Jump to content

sjorgen

Members
 • Content Count

  282
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Voldsomt til hjelp denne her, gitt. Du gadd ikke lese første linje i innlegget, eller?
 2. Ah, ok. Men bedre presisjon har vel kanskje mest med kvaliteten på ladinga og gjøre, har det ikke det? For har kommet over billig 308 til jakt på småvilt, så kjøper det hvis det ikke byr på problemer.
 3. ... men disse er jo nærmest identiske. Kjapp oppklaring - nærmest impuls-kjøpte verdens billigste M67 på Finn, og sjekka ingen verdens ting før jeg kjøpte den. I følge Wikipedia kommer strengt tatt ikke M67 i 308 men bare 7.62x51. Selger sier han har skutt begge deler i børsa uten problemer, men på nett og slikt er det mye synsing om saken. Nevnt er hylser som får bulker av å skytes i feil kammer; andre mener det kan være litt skummelt osv. Noen her med *erfaring* på området? Og en siste ting - er det noen forskjell på presisjon på disse to om man nå feks går for 308-ammo?
 4. Sterk bump, men driver med denne her enda. Eller dvs, har ikke kommet i gang.. 😛 Hadde et MG13- eller M76-magasin gjort samme nytten? Altså, i forhold til brønnstørrelsen; lengden må man vel mekke litt på, men er jo en fordel om magasinet er rimelig nøyaktig i bredden, tenker jeg. Fant ikke dimensjonene på de to nevnte magasina da.. Noen som vet? Og hvor nøyaktig passer Sauer-magasinet i bredda i 67-brønnen?
 5. Noen tanker om denne her? Bare ræl, eller? Kina-greier? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=101187716
 6. Hehe pes med henger, ass.. Men blir vel det som blir resultatet, tror jeg.
 7. Var så enkelt, altså?
 8. Ikke sant, er det jeg også lurer på. Mailet akkurat direktoratet med disse spørsmålene, så blir spennende å se hva svaret blir. For min del er det bare det at det er praktisk å ikke drasse på ei vogn siden jeg har en Caravelle, men kunne godt feks ha sitti utafor bilen, brukt luka som tak, og hatt 3 vegger som jeg kunne ha satt opp under luka. Er jo bare å slenge de tre veggene inn i bilen når jeg stikker. Tenkte også litt på det som går på jakt MED kjøretøy, for det er jo også definert i lovverket. Man kan ikke spore opp vilt med motorkjøretøy og så skyte, så er "ikke skyt fra kjøretøy" bare en snarvei som var ment som en forenkling for å unngå kverrulering, feks? "Ikke skyt fra kjøretøy, punktum!"
 9. Ikke lov å bruke bil som skjul, punktum? Er det jeg lurer litt på her da, vet jo at skudd fra motorkjøretøy ER ulovlig. Men om jeg parkerer et vrak uten motor utpå en åker, kan jeg skyte fra den om det ikke er noen motor i den? Videre, hva om jeg bruker bakluka på bilen som tak og setter opp 3 vegger rundt meg for å skjule meg, er dette innafor? Jeg skyter jo ikke fra bilen. Jeg brukte for øvrig speilet på bilen som anlegg på jakt i dag, ved en anledning. Er dette innafor?
 10. Må ha en liten oppklaring her, og egentlig er vel spørsmålet litt dumt og jeg antar at det jeg spør om er lovlig - men det med å skyte fra bil er vel koblet til at man gjerne står på en vei med bilen, og det er ikke lov å skyte fra vei. Men hva om bilen står på en gårdsplass og man skyter ut gjennom bagasjeluka? Det er vel innafor? Er vel også innafor om man parkerer utpå et jorde og bruker bilen som skjul, er det ikke det?
 11. Hmm ja har fått "svar" fra skogen i form av harehyl når jeg har brukt distress-lokk for rev, faktisk.. Verdt å prøve igjen, kanskje. Begge gangene var om natta, så må vel opp med no lys.
 12. Aldri prøvd harejakt før, men er litt hare rundt her. Noen med erfaring med lokking? Har ikke hund, og vet ikke om jeg er så gira på å tråle skauen for å finne en.. 😛
×
×
 • Create New...