Jump to content

sjorgen

Members
 • Content Count

  296
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://www.xxl.no/fiocchi-308-win-150-sp-riflepatron/p/1147060_1_style Helt håpløst, eller brukbart på rev og div småtteri? Tenker først og fremst presisjon, selvsagt - 308 softpoint feller nok en rev om man treffer.. 😅
 2. Ah, takk for tipset. Lurte litt på hvordan man skulle løst den der.. Må vel sende han en mail.
 3. Ah, ok. Høres jo helt konge ut det der. Kreds for å lage egne baser. Du har ikke bilder av det? Hadde vel vært mer vett i å kjøpe ei god og ferdig bøsje ja, men jeg koser meg veldig med å mekke og slikt.. Er også et budsjett-spørsmål, har lyst til å se hva som går an med så lite penger som overhode mulig. Kikkerten er vel det dyreste, den fikk jeg på tilbud til 4900 kr.. Avtrekket på 308-en var byttet da jeg kjøpte den, usikker på hvorfor. Har ingen planer om å bytte på den nye. Ang magasinet, det er vel bare for look-en, trenger egentlig ikke gjøres noe med.
 4. Ah, 1:210mm blir noe ganske annet, ja. Da blir det prosjekt læll. Har du skutt langt med sånne sjøl, M67? @ Snoppy - Ja vet vel egentlig det, men leste på sida her at feks Norma Golden Target går godt ut til kilometer'n+ uten at det blir SINNSYKT dyrt. Skal jo skyte en del av de for å forsvare noen tusen i ladingsinvestering (selv om det nok blir lading etter hvert, ja, det er visst en basill det der - men da vil jeg gjerne lade i kaliberet jeg ønsker å skyte med, selv om 308 vel er artig det og..)
 5. Bare å begynne med en beklagelse - dette blir rotete. Kjøpte meg en grisebillig 308 banemauser for å lage meg en billig langholdsrigg (snakker brukbar kikkert på nesten original rifle bortsett fra nytt avtrekk; lakkering av stokk, mekking av magasin osv, uten at sistnevnte påvirker langholdet, mind you), men etter å ha lest en del finner jeg ut at 6,5x55 i manges øyne er et langt bedre valg enn 308 til lange/halvlange hold (begrenser seg selvsagt litt sjøl ifht budsjettet mitt osv, men..). Tenkte ikke jeg skulle lage en 308 vs 6.5-diskusjon, men et av argumentene i tillegg til at 6.5 er et bedre kaliber for langhold var at det er lettere å få tak i 6.5 fabrikkammo som går godt uten at det koster en MILLION for smellen, og man slipper å lade sjøl. Skyter ikke nok til at jeg gidder å lade. Nå har jeg mulighet til å få labbene i nok en grisebillig banemauser som er skutt lite med, denne gang i 6.5. Så kanskje jeg bare skulle bytte ut 308-en? En gammal banemauser er jo ikke akkurat drømmevalget for 1km +, det vet jeg jo, spesielt om stigninga ikke egner seg til det, så hva tenker folket om saken? Er dette totalt dødfødt? Grunnen til at jeg nevner stigning i overskrift er btw at en del ser ut til å anbefale 1/8 til 6.5, mens mævvsærn visst har 1/12, var det det mon tro, har rota vekk sida jeg leste på.. Nuhvel, hører gjerne tanker og slikt. Har sett en del prosjekter rundt om der de strekker div mausere ut til 5-600 meter, jeg tenker meg altså til 1km+ på billigst mulig måte. Trenger ikke være pent..
 6. sjorgen

  Picatinny på M67?

  Usikker på hvilke kanter du snakker om - mener du "ryggen" som går langs toppen der det er frest?
 7. Koster ikke all verden hos børsemaker, nei.. Men artig å mekke sjøl da.
 8. sjorgen

  Picatinny på M67?

  Ser ikke likt ut i bakkant på de to, gjør det det? Min ser sånn ut.
 9. sjorgen

  Picatinny på M67?

  Ser jo bra ut det. Masse plass til lading og. Passa den basen der rett på, eller måtte den tilpasses? Er det en 98-base som er brukt? Mente at hullene til diopter burde synes, men hos deg er de jo skjult. Ikke dumt det heller, i grunnen.
 10. Har en ok søylebormaskin, men spørs om jeg får hulla beint bortover.. Hvordan gikk du fram for å få til det uten jig?
 11. Vet at dette er sånt som er greit å sette vekk til børsemaker, men jeg liker å prøve ting sjøl... og nå har jeg ei børse som var så latterlig billig at jeg tenker å prøve. Kom over denne videoen for noen år siden, og det så jo ganske greit ut. Må få tak i jiggen da. Har verksted med en del utstyr, så mener jeg skulle klart å både lage beine hull og gjenger... Tanker om saken? Noen som har prøvd?
 12. sjorgen

  Picatinny på M67?

  Har du bilde? Kan kanskje bli litt klønete å lade om de ellers er originale, for de lades jo fra toppen, men jeg skal bygge om til magasin. Passer vel ikke på 67-en de der? Den er jo fresa i bakkant for diopter. Men om man bygger om kassa og så freser flatt "bakenden" på en av de der så den blir flat, da kan de vel brukes.
 13. sjorgen

  Picatinny på M67?

  Skal lage meg en jalla-langholdsrigg av en lite brukt banemauser jeg fikk kjøpt grisebillig. Er litt gira på å ha 20 moa Picatinny på den, men dette ser ut til å være vanskelig å finne til denne børsa. Noen som har erfaring med problemet? Leste denne tråden: Her har børsemaker laga en ganske lur løsning der han faktisk bruker de 4 skruehullene i kassa. Noen som har kontaktinfo til børsemakeren som laga den? Kanskje andre har andre løsninger på problemet? Er uaktuelt å ha todelt montasje, for det ser jo håpløst ut.. Har det på en 22lr Mauser.
 14. Voldsomt til hjelp denne her, gitt. Du gadd ikke lese første linje i innlegget, eller?
×
×
 • Create New...