Jump to content

sjorgen

Members
 • Content Count

  276
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. sjorgen

  Magasin til M67 i 308

  Sterk bump, men driver med denne her enda. Eller dvs, har ikke kommet i gang.. 😛 Hadde et MG13- eller M76-magasin gjort samme nytten? Altså, i forhold til brønnstørrelsen; lengden må man vel mekke litt på, men er jo en fordel om magasinet er rimelig nøyaktig i bredden, tenker jeg. Fant ikke dimensjonene på de to nevnte magasina da.. Noen som vet? Og hvor nøyaktig passer Sauer-magasinet i bredda i 67-brønnen?
 2. sjorgen

  Norway Longrange 5-25×56FFP HD

  Noen tanker om denne her? Bare ræl, eller? Kina-greier? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=101187716
 3. sjorgen

  Skyte fra bil

  Hehe pes med henger, ass.. Men blir vel det som blir resultatet, tror jeg.
 4. sjorgen

  Skyte fra bil

  Var så enkelt, altså?
 5. sjorgen

  Skyte fra bil

  Konstruktivt..
 6. sjorgen

  Skyte fra bil

  Ikke sant, er det jeg også lurer på. Mailet akkurat direktoratet med disse spørsmålene, så blir spennende å se hva svaret blir. For min del er det bare det at det er praktisk å ikke drasse på ei vogn siden jeg har en Caravelle, men kunne godt feks ha sitti utafor bilen, brukt luka som tak, og hatt 3 vegger som jeg kunne ha satt opp under luka. Er jo bare å slenge de tre veggene inn i bilen når jeg stikker. Tenkte også litt på det som går på jakt MED kjøretøy, for det er jo også definert i lovverket. Man kan ikke spore opp vilt med motorkjøretøy og så skyte, så er "ikke skyt fra kjøretøy" bare en snarvei som var ment som en forenkling for å unngå kverrulering, feks? "Ikke skyt fra kjøretøy, punktum!"
 7. sjorgen

  Skyte fra bil

  Ikke lov å bruke bil som skjul, punktum? Er det jeg lurer litt på her da, vet jo at skudd fra motorkjøretøy ER ulovlig. Men om jeg parkerer et vrak uten motor utpå en åker, kan jeg skyte fra den om det ikke er noen motor i den? Videre, hva om jeg bruker bakluka på bilen som tak og setter opp 3 vegger rundt meg for å skjule meg, er dette innafor? Jeg skyter jo ikke fra bilen. Jeg brukte for øvrig speilet på bilen som anlegg på jakt i dag, ved en anledning. Er dette innafor?
 8. sjorgen

  Skyte fra bil

  Må ha en liten oppklaring her, og egentlig er vel spørsmålet litt dumt og jeg antar at det jeg spør om er lovlig - men det med å skyte fra bil er vel koblet til at man gjerne står på en vei med bilen, og det er ikke lov å skyte fra vei. Men hva om bilen står på en gårdsplass og man skyter ut gjennom bagasjeluka? Det er vel innafor? Er vel også innafor om man parkerer utpå et jorde og bruker bilen som skjul, er det ikke det?
 9. sjorgen

  Lokking på hare

  Ah, notert.
 10. sjorgen

  Lokking på hare

  Hmm ja har fått "svar" fra skogen i form av harehyl når jeg har brukt distress-lokk for rev, faktisk.. Verdt å prøve igjen, kanskje. Begge gangene var om natta, så må vel opp med no lys.
 11. sjorgen

  Lokking på hare

  Aldri prøvd harejakt før, men er litt hare rundt her. Noen med erfaring med lokking? Har ikke hund, og vet ikke om jeg er så gira på å tråle skauen for å finne en.. 😛
 12. sjorgen

  Erfaringer med denne fløyta?

  Fant denne på XXL. https://www.xxl.no/flextone-speckle-belly-goose-call-gaselokk/p/1153131_1_style De er de eneste som selger fløyter rundt der jeg bor, men er den brukbar?
 13. sjorgen

  222 ammo til Canada-gås

  Ah, ikke dumt. Er det btw tilfelle at man kan ligge og nærmest "plukke" fugler om de bare ikke ser deg og om du bare ligger langt nok unna?
 14. Takker for gode svar!
 15. sjorgen

  Lov å lage magasinplugg sjøl?

  Kjøpte ei brukt halvauto hagle, og den har ikke magasinplugg. Er det innafor å lage en sjøl? Gidder ikke vente på postgang og div før jeg får en kjøpt over nett..
×