Jump to content

Viking27

Members
  • Posts

    82
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Viking27 last won the day on November 13 2017

Viking27 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Viking27's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

10

Reputation

  1. Er det noen som kan måle lengden på utkasteråpningen på en 85 M kasse?
  2. Optilock QR bruker samme prinsippet som Leupold QM for å låse ringen, så dette blir noe annet enn en vanlig skrue. Skruen som klemmer selve basen til kassen er vel helt lik som på std Optilock.
  3. Tusen takk for det. Børsa reiser til børsemaker i dag, så det går noen uker før jeg får testet. Jeg fikser fort noen skruer på egenhånd hvis jeg velger å gå den veien, men jeg tar gjerne kontakt når den er tilbake. Når det gjelder montasjen over så skulle man tro at den går kun på en M, men så var det disse tyskerne og nettsider da. De er tydeligvis bedre på mekanikk enn hva de er på html... Alt skal jo baseres på kataloger og forhandlere. Men uansett... Jeg fikk nettopp mail om at den skal passe til L også. Så spørs det om man kan stole på det da... "don´t worry. I asked my collegue and he told be that the mount for 85M fixes also fort he 85L." Edit: I følge det jeg har funnet av info er det 9mm forskjell på lengden på utkasteråpningen mellom en M og en L. 85mm vs 94mm.
  4. Beste så langt? https://shop.mak.ag/Montagen/Fuer-Zielfernrohre/MAKuick-oxid/MAKuick-1-tlg-Fuer-werkseitig-vorbereitete-Buechsen.html
  5. Det var disse jeg hadde sett meg ut før jeg begynte å kure på høyden på basen som står igjen når kikkerten er av. Recknagel har også noen fine. Samme gjelder MAK. Rusan skal bygge 8,5mm i høyden uten ringer (samme som Optilock baser). EAW 8,0mm. Near picatinny er ca 9,5mm. Talley baser ble oppgitt til 1/4", men jeg tror det er til selve anleggsflaten til ringen. Dvs at de også er ca 8mm. Jeg ser jo i ettertid at glemte å ta med tilten på de åpne siktene, så jeg har et par mm ekstra. Jeg forsøker nå å få svar på om MAK sin laveste svingmontasje er 14mm eller 17mm.
  6. @BlySå ingen tiltro til den fra EAW som jeg la ut bilde av over? Kanskje vanskelig å mene noe om uten å ha prøvd. Den er vel i praksis ganske lik Optilock.
  7. Kanskje disse fra EAW hadde fungert. Her roterer ringene for å ta spenninger sideveis.
  8. Jeg tror det blir for høyt ja. Men hvis noen vil måle høyden på en base er jeg takknemlig for det. Edit: Fant svaret: 8,5mm
  9. @M67Ikke uten grunn at den er på toppen av min liste. Ikke den aller letteste, men bedre funksjonalitet i en jaktrifle skal man lete litt etter. Vi er vel under 20k enkelte plasser.
  10. Hvordan har det gått med treffpunkt etter at kikkerten har vært av?
  11. Du skal vel jobbe litt for å komme opp i 50k. Selv om selve kassen koster litt trenger ikke resten å koste en fot og en arm. Her kan man begynne rimelig og avansere etter hvert. Nå er det ikke noen stor heksekunst å importere. Hansen har ikke alt. Kommer an på hva man er ute etter.
  12. Ser ut som at siktet på bilde 2 er en Z3 eller Habicht med 1" rør 42 objektiv. bruker du medium ringer til den?
  13. Takk for svar! Dette har jeg sett for meg å lage, bare med Warne Mountaintech ringer. Disse er enklere med store utenpåliggende muttere. Har du sølvloddet da? Regner med at skruene på ringmount går rett inn i godset på ringen og kan byttes ut med en hvilken som helst skrue?
  14. Ikke enkelt å holde seg under 25k, men det dukker jo opp brukte godbiter innimellom. Tikka T3 er nevnt. Kjedelig! Sako Finnlight. Div modeller fra Kimber. Barrett Fieldcraft er vel mulig å få tak i ennå. Remington Seven. 700 Titanium (langt mellom disse...), eller rett og slett bare en vanlig 700. Du kan jo evt importere en kasse og bygge litt på den etterhvert. Da er Rem 700 fotavtrykk greit. Defiance, Bat Machine, div titankasser. 7mm kaliber kan være verdt å vurdere, kanskje spesielt 7mm-08. Kappevillig, holder til elgen og mindre rekyl enn 308 til ryperifla.
  15. For at jeg skal kunne bruke de åpne siktene på børsen er jeg avhengig av å ha en eller annen form for hurtigmontasje. Basene som evt står igjen på låskassen må ikke bygge høyere enn ca 6mm. Da ser jeg akkurat skuret og kornet, så det er absolutt maks, og ikke helt ideelt. Det er omtrent høyden på Talley-baser. Near picatinny bygger ca 9mm. Jeg har ikke lyst til å bytte de åpne siktene, så hva er alternativene? MAK svingmontasje? Optilock faste ringer finnes vel ikke i qd. Samme med Leupold...
×
×
  • Create New...