Jump to content

Lars_o

Members
 • Content Count

  619
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lars_o

 1. Har 90-95 grader på varmtvannet fra springen, pga. oljefyr som varmer vannet. Er så vidt jeg vet helt vanlig i hus med den løsningen.
 2. @egon olsen. Det er nok bare deg:)
 3. www.jaktdepotet.no. De selger, men bør vel kjøpe noen kilo slik at frakta ikke spiser opp alt for mye av prisen.
 4. 1,36 mm større over ræva enn standard 6,5. Burde gå å utvide sluttstykket på Saueren med 0,68 mm på hver side, da for enkelt med et ekstra sluttstykke bruke Sauer-løp. Kosten blir i såfall levelig, selv om den brenner litt løp.
 5. Er det noen som vet hva rim-diameter er? Ser for meg at omkamring til denne i en Sauer-pipe burde være grei skuring, og derfor rasende billig selv med litt over snittet løpsslitasje. Evt om det trengs et ekstra sluttstykke som åpnes litt i støtbunn.
 6. Du har svaret selv i innlegget ditt. Ta lillediameter og legg til stigning så får du størstediameter. Med andre ord har du 60 x 0,75 i gjenger.
 7. Jeg har komprimert til det ble avtrykk av kruttkorna i blyet i bunn av kula (Swift A-frame. ) Det var ingen hard ladning, men bare litt dårlig plass i hylsa til litt for tregt krutt. Har aldri bekymret meg for komprimerte ladninger med krutt som er litt for trege for kaliberet, er mer nervøs for raske krutt som fyller dårlig, da er det fort gjort å få en overladning.
 8. Jeg har en billig-fres fra Jula i garasjen, og etter at jeg fikk en ordentlig chuck til å holde fresene, gjør den faktisk en helt ok jobb. Utrolig kjekt hvis man skal fjerne mindre mengder stål, og det blir nøyaktig bare en spenner opp riktig. Klarer ca 0,02 mm nøyaktighet med denne. Ulempen med fres er at den er for liten, så lysten på en større og stødigere sak henger over en.
 9. Jeg har fått tak i noen plater med stål av litt ukjent kvalitet. Ser ut som 10 eller 12 mm, har ikke målt ennå, men de er brukt til å legge over hull i verksteder. De er helt rette, så lurer på om det er hardox eller lignende. Alt av merking er borte vekk, så er det noen måte å finne ut av hva slags type stål det er? Kan jo evt. bare teste med 338-en på 100 m, blir det ikke hull så er det jo greit nok, men kunne vært greit å vite før jeg kapper de opp til passende biter.
 10. Ved vådeskudd som beskrevet som kunne vært avverget ved sikringen, så er alle sikkerhetsregler brutt. Da er fremdeles vedkommende etter min mening uegnet som våpenhaver. Men dette er litt på siden av tråden, som var sikring som låser bolten også.
 11. Jeg har aldri skjønt poenget med å ha våpenet sikret når magasinet tømmes. Det skal uansett peke i sikker retning. På en Remington er det kun ADL hvor man trenger å kamre hvert skudd for å få ut, og da holder jo avtrekkeren skuddet tilbake. Hvis man trenger sikring på for å tømme våpenet trygt, så bør man kanskje finne på noe annet.
 12. Sikringen funker ikke når løpet ikke er i. Det er fordi låsingen er i løpet, og dette trekker da sluttstykket ørlite fremover. Uten løp i er ikke sluttstykket i rett posisjon i forhold til den lille tappen som kommer opp og låser sluttstykket når sikringen er av.
 13. Utrolig at noen alltid skal blande inn Norges lover i slike diskusjoner. Har hatt omtrent ordrett samme diskusjon på et annet forum jeg modererer, der har vi et system hvor det gis advarsler og etterhvert utestenging for dialektspråk. Det er lett å skille mellom dialekt og noen som har dysleksi, det er helt forskjellige skrivemåter. Et forum blir MYE bedre av å ha en slik regel, hvis man slipper opp på alt slik så hver enkelt kan skrive dialekt og sms-språk som de vil, så dør forumet, fordi da gidder ikke bidragsytere å bidra mer. Min spådom er at når denne diskusjonen tar pause, så komme
 14. Utrolig at hvem som helst kan kjøpe eksplosiver nesten uten restriksjoner når det er pakket inn i papp, men hvis man vil ha samme pakket inn i en plastdunk, så er våpenkort påkrevd. Hvorfor er ikke fyrverkeri likestilt, slik at våpenkort kreves ved kjøp? Det tror jeg hadde redusert skader og uvettig bruk, hvis man samtidig gjorde oppmerksom på at utdeling eller salg til andre som ikke oppfyller krav for kjøp kunne få konsekvenser for grunnlaget for å ha våpenkortet.
 15. Bare å kjøpe nytt underbeslag med løst magasin og skru på.
 16. Jeg vet, har også sett den Pacific tool-saken du snakker om. Men regner med det er årsaken til at børsemakere ikke gidder å kamre om.
 17. Jeg har ladet til nesten 900 i gamle Raufoss-hylser, og får mindre merker i hylsebunnene med den ladningen enn fabrikkladd Raufoss, så tror ikke trykket er så galt. Men nå har jeg alltid mistenkt at RA-ammoen var noe frisk. Du har jo rynket på nesen når jeg har fortalt om mine ladninger før, så du er vel ikke overrasket
 18. Hvilket gjengestykke? Vi diskuterer Sauerpiper her. Sauer150 sa det fint her:
 19. Problemet med Sauer-piper og omkamring er at det er ingen angremulighet hvis nå kamringen skulle gå for langt inn. På en vanlig pipe er det bare å ta av en halv millimeter i bakkant, og kamre igjen.
 20. Jeg kjøpte en hel elg for 65 kr kiloen for noen år siden. Etter at slakteren tok 15 kr kiloen for å dele den opp og lage steiker og kjøttdeig, og bein var fjernet, solgte vi det for 140 kr kiloen flatt, og det var ikke mer enn at det det dekte kostnadene med noen hundrelapper i overskudd. Så prisene til Kiwi ser ganske så greie ut.
 21. Jeg boret og gjenget selv når jeg satte på US Optics-skinna på min. Ingen problem. Ikke noe herding å snakke om, virker som vanlig mykt stål.
 22. Nå vil det vel heller ikke skje noe særlig farlig om du får avfyrt en 6,5 i en 30-06, så det er vel bare å ta på erfaringskontoen.
 23. Har samme problemet med min i 458 winmag, der også er det slik at det må nærmest brukes vold i ladegrepet, så går alt fint. Presisjonen er helt topp, nesten latterlig bra til en slik billig rifle. Er litt rå i ladegrepet når de er nye, men etter et par sesonger har den gått seg til. På min var montasjeboringen litt skjev, men med litt shims så gikk skinna fint på, uten at det var spesielt mye å justere på kikkerten etterpå. Jeg slet også med at magasinlokket åpnet seg i rekylen, dette skyldes at leppa som låser var litt for smal, så jeg loddet på en messingbit for å fore ut. Så har jeg beddet
 24. Du må se litt nøyere, den ene er ikke Redding, men Forster. De gjør forøvrig samme nytten, og jeg får synlig rettere patroner med en slik enn en vanlig seater-die.
×
×
 • Create New...