Jump to content

Tjukkas

Members
 • Posts

  602
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Tjukkas last won the day on September 27 2020

Tjukkas had the most liked content!

1 Follower

About Tjukkas

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tjukkas's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • One Year In
 • Dedicated Rare
 • First Post

Recent Badges

268

Reputation

 1. Hos oss får bare medlemmer være med pga av Corona. Ellers ville det ikke vært noe problem. Klubben ville tilogmed lånt ut våpen.
 2. Vært lite aktivitet hos DFS lokalt her ja, og de tok 2 måneders sommerferie halvannenh måned etter at ble åpnet opp for organsiert aktivitet, men de er det eneste som har riflebane så det får bli der....3 uker igjen a ferien da det ser ut som de følger skoleferien. SÅ enetse tilbud konkuranser andre steder, samt at en og annen ildsjel med nøkkel åpner banen på eget initiativ (fullstappet på standplass når det skjer). Så jåper høsten gir såpass med aktivitet at jeg kommer ordentlig inn i miljøet. For skjer det samme neste sommer kan jeg godt tenke meg å ta litt ansvar der om jeg får lov.
 3. Har du demontert sluttsykket og tatt en titt inni?
 4. På skytebanen her er vi ikke plaget med standplassleder...
 5. Jeg leste meg til tulling på dette, og fikk det ikke til. Så det jeg gjør nå er å teste hylsa om den kamrer. Hvis den ikke gjør det, dunker jeg den tilbake til den akkurat gjør det og kaller det godt nok. Hitil har jeg dog bare skutt hylser som ike er skutt gjennom rifla mi, får se når jeg starter på runde 2.
 6. Da er det vel denne du har der: https://www.kvf.no/vaapen.php?type=Rifle&weaponid=RIF0265
 7. Nei, og da ville jeg nok hatt problemet hver gang Det skjer hos meg sånn ca ved vert 10 skudd eller så. Tomhylsa faller ned i utkasteråpningen. Skal på skytebanen i morgen, så skal enten sette opp kamera og se selv, eller få noen til å observere hva som skjer.
 8. Har blitt veldig glad i min Brno 2 fra 1957 jeg. Men sliter litt med utkast. Er ikke sikke rpå ha som skjer, men noen av tomhylsene havner rett tilbake igjen og bokkerer bolten. Mulig jeg må¨være mer brutal i ladegrepene, eller at utkasteren er slett. Men kan jo hende de kastes rett i kikkersiktet og blir slått rett ned igjen. Men ja sluttstykket er smooth som bare det.
 9. Tjukkas

  Ed’s red

  Bruker Ed's red ja. Skal faktisk ned i kjelleren nuh, og kose meg med litt våpenpuss.
 10. Dete er en egen sjarm med pumpehagle syns jeg. Husker fra tiden med O/U hagle at jeg meget sjelden fyrte av løp nummer 2 utenfor leirduebanen. SÅ jeg kunne nok like gjerne hatt en enkeltløpa hagle. Ellers har jeg sikkert ikek skutt nok med min til å ha opplvedt noen problemer a la de du beskriver. Jeg fikk den i fjor rett før jakta starta. Skjøt 10-15 skudd for å sjekke at det faktisk smalt, og dro rett på jakt. Men så ikke fjøra hele sesongen. Eneste jaktresultat var en stakkars skarv. Ser ingen grunn til å skyte flere da det var så lite mat i den at det var ikke verdt strevet. Jeg har nok ikke samme behov og mål som deg. Jeg er på tur med hagla, og eiergrelden er minst like viktig som jakta. Og jeg får gjort begge med min. Men jeg ville ikke anbefalt en 1300 til en nybegynner. Modellen er utgått og deter vanskelig å skaffe deler....
 11. Du har rett i det med sikringa på kolbehalsen. På min Winchester 1300 pumpe er den forran avtrekkerbøylen, flere mil unna alle fingre. Må vel være verdens verste plassering. Umulig å nå uten å skifte grep. SÅ jeg driter i hele sikringa. Jeg drar heller forskjeftet bak legger en en haglepatron i utkasteråpningen. Med forkjeftet i bakre stilling, blir den holdt på plass av patronløfteren. Jeg smeller fram forskjeftet idet jeg løfter hagla for å skyte. Dermed er det relativt sikkert da jeg ikke har skudd i kammeret, men er likevel klar. Og jeg sparer tid ved å unngå fomling med sikringa. Er likevel blitt for glad i denne til å ville bytte. Men hadde ikke sagt nei til en Mossberg
 12. Jeg ble i alle fall positivt overasket da jeg testa min elskede Winchester 94 med orginale jernsikter på 100 meter DFS skive tidligere i sommer. Det ser ut til at det faktum at armene ikke er lange nok til å lese avisa lengre, ikke er overførbart til skytebanen. For jeg skjøt sånn... Men ønsker meg likevel scout sikte på picatinny skinne foran toputkastet. Jeg var overasket over at jeg traff pappen i det hele tatt.
 13. Jeg kjøpte en sånn på Ali-express for en hundrelapp inkludert frakt. Funker helt supert. Ser laserprikken på en vegg 4-500 meter vekk. Men deter ikke poenget. Du bruker disse til å grovinstille siktet. Du kan også ta ut sluttsykket og se gjennom løpet, og så se gjennom kikkertsiktet, så ser du om løp og sikte peker på omtrent samme sted. Med laser gjør du omtrent det samme, men da ser du laserprikken på blinken, og stiller sikttet etter den. Men det vil uansett være nødvendig med kontrollskyting og fininskyting. Laseren skal bare hjelpe deg å få kulene i pappen så og si. Derfra skyter man inn på gammelmåten. Og da er disse patronlaserne fra ALiExpress mer enn gode nok etter min begrensede erfaring. Jeg tenker også at om laseren er såpass nøyaktig at den greier å vises på en vegg ette rå ha gått gjennom løpet, så er det godt nok. Jeg var forøvrig i samme båt som deg i fjor på denne tida. Ikke skutt på et par tiår. Jeg hadde en tendens til å overtenke allt som gjaldt våpen og skyting. Nå prøver jeg å komem tilbake til KISS prinsippet: Keep it simple, stupid.
 14. Ah, tråden er fra attenhundre og pil og bue.....
 15. Detter jo tøv. Kikkertklassen (jegerklassen) i DFS er jo laget for at man skal kunne bruke sitt jaktvåpen i DFS konkuranser.
×
×
 • Create New...