Jump to content

jarwe

Members
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About jarwe

 • Birthday 08/17/1974

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har ladet 308, 223 og nå 6,5x55 og slik ser det ut for min del: 223, ca. 1500-2000stk i året: Hylse: NATO(5,56x45) plukket fra militære skytebaner. Eller Lapua hylser etter kjøpt match ammo. Begge er "gratis" da hylsene kommer etter kjøpeammo og har aldri kjøpt hylser til 223. Tennhette: 0,50 Kule: 69grs NCC til 1,85 eller Nosler RDF 69grs til 2,70 Krutt: N-140 til ca 1,- per skudd 308, ca. 250stk i året: Hylse: kommer fra egen jaktammo eller fått hylser av andre med 308 som ikke lader. Tennhette: 0,50 Kule: Lapua Scenar til 6-7,-. Har brukt forskjellige varianter. Krutt: N-140 til ca. 2,- per skudd 6,5x55, ligger ann til ca.2000stk dette første året med dette kaliberet: Hylse: engangsskutte som jeg fikk med våpenet da jeg kjøpte det nytt fra butikken. Og hylser fra andre kjente som skyter samme kaliber og som ikke lader. Tennhette: 0,50 Kule: 140grs Nosler RDF til 2,40 Krutt: N-560 til ca 2,20 per skudd Jeg kjøpte følgende ladeutstyr: ladepakke fra Lyman til 4500,- hylsetrimmer til 1500,- deburring tool til 400,- kruttvekt til 600,- elektronisk kruttdispenser fra Lyman til 2500,- Hvert die-sett koster også sitt når man også skal necksize hylsene 4 x ladebrett til 100,- per stykk ammobokser til ca.100,- per stykk(har et ukjent antall...) Kulehammer til 300,- hylsetrommel til 1000,- og med nøtteskall for 300,- samt polish til 150,- Så det baller på seg! Men hvis jeg skulle ha kjøpt like nøyaktig og bra ammo som kan fly langt og som er tilpasset mine våpen ville kostnadene vært betydelig høyere. Så ja, man kan få tak i billigere kjøpeammo på noen kaliber, men hvis målet er langhold og gode samlinger i ditt våpen er lading eneste veien å gå hvis man baserer seg på min erfaring der jeg ikke fikk kjøpeammo til å samle godt i noen av våpnene. Til jakt så har jeg bare kjøpt ammo da mine jaktskudd ikke foregår på hold der ekstrem presisjonsammo er nødvendig. Jeg holder heller igjen skuddet hvis jeg er usikker.
 2. jarwe

  Bergans Powerframe

  Dette skal prøves umiddelbart!!
 3. jarwe

  Bergans Powerframe

  Heisan, er det andre som opplever generelt mye "knirk" fra denne sekken når den får litt vekt i seg? Det er både plagsomt og irriterende. Ikke lett å være "snikende ullteppe" med disse lydene... Og er det noen som har funnet ut hvordan man kan redusere(eller aller helst få vekk) knirkingen? Takker på forhånd for svar!
 4. jarwe

  Klokke

  Hei, hvis man snakker om Garmin klokker så er Tactix Bravo eller Charlie også et godt valg. Disse har mulighet til å dempe belysningen så den er akkurat passe når man begynner å få litt nattsyn. Belysningen er tilpasset slik at klokkene også kan brukes sammen med lysforsterkningsutstyr. Garmin Instinct er også en prisgunstig klokke med et lass av funksjoner!
 5. Takk for svar! Angående heenmuffa er den satt inn for enkelt å kunne bytte løp uten å ta kassa ut av stokken og da heller ikke bruk av umbrakoverktøy og momentnøkkel. I tillegg gir pipebytte på banen fra kaliber til kaliber så og så ikke noe treffpunkt forandring når man går tilbake til et kaliber. Med en tabell på klikkene mellom de ulike løpene så er man godt innafor for både baneskyting og jakt raskt og enkelt. Og tilbake til spørsmålet så tenker jeg også at muffe/løp er utenfor spesifikasjoner og må korrigeres av børsemaker. Da ikke de var enig i dette ved første henvendelse så tenkte jeg at her på kammeret er det råd å få! Hvis jeg har oppfattet det riktig så bør en COL på oppimot 80mm bør være mulig i et standard 200STR kammer? Vi har prøvd å finne tegning med mål og dimenjsoner på et standard kammer men finner bare tegnigner som viser hylsedimensjoner. DFS har en tegning som viser kammerdimensjoner men den viser også bare max hylselengde på 56mm og ikke lemgden fra toppen av hylsehalsen til bommene. Akkurat hva friflukta er er ikke så viktig som jjrckd skriver men at den er der. Er det noen som kunne ha målt kammerdybden sin på en STR så vi har et sammenligningsgrunnlag og et argument tilbake til børsemakeren for å få de til å rette opp i det som da antageligvis er feil dimensjoner på kammeret i dette løpet så ville det vært flott.
 6. Zippaznip: Det er satt in heen muffe og tilpasset flere løp. Hvorfor heen muffe og ikke bare bytte på "vanlig" måte er ikke relevant for det som jeg lurer på.
 7. Hei, låner denne tråden da temaet og kaliber er likt. Og jeg har prøvd å finne mer detaljer om dette temaet så søkefunksjonen har blitt brukt! Jeg har en kamerat som har en 200STR med 6,5x55 løp tilpasset av en børsemaker. Ved lading med VV sine ladetabeller og patronlengdene anbefalt der så kamrer ikke disse. Vi har målt max COL da kula står i bommene til å være 77mm med 108grs Scenar. VV anbefaler COL på 78mm i deres app og i papirutgaven av ladetabeller står det til og med 80mm. Disse kamrer ikke på COL 80mm og heller ikke på 78mm. Den aktuelle børsemakeren sier når konfrontert med at anbefalt COL ikke kamrer at da må kulene settes dypere for å få deres anbefalte friflukt på 1-1,5mm. Dette henger jo ikke på greip synes jeg for da dytter man kula ned i patronen og får kanskje en komprimert ladning med ei kule som da nesten sitter i bommene. Og hvis man ønsker å lade tyngre/lengre kuler får man ihvertfall problemer. Jeg synes det er rart at ikke man kan bruke de anbefalte dimensjoner oppgitt til helt standard kuler og ladninger oppgitt i en seriøs produsents anbefalinger. Og da også den medfølgende risikoen med raskere trykkøkning. Vi tenker at det beste er å brotche et dypere kammer slik at man fint kan operere med patronlengder på opptil 78mm. Hva tenkes det om dette på Kammeret?? - skal det aksepteres at kammeret er kort og med dahørende prosedyre å lage alle patroner kortere enn produsenten sin anbefaling? - kammeret bør brotches dypere for å takle anbefalte patronlengder? - og hva er vanlig kammerdybde og friflukt på en 200STR ved bruk av 108grs Scenar? På forhånd takk for svar!
 8. Takk for gode forslag! Alle skruer/montasjer er gått over ved kikkerten og alt satt som det skulle. Sjekket også skruene til låskassa og ikke noe som var løst der. Alt er sjekket og dratt til med momentnøkkel slik jeg alltid gjør. i samme slengen så tok jeg en skikkelig rens av løpet og det var mildt sagt skittent. Må nok krype til korset og legge meg flat for å være skyldig i dårlig løpspuss... 😬 Nå produseres samme ladestiger på nytt for ny test på banen sammen med tidligere go`ladninger for Scenar og NCC. Skytestilling i liggende har jeg også sett litt kritisk på og funnet noen småforbedringer som jeg håper gjør et positivt utslag. Hvis det ikke går bedre nå så kan jeg begynne å se på settedybder. Ingenting er værre enn å begynne å tvile på eget utstyr....😱
 9. En liten oppdatering fra skytebanen etter testing av 70grs RDF i mitt våpen. Og det var ikke oppløftende resultater.... Jeg fikk ingen av ladestigene til å gå bra så jeg vet ikke helt hva som gikk galt. Stigene var som følger og skjøt over Magnetospeed for å sjekke hastighetene ved de ulike ladningene. Samlingene er ikke målt med skyvelær og er estimert da ingen var gode nok til å dra frem skyvelæret... RDF 70grs med N-140: 22,5 - 787m/s - 25mm 22,8 - 801m/s - 30mm 23,1 - 816m/s - 30mm 23,4 - 827m/s - 30mm 23,7 - 839m/s - 35mm 24,0 - 860m/s - 40mm 24,3 - 874m/s - 45mm 24,6 - 881m/s - 60mm RDF 70grs med N-540: 23,4 - 805m/s - 25mm 23,7 - hoppet over denne da litt harde ladninger har gått bedre tidligere med Scenar og NCC 24,0 - 840m/s - 30mm 24,3 - 851m/s - 30mm 24,6 - 863m/s - 35mm 24,9 - 887m/s - 50mm 25,2 - 896m/s - 55mm 25,5 - 910m/s - 100mm. Her forandret treffpunktet seg til ca. 10cm UNDER de andre samlingene 25,8 - 920m/s - 120mm. Treffpunkt UNDER ca. 10cm. Tydelig kast/spredning sideveis. Ingen trykktegn på hylse eller tennhette slik at jeg er nå usikker på hva som kan være galt. Jeg hadde ikke med noen av de vanlige ladningene mine med 69grs Scenar som har samlet på 10-12mm tidligere for å sammenligne. Det skal sies at jeg skjøt uten demper noe som jeg vanligvis gjør. Er det løpet som er utslitt? Løpet har gått ca 2500 skudd og er et originalt Rem 700 tactical løp med 1:9 stigning så i utgangspunktet burde det være en god del igjen før det trenger å byttes. Eller har demperen så mye å si på samlingene? Jeg skal på banen igjen lørdag for å sjekke om de tidligere gode ladningene med Scenar og NCC fortsatt går der de tidligere har gjort. Noen gode råd eller tips??
 10. Vet ikke om SH er stedet men det ligger en del nyttig der uten å være medlem også i forumet. Ellers er forumet på www.robsoft.nu aktivt med mye god informasjon i tillegg til ladedatabasen der.
 11. Hei, og takk for tips om ladning! 👍 Min go´ladning med 69 Scenar er 24,4 grs N-140 og går godt ut til så langt jeg har prøvd den som er 550m. Samme ladning med NCC går også brukbart ut til ca.400 men har større vindavdrift enn scenaren. Handler inn RDF og kjører en ladestige fra ca. 22,5 og oppover så får jeg se hvor jeg ender opp. Iogmed at andre kuler liker litt harde ladninger i børsa mi så er følelsen at denne også må i nærheten av max for brukbar presisjon.
 12. God ide å ta utgangspunkt i 69grs Scenar. 👍 Får starte lavt med kruttmengden og prøve meg frem med settedybden.
 13. «Over there» så har jeg også sett at det er en del positive tilbakemeldinger. Google er flittig brukt.. Men fant ingen ladedata så håpet derfor at noen hadde prøvd den og hadde noen erfaringer samt ladedata å dele slik at jeg hadde et utgangspunkt. JD selger de etter det jeg har sett kun i 500 pakninger men det er kanskje andre som har 100 pakninger?
 14. Hei, Ligger her på sofaen og ser litt på hvordan jeg skal strekke holdene litt lengre med min .223 1:9 tvist. Den samler fint på 100m med både NCC og Scenar 69grs. I en tidligere tråd så så jeg forskjeller på NCC og Scenar på 400m der Scenar var mer presis. Det gjelder fortsatt og jeg har dratt Scenaren fint ut til 550m uten de største problemer med samlinger som jeg er fornøyd med. Og nå har lysta kommet til å tøye grensene enda lenger. 77grs Scenar har jeg ikke fått til å gå med gode samlinger på 100m og jeg regner med at det skyldes tvistraten. 70grs Nosler RDF har bedre BC enn Scenar og ifølge simuleringer i Strelok har kula bedre hastighet, mindre vindavdrift og høyere treffpunkt på alle avstander hvis man forutsetter samme utgangshastighet som 69grs Scenar. Har noen prøvd denne kula i 1:9 tvist og fått den stabilisert? Jeg har ikke funnet noen ladedata for kula og lurer derfor på om noen har funnet noe om COL. Jeg lader med N-140 og tenkte å fortsette med det så om det også finnes et sted der det finnes info om min/max ladning setter jeg pris på om noen kan gi litt info om dette. Alle erfaringer med denne kula i .223 setter jeg pris på om deles. På forhånd takk for svar!
 15. Hei, har tilsvarende modell og jeg mener den er optimal som dagstur sekk når man er på støkkjakt etter fugl. Mer bevegelighet og bedre kontroll enn med ryggsekk synes jeg. I tillegg er det plass til en ekstra genser/ulltrøye som man setter på når man skal pause, et lite sitteunderlag, matpakke og drikke for turen. Fugl har jeg hengt på utsiden så det går fint, men med storfugl så dunker fuglen mot beina så endte opp med å "stroppe" de fast oppe på lokket vha reimer. Ei lita øks har jeg også hengt på når jeg vet at det blir bålkos.
×
×
 • Create New...