Jump to content

sjorgen

Members
 • Posts

  318
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sjorgen's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

 1. Har flytta, og det eneste stedet å skyte fra om natta på åte (har alarm i stua) er fra et vindu mot et område som er 1-2 meter innpå kommunal eiendom. Der står det en barnehage. Selve bygget er 30 meter til den ene sida. Er *selvfølgelig* ikke tanken å skyte på dagtid, og jeg er veldig forsiktig når jeg jakter. Men er det totalt meningsløst å snakke med kommunen om lov til å jakte der? Kan jo fremstå som uansvarlig å ville skyte mot en barnehage (det gjør jeg jo ikke), for de som henger seg opp i den delen heller enn det faktum at det er snakk om nattjakt omtrent MIDT på grensa mellom denne eiendommen og en eiendom der det ER lov å jakte. Bakgrunnen er sikker og det er litt uti gokk så det er en fin plass å jakte.
 2. Sterk bump, men hvilken selger er dette?
 3. Hmm mistenkte ammoen, serru. Er på tredje eska nå, har gått ræva fra første skudd. Synd, det er jo den mest rimelige ammoen som er å få tak i til 222. Andre koster jo 20 kr smellen. Frister å gjøre den om til 223, uten at jeg helt har satt meg inn i pris, funksjon osv.. Mange gode tips her! Skal gå gjennom hele lista, så rapporterer jeg senere.
 4. Kan manteloppbygging utgjøre 30 cm på 100 meter?
 5. Tikka M55 i 222 som jeg har skutt rimelig bra med før sprer som bare juling ved innskyting. Har brukt en hauggammel 4x Bushnell kikkert før, samlet ganske ok. Alt for lite forstørrelse, så bytta den ut med en brukt Hawke 3-12x50. Denne ble brukt på en 308 uten problemer og etter det igjen ble den skutt inn med en salong på 200 meter. Samlet etter sigende på ca 25 cm i diameter med denne. Har skutt en del S&B- ammo, helmantel, denne har alltid gått bra i denne rifla, men nå skyter jeg jaktammo i samme merke, bare blyspiss. Feilkilder: Geværet? Har gått bra tidligere i år. Skytter? Samme skytter som tidligere. Stødig underlag, brukbart avtrekk osv. Kikkert: Selger syns den gikk bra på sin 308. Umulig for meg å vite, selvsagt. Montasje: Tikka-montasje i stål. Mener jeg ikke har strammet ting for mye heller. Demper: Aner ikke, har gått bra med den før. Skal vel ikke ha all verdens betydning. Ammo: Ingen erfaring med S&B med blyspiss, men har vært fornøyd med helmantel'n. Hører gjerne hva folket tror.
 6. Schou sa de var utgått og ikke var mulig å skaffe.
 7. Har ikke tenkt å skyte på den, så det går nok fint.. Men hadde jo vært artig med en video eller noe.
 8. Fikk tak i ~150 kg elgrester her om dagen, så i dag har jeg lagt ut ~35 kg kg åte rundt på området her. Nuh, her er saka: Det ble observert ulv ikke langt herfra for bare noen dager siden, og da jeg var ute og fyra en del søppel her i stad var det noe som luska rundt i skråningen rett oppom huset. Elg og rådyr kan være nærgående, men blir skremt vekk så fort vi åpner døra. Ikke denne her. Jeg har jo i overkant av 100 kg rev-elg-digg i garasjen uten kjøling, så lukter ganske interessant på gårdsplassen her (skal forte meg å få tak i en fryser). Med såpass mye lukt OG hull i garasjedøra, er det noen som helst mulighet for at vargen viser interesse?
 9. Har en, tja, 35-40 år gammel Tikka M55 i 222 som jeg vil pimpe opp litt med et lengre magasin. Har sett at det finnes 6-skudds, men jeg kan ikke finne noen som selger det. Forslag?
 10. Er det lokkefugler og karusell som gjelder, eller?
 11. Ser en del duer rundt husa dit vi nettopp har flytta, så skulle jo fått noen av de i fryseboksen. 😊 Men hvor seint på høsten er det vits i å prøve å jakte på de? De fyker sorøver etter hvert, gjør de ikke det? Har begynt å fryse på de siste dagene..
 12. Burde vel ha nevnt at alle tre er brukt og til under 2000 kr. Er billigkikkerter på en enkel 222, så trenger ikke optikk til 10-15k og har heller mulighet til å bruke så mye selv om man selvsagt får bedre optikk i den prisklassen. Hva er minst ræva av de tre da? Hawke-en, siden man risikerer at Nikon-en er fake?
 13. Står mellom disse tre: Nikon Buckmaster 6-18x40AO Hawke Sidewinder 3-12x50 Nikko Sterling Diamond 2,5-10x50 Hvis Buckmaster-en hadde vært 50mm hadde valget vært åpenbart, i alle fall i min bok, men nå vet jeg ikke. Forslag til hva som er det beste valget? Skal brukes til revejakt og småvilt, bl.a., altså vanlig dagslys men også natt/skumring. Bruker lampe på åtet.
 14. FG eller bedre, stemmer ikke det? Noen her som bruker annen type safe? Eksempler?
×
×
 • Create New...