Jump to content

Judin

Members
 • Content Count

  149
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er det noe sted i Elverum det selges jaktutstyr? Jeg skulle hatt en bæresele for gps og jaktradio
 2. Er det noen som har ett kroneverktøy 22lr? Ønskes kjøpt, lånt eller leid. Tar også i mot tips om hvor jeg kan få kjøpt ett til en vettu pris.
 3. For meg så ser det ut som om skinna peker litt oppover i framkant. Da er det nok bare å bestille 20moa tilt. Min kikkert er på ca 50 klikk på 20moa på 100m. Jeg håper bare kahles'en min, en helia 5 1-5x24 har nok klikk ned for å kunne brukes med 20moat tilt.
 4. Er det tilt feil vei på skinna? Den skal jo være "rett". Kikkerten er ikke problemet. Før hadde jeg ca 75 klikk opp og 45 ned, nå har jeg ca 40 opp 80 ned før det er stopp. Da er det maks i hver retning. Hvis det ikke er feil på skinne eller montering så må jeg nok over på 20moa tilt. Jeg må bare forsikre meg om att jeg har nok klikk ned på de andre kikkertene jeg bruker. Kjett att det ikke blir opplyst att skinna ikke er "rett" hvis det er tilfelle, det koster jo noen kroner da. Den funker jo veldig fint til jakt og skyting på normale hold, men jeg skjønner ikke poenget med å ha fler klikk ned enn opp.
 5. Da jeg monterte EAW picatinny skinne på min Sauer 202 fikk jeg problem med antall klikk i kikkerten. Jeg måtte skru ca 30 klikk opp på 100m da jeg gikk i fra baser til skinne. Dette har nå gjort så att jeg ikke har nok klikk til å skyte på de avstandene jeg kunne før. Er det flere her som har opplevd det samme?
 6. Hvordan ligger du i forhold til tabell på kruttmengde?
 7. Hvilke data bruker dere? Jeg skyter mest med N160 og Nosler CC 140 GR og lader da med 46 grain og col på 75,8mm. Med scenar har jeg holdt meg til maks 43 grain og 78mm col siden det er opp i mot maks i tabellen, problemet da er soting. Ingen trykk tegn men det er kort i mellom sot og for mye trykk har jeg erfart. Jeg har lest litt på nettet og funnet ut at flere bruker 44 - 46 grain og col fra 76 til 78mm. Erfaringer rundt dette?
 8. Hva skal du bruke den til, og hva forventer du?
 9. Ok. Da gjør jeg ett forsøk på MatchKing ladedata. Takk for info
 10. Har du testet de dataene selv? De ligger jo veldig høyt over dataene til Nosler.
 11. I følge ladetabell fra Nosler er maxladning for denne kula 41,0 grain med VV N-160. Dette gir hastigheter nede på 600 tallet og hylsene har tendens til å sote, noe som jeg tror er pga lavt trykk. Sierra Match King i samme vekt har i følge ladetabellen til VihtaVuori en maxladning på 46,7 grain og disse kulene er jo nærmest identiske. Er det feil på ladetabell her kanskje? Er det noen som har erfaring med samme kule og krutt som jeg bruker og kanskje kan dele erfaringer?
 12. Jeg har ett kikkertsikte med slark i okularet. Hvordan påvirker dette treffpunkt?
 13. Jeg og min far skal til Canada for å jakte elg. Er det noen her som har erfaringer med forskjellige outfittere og kanskje kan komme med noen anbefalinger? Vi ønsker en jakt der vi får en skikkelig opplevelse og ikke bare for å få skutt en elg. Er det noen her med erfaringer fra Mylla jakt og fiskereiser, Canada jakt og fiske, XXL Adventure eller noen andre?
 14. Judin

  Hvilken hagle?

  Hva har du tenkt å bruke hagla til? Benelli M2 har alt det du leter etter så lenge du ikke skal skyte 12/89 patroner.
×
×
 • Create New...