Jump to content

AiC

Members
  • Posts

    82
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by AiC

  1. Vet ikke om disse er nevnt, men det finnes svingmontasjer til Sako. Ser jo veldig bra ut. https://www.optics-trade.eu/int/eaw-pivot-mount-30-mm-sako-85-m.html Rusan fra Kroatia lager også noen som er helt(?) like.
  2. AiC

    Lyddemper 22lr

    Ase Utra sin salongdemper er iallefall veldig bra. Tung også. Pvas.no har/hadde
  3. Stiller? Rafdal selger.
  4. Du kan kanskje gå til en rørlegger og få en gammel bereder du kan splitte på midten? Slik man gjør når man lager grill.
  5. Stilig stokk. Ser de har to modeller, hvilken er å foretrekke til generelt bruk? Med det mener jeg liggende med og uten tofot, sittende, stå med lang arm osv. Blir det bare en smakssak på hvilken man synes ser best ut? Noen betraktninger er jo at Element så kjekk ut med tanke på lav kikkert osv, men så ikke så god ut å holde i fortreet. Evolution må man ha høyere kikkertmontasjer, men bedre å holde i det røret over løpet antar jeg? Hvordan er det med en slik stokk av aluminium mot en låskasse av stål? Vil denne kombinasjonen gjøre at noe her korroderer? Tenker på samme måte som at kobber-alu ikke er en god kombo.
  6. Er ikke helt med på det deerkiller sier men. Men iallefall med basene(nei det ikke en skinne) jeg halvveis linket til så kan du iallefall skru disse ringene på: http://www.sako.fi/optilockproducts.php?basesrings" target="_blank Samme som brukes til sako og tikka. Da kan du velge akkurat den ringen som passer din kikkert med tanke på høyde og mellomrør. I tillegg har den en innleggsring i plast som gjør at kikkerten ikke står i spenn og de lager da heller ikke merker i kikkerten din når du strammer til. Jeg har 2 sett av disse og de funker knall og ser bedre ut enn en skinne synes jeg. ikke dekker de over utkastet heller
  7. Hei www.kronjakt.se selger noen awseome baser til 11mm spor som man monterer valgfrie optilock ringer på. Basene er i stål og meget solid utført. Med optilock så får du heller ikke ringmerker på kikkerten
  8. AiC

    HSE sin salongrifle

    Arg. Skulle vært vanlig nå også
  9. AiC

    HSE sin salongrifle

    Tikka montasjer? Optilock det er snakk om? Hva slags tikka montasjer passer i vanlig 11mm spor?
  10. AiC

    selvanviser ?

    http://www.jaktsport.no/vapen-og-skytet ... isere.html" target="_blank De Super og Double mag skal vistnok tåle 44mag. (aner ikke hvordan det er i forhold til 45acp jeg men)
  11. AiC

    Løpsforlenger?

    Det var noe dritt, men takk for svar:)
  12. AiC

    Selvanviser 44magnum

    Den er grei. Var i grunnen det jeg fryktet. Men regner med 223rem skal gå bra. Hva har en 44mag i anslagsenergi da?
  13. AiC

    Løpsforlenger?

    Greit, så er det litt for utseende sin skyld også da Vil i grunn at den skal se temmelig orginal ut. Er det et problem å ikke lage porting for gasser? Det hadde jeg igrunnen håpet på å slippe, hehe.
  14. Hei! Har kjøpt en selvanviser beregnet for maks 44 magnum. Hva kan dette overføres til i riflekaliber? Håpte på å bruke 223rem, men hva med 6,5x55 og 308win? Takk for svar:)
  15. AiC

    Optilock til salong

    Her va jo responsen enorm Men jeg har i allefall mottat montasjene nå. De var av meget god kvalitet. Uten å være skråsikker virker de til å være i stål. Man festet dem med 1 stk stor unbraco så det er 0 plunder å ta kikkert av og på. I tillegg var det svært kjekt å kunne bytte optilock-ringer til man fant en med riktig høyde slik at man aaakkurat kunne bytte løp. Artig å lett kunne montere en stor tysker på salongen også
  16. AiC

    Løpsforlenger?

    Har en 223rem med 50 cm løp som er gjenget for demper. Har ofte hatt lyst til å få lagd en hylse som en slags løpsforlenger slik at jeg kan få orginal løpslengde på 60cm. Dette for å kunne få rifla orginal med tanke på vekt og balanse osv for baneskyting. Er dette trygt? Vil det påvirke presisjonen tro? Noen spesielle hensyn å ta, slik som diameteren på hullet osv? Takk for svar og hjelp
  17. Hydrox: Det med at retikkelet er tidvis gult/hvit eller hva det nå er, er såpass plagsomt at du først tenker nei svarte jeg må ha noe annet. Gjerne type tysk. Men så er klikkene og tårnene såpass gode(subjektivt) at man kommer til fornuften og lar det være. Det samme gjelder for dorulleffekten. Det som var litt spenstig med M223 på min Quad Varmint (22lr-løp) var at merkingen på tårnet passet veldig greit med kulebanen. Noe alla dette: Avstand - Merking på tårnet 15 - 200 30 - 100 40 - 200 50 - 250 60 - 300 70 - 400 80 - 450 90 - 500 Så det ble en kjekk og ryddig liten tabell å klistre på butler creeken. kjøpte min på gungearusa.com. 0 stress med det. Litt leveringstid, men da ble selger meget stresset og beklaget seg noe voldsomt.
  18. Vet ikke om det finnes noe liknende eller om det er postet før, men på www.kronjakt.se" -> Produkter -> Optiktillbehör har de baser for 11mm som man kan montere optliock ringer i. Kjekt for de som vil bruke 30mm kikkert på salongen/liker optilock
  19. Jeg har en Monarch 3-12x42 M223 SF og en Leupold VXII 3-9x40. Trådkorset i nikonen er ofte (avhengig a solen/bakgrunn) gult/hvitt og ikke helt knallsvart som man er vant til. Dette er bedre på leupolden synes jeg. Dorulleffekten er også mer tilstede i Nikonen. Tårnene/klikkene i Nikonen er dog helt supre foreløpig! Var en revolusjon på salongen min iaffefall.
  20. Kan dessverre ikke hjelpe deg, men si gjerne i fra her hvis du finner!
  21. 6x47: Kunne du vært så vennlig å legge ut et par bilder når du får avtrekket? Både av sikringsknappen og avtrekkeren? Synes den orginale 75 sikringen er for glatt i forhold til 85 sin, så kanskje dette kunne vært noe:)
  22. Lurte på å kjøpe meg et Sako 85 avtrekk for å sette på en 75. Noen som vet om det passer overens? Lurer fordi jeg synes den brede avtrekkeren og sikringshendelen er bedre på 85. Men tviler egentlig litt på at det skulle passe Og tviler igrunnen litt på at noen her inne skulle ha satt seg inn i dette
  23. Har ingen fornuftige svar å gi deg, men vil bare gratulere deg med riflevalget! Tipper du gleder deg til å fylle opp det kryssmatede magasinet og kneppe det på plass! ingen kan magasiner slik som sako! Det er jo tilåmed deilig å ta det ut igjen!
  24. AiC

    Nikon M223 3-12x42SF??

    Mente selvfølgelig M223 Tenker å merke tårnene på nytt med sportstape, eller å lage en slags klikktabell som jeg kan ha i butler creeken. Er vel litt mye å be om å finne et sikte der kneppene er tilpasset 22LR som er av nogenlunde kvalitet(ja har prøvd BSA'en) Vurderte Conquest lenge, men ville ha minst mulig objektiv + at Conquest har litt for obskure forstørrelsesområder til mitt bruk. Det nærmeste jeg kom med Conquest var 4,5-14x50SF(?) Den blir det kanskje neste gang hvis ikke M223 duger. Men den har vel også over dobbel pris. Men det du sier om gulskjær i Nikonen er nok helt rett. Synes å huske jeg har tittet gjennom Monarch sak før og da var den noe gul ja. Men fenomenet tunnelsyns må jeg ærlig innrømme at jeg ikke helt skjønner hva er en gang? HighPower: Ja det var i grunnen mitt ankepunkt også mot Nikonen, men jeg har hatt div sikter med paralaksen på 100m/yards i endel år nå så det må uansett bli bedre enn det tenker jeg. Vi får se.
×
×
  • Create New...