Jump to content

Eus

Members
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Eus

  1. Eus

    Ull boxer

    Støtter denne. Veldig god, men ble slitt VELDIG fort.
  2. Eus

    våpenskap i bodø?

    http://www.bsl.as/ Kjøpte skap gjennom de med BJFF rabatt.. Funket fint..
  3. Eus

    klokke

    Det slår meg nå at min Suunto Vector er 10 år iår.. Fungerer utmerket! Sitter på armen uansett, året rundt.(Kona er litt irritert når en går med klokka i findressen) Lett batteri- og reimbytte. Fikk meget god service hos importør den ene gangen jeg måtte sende den inn. Et par ting er det dog; * Ved batteribytte, så må en være veldig nøye med rengjøring, slik at den NYE pakningen ligger rent og pent. * Stram skruene for reimfestene en gang i blandt, jeg mangler motstykkene til begge pinnene etter å ha vært litt slurvete etter siste reimbytte. Men reima er fortsatt på, må bare dytte pinnene inn en gang i blandt. PS. inatt restarta klokka seg faktisk. har ikke anelse hvorfor.. Anbefaler Suunto på det varmeste!
  4. Eus

    jaktradio konsesjon??

    Ligger ute skjema som man må fylle ut på njffs sider.. Null stress.. Rene formaliteter. Egentlig er dette en jobb som forhandler av radio skal ta, men som mange ikke gjør. Like greit å ta den avgiften, skulle det engang blir spørsmål.
  5. Det har du helt rett i! Stum av beundring
  6. Akkurat det med fortolling av våpen er dikutert ganske kraftig i en annen tråd... så vi trenger ikke dra det så veldig mye lenger her... Fortoll den via tull.se, så gjør du som 95% av alle andre nordmenn.. Ingen som tenker tanken på å måtte fortolle den ut og inn til norge igjen...
  7. Husk å fortolle ut og inn av Norge også.. Holder ikke å bare fortolle inn og ut av sverige... De fleste nettbanker har utenlandsbetaling i dag...
  8. Eus

    Seljakta 2009

    Har enda ikke mottatt noe... Så jeg må vel gjennom samme prossedyre på nytt igjen... hmrpf... byråkrati altså.... EDIT: DA skal ting være i orden... Fikk tekstmelding fra saksbehandler om at det skulle være det, så da får vi på nytt vente i spenning...
  9. Eus

    Seljakta 2009

    Ring 03495, og si seljakt og området, så setter de deg over til rette vedkommende...
  10. Eus

    Seljakta 2009

    Se der ja... Etter mange telefoner fram og tilbake, så viser det seg at søknaden ikke er behandlet!(sjøl om jeg sendte inn 30.10.08) Rette person(?) skulle ta den med en gang, så da får vi håpe at det løser seg.
  11. Eus

    Seljakta 2009

    Det har jeg ikke... ringer med en gang...
  12. Eus

    Kartjakta

    Anbefalt nettsted er www.hvor.no Kjapp og veldig greit nettsted.
  13. Eus

    Seljakta 2009

    Av naturlige årsaker så er det liten aktivitet fra min side... Fant noen telefonnr på hjemmesiden, men fikk stort sett bare at telefon var avslått.. Har prøvd å sende mail for ett par dager siden, men det er like stille fra den kanten.. jaja.. får vel prøve på nytt etterhvert..
  14. Eus

    Seljakta 2009

    Du har ikke ett telefonnr. eller mailadresse til en kontaktperson for nordland? Hva gjelder kvoter osv. så har jeg ikke så mange meninger om akkurat det.. Er førstereisgutt i seljakta, så jeg tar det som det kommer..
  15. Eus

    Seljakta 2009

    Har ikke fått svar fra Nordland, er det noen som har fått? Har nettopp flytta, så det er mulig den konvolutten er i postsystemet en eller annen plass...
  16. Hva med å skrive brev til Kongen? Er jo en og annen gang at han tar tak i ting...
  17. Eus

    Valg av telt / lavvu

    En tradisjonell lavvo er noe helt annet enn de nymotens enstangslavvoene! Men dette var ikke en diskusjon om samenes erfaringer gjennom ganske mange år. For brukstypen er litt annerledes enn vår bruk. Anbefalingen min(som jeg også ser flere gjør), går til Holmeslet. Sjøl om jeg har en "tradisjonell" lavvo, så har jeg ønsket noe som er lettere, men dog komfortabelt. Holmeslet har stått øverst på ønskelista lenge, men den økonomiske prioriteringa er på andre ting for tiden.
  18. http://www.jagareforbundet.se/jaktskolan/elk.htm
  19. Ser at svaret på fortolling uten europeisk våpenpass ligger i min egen sitering litt lenger opp: Men... Gjelder Europeisk våpenpass ammo også?
  20. Du er vel ikke alene der nei... Mener at uten europeisk våpenkort, så "må" en innom en betjent stasjon...
  21. +1. I morges kunne Tollvesenet svare på spørsmålene mine, og som sagt: Det skal ikke være lett. Jeg har svevet i den naive tro at så lenge jeg deklarerte mine våpen og min ammunisjon på nettet hos det svenske Tullverket, hadde jeg ting på det tørre. Sucker! For å sammenfatte hva den ellers veldig hyggelige tollmannen sa: Online-deklarering og norsk våpenkort er tilstrekkelig for å ta med våpen og ammunisjon på lovlig måte inn til Sverige og ut igjen. Ergo holder dette for svenskene. Men man må ikke tro at dette er nok for norske myndigheter. For å ta med våpen og ammunisjon ut av og inn igjen til Norge, må jeg ha europeisk våpenpass (et norsk våpen er altså tilstrekkelig dokumentert i Sverige med et norsk våpenkort, men dette holder altså ikke i Norge. Til og fra Norge må et norsk våpen ha et internasjonalt våpenpass. Forstå det den som kan ). Jeg må i tillegg deklarere både utførsel og innførsel av våpen og ammunisjon for det norske Tollvesenet ved å stoppe på tollstasjonen og fylle ut papirer. Såfremt antall blyhaglpatroner som deklareres inn i Norge ikke er større enn antall blyhaglpatroner som jeg deklarerte ut av Norge, slipper jeg å bli arrestert for å smugle blyhagl. Det er ikke sånn at du MÅ ha europeisk våpenpass(kanskje den som svarte ikke har helt oversikten?) For å si det enkelt så må man deklarere det ut av Norge deklarere det inn i Sverige ------------------------------------ *Jakt i Sverige* ------------------------------------ deklarere det ut av Sverige deklarere det inn i Norge (EDIT: Eller er det omvendt, først inn i sverige, så ut av norge, så inn i norge og så ut av sverige.. hrmftp.. ble visst komplisert det her...) Svenskene har kommet opp med en genial nettløsning som gjør prosessen veldig mye enklere, for den svenske deklareringen.
  22. Man blir jo bare målløs av denne saken! (men må bare få ut noen tanker jeg har gjort meg..) Ikke at jeg har noen formening om politiets framgangsmåter når det gjelder slike saker, men for meg virker politiets framferd helt meningsløst. De hadde tydeligvis telefonnr. ditt, og var det ikke bare da å ringe deg opp fra politikammeret, for å høre hva som egentlig var på gang? Istedet for å kjøre en storstilt aksjon? Ikke det; ressursbruken til politiet har jeg lurt på ett par ganger. Ett eksempel var når jeg kom kjørende forbi en barnehage, utenfor sto en uniformert politibil og 3 uniformerte politifolk å prøvde å "dirke" opp låsen på en bil, der en uheldig mor hadde låst inn nøklene i sin 80-talls toyota corolla. De slet tydeligvis med å få opp låsen, for det sto en uniformert politimann på hver side med hver sitt verktøy, med en uniformert politikvinne som backup. De hadde tydeligvis fått opp låsen, for dagen etter sto ikke bilen der. Det var sikkert ett hyggelig avbrekk fra politiets vanlige jobb, men blir man ikke vanligvis henvist til Naf veitjeneste, falck eller lignende, som fikser en sånn lås på under 10 sek. Jaja, nok om det. Hva ska vi som har kjøpt våpen og ammo, helt lovlig, gjøre nå? Våpenet er tydeligvis ok, men ammoen vil jo i så tilfelle være ulovlig for oss, idet vi har betalt for den og tar den ut av butikken, sålenge denne ikke er "forsvarlig oppbevart". Kanskje pappesken rundt de 25 skuddene er godt nok? Hvis denne saken blir stående, så er det egentlig bare å inndra alle våpen i norge. Sånn jeg ser det så MÅ NJFF engasjere seg i denne saken, siden saken kan skape presedens for hele jegerstanden. Ikke at jeg tror at det vil skje, men man vet jo aldri.
  23. Vil bare kommentere at jeg synes at denne saken er veldig oppblåst.. Journalisten har tydeligvis hatt skylappene på(noe fakta"feilene" i reportasjen antyder). Det er nok ting som kunne vært gjort annerledes av jaktlaget i denne sammenhengen, for eksempel å informere naboene med en gang hva som egentlig skjedde, med en gang! Det er klart, noen folk vil blåse opp en sånn sak, uansett! All den Disneyfisèringen(menneskeliggjøringen av dyr altså) vi har i verden i dag, gjør at noen ikke vet hva jakt er, og mener at jaktutøvelse er noe tull. Sånn er det bare. Veldig mange plasser rundt om her i distriktet skytes det elg som går i "hagene" til folk, flere plasser går jaktlagene ut på jordene å skremmer elgen ut i skogen, slik at det er iallefall litt snev av jakt, ikke bare ren nedslakting på jordene. Dette skjer gjerne med naboenes velsignelse, da elgen gjerne står klin i husveggen å beiter. Klart en sånn situasjon må vurderes nøye før en skyter. Med ett vellrettet skudd, så tar det faktisk noen sekunder før dyret faller. Så det var nok maks uheldig at den stakk akkurat den veien. Nå kjenner jeg bare saken utfra avisa, og "jaktbrillene" mine er på. Hvis jegeren faktisk skjøt mot husene, så er jo dette selvfølgelig veldig alvorlig, og en helt annen sak.
  24. Høydemåleren er ett kjekt hjelpemiddel, på samme måte som gps er. Man kan ikke stole 100% på noen av delene, men som ett verktøy til fritidsbruk så vil jeg ikke si at den er verdiløs.
×
×
  • Create New...