Jump to content

Nyjeger78

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. takk for mange god tips.. har sett etter ei dun jakke for jakt, Harkila ser ok ut faktisk.. brukt rab dunjakke på fullmånejakt, men den var ikke lydløs.. håper den er lett å pakke i sekken..
 2. Hei, noen som har godt tips til god jaktjakke som holder en noenlunde varm på post på kalde dager? Har brukt norrona dovre gortex med bergans myrull jakke under og jervenduk orginal til nå.. Har sett litt på fjellreven varmland jakke 3 in 1 jakke, men er heftig pris.. Anbefalinger?
 3. Hei og takk for gode innspill. Jeg fant noen gamle vedtekter ang jaktareal for aktuelt område på kommunens sider "Jaktfelt er ei samling av grunneigere med godkjent jaktareal som samarbeider om fellingsrettighetene Innenfor et mindre geografisk området i hjortviltvaldet" Delt opp i 9 felt innenfor 1 storvald (eget oppsett på % vis størrelse per felt og antall dyr iforhold til dette) Jaktareal: "For å inneha jaktrett på hjortevilt settes et minsteareal på 0 dekar godkjent jaktareal for hver eiendom" Står også skrevet at alle med godkjent jaktareal kan bli medlem av valdet. Vel, jeg får bare stå med lua i handa og høre om muligheter for å kunne delta engang. Har ikke tenkt på noen måte å "tvinge" meg inn i jaktlaget, det blir jo bare helt feil og uansett med kun skarve 34 daa til rådighet. Veit at det er blitt innhentet underskrifter fra vår eiendom av jegere tidligere år imot litt kjøtt, men det er jo selve jakta som er greia i våre dager- kjøtt er bonusen
 4. ok takk for svar, jeg skal høre med hjortevilt valdet om muligheter. Om noen har egen erfaring på antal daa for å delta i jaktlag, del dette gjerne..
 5. Hei, er helt fersk på storvilt jakt og har noen spørsmål ang deltagelse i jaktlag. I kommunen er det 1 storvald og 9 felt. Kommunen tildeler fellingsløyver på hjort. Fri jakt på rådyr innafor gjeldande lover og regler. Minstearealet for hjort er på 500 daa. og for rådyr 2000 daa. Det er opprettet eget hjorteviltvald av egne grunneiere, da få nesten ingen, har nok eiendom til egen jakt. Vi overtar en liten grunneiendom på ca 34 daa (utmark) i kommunen, hvor det per idag mest sannsynlig pågår jakt. Var nettopp på jakt i nabo kommunen. Her var noen som sa at har du min 30 daa, har du "rett" til å delta i jaktlag. Jeg har aldri hørt om denne regelen om 30 daa gir en "jaktrett" innenfor et jaktlag ( ikke egne dyr så klart ). Skjønner at det ikke gir noen autmatisk rett uansett, men er det noen som har peiling på dette? hørt om dette? Tenkte å ta kontakt med hjortvildvaldet, men først ha noe i ermet, om jeg har noen konkret/ bedre mulighet å få bli med i et jaktlag med egen eiendom innfor storvaldet?
×
×
 • Create New...