Jump to content

PraktiskCTR

Members
 • Content Count

  157
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Den så ikke dum ut - FFP antar jeg er å foretrekke for langhold?
 2. Det er et JP match løp som etter sigende skal være bra, men om den virkelig er det er jo en helt annen sak Denne indianeren trenger alle fortrinn han kan kjøpe seg Men takk for tips, er det ingen gullstandard som "alle" bruker så blir det nok til at jeg starter med 1-4 Vortex'en jeg har på fra før frem til jeg får testet/lånt litt annet og finner ut hva jeg liker
 3. Å inn i helvete for en pris. Noen som har en pent brukt en de vil bli kvitt til halv pris? Du sier noe, blir som å sette Biltema eksos på en Porsche.... 😅 Men fra spøk til revolver, er det 5-25 som gjelder på langhold, eller holder det fint med 3-15?
 4. Med tanke på opptikk, vil noe slikt som dette fungere, eller er jeg på bærtur? https://www.jaktfall.no/produkt/optikk/vortex-kikkertsikter/vortex-viper-pst/viper-pst-gen-ii-3-15x44-ffp-ebr-2c-reticle-30mm-tube-tactical-turrets# 30mm tube så den passer i montasjen jeg allerede har Måtte satt på en 45 graders rødpunkt for dynamisk, men det er et kompromiss jeg kan leve med. Og, siden dette er blitt tråden for alle mine n00b spørsmål, hvilken avstand er det fornuftig å sikte inn rifla på?
 5. Absolutt Må fikse meg tofot også, så her blir det litt snacks som skal kjøpes inn, og som evt kan overføres til en annen rifle senere om det blir grovere kaliber etterhvert.
 6. Da tenker jeg første pri blir innkjøp av en liten haug med disse: https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=5836&prodid=16658 Så fikse lyddemper (som jeg i grunn bare har ventet på en god grunn for å sette på). Og så begynne å snuse på noe annen optikk.... spørsmålet er jo da, må man ut med 30+ lapper for kikkert, eller er det rimeligere (fra f.eks. Vortex) som duger for oss som ikke skal nå verdenseliten?
 7. Ser jeg må komme meg ordentlig igang igjen med IPSC rifleskytingen, har bare pistol på lokalklubben så ikke så mange muligheter til å bruke rifla som jeg ønsker! 8x ja, da blir 4x'en på rifla mi i minste laget ser jeg... Har 1:8 twist på løpet, men det er kort, 16", hvilket nok er langt fra ideellt. Tenker jeg starter med innkjøp av litt tyngre kuler til AR'en og ser hva jeg kan få ut av det! Kan fort tenkes det er bedre å bruke penger på opptikk enn ny rifle. Mens vi enda er i gang med utstyrsdiskusjonen, ser de fleste langholdsriggene har lyddemper, er dette å anbefale for noen annen grunn enn komfort ved skyting? Har fundert på det lenge rett og slett for å kunne skyte med .22 kit'et uten å plage noen for å få mer avtrekkstrening.
 8. UHK sier du - usikker på om jeg har meldt meg inn men det burde jeg så absolutt 😂 Det er sjeldent jeg angrer på dyre ting jeg har kjøpt, men det er som M67 antydet ikke alltid det blir brukt så mye som jeg skulle ønske. Tidsklemma, jobbreising og en håndfull andre minst like dyre hobbier gjør at jeg ofte blir "ekspert i teorien" uten så mye praktisk trening. Men, man kan ha det gøy med det uansett Liker tanken på et systemvåpen. Liker også meget godt hvor kompakt (og overraskende lett) SRS riflen er, men hvorvidt den faktisk har performance som gjenspeiler prisen på 70k er jeg mindre sikker på. Legger man til at kosten på et konverteringssett til 338 er på 24k SEK eks moms, så blir det langt i fra noen billig sak det her.
 9. Ja nå sier du noe, jeg har jo tenkt at billig ammoen i .308 kan være grei treningsammo, men om det er såpass forskjell opp til ting som faktisk fungerer skikkelig, så blir det fort et annet regnestykke kontra 6.5x55 eller til og med 6.5 CM om jeg forelsker meg fullstendig i SRS'en (og finner et sted å kjøpe den i Norge??). Manual Action Rifle er jo så klart en greie, sant det!
 10. Mens jeg enda er på synsing og google stadiet, noen kommentarer om løpslengde med .308 eller 6.5x55? Hva er minimum anbefalt, og er det fordeler med lengre? Vil tro at det meste er et solid steg opp fra AR'en med 16" løp som jeg har nå 😅
 11. Dette blir i tillegg til dynamisk skyting og andre aktiviteter, så jeg kan ikke se for meg at det blir mange tusen skudd i året. Men allikevel greit å ikke slenge 40 kr skuddet nedover banen heller Når jeg kommer så langt at jeg skal ha nytt våpen, så blir det prioritert: 1. Noe jeg liker å skyte med, og som gir godfølelsen utseendemessig. Blir som med pistolskytingen, jeg vet at en Pardini er bedre til felt enn min Tanfoglio Limited Custom, men tanfo'n er vakker, og mer enn god nok for meg. Da blir det til at jeg liker å skyte med den 2. Kurant kaliber som er lett å få tak i rimelig ammo til. Jeg ønsker så langt det lar seg gjøre å unngå å lade selv, og Jaktdepotet holder til 20 minutter unna der jeg bor, så sånn sett er jeg heldig 308 og 6.5x55 peker seg jo ut som favoritter i så måte, men 6.5x55 gir et noe snevrere utvalg av rifler som passer kriterie 1 enn 308 gjør. Skal også nevnes at jeg antakelig må melde meg inn i et nytt forbund for å kjøpe noe annet enn en ny AR, da jeg per i dag kun er medlem i Dynamisk forbundet og pistolklubben. Men det er jo heller ingen uoverkommelig hindring
 12. Budsjett 2020: Custom 6.5x55 løp til SRS-A2 vs 338 Lapua og en elsykkel for å sykle ut og sette opp 1000m gongen... Ser jeg har masse å vurdere 😅 Artig å se såpass med livlig diskusjon rundt denne skytegrenen, blir moro å komme i gang!
 13. Kan levende forestille meg at det er usedvanlig lite populært ja! Må presisere at både rifla og valget av 338 LM på ingen måte er seriøst ment - vet med meg selv at ammo-kostnadene ville vært hinnsides og begrensende, og samboeren ville skutt 2 skudd og aldri rørt saken igjen. Gjør som dere foreslår, tar med meg det jeg har og tar det derifra. Får jeg dreisen på de halv-lange holdene med AR'en, og føler at rifla begrenser videre moro, så blir det kjøpt noe nytt om et års tid. Realistisk så blir det enten noe mainstream i 6.5x55, kanskje en AR i 308, eller om pengene flyter godt neste år, en SRS A2 i et mer spiselig kaliber som 6.5 CM eller .308 (eller begge?). Kommer ikke unna at rifla i seg selv er meget kul, og man gjør jo tross alt dette for moro skyld Godt observert med 1-4'en forøvrig, rifla har jeg hatt lenge, og 1-4'en står på enda fordi jeg rett og slett ikke konkurrerer nok til å forsvare å bytte den ut med noe grommere. Den er for å si det forsiktig ikke en begrensende faktor foreløpig Litt selvinnsikt har jeg heldigvis fått i løpet av de 15 årene det er gått siden Glock'en ble innkjøpt
 14. Ingen tvil om at det er dumt, finner ikke 338LM under 29.90 per skudd, blir ikke mye mengdetrening av det! Synd den rifla ikke kommer i 6.5x55 egentlig, syns det er en fascinerende utradisjonell konstruksjon.
 15. Hvor faller en Desert Tech SRS-A2 i 338 Laupa Magnum på skalaen over dumme kjøp? https://deserttech.com/srs.php Godt å vite at man ikke går tom for ting å bruke penger på med det første hvertfall 😉
×
×
 • Create New...