Jump to content

sjorgen

Members
 • Content Count

  268
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. sjorgen

  Lokking på hare

  Ah, notert.
 2. sjorgen

  Lokking på hare

  Hmm ja har fått "svar" fra skogen i form av harehyl når jeg har brukt distress-lokk for rev, faktisk.. Verdt å prøve igjen, kanskje. Begge gangene var om natta, så må vel opp med no lys.
 3. sjorgen

  Lokking på hare

  Aldri prøvd harejakt før, men er litt hare rundt her. Noen med erfaring med lokking? Har ikke hund, og vet ikke om jeg er så gira på å tråle skauen for å finne en.. 😛
 4. sjorgen

  Erfaringer med denne fløyta?

  Fant denne på XXL. https://www.xxl.no/flextone-speckle-belly-goose-call-gaselokk/p/1153131_1_style De er de eneste som selger fløyter rundt der jeg bor, men er den brukbar?
 5. sjorgen

  222 ammo til Canada-gås

  Ah, ikke dumt. Er det btw tilfelle at man kan ligge og nærmest "plukke" fugler om de bare ikke ser deg og om du bare ligger langt nok unna?
 6. Takker for gode svar!
 7. sjorgen

  Lov å lage magasinplugg sjøl?

  Kjøpte ei brukt halvauto hagle, og den har ikke magasinplugg. Er det innafor å lage en sjøl? Gidder ikke vente på postgang og div før jeg får en kjøpt over nett..
 8. Foreldra mine har en gård med veldig gode jakt- og fiskemuligheter, og vi planlegger nå å jobbe mer med å få hit utlendinger som vil jakte og fiske i norsk natur. Vi leier da ut et hus, og viser dem vei til de beste stedene å feks få stor ørret. Angående jakt-delen - hvike krav stilles for jegere som vil komme hit og jakte? De må vel selv sørge for diverse godkjenninger hva angår å få med seg våpen inn i landet, men ut over det? Har feks vi som utleier annet ansvar enn å sørge for tillatelser på jaktområdene, og å montere et skap slik at våpna er innelåst om natta? Skal ringe onkel blå en av dagene og sjekke, men er jo interessant å høre om erfaringer og slikt fra folket her. Dessuten vil jeg helst ha et svar NUH og ikke måtte vente til kl 9 i morra tidlig, når lensmannskontoret åpner...
 9. Kjøpte ei brukt men sabla god hagle i sommer. Usikker på alder, sikkert 15-20 år, men alt mekanisk er skikkelig tight, så er i bra stand. Men litt skeptisk kan man jo bli til ei halvgammal hagle - så gambler jeg med liv og lemmer om jeg skyter med 40 gr gås-ammo i den? Usikker på modellen, faktisk, så spør litt på generelt grunnlag. Kan finne ut modellen i morra om det hjelper..
 10. sjorgen

  222 ammo til Canada-gås

  Har brukt treningsammo på kråke og div, det funker jo knall. Men er litt annen bakgrunn der gåsa er.. Såeh - anbefalt ammo til gås og som ikke ødelegger kjøttet? Gjennomskyting er vel også en fare..
 11. sjorgen

  Magasin til M67 i 308

  Nais! Takk for tipset.
 12. sjorgen

  Magasin til M67 i 308

  Hvor finner du til 450 kr?
 13. sjorgen

  Magasin til M67 i 308

  Blir en del hakk dyrere enn jeg hadde tenkt.
 14. Har det noen betydning om picatinny'n er i moa? Hvis man da har mil-kikkert, er det bare å skyte inn på vanlig måte eller må man ta railen med i beregninga?
 15. sjorgen

  Magasin til M67 i 308

  Så en artig tråd på sida her angående magasin til M67: https://www.kammeret.no/topic/46499-magasin-til-m67/ Nå må jeg jo ha meg en sånn, ikke sant.. Fant en billig en i 308, men det jeg lurer på er dette - må jo være andre magasiner som krever mindre tilpasning enn den løsningen der? STR-magasina koster jo også mer enn jeg gidder å betale for noe som må sages og files i. Er en del ræl på Ebay som kanskje kunne ha funka, men det var det der med matinga - fryktelig dumt å kjøpe et magasin og tilpasse både det og underbeslaget for så å finne ut at det mater dårlig. Såeh.. Forslag til magasin som kan gjøre samme jobben som i linken over her? Usikker på hva jeg bør se etter, men bør vel finne et som passer så godt som mulig i brønnen slik at man trenger å tilpasse minst mulig?
×