Jump to content

Snoalta

Members
  • Posts

    85
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Snoalta's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hva er deres erfaringer med dette våpenet/systemet? Kan det bli problemer på vinter med ising i låsekassen? Tenker da på den åpningen der laddearmen går, kan fylles med snø, kvist o.l
  2. Hei Jeg har også vurdert Heliax explorer. Men en av mine store bekymringer er jakt vinterstid med denne børsa. Hvordan fungerer systemet etter at man har ramlet i dyp snø og fylt alle åpninger med snø???? Eventuelt når det er 0 grader ute og man får ising problemer i mekanismen? Synes systemet med den korte utdrageren er veldig fin, og våpenet passet meg, men det er dette med vinterjakt. Noen som har erfaringer med dette.
  3. Hei Har en sako 85 med skyve sikring, den er veldig lett å avsikre. Lar det seg gjøre å bytte den typen sikring som i dag er på våpenet eller på noen måte forbedre den. Ser det finnes en mengde ulike typer sikringer som virker tryggere. Jeg har opplevd at den typen skyve sikring som er på våpenet har flyttet seg fra sikker tilstand til usikker tilstand under jakt. Dette gjør at jeg nå ikke stoler på sikringen og ikke tør å gå med skudd i kammeret.. Vanligvis går jeg ikke med skudd i kammeret, men det er en del situasjoner der ett skudd i kammeret kan være avgjørende for om man får en skudd sjanse.
  4. Vet du om noen som har prøvd dette systemet, det virker som om dette kan være en løsning. Skulle gjerne sett at det var en børsemaker som ordnet dette.
  5. Hei Har en sako 85 med skyve sikring. Lar det seg gjøre å bytte den typen sikring som i dag er på våpenet. Ser det finnes en mengde ulike typer sikringer som virker tryggere. Jeg har opplevd at den typen skyve sikring som er på våpenet har flyttet seg fra sikker tilstand til usikker tilstand under jakt. Dette gjør at jeg nå ikke stoler på sikringen og ikke tør å gå med skudd i kammeret.. Vanligvis går jeg ikke med skudd i kammeret, men det er en del situasjoner der ett skudd i kammeret kan være avgjørende for om man får en skudd sjanse.
  6. 73alfa Hvor får jeg kjøpt en slik? Bua brukes til jervejakt og det blir veldig kaldt å sitte der uten noen for for varme. Kommer uansett til å montere ved ovn for nødstilfeller. lyd er ett viktig element, den må være støy svak helst lydløs
  7. Hei Ønsker tips ang hvilken type ovn som kan brukes i ei lita åtebu. Tenkte spesielt på olje ovn, men vet ikke om det er det beste. Hvordan reagerer dyr på lukt av olje/parafin ovn? Er det kanskje best med en ved ovn? Bua er 3x2m og jeg skal sove i den, så det må være trygt.
  8. ok. Har du tispe hvalp igjen?
  9. Hei Jeg er gaupe jeger, og har 2 spisshunder som jeg bruker til bla gaupejakt. Vi har skutt flere gauper for disse, men de fungerer ikke så bra når vi får for mye snø, for kort i beina. Har lenge hatt lyst til å skaffe meg en hund som bare brukes på rovvilt. Har prøvd å lese litt om plott, og jakt egenskapene som beskrives virker jo veldig bra. For meg blir det bare jakt i Norge, så da er det vel bare gaupe av de 4 store jeg har lov å bruke plott på? Hvordan er disse hundene utenom jakt, mot andre mennsker og barn? hvordan fungerer de i hundengården, vil den stå å gjø hele tiden når vi ikke er hjemme?
  10. Etter endt jakt, så har jeg mistet, forlagt forskjeftet til kombien. Hvordan går jeg frem for å få tak i ett nytt? Må jeg gå igjennom politiet for å tillatelse for å kjøpe ett nytt? Hvem er importør av Lincoln? På forhånd takk
  11. Hei Ser at det er folk her som er ifra vesterålen. Tror dere disse hundene fungerer bra på gaupe jakt?
  12. Hei. Trenger råd ang kjøp av teleskop til jakt bruk. Har ca 5000 kr til rådighet for kjøpet. Skal brukes først og fremst til gaupejakt. Det er jo en masse merker på markedet, og for en uten kompetanse på området er det vanskelig å ta de mest rette valgene.
  13. Hei. Har du bestemt deg for sako. Kjempebra, synes det vat ett godt tilbud du fikk. Kjøp sako og du blir fornøyd med det. Har nå jaktet med sakoen i en mnd nu, og den er kjempe bra i ss og plast stokk. Trenger ikke være så nøye med puss og stell som den andre børsa mi. Den har også fått prøvd seg i -30 grader.
  14. Hei. Har ei neg tispe som jeg bare jaktet elg med en sesong før jeg tok henne med på gaupejakt.Hun var da ca 2 år når dette skjedde og jeg jaktet gaupe i 2 mnd med henne, intensivt. Det jeg opplevde før elgjakt året etter var at elgjakt var blitt mindre interessant for hunden, så måtte "trene" henne litt ekstra på spor før jakta. Nå er hunn 4 år og det er egentlig ikke noe problem med å kombinere henne på både elg og gaupejakt, men synes ho er litt skarpere på gaupejakt. Har i tillegg fått meg ei svensk hvit elghund tispe som er ca 2 år nå, henne tar jeg med på gaupejakt uten å tenke på elgjakt. Disse to skal forhåpentligvis jakte gaupe ilag når jervejakta er ferdig 15 feb Tror dette handler litt om hva du vil jakte, men jeg tror ikke hunden blir helt umulig på elgjakt til høsten igjen hvis ho jakter litt gaupe nå.
  15. ok. mener jeg har sett en høring der det var snakk om 1000kr for å være med i et skade fellingslag på rovvilt i komm regi.
×
×
  • Create New...