Jump to content

jarwe

Members
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About jarwe

 • Birthday 08/17/1974

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vet noen om NM SKogsløp kommer til å gå via livestream eller eventuelt på et annet sted?
 2. Jeg har ikke hatt noen problemer med mitt chassi i de tre/fire månedene jeg har hatt det. Ramlet rundt på MSRC i år og overflatebehandlingen har holdt seg bra til tross for litt hardhendt behandling. Gummi/belegg oppå kinnstøtta synes jeg fungerer helt topp da det sitter som klistret til tross for skjegg. Ingen tegn til at noe har løsnet eller flaket av noen steder. Hvis man skal være pirkete så er det to ting: - skruene til justeringen av kinnstøtte og bagrider ruster - justering av bagrider og kinnstøtte må være helt rene for at justeringen skal gå lett. Noen få sandkorn der så må man knote litt... Ellers er jeg godt fornøyd!
 3. jarwe

  Bergans Powerframe

  @BearBeer Jeg teipet alle steder der sekken og reimer hadde kontakt med metallramma og det hjalp litt. Men det var fortsatt plagsomt. Så i frustrasjon hadde jeg på litt seig våpenolje på alle de samme stedene. Og da har knirkingen forsvunnet.... Vet ikke hvor lenge den løsningen varer men skulle det knirke igjen så får jeg ta frem våpenolja igjen! Antageligvis så er silikonolje et bedre alternativ men det var våpenolje jeg hadde for hånden der og da.
 4. Jeg skal nok holde ut med pistolskyting et par dager! Og ja det er utrolig gøy! Men jeg hadde ikke noen planer om å anskaffe pistol med det første eller bruke 4-5000,- på pistolskyting for å få lov til å skyte noen matcher med boltrifle i ny og ne. Uansett så må jeg da ha grunnkurs pistol, medlemskap i en pistolklubb og så ta dynamisk kurset FØR jeg kan skyte konkurranse med boltrifle. Det høres litt "bakstreversk" ut men hvis det er reglene så skal jeg jo føye meg etter disse hvis jeg lysten til dynamisk skyting tar overhånd. Må vel si at motivasjonen glapp litt ett par hakk når det ble så tungvint å kunne delta med boltrifle.
 5. Takker for info! Jeg skjønner at dette kanskje er et litt lenger lerret å bleke enn jeg trodde for å kunne delta på konkurranse.... Så for sikkerhetsskyld stiller jeg disse spørsmålene: 1. Finnes det ikke sikkerhetskurs for rifle i det hele tatt? 2. Så man MÅ skyte pistol og ta kurs i pistolskyting for å kunne gå konkurranser med boltrifle innen dynamisk sportsskyting? Hvis det ovennevte faktisk stemmer så tror jeg at sporten går glipp av mange som er interessert i konkurranseformen men som ikke kommer til å delta fordi de ikke har interesse av å skyte pistol. Inngangsprisen på å skyte med boltrifle blir da ekstremt høy i tillegg. Det er mulig jeg tar feil her men det kan se slik ut fra en som er interessert i sporten.
 6. Oki! Da får jeg lete etter nærmeste kurstilbyder og se om det er noen datoer som passer timeplanen. Jeg holder til i Oslo området så tips om kurstilbydere tas imot! Ellers så er 223´n rigga med løse magasin og ammo produserer jeg selv til en rimelig penge.
 7. Som overskriften sier så lurer jeg litt på om hvordan det er å delta med boltrifle i konkurranser i regi av DSSN. Bakgrunnen for spørsmålet er at jeg møtte på en kar her forrige dagen som nevnte at det var helt topp og også god trening. I tillegg bygget man da konkurranseerfaring og aktivitet for fremtidig søknad til halvautomatisk våpen. Tankene har da begynt å sveve litt rundt lysten til å prøve... Jeg har allerede en .223 i skapet som med et litt annet sikte kan bli brukt til denne type konkurranser. Så hva skal til....? Er det bare å melde seg inn i DSSN og melde seg på første og beste stevne?
 8. Jeg har ladet 308, 223 og nå 6,5x55 og slik ser det ut for min del: 223, ca. 1500-2000stk i året: Hylse: NATO(5,56x45) plukket fra militære skytebaner. Eller Lapua hylser etter kjøpt match ammo. Begge er "gratis" da hylsene kommer etter kjøpeammo og har aldri kjøpt hylser til 223. Tennhette: 0,50 Kule: 69grs NCC til 1,85 eller Nosler RDF 69grs til 2,70 Krutt: N-140 til ca 1,- per skudd 308, ca. 250stk i året: Hylse: kommer fra egen jaktammo eller fått hylser av andre med 308 som ikke lader. Tennhette: 0,50 Kule: Lapua Scenar til 6-7,-. Har brukt forskjellige varianter. Krutt: N-140 til ca. 2,- per skudd 6,5x55, ligger ann til ca.2000stk dette første året med dette kaliberet: Hylse: engangsskutte som jeg fikk med våpenet da jeg kjøpte det nytt fra butikken. Og hylser fra andre kjente som skyter samme kaliber og som ikke lader. Tennhette: 0,50 Kule: 140grs Nosler RDF til 2,40 Krutt: N-560 til ca 2,20 per skudd Jeg kjøpte følgende ladeutstyr: ladepakke fra Lyman til 4500,- hylsetrimmer til 1500,- deburring tool til 400,- kruttvekt til 600,- elektronisk kruttdispenser fra Lyman til 2500,- Hvert die-sett koster også sitt når man også skal necksize hylsene 4 x ladebrett til 100,- per stykk ammobokser til ca.100,- per stykk(har et ukjent antall...) Kulehammer til 300,- hylsetrommel til 1000,- og med nøtteskall for 300,- samt polish til 150,- Så det baller på seg! Men hvis jeg skulle ha kjøpt like nøyaktig og bra ammo som kan fly langt og som er tilpasset mine våpen ville kostnadene vært betydelig høyere. Så ja, man kan få tak i billigere kjøpeammo på noen kaliber, men hvis målet er langhold og gode samlinger i ditt våpen er lading eneste veien å gå hvis man baserer seg på min erfaring der jeg ikke fikk kjøpeammo til å samle godt i noen av våpnene. Til jakt så har jeg bare kjøpt ammo da mine jaktskudd ikke foregår på hold der ekstrem presisjonsammo er nødvendig. Jeg holder heller igjen skuddet hvis jeg er usikker.
 9. jarwe

  Bergans Powerframe

  Dette skal prøves umiddelbart!!
 10. jarwe

  Bergans Powerframe

  Heisan, er det andre som opplever generelt mye "knirk" fra denne sekken når den får litt vekt i seg? Det er både plagsomt og irriterende. Ikke lett å være "snikende ullteppe" med disse lydene... Og er det noen som har funnet ut hvordan man kan redusere(eller aller helst få vekk) knirkingen? Takker på forhånd for svar!
 11. jarwe

  Klokke

  Hei, hvis man snakker om Garmin klokker så er Tactix Bravo eller Charlie også et godt valg. Disse har mulighet til å dempe belysningen så den er akkurat passe når man begynner å få litt nattsyn. Belysningen er tilpasset slik at klokkene også kan brukes sammen med lysforsterkningsutstyr. Garmin Instinct er også en prisgunstig klokke med et lass av funksjoner!
 12. Takk for svar! Angående heenmuffa er den satt inn for enkelt å kunne bytte løp uten å ta kassa ut av stokken og da heller ikke bruk av umbrakoverktøy og momentnøkkel. I tillegg gir pipebytte på banen fra kaliber til kaliber så og så ikke noe treffpunkt forandring når man går tilbake til et kaliber. Med en tabell på klikkene mellom de ulike løpene så er man godt innafor for både baneskyting og jakt raskt og enkelt. Og tilbake til spørsmålet så tenker jeg også at muffe/løp er utenfor spesifikasjoner og må korrigeres av børsemaker. Da ikke de var enig i dette ved første henvendelse så tenkte jeg at her på kammeret er det råd å få! Hvis jeg har oppfattet det riktig så bør en COL på oppimot 80mm bør være mulig i et standard 200STR kammer? Vi har prøvd å finne tegning med mål og dimenjsoner på et standard kammer men finner bare tegnigner som viser hylsedimensjoner. DFS har en tegning som viser kammerdimensjoner men den viser også bare max hylselengde på 56mm og ikke lemgden fra toppen av hylsehalsen til bommene. Akkurat hva friflukta er er ikke så viktig som jjrckd skriver men at den er der. Er det noen som kunne ha målt kammerdybden sin på en STR så vi har et sammenligningsgrunnlag og et argument tilbake til børsemakeren for å få de til å rette opp i det som da antageligvis er feil dimensjoner på kammeret i dette løpet så ville det vært flott.
 13. Zippaznip: Det er satt in heen muffe og tilpasset flere løp. Hvorfor heen muffe og ikke bare bytte på "vanlig" måte er ikke relevant for det som jeg lurer på.
 14. Hei, låner denne tråden da temaet og kaliber er likt. Og jeg har prøvd å finne mer detaljer om dette temaet så søkefunksjonen har blitt brukt! Jeg har en kamerat som har en 200STR med 6,5x55 løp tilpasset av en børsemaker. Ved lading med VV sine ladetabeller og patronlengdene anbefalt der så kamrer ikke disse. Vi har målt max COL da kula står i bommene til å være 77mm med 108grs Scenar. VV anbefaler COL på 78mm i deres app og i papirutgaven av ladetabeller står det til og med 80mm. Disse kamrer ikke på COL 80mm og heller ikke på 78mm. Den aktuelle børsemakeren sier når konfrontert med at anbefalt COL ikke kamrer at da må kulene settes dypere for å få deres anbefalte friflukt på 1-1,5mm. Dette henger jo ikke på greip synes jeg for da dytter man kula ned i patronen og får kanskje en komprimert ladning med ei kule som da nesten sitter i bommene. Og hvis man ønsker å lade tyngre/lengre kuler får man ihvertfall problemer. Jeg synes det er rart at ikke man kan bruke de anbefalte dimensjoner oppgitt til helt standard kuler og ladninger oppgitt i en seriøs produsents anbefalinger. Og da også den medfølgende risikoen med raskere trykkøkning. Vi tenker at det beste er å brotche et dypere kammer slik at man fint kan operere med patronlengder på opptil 78mm. Hva tenkes det om dette på Kammeret?? - skal det aksepteres at kammeret er kort og med dahørende prosedyre å lage alle patroner kortere enn produsenten sin anbefaling? - kammeret bør brotches dypere for å takle anbefalte patronlengder? - og hva er vanlig kammerdybde og friflukt på en 200STR ved bruk av 108grs Scenar? På forhånd takk for svar!
×
×
 • Create New...