Jump to content

Viking27

Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Viking27 last won the day on November 13 2017

Viking27 had the most liked content!

Community Reputation

8 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, det er nok at godt valg. Har to andre våpen med chassis allerede, så jeg satser på å finne noe annet fornuftig til Saueren. Lage selv kanskje??
 2. Joda, jeg har testet, men ikke mye dessverre. Det tar jo som kjent lang tid å få godkjent søknader. Og så kom Coronaen... Jeg har ikke gjenget for demper, og kommer nok ikke til å gjøre det ennå. Konklusjonen er at jeg er godt fornøyd med resultatet så langt. SSGen bør imidlertid ha seg nytt skjefte/chassis da jeg ikke blir venn med grepet.
 3. @TH1 Ombyggingssettet er omsider i hus. Hva man skal gå for kommer, naturlig nok, helt an på bruken. Og ikke minst ambisjonsnivået. For meg som har en tung SSG3000 til banebruk er det fornuftig å ha en pipe som gir samme balanse som 6,5. Skal du ha et jaktvåpen ville jeg gått for rekruttpipen. Balanse justerer du med vekt på demperen hvis balanse i det hele tatt blir et tema. De minste 22. demperne veier jo ingenting, men de bygger på lengden til et allerede langt våpen.
 4. Med fare for å bringe oss tilbake til avsporingen; Jeg tror at når vi ser hvor utviklingen går med 6/6,5 CM er det nok bare å ta inn over seg at CM har kommet for å bli, selv om kostnadsfordelene med x55 kommer til å stå sterkt her hos oss i lang tid. I mitt våpenskap er det rom for begge! Så til spørsmålet; Nå er det en stund siden jeg har studert forskjellen mellom patronene, men er ikke CM en mer effektiv patron enn x55 i utgangspunktet? Noe som spiser opp noe av forskjellen i hylsevolum sett ift ytelse. Og videre, hvis man brenner litt mindre krutt mer effektivt, vil dette gi merkbart utslag på pipeslitasje? Eller blir dette for marginalt til å få praktisk betydning? Kanskje N-555 vil gi positiv effekt på dette området.
 5. Viking27

  Picatinny på M67?

  Skrev x0.6 av gammel vane uten å tenke noe særlig over det. Hvis jeg skulle skrevet fullstendig dimensjon hadde jeg skrevet M3,5x0.6x12, så får noen andre vurdere hva som er rett. Jeg ser heller ingen grunn til at jeg skal fortsette å bruke feil benevnelse hvis det er tilfelle. Tenker uansett at det skal mye til å blande stigning med lengde. Har sett på skinnene til Hansen, men også disse baserer seg på at man skrur i senter. Godset bak er gjerne ikke mer enn 1,8mm tykt, uten at dette laget problemer på den første Mauseren jeg fikk modifisert. Skinne med kun en skrue bak tror jeg derimot blir marginalt med en slik løsning. Og så skal dette koste tilnærmet ingenting. Snekrer børse for en kjenning med trangt budsjett. Corona-prosjekt. Den beste løsningen er kanskje å lage til en kloss tilpasset profilen og bruke alle de fire originale skruehullene, og deretter justere høyden på skinnen slik @Chiefen.v-2 beskriver. Det blir noen timers jobb for en mann uten fres. Evt bare bruke en 4mm tykk rektangulær stålbit festet med alle fire skruene. For at dette skal se greit ut kan man fylle tomrommet på sidene med stålepoksy.
 6. Kompatibilitet med de nye kjenner jeg ikke til. Jeg har sett at det finnes en slik skinne ja. Så var det prisen da...
 7. Hei. Er det noen som vil mene noe om verdi på et tilnærmet ubrukt Busk-diopter til M-67? På forhånd takk.
 8. Viking27

  Picatinny på M67?

  Takker. Det kan sikkert stemme. Målte til 3,4mm med gjengestigning ca 0,6, så da er det vel M3.5x0.6 tenker jeg .
 9. Viking27

  Picatinny på M67?

  Gjenoppliver denne. Hvilke dimensjoner er det på de fire skruene som holder diopteret på M67?
 10. Jeg kjenner at dere har overbevist meg både mtp presisjonspotensialet og poengene rundt balanse. Men man kan jo for all del stoppe innom DFS-banen neste gang det er skyting og ta en kikk. Jeg har aldri holdt i en 200 med rekruttpipe, og så i utgangspunktet ikke for meg at vektforskjellen ville gi utfordringer. Takker igjen for gode svar.
 11. @M67 Takk for utfyllende og ikke minst konkret svar! Nå har jeg ikke hatt SSG'en i hus lenge og den er ikke hovedvåpenet (ennå), så jeg skal ikke uttale meg for mye om balanse etc. da jeg foreløpig har for lite erfaring med den. Jeg fant vel etterhvert ut at man kan jo ikke ta kvelden uten å ha eid en Sauer. Jeg blir normalt ikke veldig sliten av å bære på 22-demperen, så 67cm er nok en god anbefaling. @Skjøttarstuggun Dette fenomenet er jeg forholdsvis godt kjent med. Men da først og fremst fra våpentyper som veier tonn og ikke så mye i 22lr. Forskjellene på ammo er jo selvfølgelig store, men min erfaring er også at det beste er å holde seg subsonisk hele veien. Etter å ha tenkt litt over anbefalingen angående balanse tenker jeg at den lengste pipen er veien å gå.
 12. @Skjøttarstuggun Godt poeng. Min erfaring er at ammunisjon med litt fart i smeller uansett. Og med rekruttløpet på 55cm blir det et poeng tenker jeg, uten at det på noen måte er avgjørende. Fint at 30mm på 100 skal gå greit. Det er det som er mitt uoffisielle "krav" i denne sammenheng. Til det siste du skriver så stemmer jo det. Det minner vel i mange tilfeller litt om benkeskyting, uten at jeg skal hisse på meg noen i diverse miljøer. Utstyret kan imidlertid oftest fraktes i ett løft. Har du noen tanker om rekruttpipe vs standard? Er pipene isolert sett like presise, eller merker man også her at tyngre er stivere og bedre? Vil anta at dette er lite merkbart for meg som er langt unna OL nivå.
 13. Jeg, som mange andre, hører til kategorien som skyter langhold så mye jeg kan, men ikke kommer meg på baner med de helt lange holdene for ofte. Her kommer da 22lr inn som et alternativ for å simulere langhold uten de lange banene. Med bonus i form av lav kostnad (for ammunisjon ihvertfall) og lite støy. Presisjon er selvfølgelig veldig viktig, selv om vi jo vet at det til syvende og sist er vind og variasjon i V0 som tar deg. Dette er sånn sett ikke noe som er nytt for meg; Det begynte med en 10/22 som etterhvert fikk matchløp. De pengene kunne jeg spart meg, selv om det ble bra til Ruger å være. Deretter prøvde jeg meg på en CZ455. Presisjonen var for meg nesten akseptabel, og ny fjær i avtrekket hjalp en del. Det jeg ikke kunne fordra var sluttstykkegangen, høyt hevarmsløft og sikringen. I tillegg rustet den bare du viste den bilde av fuktig klima. Dette problemet gjaldt først og fremst underbeslaget. I neste omgang fikk jeg tak i en ubrukt eldre Anschutz 64 Match. Denne gikk som en laser. Vi snakket ti skudd ett lite hull på 50m med mange forskjellige typer ammunisjon. Jeg var imidlertid ikke helt fornøyd med at den var enkeltskudd. I tillegg hadde den en veldig lang og tung pipe (bidro utvilsomt til presisjonen i form av stabilitet og balanse) som jeg ikke tok sjansen på å kappe og gjenge for demper da jeg fryktet for at jeg skulle rote til presisjonen. Er ikke disse litt innsnevret mot munningen? Sett i ettertid burde jeg kanskje gjenget uten å kappe. Jeg kjente litt på en Tikka T1x her forleden, og jeg ble ikke videre imponert over tungt hevarmasøft og sluttstykkegange. En slik kommer fort til å koste en del etter at den har fått ny stokk og eventuelt ny pipe. Men det er ikke helt uaktuelt. Da er det slik jeg ser det to gode alternativer igjen; 1. Finne en god, brukt Anschutz (ev. Walther eller Weihrauch). 2. Ombyggingssett til Saueren (SSG 3000). Og da har jeg endelig kommet til spørsmålet. Som jeg ikke har funnet noen konkrete svar på annet enn at "det blir bra, men en Anschutz går bedre". Hvor god presisjon kan man forvente av en Sauer i 22lr? Vil rekruttløp være et godt alternativ for å holde dimensjonene litt begrenset med demper uten å ofre noe på presisjon? På forhånd takk for svar.
×
×
 • Create New...