har forslag?
  6. Hei Har en BRNO .308w jeg sliter med å finne modellnavn på. Det eneste jeg finner er inskripsjonen "86" på, noe som forsåvidt kan stemme med produksjonsår. Noen tips hvor jeg kan lete på låsekassen for å finne modellnavn?
  7. Syns stokken var riktig pen, jeg! Aller beste var nok grepet for venstrehånda, tykt og fint. Må tilpasses litt. Virker som om kassen stopper litt opp når jeg senker den ned i stokken, fordi løpet tar i kanalen. I tillegg går verken sluttstykket bak eller hevearmen ned, så her trengs det litt minor adjustments som de så pent sa det. Alt i alt veldig fornøyd for en totalpris under 900,-! Både tommelhull, grep for venstrehånd og ikke minst kinnstøtte passer meg utmerket.
  8. Demperen er stygg som et uvær! Vanskelig å lage justerbar kinnstøtte på Boyd FT. Se her: Får se nærmere på om kikkerten kan senkes. Enig i at den ble svært høg slik den er nå. Jaktbilen står parkert hos svigers, Rocky 2.8TD rødskilt-ræser!
  9. Prøvemonterte litt i kveld. Tror dette blir bra. Bestilte meg en Featherweight Thumbhole fra Boyd i samme slengen, vil at våpenet skal føles "nytt". La merke til to litt kjedelige ting. - Kinnstøtte for lav på denne stokken. Tviler på at det er noe bedre på den fra Boyd. Må vel bare til med noe plast ala Sauer 200STR for å fikse dette. - Våpenet ble litt vel fortungt med lyddemper montert. Perfekt balanse uten. Mulig jeg må en tur i saga og dreibenken senere, får se det litt an når den nye stokken er på plass. Blir jo litt arbeid med gjenging, kroning, blånering.
  10. Våpenet er i hus nå, og det virker i mine øyne som kunstverk av et metallarbeid som er gjort. Hevearmen er nydelig utført, og gjengene for lyddemperen har fått seg en pen liten kork å skru på. Noen som kan si noe om når dette våpenet stammer fra? Det er merket med ørn og hakekors, og nr 21** går igjen flere plasser på våpenet. I tillegg har det blitt hamra inn HÆR 554**. Står "ghn" på sluttstykket.
  11. Lyddemper, kapping og kroning, retting av kasse, brukte Leupold montasjer med montering, omsveist hevearm samt låsekasse og spillernytt .308 løp kom på 3200,-. Jeg gråter ikke.
  12. Hemmelig super- børsemaker. For få børsemakere i forhold til marked der han holder til, så han var ikke interessert i at noen hørte om han.
  13. Fikk godkjent søknad på Mauseren i dag, samt litt annet snacks. Den gledeligste overraskelsen var at de snek avgiften ned i 430,-, selv om det var første søknad. De tolket overtakelsen av min fars BRNO som søknadsrunde #1 (arva våpen koster ingenting i avgift), og de andre som runde #2, altså 430,-. Koselig! Kikkerten har ankommet, og ser staselig ut. Børsemaker er muligens ferdig med våpenet i helga. Han har retta kassa, kappa løpet til 55cm, boret og montert kikkertinnfestning og gjenget for lyddemper. Også hevearmen omsmidd og blånert, da. Vi valgte å ikke dreie av løpet, med tanke på mirage. Løpet er forholdsvis slankt i utgangspunktet (19mm ved munning). Ser jeg at det blir for tungt (eller fortungt) får jeg gjøre denne jobben selv. Sparer meg jo også litt penger i arbeidstimer og blånering på denne måten. Spent på dette! EDIT: Noen som vet diameter på originalt M98-løp?
  14. Tror jeg bevilger meg en uke studiefri for starten på gaupejakta, i alle fall om forholdene er gode. Jakter med "Gaupelandslaget" som primært jakter der vi jakter elg (grenseområdet i nordfylket).
×
×
  • Create New...